Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
Dutchy3010

III-era Modding - Random Chat

Recommended Posts

Dutchy3010

Mistte nog een random chat hier :puh:

 

Wordt natuurlijk regelmatig gecontacteerd over DYOM, dus blijft wel een beetje mee in m'n achterhoofd. Maar was m'n vier youtube SCM tutorials helemaal vergeten :puh: Sjonge gelukkig is mijn Engels in de afgelopen 7 jaar wel iets verbeterd.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
robin_be

Ach die windows XP ziet er toch zo goed uit :puh: Vond ik vroeger lelijk, maar mis ik nu toch wel 'n beetje.

 

Ik heb een tijdje geleden (ondertussen al meer dan een jaar terug, wat vliegt de tijd toch weer) gevonden hoe je een 3D punt in de wereld kan projecteren op het scherm, en daar kan je wel wat leuke dingetjes mee doen. Misschien een keer een tutorialtje maken :puh:

 

 

In die video zie je ook dat de verticale positie niet helemaal correct is. Niet zo lang geleden heb ik dan ook gezien bij een ander script dat de schermgrootte voor textdraws enzo 640x448 is, hoewel iedereen zegt dat het een canvas van 640x480 is (ook op de SA-MP wiki). In het script van die video deed ik dan ook maal 480 ipv maal 448 waardoor de tekst iets te veel naar beneden zakt als de tekst lager op het scherm staat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dutchy3010

Nice @robin_be, ik wist ook niet dat dat kon. Gewoon met SCM? Tutorialtje zou ik zeker volgen. Kan best handig zijn inderdaad. Zal oorspronkelijk wel voor testing gebruikt zijn?

Share this post


Link to post
Share on other sites
robin_be

Het is mogelijk met SCM, maar er komt wat geheugenmanipulatie aan te pas. CLEO opcodes maken het iets gemakkelijker. Er bestaat alleszins geen simpele opcode voor, heel misschien dat ze dit vroeger wel hadden, maar het is niet nodig om dit te kunnen in het missie script.

 

Deze projectie wordt gebruikt voor bijvoorbeeld assets die geld verzamelen of om de prijs van een huis te tonen, en dit gebeurt natuurlijk niet door het missie script. Ik kan niet direct op meer voorbeelden komen waar dit gebruikt wordt.

FIMCvBn.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...