Jump to content

Windows word met de dag trager


Davedavy

Recommended Posts

Hooooi, ik heb weer eens een 'probleem'. Dit probleem heb ik al jaren, met als nadeel dat ik elk halfjaar of zelfs vaker mijn hele PC moet wipen en een frisse Windows installatie doen. Het probleem is dat met de loop van tijd mijn PC steeds trager word, zo is nu bijvoorbeeld weer het moment aangekomen dat ik mijn PC moet formatteren en weer een frisse installatie van Windows te doen omdat het op dit moment zo traag is ik lang moet wachten voordat bijv. Chrome opstart of als ik een nieuw tabblad open hij lang op een blanco pagina blijft, het zoeken duurt lang en mappen laden ook lang (ook als die map leeg is of maar 1á2 bestanden). Mijn vraag is dus niet hoe los ik dit op (want dat doe ik door alles opnieuw te installeren volgende week) maar hoe voorkom ik dat dit wéér gebeurd. Atm moet ik mijn laptop elke 2 maanden formatteren.

Link to comment
Delen op andere websites

Hoe vaak, schoon je je computer op? Hiermee bedoel ik niet formatteren.

Maar meer iets als virus/malware scanners.

Hoe oud is je computer?

Probeer hem een open te maken, en blaas(perslucht, stofzuiger werkt ook) hem helemaal stofvrij.

Een heel goed programma is Ccleaner https://www.piriform...leaner/download

- en dan gewoon de gratis versie die is prima!

Dit programma kan je computer met een druk op de knop schoonmaken van allerlei overbodige bestanden, zoals tijdelijke bestanden, maar ook bestanden die overblijven nadat je iets hebt verwijderd.

Ook verwijdert het je internet geschiedenis (dit kan je ook aanpassen om het niet te doen)

Met dit programma kan je ook foutjes in het register opzoeken en laten repareren (hij maakt een back-up wanneer je dat wilt).

HIer iets meer info http://www.multidesk...-betekenen.html

Naast ccleaner, gebruik ik ook MBAM antimalware https://www.malwareb...es.org/ de free-version is prima!

Probeer dit maar eens, een gebruik Ccleaner regelmatig, ik gebruik het zelf bijna elke week.

Mochten de problemen aanhouden dan raad ik je aan deze guide te volgen http://www.multidesk...tappenplan.htmlen op het zelfde forum een topic te openen met je problemen, en de dingen die je gedaan hebt in bovenstaande guide.

Bewerkt: door Dexist
Link to comment
Delen op andere websites

Zoals Dexist al zegt zul je je computer gewoon goed moeten onderhouden. Het is een beetje zoals een woonkamer, die moet je van tijd tot tijd ook eens onder handen nemen. Doe je dat niet, dan zal je zien dat er over een paar maanden flink wat stof ligt. Hetzelfde gebeurd met je computer, omdat er in de loop van de tijd overal losse flodders van bestanden zitten, waar je computer uiteraard niet sneller van wordt. Vooral CCleaner is dan een goed programma om af en toe te draaien. Overigens kun je dit programma ook zo instellen dat 'ie automatisch draait bij het opstarten van je computer. Dan heb jij er geen omkijken meer naar, maar zorgt het programma er wel voor dat je computer schoon blijft. In ieder geval schoner dan nu waarschijnlijk het geval is.

Link to comment
Delen op andere websites

Defragmenteren is de boodschap. Stukjes data raken na verloop van tijd verspreid over je harde schijf. Het defragmenteren zorgt er voor dat al die stukjes weer bij elkaar komen en er dus minder tijd nodig is om al die stukjes te gaan zoeken. Opgelet: SSD's mogen nooit gedegragmenteerd worden. Dit verkort de levensduur van de schijf.

8uHxM.png

Link to comment
Delen op andere websites

Bedankt voor alle snelle reacties!

Hoe vaak, schoon je je computer op? Hiermee bedoel ik niet formatteren. Maar meer iets als virus/malware scanners. Hoe oud is je computer? Probeer hem een open te maken, en blaas(perslucht, stofzuiger werkt ook) hem helemaal stofvrij. Een heel goed programma is Ccleaner https://www.piriform...leaner/download - en dan gewoon de gratis versie die is prima! Dit programma kan je computer met een druk op de knop schoonmaken van allerlei overbodige bestanden, zoals tijdelijke bestanden, maar ook bestanden die overblijven nadat je iets hebt verwijderd. Ook verwijdert het je internet geschiedenis (dit kan je ook aanpassen om het niet te doen) Met dit programma kan je ook foutjes in het register opzoeken en laten repareren (hij maakt een back-up wanneer je dat wilt). HIer iets meer info http://www.multidesk...-betekenen.html Naast ccleaner, gebruik ik ook MBAM antimalware https://www.malwareb...es.org/ de free-version is prima! Probeer dit maar eens, een gebruik Ccleaner regelmatig, ik gebruik het zelf bijna elke week. Mochten de problemen aanhouden dan raad ik je aan deze guide te volgen http://www.multidesk...tappenplan.htmlen op het zelfde forum een topic te openen met je problemen, en de dingen die je gedaan hebt in bovenstaande guide.
Ccleaner gebruik ik eens in de maand, twee maanden, Maleware Bytes heb ik toevallig vanmorgen gedownload en gebruikt, maar volgens mij is het kwaad al geschied. Helaas dat die overigens ook veel onschuldige bestanden heeft verwijdert. Ik die guide staat overigens wel een aantal handige tips, bedankt daarvoor! Het is trouwens een laptop, die maak je niet zo makkelijk open :puh: Is nu 3 jaar oud, maar ik vervang hem dan ook asap voor een Macbook :) Alhoewel ik Windows toch nodig heb is deze laptop een beetje soepel houden geen slecht idee.
Defragmenteren is de boodschap. Stukjes data raken na verloop van tijd verspreid over je harde schijf. Het defragmenteren zorgt er voor dat al die stukjes weer bij elkaar komen en er dus minder tijd nodig is om al die stukjes te gaan zoeken. Opgelet: SSD's mogen nooit gedegragmenteerd worden. Dit verkort de levensduur van de schijf. 8uHxM.png
Bedankt voor deze handige tip! Ik heb deze functie al misschien 6 jaar niet meer gebruikt en ben het dan ook vergeten. Dit ga ik nu eens even doen :)

Edit:

post-75785-0-87911500-1398948998.png

Volgens mij doet die dat al elke week, anyway poging waard.

Bewerkt: door Davedavy
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...