Jump to content

[WebDev Support] Twitter Bootstrap


Sublime

Recommended Posts

Bootstrap-make-your-own-twitter-apps.png

Wat is Twitter Bootstrap

Twitter is al een lange tijd bezig met het project genaamd "Twitter Bootstrap". Twitter Bootstrap is een project dat designen van websites makkelijker maakt door een goede website basis op te zetten. Simpel gezegd is Twitter Bootstrap een hoop CSS klassen / Javascript componenten die zorgen dat je website beter is te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld Layouts toepassen die automatisch mee sizen als de UI bijvoorbeeld maar 800x400 is. Dit zorgt dat je website erg flexibel wordt, en goede ondersteuning heeft voor alle browsers. Tevens kan je ook Plugins gebruiken die je het leven nog makkelijker maken (beste voorbeeld zijn Modals en Tooltips).

(Populaire) websites die zijn gemaakt met Twitter Bootstrap:

Een goed voorbeeld zijn de buttons die in elke browser goed overkomen:

TwitterBootstrap_1342116012300.png

Ondersteuning

Een goede open-source applicatie moet altijd samengaan met goede documentatie, en ja die is aanwezig. Het Project is volledig in de documentatie gebouwd en tevens met makkelijke voorbeelden wordt elk onderwerp goed behandeld. Deze is gewoon te vinden op hun GitHub pagina (http://twitter.github.com/bootstrap/).

Wat heeft dit precies voor voordelen?

Vooral als je moeite hebt (of gewoon minder tijd wil steken) met designen is dit een ideale Library. Aangezien je dit project kan zien als een compleet voorgebakken site, gaat dit je veel tijd opleveren omdat je niet meer dagen lang met layouts of buttons hoeft te kloten.

Daarnaast zorgt Twitter Bootstrap dat je in bijna alle browsers een goede HTML5 website kan maken. Aangezien niet alle browsers nog alle HTML5 elementen ondersteunen ben je op dit moment nog afhankelijk van Javascript.

[table=border]Freeware|Ja

Setup|Makkelijk

Instellen|NVT

Hosting|Variabel[/table]

* Aangezien je veel bestanden voor plugins / functionaliteit in de HTML pagina moet invoegen kan je meer traffic krijgen. Dit zal voor 99% van de tijd geen problemen verzorgen, maar als je browser caching en gzip instelt levert je dit heel wat minder traffic op!

Bewerkt: door Maikle
Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...

Nou ik ben het gaat gebruiken , en het werkt wel lekker soepel moet ik zeggen :) Is er ook een mobiele versie van te krijgen?

Eigenlijk is de desktop ook een Mobiele versie. Je kan met css classes aangeven wanneer iets gedisplayed moet worden (voor welke resoluties) etc. En als je de website goed opzet schaalt deze gewoon meteen goed mee naar Android of iOS.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...