Jump to content

PC formatteren


Miek

Recommended Posts

Schrijfdefragmentatie al eens geprobeerd ?

Dat is geen PC formatie, dat is defragmentatie. Het woord zegt het al :7

Kijk is nadat je je computer opstart bij de hotkeys. ( Meestal rechtsonderin ) Bijv. [F1=SETUP] [F10=System recovery]

Als er system recovery bij staat, moet je dat doen. Daarna moet je een paar stappen volgen waarna je bij een scherm komt die jou de keuze biedt om je computer compleet te verwijderen en je OS ( Bijv. Windows XP, Vista ) opnieuw te installeren.

Of je kan je PC formatteren op de manier dat hij het zelfde uitvoert als hier boven aangegeven, maar dat hij alles opslaat in een aparte map. Zodat je altijd nog bij je oude data kan.

Indien je deze functie niet hebt, zal je de defragmentatie zoals Kenny aangaf maar eens moeten proberen :)

Link to comment
Delen op andere websites

Maak als eerste een back up op een cdtje van al je programma's en bestanden van je computer, je zou ook een back up op een USB stick van meerdere GB's kunnen zetten.

Formateren betekend dat echt alles verwijdert word van je hardeschijf, ook windows zal verwijdert worden. Je hebt nu een windows cd nodig . Als je van alles wat je wilt bewaren een back up hebt gemaakt zet je je computer uit, start je computer opnieuw op en doe gelijk een windows cd erin. Wanneer het vraagt om op te starten via cd, dan druk je op een willekeurige toets.

Nu zal de set up van windows beginnen, instaleer de hele windows versie opnieuw. Als je dat heb gedaan doe je de cd of usb stick waar je back up op staat in je computer, en instaleer je al je bestanden die je wou bewaren terug op je hardeschijf. Succes!

Bewerkt: door Sjaakswabber
Link to comment
Delen op andere websites

Let wel op dat je de schijf werkelijk gaat formatteren. Op een gegeven moment krijg je een scherm waarbij je kunt kiezen op welke schijf/partitie je je OS wilt installeren. Als je de hele schijf wilt formatteren verwijder je gewoon alle partities en maak je van de ongepartitioneerde ruimte weer nieuwe partities. Windows XP vroeg later dacht ik nog hoe je wilt formatteren, gewoon NFTS kiezen (niet snel, volledig werkt beter maar duurt wel langer).

Ik heb net 7 opnieuw geïnstalleerd en het was ook mogelijk om Windows zonder formatteren opnieuw te installeren waarbij de Windows map naar Windows.old wordt gerenamed. Als je echt goed wilt opruimen zou ik dat niet doen.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...