Jump to content

Nederlandse agent schiet aanstormende hond neer


NicolaB

Recommended Posts

  • Reacties 99
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • larfje94

    21

  • NicolaB

    15

  • Venzio

    9

  • GolfG60

    9

Ik kan begrijpen dat je een mate van besluitvaardigheid hebt en doorzettingsvermogen. Zo zal de geschoten agent zijn eigen veiligheid ook boven de jouwe zetten, net zoals jij dat doet. En zal zich tot in een bepaalde mate vasthouden aan zijn besluit.

Maakt het helemaal niks uit? Ik denk van wel. Ik denk dat jij heel anders reageert als ik met jou meepraat, dan als ik mij tegendraads gedraag. Als het jou met recht niks uitmaakte, dan had je hier niet verder gepost dan je eerste post. Daarbij laat dit voorgaande bericht duidelijk zien dat je toch reageert op de feedback van een ander.

Besef dat ieder mens kan versturen en ontvangen en dat je alleen maar je referenties (en daarbij jouw eigen perspectief op het leven) opbouwt door communicatie.

Dat een simpele reactie op een forum je koud laat, kan ik begrijpen. De achterliggende reden kan zijn dat het weinig effect heeft. Maar kleine beetjes dragen bij aan het geheel en kunnen daar ook een grote impact op hebben. Zie bijv. deze politieagent op de politie, DarkViper_Brian die een afscheidstopic maakt op een forum en er voor zichzelf weet ik niet allemaal voor dingen bij knoopt (terwijl als ie daarmee naar z'n ouders gaat, zullen ze vast zeggen Bry, er zijn belangrijkere dingen in het leven.), jeugdhaat bij een oude oma omdat ze niet meer buiten komt, Obama die een actie initieert tegen IS of een doodsbedreiging naar je familie (fotootje erbij) n.a.v. je reactie. Dat maakt zo'n persoon dan in eens wel echt veel uit. Hoe klein ook in eerste instantie iets kan lijken.

Behalve nu bij jou, vind ik dat de politie dat ook moet overzien. Maar niet alles kan jij overzien, kan ik overzien of kan de politie overzien. Dat kan je in een mate van scholing, ervaring (kennis) etc. bepalen. Bijvoorbeeld bij het schieten in een woonwijk kan je er vanuit gaan dat een agent dit meeneemt in zijn prioritering, besluit en uitvoering. Ik kan persoonlijk in ieder geval niet zien dat hij hier niet aan dacht (je schiet met een hollowpoint richting de grond). Ik vind het wel zaak aan de overheid, dat dit soort dingen worden toegelicht. Helaas wordt steeds vaker de ruimte voor het goede contact met de burger verkleind. (denk aan voorlichtingen van de politie op middelbare scholen, documentaires die verder gaan dan blik-op-de-weg actie etc.). Nogmaals, communicatie speelt daar een flinke rol in.

Naja, ik kan wel uren blijven doorlullen over mijn visie op leefbaarheid en veiligheid op beleidsniveau. Het is niet voor niets mijn vakgebied... Het heeft allemaal wel wat met elkaar te maken als je het integraal bekijkt, maar is niet zo erg geschikt om te lezen in een gericht topic :D

Link to comment
Delen op andere websites

Dit is overigens de enorme bijtwond van de man die de melding heeft gedaan.

http://gyazo.com/bb21334fd270672b5722bf706710daaa

Net als de agent schrok die man zo van de honden dat hij alleen maar gevallen is.

Maargoed die vrouw van wie die hond was heeft al vaker waarschuwingen en boetes gehad voor het niet aanlijnen van haar hond. Dus dat is gewoon haar eigen fout.

ik zeg altijd tegen alles en iedereen dat ze de honden gewoon aangelijnd moeten houden dus ik hoop dat na dit incident iedereen dat ook zal doen. Maar heb er een hard hoofd in.

Link to comment
Delen op andere websites

Dat iedereen zijn hond aan de lijn moet vind ik wel erg kort door de bocht. Ik kan mijn hond prima los laten want zij doet geen vlieg kwaad. Ik doe het over het algemeen alleen niet omdat ze dan niet gaat door lopen.

Geen enkele hond wordt vals geboren, tenzij een hond een tumor of iets dergelijks krijgt. Het is puur op de manier hoe je je hond opvoedt.

Bewerkt: door AXIO
Link to comment
Delen op andere websites

Geen enkele hond wordt vals geboren, tenzij een hond een tumor of iets dergelijks krijgt. Het is puur op de manier hoe je je hond opvoedt.

Eehm, jawel? Voor een groot deel zijn de gedragingen van een hond(of kat, of cavia) aangeboren. Dit is ook te zien bij bepaalde rassen, veelal doorgefokt, waarbij er een relatief groot deel vals is.

Bewerkt: door Teh_Ninja
Link to comment
Delen op andere websites

Hangt van het gebied af. In een drukke stadswijk moet je gewoon je hond altijd vast hebben. In een rustigere wijk kan je afhankelijk van de stad en je hond je hond gewoon vrij laten, maar weet dat het altijd op eigen risico is. Daarbij gaat het er dan wel natuurlijk om als je het dier los hebt dat je er zelf in de buurt bent en controle erover hebt. Voor de rest hangt het gewoon echt veel van de opvoeding af, bepaalde eigenschappen kunnen wel zijn aangeboren wat de kans op valsheid vergroot. (net zoals bij mensen :puh:)

Link to comment
Delen op andere websites

aangelijnde honden reageren zowiezo heel anders op niet aangelijnde honden.

confrontatie met elkaar hoort of allebei los, of allebei aangeleind. Anders is de rangorde bepaling op voorhand al niet goed.

komt er een loslopende hond op mijn loslopende hond af gaat het goed, komt er een loslopende hond op mijn aangelijnde hond af dan gaan ze me beschermen en dan gaat het meestal mis.

en je zegt het zelf al. Als je hond los is loopt hij dus niet door. Oftewel hij luisterd niet naar je commando's anders zou hij gewoon naast je lopen.

Link to comment
Delen op andere websites

Het enige verschil tussen mijn aangelijnde hond en mijn niet aangelijnde hond is het lijntje :puh: Voor de rest is het zaak als hondeneigenaar om goed te kijken en te weten wanneer een hond aangelijnd moet. Mevrouw Wix heeft van verantwoordelijkheid kennelijk niet veel begrepen (wel lekker Amsterdams accent hebben ze daar allemaal zeg XD). Ik hoop dan ook dat er een sanctie komt voor mevrouw, die in verband staat met dit incident.

Link to comment
Delen op andere websites

IK vind het altijd bijzonder knap als mensen hun hond zo goed onder controle hebben dat ze bv vlak langs een kat of hond of konijn kunnen lopen en de hond hun gewoon volgt. zonder aandacht te schenken aan hetgeen wat langskomt. Maar 90% kan dit niet al zeggen ze van wel.

En het zit hem natuurlijk ook in het ras, of juist niet.

hier loopt ook een man met 4 border collies, altijd los, als we langskomen laat hij ze zitten en ze blijven zitten. Petje af daarvoor.

is er trouwens al nieuws over die agent?

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...