Jump to content
Joriz

Modding van PC versie GTA5 steeds dichterbij!


gallery_1_5_48665.jpg

Het OpenIV project kan nu al GTA5 PC bestanden inzien!

Het lijkt er op dat het modden van de PC versie van Grand Theft Auto V steeds dichterbij komt! De Russen van het OpenIV project zijn er in geslaagd een groot aantal bestanden van GTA5 op de PC te openen.

Volgens een van de makers van OpenIV zal het nog even duren voordat we daadwerkelijk bestanden kunnen bewerken. Voordat iemand dus een eigen gemaakte jetpack in het spel heeft gezet zijn we denk minimaal een paar weken verder. Maar toch geeft het kunnen openen van bestanden aan dat het aanpassen dus niet heel ver weg is voordat de eerste mods voor GTA5 verschijnen.

De makers verwachten echter wel al snel een nieuwe versie van hun tool waarmee alle PC bestanden compleet zijn uit te lezen, wat natuurlijk al fantastisch is. Dankzij al deze technische data in het spel hebben we op WikiGTA alle plattegronden met vindplaatsen kunnen maken, met de nu nog ontbrekende PC-data kunnen we de laatste plattegronden afmaken. smile3.gif

Zoals ik al eerder schreef is het echter wel de vraag of Rockstar Games blij is met modding. Officieel is modding namelijk volgens Rockstar Games verboden, maar tot nu toe hebben ze het met vorige GTA's altijd gedoogd. Al is modding altijd iets heel moois geweest en heeft Rockstar Games hierdoor ook extra veel spellen verkocht, kan modding er ook voor zorgen dat spelers in GTA Online oneerlijk voordeel krijgen. Dat er mensen oneerlijk valsspelen in GTA Online heeft Rockstar Games tot nu toe altijd proberen te voorkomen, zodat het spel niet wordt verziekt. Maar met modding komt dit wel steeds dichterbij. Hopelijk zien dus alle modders dit ook in en zal enkel de focus gaan naar singleplayer mods.

Oudere versies van OpenIV tool zijn nu al te downloaden op OpenIV.com. Met de oude versies is het al mogelijk de PC-versies van Max Payne 3 en Grand Theft Auto IV aan te passen. Mocht je zelf aan een mod werken of vragen hebben over modding dan ben je welkom in ons GTA modding forum.

Bron: GTAForums.com

Share this post


Link to post
Share on other sites


Recommended Posts

Ze vinden het niet leuk maar maatregelen ho maar. Kortom: boeit ze niks. puh2.gif

Het boeit ze echt wel. R* grijpt wel. Ze hebben als groot bedrijf zeker de juridische kracht om bijvoorbeeld oplichters aan te pakken (die bijvoorbeeld een gratis GTAV beta beloven, maar een virus geven). Hier treden ze zover ik weet hard tegen op. Ook als je mods gaat verkopen i.p.v. maakt als hobby kan R* ingrijpen. Ze hebben hier al het recht toe.

Het volgende is volgens Rockstar officieel dan ook niet toegestaan:

de Software geheel of gedeeltelijk reverse-engineeren, decompileren, demonteren, weergeven, uitvoeren, afgeleide werken vervaardigen op basis van de gehele of gedeeltelijke Software, of de Software anderszins geheel of gedeeltelijk wijzigen;

Redelijk duidelijk dus dat officieel modding niet is toegestaan. Maar tot nu toe gedogen ze de vele mooie mods voor het spel aangezien Rockstar ook wel door heeft dat dit bijdraagt aan de community en dat daardoor meer mensen de spellen kopen.

Zo lang je dus een mod voor een GTA maakt waar je geen geld voor vraagt en de mod ter goede komt van de community zal R* er dus niets tegen doen. Denk hierbij maar aan Multi Theft Auto, DYOM en vele andere grote modprojecten die al die jaren door hebben mogen gaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze hebben modding lang gebruikt voor het in leven houden van een spel. Het kostte ze niets en de community zorgde ervoor dat ze wel spellen bleven verkopen. Hoe lang is SA wel niet verkocht? Natuurlijk keurde Rockstar het goed. Die regel diende slechts voor specifieke gevallen, om in ieder geval de modding scène onder controle te houden mocht dat nodig zijn.

Nu is alles anders. Ze hebben zelf een concept ontwikkeld om een spel levend te houden: GTA Online. De modding scène is niet meer nodig. En nog belangrijker: ze verdienen zelf centjes aan GTA Online. Zijn als de dood dat de modding scène die centjes in de weg zit.

In tegenstelling tot voorgaande GTA's is GTA V naar wat ik gezien heb ongelooflijk beveiligd. Ik ben ervan overtuigd dat dit gekraakt gaat worden door -met name- onze Russische GTA vrinden, maar kan er geen peil op trekken wanneer de tools ook voor de wat minder technisch begaafde GTA fans beschikbaar komen.

Uiteraard houd GTAGames jullie van alles op de hoogte. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...