Jump to content

Unique Jump walktrough


Recommended Posts

ruurd2qo7copyqr9.png

Welkom in de 'Unique Jump'-walktrough, :cya:

Ik heb deze 'Unique Jump'-walktrough gemaakt omdat ik hier zelf ook veel moeite mee gehad. Ik heb verscheidende mensen gevraagd en na veel prutsen kwam ik eruit, het was heel wat gestress en dat doe ik liever andere personen niet aan, daarom heb ik voor jullie deze 'Unique Jump'-walktrough gemaakt. En zelf vond ik het ook erg leuk om te doen.

In deze 'Unique Jump'-walktrough vind je tips, de beloningen, waar de 'Unique Jump' zit verborgen, hoe je moet jumpen en waar je ongeveer moet landen. Je moet er wel rekening mee houden dat er na het landen van 'Unique Jump' wel wat tijd zit wanneer er in beeld komt te staan wanneer ik hem gehaald heb. Ik heb het gewatermerkt en ik heb de originele screenshots nog. Als eerste wil ik graag even beginnen met bedankjes:

 • GTA-Sheep - Voor de beschrijvingen van de Unique Jumps van San Andreas op WikiGTA. Ik had even op WikiGTA.nl gekeken hoe hij dat gedaan, met de plaatjes enzovoort.
 • Dizzee - Hulp voor ik toen zelf nog zocht
 • ASPAHLT - Hulp toen ik zelf nog zocht
 • Lantyz - Heeft volgens mij het kaartje op WikiGTA gemaakt. Ik kon hem wel gebruiken zei Joriz, zolang het maar op het GTAforum.nl bleef.
 • Ferre - Banner

Unique Jump? Wat is dat?

Een 'Unique Jump' is een verborgen sprong, deze sprongen worden gerekend tot de 'Collectables'. In Liberty City Stories bevinden zich 26 'Unique Jumps'. Het is de bedoeling om deze 26 te behalen en ze zijn nodig voor de 100%. Deze 'Unique Jumps' zijn niet zomaar 'Jumps'. Je moet namenlijk eindigen op een bepaalde plaats, zodat je hem kan halen. Hieronder heb ik elke 'Unique Jump' beschreven. Op de kaartjes hieronder heb ik alles opnieuw genummerd. Nu kun je je nummer opzoeken welke je niet kan halen en die plaats kun je dan weer bij de screenshots + het verhaaltje weer eruit zoeken zodat je weet waar hij is en hoe hij moet worden gehaald.

Tips

Je kunt meer snelheid maken door te leunen op je motor. Er zijn drie manier om snelheid te maken op je motor. Als eerste kun je een lange aanloop nemen, je krijgt nu al een bepaalde snelheid. Je kunt deze snelheid nog snelelr maken door voorover te leunen op je motor. Toni (Plaatje 1, rechts) gaat dan over het stuur heen leunen en maakt nog meer snelheid. Toni kan ook onder het stuur leunen (plaatje, midden), nu vangt hij minder op en nu maak je het meeste snelheid wat er te maken valt, dus de 'Jump' verloopt nu een stuk prettiger.

 • Je kunt normaal gas geven door op 'X' te drukken.
 • Als je helemaal over het stuur wilt leunen, dan moet je gewoon het 'analoge stick' helemaal vooruit dieuwen.
 • Als je met het hoofd onder het stuur wilt om de top snelheid te berijken moet je het 'analoge stick' en klein beetje vooruit drukken. Je merkt dan vanzelf dat Toni met zijn hoofd onder het stuur leunt. Druk je het 'analoge stickje' te hard vooruit dan zoal Toni over het stuur leunen. Dat is het moeilijke aan deze 'leun'-manier.

1zj6.th.png2uj3.th.png3yk4.th.png

(Toni normaal op de motor/Toni onder het stuur bukken/Toni over het stuur leunend)Beloningen

 • Voor elke 'Unique Jump' krijg je $250,=
 • Na het behalen van de 'Unique Jump' krijg je nog een los bedrag, meestal onder de $100,=. Als je normaal een 'gewone' stunt doet, dan krijg je ook geld. Dat krijg je ook na een 'Unique Jump'.
 • Na het behalen van de eerste 'Unique Jump' krijg je de 'Underwear-suit' in je kledingkast van je savehouse.
 • Voor elke 'Unique Jump' die je haalt krijg je procenten, dit geld voor de 100%.
 • Bij het voltooien van alle 26 'Unique Jumps' krijg je $10.000,=.

4pq0.th.png

-

Nu gaan we beginnen. Ik heb hieronder een kaartje met alle Unique Jumps van en screenshots van..

Portland

pl1uc0.png

1) Dit is de eerste 'Unique Jump' van mijn kaartje. Deze is in het bos van 'Harwood'. Als je voor de bocht begint met de aanloop en start bij het heuveltje die net voor de bocht zit ga je met volle snelheid op de stunt af, de kunst is als je de heuvel oprijd proberen naar links te sturen. Het is namenlijk de bedoeling om over het spoor heen te 'jumpen'. Als je dan naar links stuurd ga je er gemakkelijker overheen dan als je rechtdoor gaat. Na het behalen verdien je de eerste $250,= en je krijgt het 'Underwear-suit' in je kledingkast.

1ak8.th.png2xo4.th.png3of5.th.png

-

2) Deze 'Jump' moet je vanaf een oud scheepswark doen, het is de bedoeling om over de kampeerwagens heen te jumpen op de weg. Je kunt het beste een aanloop nemen vanaf het einde van de weg die naar de 'Unique Jump' toe leidt. Je kunt hier gewoon vol over het stuur heen leunen en dan kom je gemakkelijk op de weg. Zorg niet dat je in het water beland, maar stuur als je de 'Jump' gaat doen wel even een beetje naar de weg toe.

1hb2.th.png2jr3.th.png3xt6.th.png

-

3) Deze 'Jump' bevindt zich op het rand van het bos van 'Harwood'. Je moet met een lange aanloop over de stoep over de 'Jump' proberen te landen op het parkeerterrein achter de uitzicht toren van 'The Ferry Port'. Je kunt tussen de 'Billboard' door jumpen op het parkeerterrein of erover heen. Misschien zul je na het landen bij op het parkeer terrein wel vallen tegen het hek dat daar staat, maar de 'Jump' haal je dan wel!

1th5.th.png3hh5.th.png2dh8.th.png

Edited by Ruurd31
Link to post
Share on other sites

4) Na de missie 'Blow up 'The Dolls'' van JD O'Toole heb je het 'Dolls house' van de Sindacco's tot een ruïne gebracht. Nu is er een 'Unique Jump' vrijgekomen. Door een lange aanloop te nemen moet je op het gebouw landen dat nog in opbouw is, als je erop geland bent haal je deze 'Unique Jump', tevens is deze sprong ook benodigd om een Hidden Package (andere collectable naast de 'Unique Jumps') te pakken. Dit is één van de moeilijkere stunts op Portland, dus je kunt het beste de tip 'onder het stuur' gebruiken.

1fr4.th.png2se2.th.png3gv8.th.png4zm3.th.png

-

5) Sprong nummer 5 bevindt zich achter het politie gebouw in 'Portland View', probeer met veel snelheid op de 'Jump' af te komen, heel veel snelheid is overigens ook niet nodig want deze stunt is één van de makkelijksten die er bestaat, je moet namenlijk gewoon over het parkeerplaats van het politiebureau landen op de weg die er voorlangsloopt. Lukt je dat, dan is deze stunt ook tot een goed einde gebracht.

1en9.th.png2sv5.th.png3db2.th.png

-

6) Saint Marcs, Portland, 'Unique Jump' nummer 6. Deze sprong kun je met een lange aanloop halen, als je voor de oprijlaan van 'Salvatore Leone' start kun je met volle snelheid en onder het stuurt bukkend rijdend op stunt nummer 6 af, tijdens deze stunt heb je veel snelheid nodig om deze moeilijke stunt tot slagen te brengen. Het is namenlijk de bedoeling dat je over al het gras vliegt en en op het industrie terrein van Portland komt, zolang je het gras niet raakt, slaagt prong nummer 6.

1cw2.th.png2uy3.th.png3cp3.th.png

-

7) Op het einde van deze sprong moet je geland zijn op 'Portland Beach'. Dit kun je doen door op 'Portland View' een aanloop te nemen door de loods die nog in aanbouw is daar hebben de laatste bouwvakkers perongelijk wat planken achter gelaten, aan jou de beurt om deze sprong te benutten. Probeer een hele lange aanloop te nemen en spring over het water op het strand 'Portland Beach'. Sprong nummer 7 is voltooid!

1fz3.th.png2nz2.th.png3kw2.th.png4fg1.th.png

Edited by Ruurd31
Link to post
Share on other sites

8 ) Vlakbij 'Main Street Taxis' bevind 'Unqiue Stunt' nummer 8 zich, deze is redelijk moeilijk. Na een zeer lange aanloop gestart bij het politiebureau moet je zorgen dat je achter de 'Liberty Pharmaceutical' land. Om de meeste snelheid te kweken kun je het beste 'met de kop onder het stuur' truckje gebruiken.

1oe1.th.png2mg1.th.png3bj5.th.png4zy5.th.png

-

9) Op het grote loods naast 'Unique Jump' nummer 10 bevind zich 'Unique Stunt' nummer 9. Deze sprong bevind zich helemaal op het dak dat je kan berijken door gewoon de trap te nemen. Op het dak van de loods is het de bedoeling dat je de rechter stunt op het dak. Door snel met de motor over de schans te gaan zul je over de stenenmuur die de weg met 'Portland Docks' afsluit.

1go5.th.png2vx6.th.png3kt8.th.png

-

10) Op het schip dat naast 'Unique Stunt' nummer 9 zit ook een schans. Deze schans is ditkeer niet van hout, maar van ijzer. Je kunt met je motor makkelijk op het schip rijden en proberen zo ver mogenlijk achteruit en dan gas te geven, let wel goed op voor sommige dozen die er staan, dus een enige ontwijking of de moter precies zo te zetten dat je er tussendoor kan is wel handig. Je moet door over die aanhangers die daar staan heen springen. Als dat lukt, lukt ook stunt nummer 10.

1ym7.th.png2zu1.th.png3fe1.th.png

-

11) Veel stunten zijn aan de rechterkant van Portland, maar op de linkerkant bevinden zich ook nog wel een aantal stunten. Bij deze stunt is het de bedoeling om naast een fabriek een lange aanloop te trekken over een bult afval wat begroeit is met gras, als je met hoge snelheid naar de ramp, probeer door het gat van de gebroken donut te springen.

screen38xn6.th.png2hr1.th.png3co5.th.png

Edited by Ruurd31
Link to post
Share on other sites

12) Bij de unieke stunt nummer 1 moest je ook over het spoor springen met je motor via een schans, dit maal is dat ook zo. Het is nu de bedoeling om vanuit de pier een aanloop te nemen en bukkend onder het stuur naar de schans rijd. Bij deze stunt moet echter met veel snelheid over de schans, want je moet redelijk lang door de lucht te gaan om over het spoor te komen. Eenmaal geland, eenmaal de stunt geslaagd! :-) (Klik hier voor een filmpje)

1dj5.th.png4rr3.th.png5kx5.th.png

-

13) De laatste 'Unique Jump' van Portland. Begin de aanloop al te nemen achter Vicenzo Chilli's kantoor in Atlantic Queens, met veel snelheid over de stoep, langs het opgeblazen warenhuis moet je een lange sprong over het water en te eindigen bij de pier. Je kunt op het stuk weg landen of op de pier (het houten gedeelde). Zolang je maar niet in het water land, dan zit je goed en haal je de laatste 'Unique Jump' van Portland. Nu naar Stauton Island!

1kd7.th.png2ng5.th.png3dg0.th.png

Stauton Island

In Stauton Island bevinden zich maar 6 unieke stunts. Ongeveer de helft is redelijk moeilijk en de andere helft is redelijk makkelijk. Het is natuurlijk ook dat de bedoeling dat je deze 6 van de 26 'Unique Stunts' haalt. Eerst beschrijf ik deze 6 + de plaatjes en dan springen we naar Shoreside Valve!

si2dh5.png

1) De noordelijkste sprong van Stauton Island bevind zich langs de waterkant. De kunst is om een goedde aanloop te nemen en via een groen bospad (wat anders :-P) over de stunt te gaan en te landen op het gewone grindpad langs de waterkant. Als dat lukt, dan behaal je de eerste 'Unique Jump' van Stauton Island.

1of0.th.png2ci3.th.png3aw0.th.png

-

2) Stunt nummer 2, Fort Stauton op de rand van het water bevind zich alweer een afgebroken heuvel. Met volle vaart door het gras en al het gras/modder vliegt door lucht moet je recht op de afgebroken heuvel af gaan. Eenmaal over de afgebroken heuvel moet je zien te landen - over het water - op het "vaste land".

1ah6.th.png2ns2.th.png3vn7.th.png

Edited by Ruurd31
Link to post
Share on other sites

3) Belville park, rand van de snelweg die door naar Shoreside Valve leidt. Op de rand van deze snelweg zijn wegwerkzaamheden. Deze wegwerkzaamheden is tot een goed einde gebracht maar het afval daarvan wegbrengen is niet tot een goed einde gebracht. Via dat hoopje afval wat er is blijven liggen moet jij, als Toni Cirpiani, een stunt zo ver mogenlijk maken op de andere snelweg die schuin onderdoor loopt.

1we6.th.png2kh1.th.png3ep0.th.png

-

4) In de haven van Stauton Island bevind zich ook een 'Unique Jump'. Op het einde van de haven waar allemaal containers, aanhangers staan zit en grasheuvel die richting 'The Big Shot Casino' van Kazuki Kazen leidt. Deze onopvallende grasheuvel is ook een stunt, bij deze stunt moet je over de 'billboards' (reclame borden) heen springen. Als je met en lange aanloop en volle snelheid langs de containers en de aanhangers de onopvallende schans oprijdt moet je een beetje naar rechts te sturen om er gemakkelijker overheen te gaan. Wanneer je met beide wielen op de weg land, slaagt deze moeilijke stunt ook.

1vo2.th.png2ba3.th.png3dq0.th.png

-

5) Ook bij deze 'Unique Stunt' maak je weer kennis met de casino van Kazuki, nu aan de andere kant van het casino 'The Big Shot'. Je moet nu ook weer door het gras heen racen, wanneer je een aanloop hebt genomen en door alle bomen bent geracet zit er vlakbij het water een stunt. Via deze stunt zul je op de parkeerplaats van Kazuki's casino moeten landen.

1hn1.th.png2to9.th.png3dy6.th.png

-

6) Aangekomen bij de laatste 'Unique Jump' van Stauton Island zal dit voor de meesten ook meteen de moeilijkste zijn. Je moet een zeer lange aanloop nemen en gebukt onder het stuur over de stunt moet gaan. Het idee achter deze stunt is om verder dan het einde van het pad naar de pier te landen. Deze stunt maakt het zich zo moeilijk omdat je een hele lange lengte door de lucht moet om op de juiste plek te landen.

1iv3.th.jpg2ap1.th.png3gb1.th.png

Edited by Ruurd31
Link to post
Share on other sites

Nu je al helemaal gek bent van de voorgaande 19 stunts zullen er nog 7 stunts volgen. Allemaal wel getelt op:Shoreside Vale

ssv3ol8.png

1) Eerste Shoreside Vale stunt bevindt zich in Witcha Garden. Dit is echter de enige stunt op het rechterdeel van Shoreside Valve. Ook hier zijn de wegwerkzaamheden helemaal opgelost maar zijn vergeten het op te ruimen, daarom is er een stunt bijgekomen. Het doel van deze stunt is om zo ver mogenlijk in de tunnel te komen. Het ziet er erg gemakkelijk uit, maar je zult behoorlijk wat vaart moeten hebben om daadwerkelijk in de tunnel te landen, tegen de tunnel landen is nog moeilijker dan erin dus je zult nooit te veel snelheid hebben. Probeer een lange aanloop te nemen en ga bukkend onder het stuur zitten. Nu zal het wel helemaal goedkomen want het stukje weg naar de stunt is bijna altijd leeg qua auto's.

1yu2.th.png2zp9.th.png3tn9.th.png

-

2) Pike Creek, andere kant van Shoreside Vale. Op het terrein waar 2 'Unqiue Stunts' zich bevinden is dit de eerste. Binne in het 'The Undercover Storage Company' warenhuis. Het is bij deze de bedoeling om een - niet al te lange - aanloop te nemen en door het raam te stunten waar 3 planken voor staan. Je moet zorgen dat je bij het stuk terrein land waar het energieregeling gebouw van de 'Cochrame Dam' staat, als je te veel vaart maakt, kun je echter niet snel genoeg remmen en ga je het water in.

1yn3.th.png2kg0.th.png3my2.th.png

-

3) De andere stunt op het zelfde terrein van 'Unique Stunt' nummer 2. Voor deze stunt zul je wel op het topje van je stoel moeten zitten, want je hebt een zeer lange aanloop van de 'Cochrane Dam' nodig en als je het terreini opracet zul je met je hoofd onder het stuur moeten gaan. Het is namenlijk de bedoeling om op het 'LCPD' (Liberty City Police Departement -> Politiebureau) van Shoreside Vale te komen, als je daarop bent haal je de stunt en zul je met de rest van je vaart voor het ziekenhuis uitkomen.

1rj7.th.png2go0.th.png3ci3.th.png4og6.th.png

-

4) Tussen de muur en het warenhuis zit ook een 'Unqiue Jump'. Bij deze stunt mag je echter niet te veel alcohol hebben want dan vlieg je tegen de dozen aan die daar zomaar in de wegstaan. Ondanks deze versperring moet je zo snel mogenlijk over de schansheen over de 'Billboard' (reclamebord) en landen op de weg die naar het het energieregelings gebouw van de 'Cochrane Dam' gaat.

1pm2.th.png2ux4.th.png3up0.th.png

Edited by Ruurd31
Link to post
Share on other sites

5) De schans die ditmaal op de trailer staat moet je met zo snel mogenlijk rijden, echter is de beste manier om dit te doen met het 'hoofd onder het stuur'-truckje te doen. Bij de sprong zul je bij het controlepost moeten laden van Donald Love's kantoor.

1ih6.th.png2dr0.th.png3jb5.th.png

-

6) Op het dak van het 'Klunt Company'-warenhuis bevind zich ook een schans aan de rechterkant. Je moet met een hoge snelheid via de schans op het parkeertterrein landen van de benzine-compagny AM om ook de op-een-na-laatste 'Unique Jump' te halen.

1mm3.th.png2ge6.th.png3kv4.th.png

-

7) Eenmaal aangekomen bij de allerlaatste laastste stunt van Shoreside Valve en Liberty City Stories moet je over een kapotte brug gaan die in Wichiga Garden eindigd. Door met hoge snelheid over de schans te gaan kun je nog even genieten van de laatste 'officiele' 'Unqiue Stunt' over de rivier op het prachte rechterdeel van Shoreside Vale, nu je op de weg bent geland zul je de laatste stunt halen en je krijgt een bedrag van $10.000,= bijgeschreven. Nu wel bier jongens! :bier:

1dd2.th.png2xo4.th.png3qd9.th.png

-

Gebruik & Co

 • Iedereen mag het gebruiken om zo alle 'Unique Jumps' te volooien, zolang het maar binnen het forum blijft. Voor eigen gebruik is verboden. Op andere forums het laten zien of er zelf mee van pronken wordt niet geaccepteerd.
 • Voor de rest hoop ik dat jullie er veel plezier aan hebben, ik heb me er voor ingezet maar ik hoop zolang het nog niet op WikiGTA staat jullie er veel lol van hebben.
 • Mocht je een vraag hebben? Sta niet te poppelen om hem te vragen, want elke GTA Liberty City Stories speler wil hem graag voor je beantwoorden, zolang hij maar over de 'Unique Jumps' gaat.

Reacties en/of vragen kunnen vanaf nu gerust worden gestelt.

Edited by Ruurd31
Link to post
Share on other sites
 • 1 year later...
Handige gui, alleen ik kan nummer 13 van Shorside Vale niet halen. Iemand duidelijkere tips? Al kan dat bijna niet....

Ik zou de tips van de eerste post gewoon nog een keer goed doorlezen, daar staat zo'n beetje alles in wat je moet weten. Zorg verder dat je een goede motor hebt, je kan het beste de PCJ 600 of de Sanchez nemen. Als je gewoon veel oefent dan lukt het echt wel een keer, sommige stunts zijn nou eenmaal erg moeilijk en dan moet je gewoon een beetje geluk hebben. Maar met alle tips van hierboven en met het goede voertuig kan het niet zo heel erg moeilijk zijn. Mocht het toch niet lukken, dan kan je hier een savegame aanvraag doen. Veel succes!

Link to post
Share on other sites
 • 10 months later...
 • 2 weeks later...

Zeker handig! Misschien dat dit iets is voor Wikigta? :$ Maar zeer mooi geschreven, ook mooi taalgebruik, wat het wel aantrekkelijk maakt om het te lezen! 'K denk dat ik na het lezen van dit nog eens ga proberen voor alle 26 Jumps te gaan. Allen sommige afbeeldingen doen het niet..

< Ruurd, is het goed als ik hem ga promoten op Wikigta? >

Edited by Dotz
Link to post
Share on other sites
 • 6 months later...
Tnx man!!!

Maar...

...zorg dat de plaatjes zichtbaar zijn anders is het zuper moeilijk. :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oh jeah! I'm the greatst!!!

Het lid is gebanned. Dus hij leeft niet meer(grapje). Maar hij/zij krijgt jou bericht dan ook niet meer te horen. Maar moderators kunnen hem wel bewerken.

Edited by Zero-two
Link to post
Share on other sites
12) Bij de unieke stunt nummer 1 moest je ook over het spoor springen met je motor via een schans, dit maal is dat ook zo. Het is nu de bedoeling om vanuit de pier een aanloop te nemen en bukkend onder het stuur naar de schans rijd. Bij deze stunt moet echter met veel snelheid over de schans, want je moet redelijk lang door de lucht te gaan om over het spoor te komen. Eenmaal geland, eenmaal de stunt geslaagd! :-) (Klik hier voor een filmpje)

1dj5.th.png4rr3.th.png5kx5.th.png

-

13) De laatste 'Unique Jump' van Portland. Begin de aanloop al te nemen achter Vicenzo Chilli's kantoor in Atlantic Queens, met veel snelheid over de stoep, langs het opgeblazen warenhuis moet je een lange sprong over het water en te eindigen bij de pier. Je kunt op het stuk weg landen of op de pier (het houten gedeelde). Zolang je maar niet in het water land, dan zit je goed en haal je de laatste 'Unique Jump' van Portland. Nu naar Stauton Island!

1kd7.th.png2ng5.th.png3dg0.th.png

Stauton Island

In Stauton Island bevinden zich maar 6 unieke stunts. Ongeveer de helft is redelijk moeilijk en de andere helft is redelijk makkelijk. Het is natuurlijk ook dat de bedoeling dat je deze 6 van de 26 'Unique Stunts' haalt. Eerst beschrijf ik deze 6 + de plaatjes en dan springen we naar Shoreside Valve!

si2dh5.png

1) De noordelijkste sprong van Stauton Island bevind zich langs de waterkant. De kunst is om een goedde aanloop te nemen en via een groen bospad (wat anders :-P) over de stunt te gaan en te landen op het gewone grindpad langs de waterkant. Als dat lukt, dan behaal je de eerste 'Unique Jump' van Stauton Island.

1of0.th.png2ci3.th.png3aw0.th.png

-

2) Stunt nummer 2, Fort Stauton op de rand van het water bevind zich alweer een afgebroken heuvel. Met volle vaart door het gras en al het gras/modder vliegt door lucht moet je recht op de afgebroken heuvel af gaan. Eenmaal over de afgebroken heuvel moet je zien te landen - over het water - op het "vaste land".

1ah6.th.png2ns2.th.png3vn7.th.png

Heb wat fouten ondekt, ik heb ze vet/dikgedrukt. Maar ook bij de grote titel staat Stauton Island. En bij de titel en de walkthrough staat steeds walktrough. Het moet een ''H'' tussen de ''r'' en de ''t''. Misschien dat een moderator het kan bewerken? Sorry voor de dubbelpost, kwam er pas later achter.

Edited by Zero-two
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...