Jump to content

[NEW][€700] game laptop


patrikje

Recommended Posts

Budget: Rond de €700

Doel: Gaming zoals GTA IV en studie

Desktop of laptop: Laptop

Merk pc of samengesteld: Medion lijkt mij de beste prijs/hardware verhouding.

Benodigde randapparatuur: Niks

Besturingssysteem: Windows 7 64 bit

Onderdelen die je nog wilt hergebruiken: -

Zelf in elkaar zetten of door bedrijf zoals Azerty of Alternate: -

Extra koeling (voor overklokken)?:-

Ik ben momenteel al een hele tijd op zoek naar een nieuwe laptop, hij is voornamelijk bedoeld voor school, maar nu ik toch een nieuwe laptop koop ben ik ook op zoek naar een die de nieuwste spellen kan spelen. Ik ben al een paar laptops tegengekomen, allemaal van Medion.

http://www.medion.com/nl/electronics/prod/MEDION%C2%AE+ERAZER%C2%AE+X6813+laptop/30012621A1?category=notebook_19

http://www.medion.com/nl/electronics/prod/MEDION%C2%AE+AKOYA%C2%AE+P6815+laptop/30014219A1?category=notebook_19

http://www.medion.com/nl/electronics/prod/MEDION%C2%AE+ERAZER%C2%AE+X6811+laptop/30012241A1?category=notebook_19

http://www.medion.com/nl/electronics/prod/MEDION%C2%AE+ERAZER%C2%AE+X6815+laptop/30012641A1?category=notebook_19

Ik kom er maar niet uit wat nou het beste is, benchmarks vergelijken gaat bijna niet omdat veel videokaarten GDDR3 geheugen ipv GDDR5 hebben en de meeste benchmarks gebruiken videokaarten met GDDR5 geheugen. Mijn eerste vraag is dan welke videokaart beter is, de GTX460M met GDDR5 geheugen of de GT555M met GDDR3. Stroomverbruik maakt niet zoveel uit. In de reviews gaat de GTX460 ruim 2 uur mee en dat is voor mij genoeg.

Link to comment
Delen op andere websites

Qua prijs/hardware verhouding is het wel oké maar qua kwaliteit...

Ik zou eerder voor een van onderstaande laptop's gaan. blij.gif

http://www.laptopsho...e-l855-123.html

http://www.laptopsho...e-l850-150.html

Veel betere laptop's zal je niet vinden, ook daar is het crisis en zijn de grondstoffen duurder dus besparen ze. :(

Als je echt hoge eisen hebt voor gamen koop je beter een duurde laptop of een goedkope laptop voor opleiding en een (duurdere) pc voor gamen. knipoog.gif

Benchmarks van videokaarten kan je hier vinden: Klik

Bewerkt: door Woody268
Link to comment
Delen op andere websites

Die benchmark website is waar ik het over had. De meeste benchmarks zijn gedaan met een videokaart met GDDR5 geheugen. Maar over de kwaliteit van Medion, ik zit wat reviews te lezen, het is natuurlijk niet top voor zo'n prijs, maar slecht is het ook weer niet. Ik zit nou dan toch naar deze laptop te kijken: http://www.medion.com/nl/electronics/prod/MEDION%C2%AE+ERAZER%C2%AE+X6813+laptop/30012621A1?category=notebook_19 . Hij heeft een full hd scherm. Alleen de prijs is weer €790.

Link to comment
Delen op andere websites

GTX 460m is wel een vrij oude videokaart. Deze gpu heb ik ook in mijn laptop zitten, je kan hem ook goed overklokken als de koeling het ook aankan (wat ik betwijfel bij het model van Medion) maar de GPU kan niet echt goed omgaan met de shaders in een game.

Een vriend heeft vandaag een laptop met de GT 650m gekocht, maandag kan ik wel aan hem vragen welke games hij goed kan draaien en vergelijken met die van mij.

Link to comment
Delen op andere websites

Bedankt voor de moeite, maar als je het gaat vragen zou je dan ook te weten kunnen komen welke GDDR versie het is? Want ik bekijk nu een van de weinige benchmarks voor de GDDR3 versie en die presteert best een stuk minder dan de GDDR5 versie, hardware tussen deze twee versie was hetzelfde: http://forum.notebookreview.com/gaming-software-graphics-cards/662659-gt650m-ddr3-vs-gddr5-difference-tested.html . Maar ik kijk nu ook op youtube wat filmpjes waarin spellen op een i5 en een GTX460M worden gespeeld en dat gaat allemaal behoorlijk soepel. Crysis 2 met 35 fps en Mafia 2 schokt helemaal niet op hoge instellingen. Maar bijvoorbeeld dit:

, als ik moet geloven dat dit op ultra settings is loopt het wel erg soepel met een GT650M met GDDR5, en als je dan deze GT650M met GDDR3 bekijkt zie je duidelijk een verschil:
, en dan heeft hij zelfs een i7 quad core.
Link to comment
Delen op andere websites

Hij heeft deze laptop Klik gekocht, die is met GDDR3.

De youtube filmpjes zijn altijd wel leuk te kijken, maar je kan meestal de performance op je eigen laptop wat lager inschatten. De informatie bij die filmpjes zijn meestal gebrekkig (één van de twee links is 1600x900 en andere is onbekend wat voor resolutie), maar als je dus op je native resolutie gaat gamen zorgt dat meestal voor serieuze performance drops.

Met de GTX 460m kan ik Crysis op Ultra spelen, maar dan schommelt de FPS meestal tussen 20/30 fps. Wat ook belangrijk is om te weten is dat de performance door de tijd heen een beetje wegzakt. Ik heb meestal last van het feit dat mijn Windows installatie vol begint te raken door allemaal crap die op de achtergrond de game ervaring een beetje verkrachten. Ook is het wel belangrijk dat je stof uit je ventilatie haalt aangezien je videokaart zich dan gaat onderklokken om zichzelf koel te houden (al twee keer gebeurt bij mij).

Mafia 2 kan ik volledig maxed out spelen, op de schaduwen na. Deze heb ik meestal op medium of low staan omdat de videokaart dit dus echt niet leuk vindt.

Maar wel goed dat dit punt (GTX 460m vs GT 650m) ter discussie komt want ik vroeg me al wel langer af waarom de medium price ranged videokaart zo hoog in de benchmarks stond. Het feit dat hij de vorige generatie Game videokaarten (GTX 560m etc) overtreft laat me afvragen of het wel zo realistisch is.

Klik Deze benchmarks spreken dan bijvoorbeeld notebookcheck dan weer volledig tegen, aangezien ik hogere FPS haal op Ultra settins in Crysis 2.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik zit nu verder te zoeken en ik kom deze Medion Akoya tegen http://www.medion.com/nl/electronics/CatalogBrowsingShowProductDetail.html;jsessionid=DEE10794854DF08D9F7FC7F10B6E9B5C.appserv24?product=30011678A1&name=MEDION%C2%AE+AKOYA%C2%AE+X7811+laptop&wt_mc=nl.intern.m-shop.pro-pla.on-ma&wt_cc1=m-shop_rondell_Laptops_opruiming_laptops&wt_cc2=30011678A1&wt_cw=30.2.8&utm_source=Internetseite-intern&utm_medium=Rondell&utm_content=Laptops_opruiming_laptops&utm_term=30011678A1&utm_campaign=Rondell

Heeft een quad core i7-740M en een HD 5870. Ik lees het een en ander over de HD5870, de een zegt dat hij veel beter is dan de GTX460 en dan zie ik weer een benchmark met gelijke resultaten. En dan is de i7 ook nog een eerste generatie ipv de i5 in de Erazer X6813 die een tweede generatie is. De Medion Erazer X6813 lijkt mij dus een betere koop, maar misschien dat iemand mij ongelijk kan bewijzen.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...