Jump to content

[NEW][€ ?][LAP] NandroDavids


NandroDavids

Recommended Posts

Een dure laptop kopen is zelden goed, laptops zijn zeer gevoelig door stof / hitteproductie / vervorming van de body en nog veel meer problemen. Persoonlijk zou ik dan ook geen laptop die meer dan ~1200 euro kopen omdat deze na 2 jaar toch weer ouderwets is, en je dus ook veel meer kans op problemen hebt.

NandroDavids, heb je een voorkeur voor schermgrootte? Heb je trouwens al naar de Asus N56 of N76 gekeken? Met de box maakt die een geweldig geluid, maar je moet dus wel zon box meeslepen, scherm is trouwens ook perfect voor multimedia toepassingen.

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 47
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Rutger.

    8

  • MegaPilot

    7

  • NandroDavids

    6

  • Woody268

    5

Ok, nu zal ik wel kritiek krijgen, maar... waarom geen Macbook?

Jullie mogen nu alles gaan zeggen wat jullie willen, duur, etc, etc, maar laat me uitspreken. Ik ga nu al vier jaar mee met mijn Macbook Pro. Het is een iets duurdere computer, da's een feit, maar hij voldoet aan alles wat je wil, en persoonlijk vind ik het zoveel aangenamer dan een Windows. Ik heb met Windows altijd het idee dikke, zware, grote kasten te hebben, die ze dan draagbaar noemen. Mijn MB neem ik echter overal mee, al is het gewoon in bed, voor de tv, naar school, op vakantie: gewoon openklappen, en maar verdergaan waar je was gebleven. Ik sluit 'm zelfs nooit af, gewoon, dichtklappen en daarna weer hervatten. Ook heb ik na vier jaar echt niet het idee dat hij zin heeft het binnenkort te begeven en ik ben dan al niet de meest zorgzame persoon ter wereld. (ok, misschien wel een beetje). Ik heb een 13", en dat gaat echt gek klinken, maar groter wil je niet. Ik weet niet of dat iets is dat deze laptop speciaal maakt, maar je hebt echt het gevoel dat je genoeg hebt, alles wat je wilt, maar ook overal waar je wilt, wat dus niet echt het geval is met een veel grotere laptop.

Anyways, het klinkt misschien gek, maar denk er eens over na. Ik gebruik 'm voor precies dezelfde doeleinden als jij (+ Photoshop), en ben er al meer dan vier jaar uiterst tevreden mee. En ik ben niet van plan er na vier jaar al mee te stoppen.

Persoonlijk zou ik ook voor een Macbook gaan, omdat ik Mac OSX velen malen beter/sneller vind werken.

Alleen het probleem is, je moet (opnieuw) ermee leren werken, en dat is het probleem met de meeste Windows gebruikers.

De meeste menen van Windows naar Mac te kunnen overstappen binnen 5 minuten terwijl ze jaren nodig hebben gehad om Windows goed te ontdekken.

En denken nadat ze 5 minuten met een Mac gewerkt te hebben dat ze een volwaardige mening kunnen uiten over een OS.

Om een OS goed te kennen moet je sowieso een aantal weken ermee werken, en dit is zelfs zo als je van XP naar 7 gaat.

Als geld echt niet uitmaakt en je niet perse het hoogste bang for buck wilt, en je wilt een degelijke laptop die het is maar ook uitstraalt, dan zou ik al neigen naar een Macbook, Windows kan er overigens ook op geïnstalleerd worden mocht Mac OSX toch niet bevallen.

Waarom kost het een aantal weken als je van XP naar 7 gaat? Dit klopt sowieso niet want toen ik voor het eerst Windows Vista had terug in 2009,

was ik er heel blij mee en was ik behoorlijk leergierig maar ik kon er direct mee aan de slag zonder eerst te leren. Alles wat in XP zat, zit ook in Vista.

Alleen net wat anders georganiseerd en wat hier en daar beetje verplaatst maar verder kan je gewoon direct weten waar iets is en waar je het kan vinden.

Het is niet zo dat de Start knop plotseling ergens verstopt zit in Windows Verkenner of Deze computer ergens verstopt zit in Document of zo.

Alles is er zoals het in Windows XP zit, alleen heb je meer opties als je rechtsklikt op je bureaublad a;s je een andere thema wil en dergelijke.

Zo is dat ook in Windows 7. Een week geleden heb ik voor het eerst Windows 7 een paar uur verkend, werkt erg prettig en snel, reageert ook direct.

Ik ben alleen niet zo een fan die dikke taakbalk en heb die veranderd naar de Vista taakbalk. Was wel even zoeken op internet maar het lukte.

Van XP/Vista/7 naar OSX of zo plotseling, dat is pas een andere verhaal. Een keer vroeg iemand of ik diegene kan helpen met een Powerpoint probleem op een Mac.

Ik weet helemaal niet waar ik moet beginnen, ik stond zo gewoon naar het beeld te staren. No way, voor mijn doeleinden heb ik echt Windows nodig.

En top the TC.

Als je graag films kijkt op je laptop, dan is het echt ten zeerste aangeraden om zelf naar een winkel te gaan het zelf te beoordelen want

sommige laptops hebben zeer slechte kijkhoeken en alleen als je naar rechts of links gaat, is het beeld al gauw verkloot.

Een 15,6 inch is vast wel een perfecte beeldformaat voor jou.

Link to comment
Delen op andere websites

@above. Geen idee, ik heb geen Windows 8 maar ik heb het ook over de Vista Startknop.

Het is aan Nandro welke laptop hij wil aanschaffen. Wij hier zitten slechts te mekkeren over wat niets anders zijn dan meningen.

Link to comment
Delen op andere websites

Dank voor alle reacties! Ik weet alleen niet of ik er nu heel erg mee opgeschoten ben... :puh:

Maar goed, er zit niet echt haast achter, dus ik ga me nog maar 's goed oriënteren en kijken of ik toch nog meer eisen heb. Want daarmee kan ik de keus toch een stuk kleiner maken, blijkt wel.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 1 maand later...
  • 4 weken later...

Heb je ondertussen al een computer uitgekozen?

Nee, nog niet.

Ik heb de discussie nog 's teruggelezen, en even om wat op te helderen: ik ga niet voor een Apple. Dat vind ik een te grote uitgave. Wat betreft schermgrootte: het netbookje dat ik nu heb heeft een 10.1-inch beeldscherm, en daar kon ik op zich prima mee werken. Ik wil dus wel een slagje groter, maar meteen naar 15.5-inch hoeft nou ook weer niet. Iets ertussenin: prima. Liever een handzame laptop om daar (later) een extern scherm bij te kopen, dan een te grote laptop.

Wat vinden we hiervan?

Link to comment
Delen op andere websites

Nee daar gaat het niet om, bedoel dat het zo laag is allemaal. Als je een lapje tekst wil lezen moet je eeuwen scrollen x)

Wat is er overigens mis met Acer?

Heb er zelf al 4 laptops van gehad ofzo, die het allemaal nog prima deden. x)

Heb er pas 1 van bijna 8 jaar weggegooid die nog prima was, en 1 van 6/7 jaar.

Heb nu zelf een Asus die me ook prima bevalt, maar ik ben zelf niet zo merkengeil. Zou zelf zo weer een Acer kopen.

Link to comment
Delen op andere websites

Nee daar gaat het niet om, bedoel dat het zo laag is allemaal. Als je een lapje tekst wil lezen moet je eeuwen scrollen x)

Wat is er overigens mis met Acer?

Heb er zelf al 4 laptops van gehad ofzo, die het allemaal nog prima deden. x)

Heb er pas 1 van bijna 8 jaar weggegooid die nog prima was, en 1 van 6/7 jaar.

Heb nu zelf een Asus die me ook prima bevalt, maar ik ben zelf niet zo merkengeil. Zou zelf zo weer een Acer kopen.

Neem dit door en je weet waarom MegaPilot Asus aanraad boven acer. ;)

http://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf

edit: pagina 6 is de belangrijkste pagina.

Bewerkt: door Woody268
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...