Jump to content

[WebDev Tool] Piwik


Sublime

Recommended Posts

Piwik-logo.jpg

Wat is Piwik?

Nu is de vraag natuurlijk, wat is Piwik? Piwik is een Bezoeker analyse tool zoals Google Analytics. Hiermee kan je makkelijk kijken wat voor bezoekers je op je website krijgt. Zo krijg je diverse informatie (OS / Resolutie / Plugins / Browser / Cookies / Lengte bezoek / pagelicks en ga zo maar door) van deze bezoekers.

Web-Analytics-Piwik.png

Uniek

Wat is er zo uniek aan Piwik? Omdat Piwik een breed support voor zijn eigen API heeft is er betere integratie met je eigen website, zo kan je bijvoorbeeld met de API ophalen wat voor bezoekers / aantallen / pageclicks je krijgt. Zo kan je dit zelf mooi in je site verwerken terwijl Google Analytics hier maar beperkte support voor heeft. Hiernaast kan je zelf ook nog advertentie campagnes bijhouden die Piwik vervolgens analyseert (clicks etc.). Hiernaast kan je de UI van het dashbord volledig zelf inrichten, en makkelijker data bekijken over periodes.

Installatie

Installatie is vrij makkelijk en gaat ongeveer hetzelfde als in Wordpress. Dus hier geen problemen. Wel moet je opletten dat het hosten van je eigen "bezoekers analysetool" zwaar is voor de webserver. Gebruik dit dus niet als je veel bezoekers krijgt terwijl je server niet zo goed is.

[table=border]Freeware|Ja

Setup|Makkelijk

Instellen|Makkelijk

Hosting|Zwaar[/table]

Bewerkt: door Maikle
Link to comment
Delen op andere websites

Ik heb het gebruikt maar vind Google net iets fijner.

Google heeft zijn UI's simpeler opgesteld en op het eerste gezicht vind ik die UI inderdaad ook fijner. Bij Piwik moet je het vooral hebben van de Widgits, customization en integratie.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...