Jump to content

Films van A tot Z


Rinaldootje

Recommended Posts

Film-AZ.png

Hallo Iedereen, dit is het Films van A tot Z-topic die ik met toestemming van GTA-sheep mag openen. Om de tijd probeer ik een film te behandelen, en jullie mogen ook kiezen! Stuur me dan een pb met de titel en waarom ik juist die film zou moetten nemen. Dus hier niet posten! Hier maakt het team reviews over Films die er bestaan, of previews over films die nog niet in de bioscoop zijn. Het team mag zelf beslissen welke films zij posten, Dus niet gaan zuren. Wil jij lid worden? Kijk eerst dan naar de eisen die ik heb aangesteld.

  1. 250 Posts of meer hebben.
  2. Redelijk tot goed ABN kunnen spreken
  3. Veel over films weten.
  4. Minstens 5 maanden op het forum zijn.
  5. Goed actief zijn op dit forum

Heb je het bovenstaande niet dan Kan je nogsteeds jezelf aanmelden. Alleen ik zal dan wat extra's van je verwachten.

HET TEAM

  1. Rinaldootje
  2. zamg0d1
  3. ---
  4. ---
  5. ---
  6. ---

EDIT:

zamg0d1 Zegt dat hij genoeg over films weet, put your money where your mouth is.

Bewerkt: door Rinaldootje
Link to comment
Delen op andere websites

Hier komt de 1e van mij.

En voordat menzen gaan zeuren deze dubbelpost doe ik expres omdat anders de begin post een beedje onmooi word

En dit is mijn 1e keer dus ik verwacht van iedereen om wat dingen te zeggen over hoe ik het heb gedaan en wat ik moet veranderen.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst kan bepaalde details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten

Laten we eens beginnen met een gouw ouwe uit het jaar 1994.

EN ja dan hebben we het over de Film Speed.

1138121699.jpg

Het begint in een gebouw in Los angeles waar een bommenmaker een par bommen an een volle lift heeft gehangen.

Hier komt het swatteam in aktie. ze moetten iedereen uit de lift halen zonder dat er gewonden vallen. dat is een klus voor jack traven. iets later als iedereen uit de lift is gehaalt ontdekken ze dat de bommenmaker nog in het gebouw is. op het moment dat ze hem hebben rent hij een parkeerterein in en volgt er een explotie. jack en zijn collega denken dan dat de bommenmaker om het leven is gekomen.dan komen we een tijde later in de vroege ochtend uit in een eettent. daar haalt jack zijn lunch op maar komt hij enmaal buiten explodeert en ineens een bus. dan gaat er een telefoon af in een telefoon celletje en wat denk je. de bommenmaker leeft nog.En hij vertelt. dat er een bom in een bus is. rijd de bus boven de 50mijl per uur dan ord de bon geactiveerd. rijd de bus dan onder de 50 mph dan gaat de bom af met bus en al. ontruimt hij de bus gaat de bus de lucht in. weer een klus voor jack. na een achtervolging in zijn auto en in een cabrio komt hij uiteindelijk in de bus terecht. waarbij er iemand in die bus denkt dat hij word gezocht en hij trekt zijn pistool en schiet. waardoor de buschaufeur gewond raakt aan zijn arm. dan moet annie die haar rijbewij heeft verloren aan te snel rijden. ineens achter het stuur zitten. zo word er een heel stuk gereden. totdat ze uiteindelijk bij een open stuk boven de weg komen. de bus rijd een stuk en vliegt over het gat. na nog een langer stuk rijden komen ze uit op het vliegveld. jack ontdekt dat er een camera inde bus zit waardoor de bommenlegger ziet wie er in de bus zit en wat er gebeurt. uiteindelijkl op het vliegveld word de camera op afstend steeds weer herhaald waardoor de bus kan worden ontruimt. annie en jack verlaten de bus op een spectaculaire manier. daarna moetten jack en annie een grote zak met geld neerleggen in een brullenbak. maar op een manier word het geld zonder dat de bommenmaker in beed komt het geld gestolen. hoe? onderderond, jack ontdekt dat en komt in aktie. mar ondertussen is annie ontvoerd door de bommenlegger. jack ontdekt dat ook en zo komen ze allemaal uit in de meto. waardoor er een spectaculaire stuk komt. in de metro. uiteindelijk belanden de bommenlegger en jack vechtent op het dak van de metro. uiteindelijk na een gevecht verliest de bommenlegger het hoofd (leterlijk). dan rijden jack en annie een stuk vedder in de metro en komen ze uit bij een stuk dat in aanbouw is en daar rijden ze op volle gas aanr een schuin stuk dat boven de grond uitkomt. uitendelijk zie je de metro door een groot bord vlieggen en landen annie en jack op de grond. en glijden een stuk veder in de metro overstraat. dan komen mensen kijken nemen fotos en dan. komt de aftieteling. EInde.

Regie-Jan de Bont

Productie-Mark Gordon

Script-Graham Yost

Distributie-20th Century Fox

Uitgebracht-augustus 1994

Genre-Actie

Lengte-115 minuten

Taal-Engels

Land-Verenigde Staten

Budget-circa $30 miljoen

Vervolg-Speed 2: Cruise Control (komt later een review van door mij.)

Cast

Keanu Reeves als Jack Traven 200px-Keanu6022.jpg

Sandra Bullock als Annie sandra_bullock.jpg

Dennis Hopper als Howard Payne dennis_hopper.jpg

Joe Morton als Mc Mahon Morton1.jpg

Jeff Daniels als Harry jeffdaniels.jpg

Weetjes:

In de film springt de bus over een gat in de weg, in werkelijkheid bestond dit gat helemaal niet. De bus sprong gewoon over een speciale schans die op de weg was gebouwd, het "gat" werd later met de computer in de film gezet.

oordeel.

special efects: 7,5 vooral die exploties waren goed.

locatie van de film: 6,8 De locaties komden beter. maar voral de bus is het grootste deel en het spannendst.

Script: 8,5: kom wel beter maar er zijn een hele hoop ergere films gemaakt. maar een film met bom+bus+swat agent= een hoop actie.

Eindoordeel: 8,0 redelijk goede film. het script kom een beedje beter en de locatie was oke.

Dit wasm. Dit was mijn 1e allertijde en ik wil grag reacties van jullie. dee ik het goed zijn er nog wat dingen die ik beter mag doen enz. Wel via pb. !!!!!!!!!!!

Bewerkt: door rinaldootje
Link to comment
Delen op andere websites

F16.jpg300Logo.pngFgeweld.jpg

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeert deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Spartanen, maar niet die uit Rotterdam.

De film speelt zich af in Sparta, een stadstaat in het oude Griekenland. In het jaar 480 voor Christus. De film verteld het verhaal van de slag van Thermopylea. Voor iedereen die geen gymnasium heeft het verhaal. De Perzische koning en god Xerxes probeert zoals veel leiders met grootheidswaanzin de wereld te veroveren en stuit daar op een klein dorpje met krachtige mannen. Ok, Sparta is geen klein dorp, maar de gelijkenis met het van weerstand bieden tegen een overmacht van de Galliërs is aanwezig. Sparta en zijn leiders zijn verdeeld over de aanpak om zich te verdedigen tegen het leger van Xerxes of zich over te geven en te scharen onder het Perzische rijk. Koning Leonidas is echter van mening dat de Spartanen zich tot het einde dienen te verdedigen om de vrijheid te bewaren en krijgt een 300 man met zich mee. Met deze 300 Spartanen, vandaar de titel, neemt hij het op tegen een immense Perzische overmacht.

En dan zijn we ook aangekomen bij de kern van de film, slagvelden. Het hele verhaal is een inleiding om een aantal grootste gevechtscènes te kunnen tonen. Er word met zoveel mogelijk grafische pracht getoond hoe de Spartanen zich weren tegen de alsmaar voorstuwende aanvalsgolven. Tijdens deze gevechten moet je niet raar staan opkijken als er tussen de vele bloedspatten ook enkele ledematen voorbij vliegen. Elke nieuwe aanval wordt begeleid door een opzwepende speech over kracht, eer of de dood. Het liefst alle drie in een.

2203film3004.jpg

Waar ken ik dit van?

De film is gebaseerd op de strip 300 van Frank Miller. Deze heeft de strip getekend en geschreven nadat hij onder de indruk was geraakt van een film genaamd The 300 Spartans Een film uit 1962 die verhaald over dezelfde Mythe. Frank Miller is dezelfde man die ook verantwoordelijk is voor het verhaal van Sin City. De regisseur Zack Snyder heeft geprobeerd dezelfde stripsfeer te bereiken als Robert Rodriguez heeft behaald in Sin City. En dat is gelukt. De film heeft een constante grafische pracht waar het een donkere sfeer heeft, maar de kleuren van het scherm afspatten. Waar het in de trailer nog bijzonder aanvoelde raak je er in de film snel aan gewend. Ook de omgevingen zijn mooi door de computers gegenereerd, maar hierdoor voelt er altijd een zeker afstand tussen de 300 Spartanen en de natuur.

Dan het verhaal, deze is aardig, maar meer ook niet. De dialogen zijn tenenkrommend voorspelbaar en clichématig dat het weinig tot niets toevoegt aan de film. De actie is mooi gefilmd en hier draait het in de film dan ook om. Alleen word er iets te vaak terug gegrepen op de stijlmiddel slowmotion. Dit ziet er prachtig uit, maar haalt door het vele terugkeren de vaart uit de gevechten, wat jammer is. Er zit ook humor verwerkt in de film, maar is goed verpakt. Het wordt vooral gebruikt om de film het eerste uur niet te zwaar te maken, zodat er een spanningsboog gecreëerd kan worden in aanloop van de laatste krachtmeting. Het is allemaal wel aardig uitgevoerd, maar op elk punt van deze film zijn er betere te vinden. De acteurs doen het goed in de film, alhoewel het geschreeuw je af en toe begint te vervelen spelen ze hun rollen vol overgave. Ook hebben alle manlijke rollen bewezen de gymzaal weten te vinden, wat resulteert in vele gespierde ontblote bovenlichamen. Niet geheel waar ik op zit te wachten, maar zo heeft het vrouwelijk publiek ook wat te bestuderen. Er zijn voornamelijk minder bekende acteurs gecast en dat pakt goed uit. Waar je in een film als Troy zat te kijken naar Brad Pitt, zie je in deze film Leonidas en niet Gerard Butler.

300.jpg

Eindconclusie:

Special effecten: 7.0

Erg mooi maar verliest op een gegeven moment zijn meerwaarde

Script: 7.0

Het verhaal is een mythe, en die hebben genoeg aantrekkingskracht om je te interesseren.

Regie: 5.0

Hier laat de film toch de meeste steekjes vallen. Door te vaak de clichématige route te kiezen verliest de film zijn glans.

Overal: 7.0

Ondanks de grote tekortkomingen een vermakelijke film. Het is geen klassieker, maar je kan er zeker een leuke avond mee beleven.

Informatie

Regie: Zack Snyder (Dawn of the Dead)

Script: Frank Miller (Robocop2 & 3, Sin City)

Hoofdrollen:

Koning Leonidas - Gerard Butler (The Phantom of the Opera)

Koningin Gorgo - Lena Headey (The Sarah Connor Chronicles)

Theron - Dominic West (The Wire)

Dilios - David Wenham (The Lord of the Rings)

Officiële site van de film

De film draait nu in de bioscoop.

Link to comment
Delen op andere websites

logota8.png

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeert deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Beesten in de bewoonde wereld

De film gaat over een aantal beestjes die in een bos wonen. Ze komen in aanraking met een wasbeer, die hun als eerste vertelt dat hun bosgebied is verkleind terwijl ze hun winterslaap aan het houden waren, er is namelijk een woonwijk omheengebouwd. Het komt de wasbeer ook goed uit, want hij moet voor een beer eten halen, omdat hij 'per ongeluk' zijn eten heeft 'vernietigt'. De beestjes gaan met z'n allen de stad in, en zorgen daar bij een bepaalde bewoner grote paniek. Maar de dieren van het bos denken dat ze eten voor zichzelf gaan halen, maar omdat de wasbeer eten nodig heeft voor de beer, worden ze eigenlijk opgelicht door hem. Maar als het totaal fout dreigt te gaan, en de dieren van het bos worden meegenomen door een dierenverdelger, komt toch de vriendschap in de wasbeer op, en red hij ze uit de dood. Als beloning mag hij blijven bij de familie van dieren in het bos. Je zou bijna kunnen zeggen dat ze daarna nog lang en gelukkig leefden!

Eindconclusie:

Special effecten: 8.0

Je kunt niet meteen zeggen dat deze film special effecten in huis heeft, maar de effecten die er soms zijn (bijvoorbeeld een explosie), zijn voor deze animatiefilm goed gemaakt.

Script: 7.8

Het is een leuk verhaal voor een lekker kort zondagmiddagje, maar het is natuurlijk wel een beetje een kinderfilm, alhoewel ik er toch met plezier naar heb gekeken (14 jaar)

Regie: 9.0

De film zit goed in elkaar, en is op de meeste punten gewoon goed afgewerkt.

Totaalbeeld: 8.0

Over het algemeen dus gewoon een leuke en goede film!

Overal: 8.0

Een goede film voor een lekkere middag, alleen word hij te saai als je hem te vaak kijkt ben ik bang.

Informatie

Regie: Tim Johnson en Karey Kirkpatrick

Script: Len Blum en Lorne Cameron

Hoofdrollen:

Stemmen van:

- Bruce Willis

- Garry Shandling

- Steve Carell

Officiële site van de film

De film is nu verkrijgbaar op DVD.

Link to comment
Delen op andere websites

Hotfuzzlogo1.jpg

F16.jpgFtaalgeweld.gif

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeerd deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Hete Dons?

Het verhaal gaat over de Londense agent Nicholas Angel. Het gaat hier niet om zomaar een agent, maar een van de beste agenten uit de politiemacht. Hij is zo goed in zijn werk dat hij ver boven zijn collega’s uitstijgt. Na een klein incident waar Nicholas bij gewond geraakt is, ziens ze dan ook de kans om hem weg te promoveren. Hij wordt overgeplaatst naar het idyllische plattelandsdorp Sandford. Dit rustige dorpje heeft lage misdaadcijfers en voor de NWA is de grootste vijand de straatartiest het levend standbeeld. Echter heeft sergeant Angel al snel door dat er meer gaande is dan de bewoners het willen laten lijken, en hij gaat dan ook met behulp van zijn nieuwe partner op onderzoek uit.

HotFuzz02.gif

Britse Bad Boys 2

De film bevind zich in het actie comedy genre waar je ook films als Bad Boys en Point Break terug vind. En dit steken ze ook niet onder stoelen of banken. Regelmatig word er subtiel, en minder subtiel verwezen naar deze en andere films. Zo zijn er scenes die geregiseerd zouden kunnen zijn door John Woo, regisseur van films als Face/Off en Mission Impossible II. Met ondertitels zoals They're bad boys. They're die hards. They're lethal weapons. They are... en By the makers who have seen every actionmovie made geven ze zelf al aan hoeveel ze geleend hebben van andere films. Echter brengen ze deze parodieën niet op de Scary Movie manier maar kiezen voor een minder flauwe aanpak. Door de overgrote dosis aan Britse humor en een ver gezocht plot heb je door dat het hier om een minder serieuze film gaat. De makers, schrijvers en acteurs zijn voornamelijk afkomstig uit de crew die ook Shaun of the Dead heeft gemaakt. Wat een film was die met dezelfde humor de zombiefilms in een ander daglicht heeft gesteld.

De actie is erg mooi opgenomen en word de hele film flitsend gehouden. Het maakt dan ook niet uit of we naar een shoot-out in de supermarkt of het schrijven van een proces verbaal zitten te kijken. Er zitten weinig minpunten aan deze film, zeker als je kunt lachen om de humor van de heren aan de andere kant van het kanaal. Voor somige zal de lengte van 2 uur wat aan de lange kant zijn. Persoonlijk was de grootste ergernis Nick Forst, en vooral de rol die hij speeld. Hij doet het niet slecht in die rol, maar het is hetzelfde typetje dat hij ook in de film Shaun of the Dead en de serie Hyperdrive. Hierdoor begint het als een trucje aan te voelen, maar dat zal ik de film niet aanrekenen. Hoeveel mensen hier hebben tenslotte de serie Hyperdrive gezien. Al met al een zeer aangename en goede film. Vanwege de vele verwijzingen zal het nooit een klassieker worden, maar het is meer dan de moeite waard om bekeken te worden.

HotFuzz01.jpg

Eindconclusie

Special effecten: 7.5

De actiescènes hebben aardig wat geld gekost, maar dat is er ook aan af te zien.

Script: 8.0

Een sterk script dat veel leent bij andere films, maar dit goed verwerkt

Regie: 8.5

De film zit goed in elkaar. De beelden zijn spectaculair en zullen niet snel vervelen.

Gemiddeld: 8.5

Een zeer vermakelijke film die de gemiddelde film liefhebber zullen doen smullen.

Informatie

Regie: Edgar Wright (Shaun of the Dead)

Script: Simon Pegg (Shaun of the Dead)

Rolverdeling

Sergeant Nicholas Angel – Simon Pegg (Shaun of the Dead)

PC Danny Butterman – Nick Frost (Shaun of the Dead)

Inspector Frank Butterman – Jim Broadbent (Moulin Rouge)

Simon Skinner – Timothy Dalton (James Bond)

Link naar officiële site van film

De film draait nu in de bioscoop

>>> Door GTA-Sheep: Het wordt een mooi topic jongens, mijn complimenten!! Gepind<<<

Bewerkt: door GTA-Sheep
Link to comment
Delen op andere websites

itmx9.png

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeert deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Een clown, Eng?

Het is inderdaad raar, maar de rol van de boogeyman in deze film is inderdaad gespeeld door een clown. Zijn naam is Pennywise, compleet “Pennywise The Dancing Clown” een beruchte moordenaar in het kleine dorpje Derry (Nieuw Zeeland).

it-pennywise-howling.jpg

Pennywise The Clown

Het verhaal begint met de onverklaarbare dood van een aantal kinderen uit Derry. Het gerucht gaat dat ze vermoord zijn door een man, verkleed als clown. Nadat ook het kleine broertje van William Denbrough (Stuttering Bill) het zoveelste slachtoffer wordt, gaan de kinderen op onderzoek uit. Door zijn onbeheerste woede wil William de clown om het leven brengen. Hij overtuigt zijn vrienden en weet de clown in de riolering (waar Pennywise verblijft) met een zilveren kogel te doorboren. De 7 kinderen William, Ben, Eddie, Richie, Stan, Bev en Mike, beloofden elkaar dat als “Het/It” ooit zou terugkeren, zij allen bij elkaar terug zouden komen in Derry.

it-pennywise-basement.jpg

Pennywise in het riool, en de gele regenjas van Georgie, het broertje van William, vlak voor zijn dood.

30 jaar later gebeurt het waar ze allemaal voor vreesden. In Derry vinden opnieuw gruwelijke moorden plaats, en de dader is inmiddels bekend, Pennywise. De vrienden zijn inmiddels al volwassen, en spreken af dat ze Pennywise nu voorgoed moeten uitschakelen. Ze komen ‘bijna’ allemaal bij elkaar. Één van hun is namenlijk al slachtoffer geworden van de enorme wreedheid van Pennywise.

Samen verzinnen ze een plan om Pennywise uit te schakelen, en dit keer voorgoed!

Deze horrorfilm is een absolute topper. Een bekend fenomeen is wel het einde, dat ten eerste onverwacht, maar ook erg slapjes is. Het feit dat we juist schrikken van iets waar we normaal om zouden moeten lachen maakt het nog eens extra eng.

Special effecten: De Special effect’s, waarbij ik vooral speculeer naar de vele flashbacks, zijn voor een film uit 1990 absoluut een voldoende waardig. Echter is het einde qua effect’s een stuk minder.

Script: Het verhaal is in dit geval de kracht van deze film. Een dergelijk verhaal zal nooit meer zo goed worden geschreven, of zo goed verfilmd worden.

Informatie

Regie: Tommy Wallace

Script: Stephen King

Rolverdeling

Tim Curry - Robert 'Bob' Gray/Pennywise the Dancing Clown/It

Richard Thomas - William 'Stuttering Bill' Denbrough

Harry Anderson - Richard 'Richie/Trashmouth' Tozier

Dennis Christopher - Eddie Kaspbrak

Richard Masur - Stanley 'Stan' Uris

Annette O'Toole - Beverly 'Bev/Bevvie' Marsh

Tim Reid - Michael 'Mike/Mikey' Hanlon

John Ritter - Ben 'Haystack' Hanscom

Meer info - IMDb

De film is nu te koop op DVD

Link to comment
Delen op andere websites

fzes.jpgWild HogsFtaalgeweld.gif

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeerd deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Mid-Life.

De film begint met een introductie van de vier hoofdpersonen. Het zijn alle vier mannen van middelbare leeftijd die niet helemaal tevreden zijn over hun leven. De vader die het erg vind om als oude zak gezien te worden (Tim Allen), de man die volledig onderdanig is aan zijn vrouw (Martin Lawrence), de volwassen nerd die niet met vrouwen om kan gaan (William H. Macy) en de man die rijk is en getrouwd met een badpakken model (John Travolta). Dat laatste klinkt niet slecht, maar dat komt omdat er niets meer van waar is. Hij ligt in een scheiding en is bankroet. Met zijn vieren zitten ze in een motorenclub en besluiten om een roadtrip te maken. Tijdens de reis komen ze in verschillende situaties. De belangrijkste is hun aanvaring met de Del Fuegos, het beste te vergelijken met de Hells Angels.

070221_wild_hogs_hmed_10a.jpg

Wilde Zwijnen

De film is een komedie in de Amerikaans traditie. Volgens mij gaat er tussen de verschillende studio’s in Amerika een script rond waar men elk jaar een tiental films mee maakt door wat woorden een te passen.

  • De karakters worden voorgesteld
  • We zien waarom ze hun leven willen veranderen
  • Eerste verandering, alles lijkt goed
  • Er komen problemen, ze gaan twijfelen
  • Ze moeten iets groots doen, de actie
  • En de Happy End

Het gaat hier om een komedie, dus het verhaal hoeft niet goed te zijn. Als je films van Martin Lawrence kent en de serie Home Improvement hebt gezien, zul je waarschijnlijk nergens verrast worden door de grappen. Ik zeg niet dat je er niet om zult lachen, maar nergens zijn de grappen bijzonder of vernieuwend, ze zijn gewoon voorspelbaar en flauw. De acteurs doen wat ven hun verwacht word, maar halen er niet veel meer uit dan dat. De cameo’s van Kyle Gass (Tenacious D), Peter Fonda (Easy Rider) en vader en zoon Paul Teutel (American Chopper) zijn misschien nog wel het leukste aan de film. De film is het bekijken waard als hij een keer op tv zou komen, maar als je er voor naar de bioscoop te gaan of de DVD huurt kan het op een teleurstelling uitdraaien,.

aao1.jpg

Eindconclusie

Script: 4.5

Een slecht script dat lijkt gekopieerd te zijn.

Regie: 6.0

Gekozen voor de te makkelijke weg.

Gemiddeld: 6.0

Je zult er wel om kunnen lachen, maar de film ben je snel weer vergeten.

Informatie

Regie: Walt Becker (Van Wilder)

Script: Brad Copeland ("My Name Is Earl")

Rolverdeling

Doug Madsen – Tim Allen ("Home Improvement")

Woody Stevens – John Travolta (Pulp Fiction en vele andere)

Bobby Davis –Martin Lawrence (Bad Boys, Big Momma's House)

Dudley Frank – William H. Macy ( “ER”)

Link naar officiële site van film

De film draait nu in de bioscoop

Link to comment
Delen op andere websites

Saw III

saw3kn2.jpg

Jigsaw is terug! De psychopaat en zijn partner in crime Amanda ontvoeren dokter Lynn vanuit het ziekenhuis waar zij werkt. Jigsaw ligt op zijn sterfbed en Lynn moet hem in leven houden, anders zal zij een gruwelijke dood sterven.......

Acteerwerk

Shawnee Smith is goed zoals altijd, ik vind haar een van de meest ondergewaardeerde actrices van Hollywood. Tobin Bell is ook heel erg goed als Jigsaw, ook al heeft hij niet veel te doen in dit deel van de trilogie. Bahar Soomekh is redelijk als dokter Lynn, maar het had ook wat sterker gemogen, voor een hoofdrol. Acteerwerk is dus wel goed.

Gore

Ik zal het niet verpesten maar ik zeg wel dat; afghehakte lichaamsdelen, exploderende hoofden, doorgesneden kelen, onthoofdingen en meer van die smerigheden Saw fans zeker niet koud zullen laten.

Conclusie

Saw 3 is een slimme, gore, goed geacteerde film die zeker iets toevoegt aan de voorgaande Saw films.

Ik vond de personages in deze film interessanter als in Saw 2 en het acteerwerk was ook erg sterk. De verhaallijn van Saw 3 is ook heel goed en professioneel uitgewerkt en je weet zoals bij alle Saw films nooit wat je moet verwachten.

Qua gore is dit deel bij verre het smerigste. Deel 1 was een goor op zijn tijd, maar zeer zeker geen bloedfestijn. Saw 2 had al het beloofde bloed, maar niks echt over the top. Saw 3 daarentegen heeft geen grenzen; alles word uit de kast gehaald en de horrorfans zullen zich verheugen op de memorabele sterfscenes, en geloof me; het zijn er veel. Ook goed vond ik dat de special effects en de make-up oldschool waren getoond, ik bedoel dan dat er geen moordscenes door CGI werden verpest, op een kleine uitzondering na.

(Let vooral op een scene met een man zijn schedel; Hannibal is er niks bij!)

De regie is van Darren Lynn Bousman, die ook Saw 2 regisseerde. Ik vond Saw 3 op het gebied van regie zeker een stuk beter gedaa dan deel 2, enkel en alleen om het feit dat er minder gesneden word in belangrijke delen van de film. Bij Saw 2 bijvoorbeeld waren de sterfscnes zeker gruwelijk, maar de impact was wel minder door alle snelle flitsen die de regisseur toepasselijk vond. In Saw 3 word daarentegen alles gezien, en dat maakte het geheel veel spannender.

Al met al is Saw 3 een geslaagde film en een waaridg einde van de trilogie. Toch vond ik de geloofwaardigheid van de film het een en ander verpesten. De vallen en boobytraps in deze film waren zeker vermakelijk, maar eigenlijk was het veel te overdreven, waardoor de spanning verloren gaat in enkele scenes. Ook vond ik de gore -hoewel goed gemaakt en vermakelijk- eigenlijk niet nodig en een goedkope manier om kijkers te lokken. Dat vond ik jammer en daardoor verliest de film punten.

Toch zou ik zeggen tegen alle Saw fans; ga thuis op de bank Saw 1 en 2 nog eens kijken, en dan snel Saw 3 huren/kopen.

Regisseur: Darren Lynn Bousman

Acteurs: Shawnee Smith- Bahar Soomekh- Dina Meyer- Tobin Bell

Speeltijd: 100 minuten

Jaartal: 2005

Rating: 8

Link to comment
Delen op andere websites

tmnt_4576575.jpg

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeerd deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Jeugdcentiment

Ik ben al zo oud dat dingen uit mijn jeugd vergeten kunnen raken. Zo ook de eens zo imposante Teenage Mutant Ninja Turtles. Eind jaren 80 kwam er een nieuwe tekenfilm serie over vier door groen chemisch slijm veranderde schilpadden met een uit de kluiten gewassen rat als vaderfiguur. Deze vier schildpadden, vernoemd naar de vier grootste Italiaanse renaissance kunstenaars, zijn door de mutatie slim en sterk geworden. De rat, genaamd Splinter, heeft ze getraind om meesters te zijn in de vechtkunst. Dit idee heeft geleid tot een drietal films, tekenfilm series en een vracht aan merchandise. Ergens heeft iemand bedacht dat het veertien jaar na de laatste film weer tijd was om de reptielen uit het stof te halen. In deze film krijgen we niets te zien over de ontstaansgeschiedenis van de mutanten of over de karakter opbouw, want ze gaan er vanuit dat je dat nog wel weet. Het begint wanneer de vier broers geen eenheid meer zijn, Leonardo is naar de jungle om een betere leider te worden, maar doet daar langer over dan dat zijn broers geduld hebben. Vooral Raphael heeft het er moeilijk mee dat hij niets mag doen en heeft een alter ego in het leven geroepen genaamd Ghost Rider. Oeps, dat is een andere film, ik bedoel Nightwatcher. Donatello heeft een baan als helpdesk medewerker van een computerfabrikant en mag de hele dag telefoontjes beantwoorden met “heeft u de stekker wel in het stopcontact, nee, dat lijkt mij wel handig” En de losbandige Michelangelo zit in de entertainment business waar hij verkleed gaat als een levensgrote schildpad…. Er is ook in deze film natuurlijk een epische vijand die de macht over de wereld wil veroveren, maar dit keer is het niet de aartsvijand Shredder. Deze hebben de turtles als verslagen, dus is er een nieuwe vijand te voorschijn getoverd, Max Winters.

tmnt-1.jpg

Geen pakken.

Waar de drie voorgaande turtle films bestonden uit mannen in schuimrubberen pakken is er nu gekozen voor een volledig computergeanimeerde film. De animatie doet denken aan films als The Incredibles alleen dan wat donkerder van sfeer. De hele film ademt ook een wat grimmigere sfeer dan ik gewend was van de turtles, maar dat maakt het er zeker niet minder op. Het verhaal zit goed in elkaar, en ze hebben geprobeerd om het einde een verassende draai te geven, niet dat ik verrast werd, maar ze hebben het tenminste geprobeerd. En dan de humor die de schildpadden altijd hadden. Deze is gebleven. Het bestaat voornamelijk uit oneliners, maar ze zijn goed geplaatst. Om het gewoon maar te zeggen, ik vond het een goede film, al kan dat komen door het terugdenken aan vroeger.

tmnt-2.jpg

Eindconclusie

Script: 7.5

Een leuk verhaal die zijn best doet om de actie te ondersteunen.

Special effecten: 8.0

De animatie is op een goed niveau. Geen vooruitstrevende graphics, maar wel het beste wat er te bieden is.

Regie: 7.5

Gewoon goed in elkaar gezet.

Gemiddeld: 7.5

Een zeer aardige animatie film, waaruit blijkt dat de turtles de tijd hebben doorstaan.

Informatie

Regie: Kevin Munroe

Script: Peter Laird (Teenage Mutant Ninja Turtles)

Rolverdeling

Leonardo – James Arnold Taylor Vele stemmen in Videogames en tekenfilms

Donatello – Mitchell Whitfield

Michelangelo – Mikey Kelley Vele stemmen in Videogames en tekenfilms

Raphael – Nolan North Vele stemmen in Videogames en tekenfilms

April O'Neil - Sarah Michelle Gellar (Buffy)

Link naar officiële site van film

De film draait nu in de bioscoop

Link to comment
Delen op andere websites

sunshineol2.th.jpg

Algemene review:

Vijftig jaar in de toekomst begint de zon te sterven, waarmee al het leven op aarde dreigt te vergaan. Een team van acht wetenschappers wordt daarom met de Icarus II het heelal in gestuurd om de zon nieuw leven in te blazen. Dit gaat uiteraard niet zonder problemen; het team verliest radio contact met aarde en stuit op een SOS signaal van het team dat hun zeven jaar geleden voorging maar nooit terug keerde. Zal de missie deze keer wel slagen?

Persoonlijke comentaar:

Van alle films die ik heb ooit heb gezien is dit de saaiste ooit. Er werd vrijwel steeds dezelfde achtergrond gebruikt en de film was zéér ééntonig. De muziek was dan weer wel goed. Je moet echt een Science Fiction-fan zijn om van deze film te genieten.

----------------

Regisseur: Danny Boyle

Schrijver: Alex Garland

Releasedatum: 11 April 2007 (België)

Genre: Adventure / Sci-Fi / Thriller

Officieele site: http://www.sunshinedna.com/

Nederlandse site: http://www.sunshinefilm.be/

Cast:

Rose Byrne

Cliff Curtis

Chris Evans

Troy Garity

Cillian Murphy

Hiroyuki Sanada

Mark Strong

Michelle Yeoh

Publiek rating:

2/10

Ik hou sowiezo al niet echt van het genre,...

... maar men had me verteld dat ik hem zeker moest gaan zien. Spijtig dat ik dat deed, hij kon me absoluut niet boeien.

8/10

Een aanrader voor sci-fi fans

Ik heb echt genoten van deze film. Pure science fiction met prachtige visuals, een sterk verhaal en adembenemende muziek. Een aanrader voor sci-fi fans.

9/10

Het is gewoon sunshine

Het is gwoon sunshine en spannend

Bekijk de officieele filmtrailler!

-De film is nu te bezichtigen in de cinéma-

Bewerkt: door kristof01
Link to comment
Delen op andere websites

De film Sunshine vind ik wel goed… ;)

epicmovieepicmoviepostert4.jpg

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeerd deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Parodie

Voor de mensen die nog niets gezien of gehoord hebben over Epic Movie, het is een parodieën film. Een film in de stijl van Scary Movie 1 tot en met 5 (ja, 5 komt er ook nog) en date movie. Niet toevallig zitten de makers van die films ook achter deze comedy. Het vrhaal gaat over 4 wezen, die alle vier op een dag een gouden ticket vinden om in de fabriek van Willy Wonka te komen kijken. Ze komen doormiddel van een kast terecht in Gnarnia, een magisch land dat bestuurd word door the white bitch. In het strijd tegen de witte heks krijgen ze hulp van vele karakters zoals Harry Potter en Captain Jack Swallow. Zoals de oplettende (en minder oplettende) lezer al heeft opgemerkt zitten er vele parodieën in verwerkt. Van films zoals The Davinci Code, Nacho Libre, Willy Wonka, Superman Returns, The Chronicles of Narnia en Scarface. Gelukig hoef je niet al deze films gezien te hebben om de grappen te begrijpen, of het verhaal te kunnen volgen.

epic012707ts0.jpg

Poep, pies en kots.

Parodieën en flauwe grappen, dat wordt lachen,. gieren en brullen. Althans, dat is wat je zou verwachten. Maar daar komt gelijk het grote minpunt van de film, hij wordt nergens echt grappig. Misschien als je met genoeg vrienden en stimulerende middelen er naar gaat kijken dat je dubbel zult liggen, maar dan is gras zien groeien zelfs een belevenis. Nuchter zullen er weinig mensen zijn die na de film opstaan en zeggen, dit is de beste film die ik ooit gezien heb. De grappen overstijgen zelden het poep, kots en plasniveau, en dat is toch wel jammer. De parodieën zijn duidelijk, maar niet bijzonder of leuk uitgewerkt. En als je het nodig vind om bij bijna alle imitatie te schreeuwen welke film het van komt zitten ze er blijkbaar in vanwege imitaties, en niet omdat het een goede grap zou zijn. Alleen de imitatie van Punk’d met een namaak Ashton kutcher deed me gniffelen. De acteurs doen waar ze voor betaald worden, maar meer ook niet. En weer Tony Cox (de dwerg) heb ik nu wel vaak genoeg gezien. Kortom voor mensen die Scary Movie en Date Movie geweldig vonden, ik hou je niet tegen. (en blijkbaar zijn dat er nog meer dan je verwacht, want ook deze film zal Fox winst opleveren.) Voor de rest, ontwijk deze film, het is verloren tijd.

epic2sc7.jpg

Eindconclusie

Script: 6.5

Niet briljant, maar dat hoort ook niet. Vooral geleende plotmomenten

Special effecten: 5.5

Gaan wel, de film ziet er aardig uit, al is het duidelijk dat het niet te duur mocht zijn. (20 miljoen)

Regie: 1.0

Hetzelfde trucje nu al voor een zesde keer, en een zevende keer komt er aan…..

Gemiddeld: 2.0

Blijf uit de buurt, en loop met een grote bocht eromheen.

Informatie

Regie:

Jason Friedberg (Scary Movie 1t/m5, Date Movie)

Aaron Seltzer (Scary Movie 1t/m5, Date Movie)

Script:

Jason Friedberg (Scary Movie 1t/m5, Date Movie)

Aaron Seltzer (Scary Movie 1t/m5, Date Movie)

Rolverdeling

Edward – Kal Penn (Harold & Kumar go to White Castle)

Peter – Adam Campbell (Date Movie)

Lucy – Jayma Mays

Susan – Faune A. Chambers

Link naar officiële site van film

De film draait nu in de bioscoop

Link to comment
Delen op andere websites

thumb.jpg

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeerd deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Alweer deel 3

Na vorige week Epic Movie gekeken te hebben werd het deze week tijd om een echte epic movie te bekijken. Spider-Man 3 had deze week zijn première. Voor de mensen die deel 1 en 2 gemist hebben, Spider-Man is een filmreeks gebaseerd op de Marvel strips. Peter Parker is een slimme jonden die gebeten wordt door een radioactieve spin. Hierdoor krijgt hij bovenmenselijke krachten en reflexen, die hij inzet om de mensen te redden (hoe kan het ook anders). In deel drie heeft Peter Parker a.k.a. Spider-Man het allemaal op een rijtje. Hij is geliefd door de bewoners van New York en hij gaat zijn vriendin M.J. (Mary Jane) ten huwelijk vragen. Niets kan hem wat maken, behalve natuurlijk de vijanden die elke superheld dient te hebben. In dit deel zijn het er maar liefst drie, wat betekend dat het in Spider-Man 4 wel vier zullen worden. De zoon van The Green Goblin wil wraak nemen op de dood van zijn vader. Deze zoon is natuurlijk ook een vriend van Spider-Man. De moordenaar van de oom van Peter komt ook zand in de ogen van Spider-Man strooien. En het grootste vijand is een stof die uit de ruimte komt en zich nestelt op het pak van Spider-Man. Hierdoor wordt het een zwart pak en komen extra krachten vrij. Je zou zeggen niet slecht, maar het heeft natuurlijk ook zo zijn negatieve eigenschappen.

Spiderman3.jpg

Wow, 500 miljoen

Het verhaal van Spider-Man 3 is aardig, en voor de lezers van de strip of kijkers van de tekenfilm reeks niet heel bijzonder. De kern van het verhaal draait om de interne strijd die de hoofdpersonen doormaken. En uiteindelijk gaat het om de keuzes die ze door die interne strijd maken. De symbiote (buitenaardse stof) versterkt deze interne strijd zodat de kijker er ook van mee kan genieten. De acteurs doen hun best om die interne strijd zo levendig mogelijk over te brengen en dit lukt zeker. Ook de regie is voortreffelijk gedaan, en bied genoeg ruimte voor het verhaal. Dit alles maakt het een goede film, maar geen briljante film. Het is vrij voorspelbaar en aardig makkelijk gedaan. Hetgeen wat de film van een zeer aardige film tilt tot een niveau hoger zijn de actie en de speciale effecten. In deze film is dat hetzelfde, want alle actie wordt doormiddel van speciale effecten op het scherm getoverd. Je kunt eraan afzien dat deze effecten de kosten van de film omhoog hebben geschroefd naar 500 miljoen. Vooral het zwarte slijm dat blijkt te leven en de Sandman zijn erg indrukwekkend. Het probleem van een film die zo sterk leunt op de effecten is dat die verouderen. Waar een verhaal 15 jaar later nog steeds indruk kan maken zijn effecten er tegen die tijd verouderd en knullig uit. Daarom zal Spider-Man 3 nooit een klassieker worden. Het doet niet veel onder aan de vorige twee delen, maar of ze een vierde moeten gaan maken betwijfel ik, al doen die geruchten nu al de ronde.

sandman.jpg

Eindconclusie

Script: 7.5

Goed, al is het hier en daar wel voorspelbaar.

Special effecten: 9.5

Het sterkste punt van de film. Alleen al hierom de moeite waard.

Regie: 7.0

Een actiefilm in elkaar zetten kan hij onderhand wel.

Gemiddeld: 8.0

Mooie film, vooral de grafische actie, maar helaas geen klassieker.

Informatie

Regie:

Sam Raimi (Spiderman 1/2, The Evil Dead)

Script:

Sam Raimi (Spiderman 1/2, The Evil Dead)

Rolverdeling

Spider-Man/Peter Parker – Tobey Maguire (Spiderman 1/2, Pleasantville)

Mary Jane Watson – Kirsten Dunst (Spiderman 1/2, Drop Dead Gorgeous, Jumanji)

New Goblin/Harry Osborn – James Franco (Spiderman 1/2)

Sandman/Flint Marko – Thomas Haden Church (“Ned & Stacy”, George of the Jungle)

Venom/Eddie Brock – Topher Grace (“That 70’s Show”)

Link naar officiële site van film

De film draait nu in de bioscoop

Link to comment
Delen op andere websites

  • 4 weken later...

bladeswebsite.jpg

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeerd deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Geen vampieren

Toen ik voor de eerste keer de naam las, dacht ik aan alweer een deel uit de Blade serie, maar er komen betrekkelijk weinig vampieren in voor, en ook Wesley Snipes is nergens te bekennen. Blades of Glory gaat over twee van de beste kunstrijder van de wereld, die allebei uit Amerika komen. Realisme is dus al geen speerpunt van de film. Tijdens de Olympische Spelen weten deze twee tegenpolen van de schaatswereld beide het goud te veroveren, wat voor zowel de stoere en ruige Chazz als de sierlijke en elegante MacElroy als een nederlaag wordt gezien. Niet verwonderlijk dat ze ten overstaan van de hele wereld de vuisten in de strijd gooien. De schaatsbond is zo teleurgesteld dat beide schaatsers voor het leven geschorst worden bij het mannen kunstrijden. 3 en een half jaar later (toevallig…) is er weinig meer over van de glorie van beide heren. Maar iemand weet een omleiding te vinden zodat de mannen toch mee mogen doen aan de komende spelen, namelijk als een paar. Vanaf daar begint hun reis naar de finale, en moeten ze afrekenen met hun vijanden, zowel intern als extern.

bladesglory1.jpg

Humor

Ik moet toegeven dat ik meestal geen reviews lees voordat ik een film kijk, maar dat ik dit geval wel had gedaan. En deze waren over het algemeen erg lovend. Ik had na de aftiteling dan ook het idee dat die mensen een andere film hadden gekeken dan ik. Voor de mensen die al mijn reviews lezen (dank je mam) hebben mij horen klagen over de te makkelijke script van bijvoorbeeld Wild Hogs. Ditzelfde gevoel krijg ik weer bij deze film. Weinig verassend. Vaak moet een film dan gered worden door de humor die erin gestopt word, en daar is vooral Will Ferrell voor aangetrokken. Er zullen vast veel mensen zijn die hem heel komisch vinden, maar ik kan er zelden om lachen. Niet dat de grappen slecht zijn, maar ze zijn zo inwisselbaar als wat, en hebben weinig betrekking tot het plot. Ook zie je ze van ver aankomen, van te ver. De andere acteurs doen het aardig, en Jon Heder speelt weer het typetje dat hij altijd speelt, maar dat zal wel door zijn uiterlijk komen. Al met al vond ik het een teleurstellende film, die mij maar zelden aan het lachen heeft gebracht, maar de meeste mensen zijn er wel positief over, dus laat mij je vooral niet afschrikken, alleen waarschuwen.

bladesglory2.jpg

Eindconclusie

Script: 5.0

Er had wel wat meer in gezeten dan het standaard Hollywood script.

Special effecten: 6.0

Vrij makelijk gedaan, waarschijnlijk voor het komedie gehalte.

Regie: 6.0

Bijzonder kan ik de uitwerking helaas niet noemen.

Gemiddeld: 6.0

Vermakelijk, maar er zijn veel leukere films.

Informatie

Regie:

Josh Gordon (Culture, Angry Boy)

Will Speck (Culture, Angry Boy)

Script:

Busy Philipps

Rolverdeling

Chazz Michael Michaels – Will Ferrell (Old School, Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby)

Jimmy MacElroy – Jon Heder ( Napoleon Dynamite)

Stranz Van Waldenberg –Will Arnett (“Arrested Development”)

Fairchild Van Waldenberg – Amy Poehler

Katie Van Waldenberg – Jenna Fischer (“The Office US”)

Link naar officiële site van film

De film draait nu in de bioscoop

Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...

shrek3.gif

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeerd deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Het groene monster

Na twee geslaagde avonturen met een groen monster genaamd Shrek is het alweer tiujd voor deel 3. Ditmaal is niet een heel volk uit op de vernietiging van Shrek. De ogre en zijn prinses zijn zelf e waarnemende staatshoofden van Far Far Away omdat de koning ziek is. Deze eer is alleen niet weggelegd voor Shrek en als hij op het sterfbed van de koning te horen krijgt dat hij de nieuwe koning dient te worden ziet hij het al helemaal niet meer zitten. Maar als een sprookje blijkt er nog een onbekende erfgenaam te zijn, namelijk Artie. Shrek ziet het dan ook als zijn taak om deze Artie naar Far Far Away te brengen zodat hij de nieuwe koning kan worden. Samen Met Puss in Boots (de gelaarsde kat) en de altijd goedgebekte Donkey gaan ze op reis. Tijdens de afwezigheid van deze heren neemt Prins Charming de macht over in het koningkrijk. Naast het overtuigen van de toekomstige koning moet Shrek ook worstelen met zijn toekomst en de gezinsuitbreiding die er aan zit te komen. Maar het is een modern sprookje, dus zal iedereen weer lang en gelukkig leven.

PrincessesOfShrek.jpg

Droogte

De animatie is weer van niveau, maar dat kan ook niet anders van DreamWorks. Naast de animatie heeft een film als deze een goed verhaal nodig en sterke grappen nodig. Laat ik het zeggen, ik ben geen liefhebber van vervolgen. Dit omdat het meestal een zwaktebod is, of een geslaagd idee uitmelken. Daarom was ik ook positief verrast door deel 2 van de groene ogre. Die overtroefde het eerste deel op een aantal punten, en was zeker de moeite waard. Deel drie weet echter niet te overtuigen. Het verhaal is betrekkelijk zwak en de uitwerking stelt teleur. Ook is de grap van de sprookjes wereld samenvoegen met de hedendaagse cultuur wel uitgewerkt. De leuke grappen zijn onderhand wel opgedroogt. De stemacteurs doe het aardig, maar liever hoor ik echte stemacteurs dan bijschnabbelende sterren. Niets ten nadelen van een Justin Timberlake, maar ovrtuigen doen ze gewoonweg niet. Dus een matig verhaal, met een matige uitwerking maken dit derde deel overbodig. Nog groter is mijn scrik dat deel 4 en 5 in de planning staan evenals een spin-off met Puss In Boots. Laten we hopen dat ze tegen die tijd weer nieuwe frisse inspiratie hebben gevonden, want anders blijft er niets anders over dan het uitmelken van een succesvolle formule.

shrek32007prev.jpg

Eindconclusie

Script: 5.0

Het verhaal is veel minder dan de voorgaande delen.

Animatie: 7.5

Dreamworks is duidelijk een van de twee animatie grootheden.

Regie: 5.5

Gewoonweg zwak.

Gemiddeld: 6.5

Het heeft leuke momenten, maar de film verbleekt bij de eerdere delen.

Informatie

Regie:

Chris Miller (Writer Shrek 1, 2)

Script:

Andrew Adamson (Shrek 2, The Chronicles of Narnia)

Rolverdeling

Shrek – Mike Myers (Shrek, Austin Powers)

Donkey – Eddie Murphy ( Shrek, Beverly Hill Cop, The Nutty Professor)

Princess Fiona –Cameron Diaz (Shrek, There’s Something about Mary, Charlie’s Angels)

Puss In Boots – Antonio Banderas (Shrek 2, Desperado, Spy Kids)

Artie – Justin Timberlake (Edison, Black Snake Moan)

Link naar officiële site van film

De film draait nu in de bioscoop

Link to comment
Delen op andere websites

Oceans13.png

De volgende review bevat mogelijk spoilers en een mening. Er is geprobeerd deze zoveel mogelijk te ontwijken, maar er kunnen geen garanties gegeven worden.

Geen gewone diefstal…

Voor de mensen die geen van de twee andere Ocean’s films heeft gezien: Danny Ocean is een meester dief en oplichter en in het eerste deel besluit hij om een onmogelijke roof op drie casino’s uit te voeren. Hiervoor verzameld hij een tiental criminelen met elk zijn eigen kwaliteiten. Vandaar de eleven. Na een vervolgfilm waarin er geroofd werd in europa is Danny weer terug in Las Vegas. Als een van de originele 11 in een coma raakt nadat hij bedonderd is door Willie Bank in een zakelijke transactie besluiten de heren om wraak te nemen. Willie Bank is een ondernemer die meerdere succesvolle casino’s heeft en op het punt staat om zijn vijfde Five diamond casino te openen. Waar de meeste dieven zouden kiezen voor een grote diefstal, zetten de heren hun kwaliteiten dit keer om in wraak. Ze willen niet allen Bank bestelen, maar ook gelijk ruineren. Het plan hiervoor is om de casino leeg te roven tijdens zijn openingsavond, en gelijk ook de hele reputatie van het nieuwe hotel/casino complex aan diggelen te slaan. Hiervoor hebben de heren de hulp nodig van een aantal nieuwe sterren die weer hun eigen kennis hebben. Het is de bedoeling om te zorgen dat zo veel mogelijk gasten met winst naar buiten lopen, te zorgen dat de casino een slechte review krijgt en gelijk ook de hele tent te laten ontruimen. Als dit allemaal lastig klinkt, dan zijn de complicaties nog niet meegerekend. Er is namelijk een zeer sterk beveiligingssysteem en ook worden de plannen een aantal keer gewijzigd.

ocean1.gif

Ingewikkeld

Het verhaal is ingewikkeld in elkaar gezet, en word ook nog eens in een razend tempo aan de kijker getoond. Echter is de manier van regisseren dusdanig simpel en effectief dat je zolang je aandacht erbij houd het geen enkel probleem is om de film te volgen. De cast bestaat net als bij de vorige delen uit vele Hollywood sterren, en er zijn er voor dit deel weer een aantal aan toegevoegd. Deze nieuwe toevoegingen doe het goed met Eddie Izzard in een leuke rol. Het is duidelijk te zien dat de vele acteurs hebben genoten tijdens de opnames en dat heeft geleid tot zeer goede acteer prestaties. Er is echter een acteur die de show steelt, niet de hoofdrol speler George Clooney, maar de ijzersterke Al Pacino. Hij heeft al wat ervaring in het spelen van de bad guy, en hij is dan ook overtuigend in het neerzetten van de door de geverfde Willie Bank. Het plot zit lekker in elkaar, al zijn er weinig verassende twists en turns in de film, je blijft geboeid tot het einde. Over het geheel is dan ook een aantal grappen uitgestrooid die het een luchtig verhaal houd. Al met al dus een lekkere kijkfilm die alleen vanwege de acteer prestaties al de moeite waard is.

ocean2.jpg

Eindconclusie

Script: 8.5

Lekker script, dat hetzelfde en anders probeert te zijn dan zijn twee voorgangers.

Special effecten: 7.5

Mooie toevoeging aan de film.

Regie: 9.0

Ondanks een pittig structuur blijft er spanning en tempo in.

Gemiddeld: 8.5

Leuk verhaal, en sterk uitgevoerd.

Informatie

Regie:

Steven Soderbergh (Erin Brockovich,Traffic, Ocean’s 11 & 12)

Script:

Brian Koppelman (Rounders)

David Levien (Rounders)

Rolverdeling

Danny Ocean – George Clooney (“ER”, Batman & Robin, Syriana)

Rusty Ryan – Brad Pitt (Se7en, Fight Club, Mr. & Mrs. Smith)

Linus Caldwell – Matt Damon (Good Will Hunting, The Bourne Identity)

Willie Bank – Al Pacino (Scarface, Donnie Brasco, Insomnia)

En vele anderen.

Link naar officiële site van film

De film draait nu in de bioscoop

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...