Jump to content

screenshotprogramma?


basgta

Recommended Posts

screenshotprogramma?? wie heeft er een goeie makkelijke? _O_

Fraps kan ik je aanraden, deze is geheel gratis te gebruiken. Daarnaast worden de screenshots opgeslagen in een map naar keuze. Met Paint kan je maar één screenshot per keer nemen, met Fraps zoveel als je wil. Download Fraps hier.

Even wat extra informatie:

- Hoe maak ik een screenshot?

Start als eerst Fraps op, en klik dan de button Screenshot aan.

Met de 'Screen Capture Hotkey' kan je een screenshot nemen. Je kan daar een willekeurige toets voor gebruiken. Wil je de 'Screen Capture Hotkey' veranderen druk dan op 'disable', vervolgens klik je één maal in het witte balkje en druk je een toets in die volgens jou de nieuwe 'Screen Capture Hotkey' moet worden. Als jij daar bijvoorbeeld 'CAPSLOCK' hebt ingesteld moet je in het spel op 'CAPSLOCK' drukken om een screenshot te maken. Deze wordt in eerste instantie opgeslagen in de map waar Fraps staat geïnstalleerd. Uiteraard kun je deze ook veranderen.

Link to comment
Delen op andere websites

screenshotprogramma?? wie heeft er een goeie makkelijke? _O_

print screen??? kan iemand goede uitleg geven? :tu:

Persoonlijk raad ik je de methode van -Matthijs- aan, namelijk het programma 'Fraps'. Maar om even uitleg te geven over 'Printscreen'; er zit een knopje op je toetsenbord met de benaming 'Print Screen' of 'Print Scr'. Als je daarop drukt dan zal een plaatje van je scherm opgeslagen worden op het klembord. Als je nu naar Paint gaat en je klikt op Bewerken > Plakken zal het beeld in Paint gezet worden. Je hoeft het plaatje alleen nog maar op te slaan. Het nadeel hiervan is dat je na elk screenshot naar paint moet gaan, hem plakken en opslaan. Het voordeel van een programma zoals Fraps is dat je zelf een map kan kiezen waar je screenshots met één druk op de knop automatisch worden opgeslagen.

Link to comment
Delen op andere websites

screenshotprogramma?? wie heeft er een goeie makkelijke? _O_

print screen??? kan iemand goede uitleg geven? :tu:

Dus je weet niet hoe je een screen maakt...

Dit is heel simpel:

Je klikt op Printscreen, een knopje rechtsboven op je toetsenbord. Hiermee maakt je pc een screen/foto van het beeld op dat moment. Nu ga je naar paint, of een van de programma's die hierboven staan aangegeven. Je klinkt nu met je rechtermuisknop op het witte veld, en vervolgens op 'Plakken'.

Nu heb je je screen in paint staan, en kun je deze vervolgens opslaan. Dit doe je door op "Bestand -> Opslaan" te klikken.

Voorbeeld

Als je met fraps wilt gaan werken moet je even wachten totdat daar een uitleg over gegeven wordt.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...