Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
PrioX

Liberty City nog steeds de tweede grootste stad in een game


 

Vier jaar geleden schreef GTAGames.nl al eerder een artikel over de bijzondere rekenkunsten van forumlid @Phoenyxar. Hij is al jaren geïnteresseerd in cijfertjes en mappen. Maar zijn ''Census der GTA-steden'' project is misschien wel zijn bijzonderste project. Hierbij telt Phoenyxar bevolkingsaantallen uit de verschillende steden die we voorbij hebben zien komen in de GTA-serie. Ter vergelijking heeft hij dit ook gedaan in spellen als Assassin's Creed, L.A. Noire, Sleeping Dogs, en recent nog Ghost Recon Wildlands en Just Cause IV. 

 

Wat blijkt nu: na ruim vier jaar is Liberty City nog altijd de tweede grootste stad in een game met 195,130 aantal inwoners. Alleen het Hong Kong uit Sleeping Dogs telt meer inwoners, namelijk 313,000. Nu we alweer een poosje wachten op een nieuwe GTA is het natuurlijk de vraag of Liberty City het record voor de GTA-serie weet vast te houden. Wellicht dat de volgende stad nog meer rekenwerk oplevert, en wij zijn dan weer benieuwd naar het resultaat.

 

gallery_1_5_311379.jpg&key=4362b454dde12

De infographic van 2015

 

Hoe telt Phoenyxar het aantal inwoners? Daar was hij vier jaar geleden duidelijk over in een kort interview met @Joriz:

 

Citaat
Hoe heb je de inwoners geteld?
Wel, ik tel wooneenheden en ga uit van een volle bezetting, oftewel: ~5.0x wooneenheden = maximale bezetting. Ik hou rekening met de omgeving en de functie (een kantoor is logischerwijs 0, net als een industrieel gebouw), de moeilijkheid ligt vooral bij het onderscheid tussen hotel of woonblok waar dat niet is aangegeven. Ook moet het ook echt bewoonbaar zijn, als het verwoest is of als het in aanbouw is telt het niet mee. In theorie klinkt die maximale bezetting dus wel leuk en is het handig om vergelijken, maar in de praktijk zal het werkelijke getal tussen de 50% en 80% van de maximale bezetting liggen, afhankelijk per district. Dus nee, Vice City telt niet dicht tegen 60.000 inwoners, het zal er zo'n 35-40.000 zijn, maar de bebouwing van de stad kan er in de huidige omstandigheden een dikke 59.000 huisvesten.

 

Wil jij de resultaten van de andere steden ook zien? Het overzicht is hieronder te bekijken en wordt nog regelmatig bijgewerkt! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

SilverRST

En qua map is GTA San Andreas de grootste of GTAV? Maar ja, wij verminderen het aantal inwoners :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Phoenyxar

Als ik het goed heb is V de grootste, gevolgde door SA en IV. De laatste twee zitten een beetje in dezelfde grootte-orde, maar V is wel 4 keer SA (qua landmassa misschien eerder 3 keer, SA volgt de extrema van de map erg hard). Als we daarna moeten kijken is het III en dan VC (maar die zijn ongeveer even groot) of misschien gaat die titel wel naar één van de maps uit de TDV-era, maar die zijn natuurlijk moeilijker om te verwerken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dutchy3010

IV lijkt minder groot omdat alles bewoond is. Maar crossmap is nog best een eind.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PrioX
4 minuten geleden, Dutchy3010 zei:

IV lijkt minder groot omdat alles bewoond is. Maar crossmap is nog best een eind.

En dan liggen de bruggen en tunnels ook nog mooi tegenover elkaar uitgelijnd waardoor zo'n ritje crossmap in een bijna rechte lijn gereden kan worden. 

 

Hoe lang ben je eigenlijk bezig geweest met het tellen van de inwoners van LC @Phoenyxar?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Phoenyxar

Goh, dat is ondertussen al 4 jaar terug, dus moeilijk om zeggen, maar vanaf je zo'n systeem hebt liggen en weet wat je doet gaat dat redelijk goed voorruit. Ik denk ergens rond de 2 à 3 dagen van ongeveer 3 à 5 uurtjes tellen. Om dat in perspectief te zetten, om recent heel Just Cause IV met zijn 180 nederzettingen te tellen heb ik maar zo'n 4 dagen van elk 4 uur nodig gehad.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nyltje

Ik heb dit toen over het hoofd gezien. Echt heel interessant, goed werk Phoeny!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wollongong

Dus....de metropool van GTA IV heeft minder inwoners dan mijn woonplaats? Dat lijkt me best sterk, eerlijk gezegd...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...