Jump to content
Joriz

Gedoogt Rockstar met de PC-versie van GTA5 modding?
In GTA San Andreas kan je dankzij aanpassingen van fans multiplayer racen in Tron-stijl!

Het modden van de PC versies van Grand Theft Auto is altijd heel populair geweest. Ondanks dat dit volgens de kleinste lettertjes van Rockstar Games ten strengste verboden is, heeft Rockstar Games dit gelukkig altijd gedoogd. Dit omdat er mede dankzij mods in Grand theft Auto de mooiste dingen zijn gemaakt en GTA mede dankzij mods heel veel aandacht en spelers heeft gekregen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Multi Theft Auto waardoor je opeens multiplayer functionaliteit in GTA San Andreas hebt, DYOM waarmee je eigen missies kan bouwen of de iCEnhancer mod die GTA4 super mooi maakt.

Al kunnen met mods dus de meest mooie dingen aan spellen worden toegevoegd brengt dit ook minder mooie dingen met zich mee. Hierdoor is het in theorie ook mogelijk om met de PC versie van GTA Online vals te gaan spelen, waardoor sommige spelers oneens enorm groot oneelijk voordeel kunnen behalen. Aangezien Rockstar Games, maar ook vele fans dit niet willen vroegen diverse fans zich de laatste tijd dan ook af of modding nog mogelijk was met de PC versie van Grand Theft Auto V en daarnaast of Rockstar Games juridische stappen gaat zetten tegen de makers van mods.

Gelukkig heeft TechRadar hier over gevraagd bij Rockstar Games toen ze de PC versie van GTA5 mochten testen. Ze vroegen het aan Adam Fowler, de technisch directeur van Rockstar North, en hij gaf dit antwoord:

The priority for us is maintaining the integrity of GTA Online and making sure that nothing detracts from that experience. We will be working to protect that environment and making sure nothing has a negative effect on the overall community, but we look forward to seeing and hearing about the experiences PC gamers have once the game is in their hands.

Ook GameSpot stelde dezelfde vraag en zij kregen dit antwoord:

Since GTA Online has such a massive and vibrant community, our primary focus is making sure that nothing detracts from that experience or has a negative impact on the overall community of players.

Beide antwoorden zijn dus een beetje vaag. Duidelijk is dat Rockstar Games er alles aan doet om ook met de PC versie van GTA Online te voorkomen dat spelers in GTA Online kunnen valsspelen. Echter lijkt vooral het eerste antwoord van Adam Fowler dat ze niet heel moeilijk zullen gaan doen ten opzichte van singleplayer mods.

Zelf verwacht ik dan ook dat het niet lang zal duren voordat de eerste singleplayer aanpassingen voor GTA5 zullen opduiken en dat Rockstar Games zeker een oogje dicht zal houden bij mods die het spel voor andere niet verzieken. smile3.gif

Bron: Techradar en GameSpot

Bron filmpje:

Share this post


Link to post
Share on other sites


Recommended Posts

Ik hoop dat ze bepaalde bestanden in het spel 'blokkeren' om te modden net zoals dat nu ook voor een gedeelte is op PS3/Xbox 360 (CRC-checks), en dat ze de overige bestanden zoals bijvoorbeeld timecycle.dat niet blokkeren.

Ik ben erg benieuwd naar de mogelijkheden waarin we kunnen gaan modden :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aangezien in de antwoorden van Rockstar specifiek wordt ingegaan op GTA Online (en niet GTA V) ziet het ernaar uit dat modding in GTA V (in feite een singleplayer) zal worden gedoogd, zolang dat geen effect heeft op GTA Online. Ik hoop dat ze dat voor elkaar krijgen om het voor iedereen leuk te houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die MTA:SA map zou ik graag een keer spelen! :D

Modden is natuurlijk leuk maar daar ga ik me voorlopig niet mee bezig houden, eerst even lekker touren door Los Santos in first person :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het verlengt de levensduur van een spel enorm. Kijk naar het verschil tussen SA en IV. Ze zouden gek zijn als ze modding niet toe zouden staan. Maar we zullen moeten afwachten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...