Jump to content
Bassieboy35

GTA III opgenomen in de World Video Game Hall of Fame


Sinds vorig jaar bestaat er de World Video Game Hall of Fame. Hierin worden spellen opgenomen die bijvoorbeeld een grafisch hoogstandje voor die tijd zijn geweest, die ons tot de dag van vandaag zijn bijgebleven, meer zijn dan een hype of een grote invloed hebben gehad. GTA III nam het op in de finale tegen games als Final Fantasy, Sid Meizer's Civilization en de Legend of Zelda. Er was plek voor zes games en GTA III is een van de winnaars.De reden waarom GTA III toegevoegd is, is niet omdat het een 3D Game was, ook niet omdat het een open wereld bevatte, maar vanwege de immense populariteit die het spel kent. Ook de aandacht die het spel kreeg van critici heeft een grote rol gespeeld voor de plek in de Hall of Fame. Dit bevestigd maar weer eens de impact van een spel dat ongeveer vijftien jaar geleden uitgebracht werd en ons nu nog steeds bezig houdt.

Als ik voor mijzelf spreek vind ik het volkomen terecht, maar vind jij dat ook?

Bron: World Video Game Hall of Fame

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

Grand Theft Auto III is een revolutionaire spel voor zijn eigen genre en een spel die zeker het verdient om in deze hall of fame te komen. Ik heb vroeger uren achter elkaar dit spel gespeeld voordat de andere Grand Theft Auto games kwamen en ik heb er zeker van genoten. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guardian1980

Volkomen terecht dat deze game in deze lijst staat. Als je nu terug kijkt op de gehele franchise en de gehele game-industrie dan was dit spel baanbrekend en vernieuwend. Andere GTA's waren dat in veel mindere mate, dus logisch dat deze er niet in staan. Dat is sowieso waar ze naar kijken bij games in die lijst; de allereerste SMB staat er bijvoorbeeld in, terwijl als je naar latere Mario-games kijkt, dan waren die natuurlijk veel mooier vormgegeven en uitgebreider.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GTA3 was erg vet.

Vice City wow verbluffend en de sfeer was echt goed.

GTA Sanasdreas was super grafische stappen vooruit en de wereld was immens groot.

GTA4 had weer hele gave nieuwigheden vooral op kleine details.

GTA5 is het nieuwe GTA Sanandreas met de humor en nieuwigheden.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SilverRST
GTA3 was erg vet. Vice City wow verbluffend en de sfeer was echt goed. GTA Sanasdreas was super grafische stappen vooruit en de wereld was immens groot. GTA4 had weer hele gave nieuwigheden vooral op kleine details. GTA5 is het nieuwe GTA Sanandreas met de humor en nieuwigheden.

Wat betreft GTAV het nieuwe GTA SA is met humor kan ik je wel gelijk. Hoe vaak ik niet in lachen gebarsten ben met Michael en Trevor :D

Ook Franklin, vooral als je mensen omrijdt, dat ie zegt "You gotta watch out, fool!" en "I'm sorry, fool!"

Ook alle andere humor buiten de protags zijn echt om van dood te lachen!

Met GTA III was ik ietsje te laat erbij maar dat maakt niet uit want de donkere steden met de donkergrijze settings passen echt goed bij het verhaallijn.

Vooral de eerste intro. Het was trouwens ook de eerste GTA waarbij je een middelvinger kon opsteken als je voor een wachtende bestuurder staat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...