Jump to content
Joriz

Sam Houser meldt: Grand Theft Auto 4 uitgesteld tot 2008!


BREAKING NEWS



We hebben zojuist een e-mail ontvangen van Sam Houser, een van de bazen en oprichters van Rockstar Games, dat Grand Theft Auto IV is uitgesteld!

Hi everyone,

I wanted to tell you personally that we have decided to move Grand Theft

Auto IV back a bit. We also want to thank you for all the incredible

support you've shown us over the years. We'll have more information very

soon, but in the meantime here's a release we're sending out to the

press.

Best wishes,

Sam

Hieronder een stukje uit het bijgeleverde persbericht:

Take-Two is reducing its fiscal 2007 guidance primarily to reflect the movement of the launch of Grand Theft Auto IV for the PLAYSTATION®3 computer entertainment system and the Xbox 360™ video game and entertainment system from the fourth quarter of fiscal 2007 to fiscal 2008, due to additional development time required to complete the title. The title is now planned for release in the Company's second quarter of fiscal 2008. Additionally, Take-Two is updating third quarter and fiscal year 2007 guidance to reflect the movement of Manhunt 2 for the PlayStation®2 computer entertainment system, PSP® (PlayStation®Portable) system and the Wii™ out of the third quarter and the fiscal year.

...

Ben Feder, Chief Executive Officer of Take-Two, commented, "Obviously, we are very disappointed to reduce guidance after having previously reaffirmed it. Other than a matter of timing, the movement of Grand Theft Auto IV does not compromise Take-Two in any way. We are in sound financial condition and have a great product line up. Grand Theft Auto IV is going to be the defining next generation video game action adventure."

Strauss Zelnick, Chairman of Take-Two, stated, "With Grand Theft Auto IV, Rockstar is setting a new standard for next generation video games. Certain elements of development proved to be more time-intensive than expected, especially given the commitment for a simultaneous release on two very different platforms. We all recognize that perfecting the game is vital and I can assure everyone it will be worth the wait. We owe it to the game's millions of fans, to our dedicated development team, and to our shareholders to make sure that Grand Theft Auto IV is a groundbreaking gaming experience that takes maximum advantage of next generation technology."

Sam Houser, Founder and Executive Producer of Rockstar Games, added, "The new consoles are allowing us to create the Grand Theft Auto game we always dreamed about. Every aspect of the game and its design has been completely transformed. The game is huge and is pushing the hardware platforms to their absolute limits. The top engineers from Sony and Microsoft are working closely with the team in Edinburgh right now, helping us to fully leverage the power of both platforms. As always, our goal is to surpass even the wildest expectations of the game's fans, and to create the ultimate high definition video game experience."

In het persbericht staat dat Grand Theft Auto IV in de tweede kwartaal cijfers van het jaar 2008 van Take-Two Interactive software komt. Dit betekend dat de game ergens tussen 1 februari 2008 en 30 april uit komt. (waarschijnlijk rond Pasen 2008)

De reden die door Sam Houser wordt gegeven van de uitstel is dat er meer tijd nodig is om van Grand Theft Auto 4 de game te maken waar van de makers droomde. Er is er meer tijd nodig om het technisch voor elkaar te krijgen ("technological problems / technological challenges") om Grand Theft Auto IV goed op de consoles te laten draaien aangezien Rockstar Games met Grand Theft Auto IV een "ultimate high definition video game experience" wil creëren.

Natuurlijk is het heel jammer dat Grand Theft Auto IV is uitgesteld. Echter wil ik als oprichter van GTAGames.nl jullie wel het volgende dilemma meegeven: Met het uitstellen van de game wordt het spel natuurlijk nog stukke beter en bevat het minder bugs. Wil je dus daar een half jaar op wachten (op een nog betere game) of speelde je liever in oktober al een game met veel problemen?

Overigens is dit heel bijzonder voor de Grand Theft Auto serie aangezien dit de eerste Grand Theft Auto is die zo ver wordt uitgesteld. In het verleden werd GTA wel eens een weekje uitgesteld, maar dat lag dan vooral aan verschepings/verzend problemen.

Meer nieuws over de uitstel van Grand Theft Auto IV volgt nog.

Reageer op dit nieuwsbericht

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Ik vind het jammer voor de mensen die niet meer konden wachten tot oktober, maar zelf geef ik er niet zoveel om!

Maar toch jammer voor de mensen die zich op Oktober verheugden!

Maar bekijk het van de zonnige kant: Als ik het goed vernomen heb wordt GTA 4 nog beter in graphics!!

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Is PU.nl wel betrouwbaarder?

Dit is niet echt betrouwbaar. Er gaan al langer geruchten dat Grand Theft Auto IV niet op de Xbox 360 past aangezien volgens bronnen Grand Theft Auto IV 7 GB groot is. Deze geruchten zijn al een paar maanden oud.

Dat snap ik niet. Tombraider Legend moet je bijvoorbeeld op pc 9.9 GB vrije harde schrijfruimte hebben. Enne dit spel is ook op de X-box uitgekomen. Hoe hebben zij dit dan gedaan?

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik vind het eigenlijk niet zo erg al heb ik hier al wel een ps3 staan maar ik bekijk het van een goede kan t en dat moet voor mij beteken dat gta4 nog beter word.

al gaan geruchten dat het aan de ps3 versie licht niet dta ik dit wil geloven want ze kunnen hun taak niet op tijd afkrijgen.

Ik vind het raar want twee weken geleden liepen ze nog op schema en nu moet het nog zo lang duren maarja we moeten er mee leven dus ik zou zeggen voor de mensen die zich op gta4 hebben verheugd begun nog eens aan een andere serie gta3, gta san andreas.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Is PU.nl wel betrouwbaarder?

Dit is niet echt betrouwbaar. Er gaan al langer geruchten dat Grand Theft Auto IV niet op de Xbox 360 past aangezien volgens bronnen Grand Theft Auto IV 7 GB groot is. Deze geruchten zijn al een paar maanden oud.

Dat snap ik niet. Tombraider Legend moet je bijvoorbeeld op pc 9.9 GB vrije harde schrijfruimte hebben. Enne dit spel is ook op de X-box uitgekomen. Hoe hebben zij dit dan gedaan?

op de pc installeert het spel het zegmaar. dus word het meeste uitgepakt en op de hardeschijf gezet zodat het klaar is om te laden/openen wanneer het nodig is voor dat spel. Op consoles word dit uitpakken continu gedaan vanaf de schijf van het spel en in een tijdelijke ruimte gezet, terwijl het gecomprimeerd op het schijfje staat. zo begrijp ik het correct me if i'm wrong.

en de geruchten zeggen dat gta 7 gb groot is? :puh: nooit van gehoord, en dan zou dit totaal geen probleem vormen omdat er 8,5 gb op een dvd kan (double layer) er zijn inderdaad wel geruchten geweest over problemen met de capaciteit van de dvd. en het is vrij logisch dat nu overal weer geruchten opduiken, ps3 fanboys beschuldigen de 360/microsoft, en 360 fanboys beschuldigen de ps3/sony. dat is vrij duidelijk te zien ook aan de posts die hier zijn gemaakt met links naar sites/blogs. niet te vertrouwen dus, want take two/rockstar heeft alleen nog maar naar buiten gebracht dat gta is uitgesteld en dat meer informatie nog volgt. als ze met specifieke reden komen, zal dit wel weer worden gemeld aan de fansites e.d. en dus ook weer op deze site worden vermeld.

EDIT: nu herriner ik me..analysten hadden voorspeld dat dit zou gebeuren :puh: niet zo extreem lang natuurlijk, maar toch :puh:

en niet dat ik nu kant kies of een bedrijf of console beschuldig, maar veel gamesites melden dat analysten de ps3 verdenken van de vertraging, omdat het een nieuw systeem is en moeilijk voor te programmeren, en rockstar nu meteen een heel gecompliceerd spel er voor moet produceren. en door het contract dat ze allebei de versies tegelijk uit moeten brengen, om ms of sony niet voor te trekken, worden ze allebei uitgesteld.. het zal mij maar benieuwen wie nou gelijk heeft :puh: als dit ooit officieel naar buiten komt iig.

Bewerkt: door b4rtsimps0n

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik denk (en hoop) dat ze zeggen dat ze het gaan uitstellen en dan bij kerstmis plotsiling onaangekondigt in de winkels liggen

de aandelen van take two door deze aankondiging zijn nu al zo'n 20 procent gedaald ..dus ik denk niet dat ze dit grapje uithalen :puh: zeker niet onaangekondigd, wellicht een vroegere datum dan ze nu hebben gezegd, maar dan zullen ze dit wel op tijd melden om aandeelhouders en klanten tevreden te stellen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Op dit moment duiken allerlei geruchten op en bij berichten zonder duidelijk bronvermelding of referenties kun je ervan uitgaan dat het voor een groot deel speculaties zijn.

Op deze site wordt de schuld gelegt bij de ontwikkeling van de PS3 versie van het spel, en moet de xbox360 versie wachten vanwege contactuele afspraken tussen Sony en Rockstar.

Compleet het tegenovergestelde van wat PU meldt dus.

Wat de waarheid is, zullen we waarschijnlijk niet snel te horen krijgen, we zullen ons er bij neer moeten leggen dat het spel met een halfjaar vertraagd is en het heeft weinig zin om op basis van speculaties een schuldige proberen aan te wijzen.

--------------------

eh Admin ik heb op verschillende websites gelezen dat eht de xbox is die opzich laat wachten.

der staat ook bij dat de ps3 eerder gereleas wordt.

Maja ik speel wel andere games

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Is eigenlijk niet zo erg, ik kan wel wachten. Mischien een voorteken van een PC versie? :puh:

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Op dit moment duiken allerlei geruchten op en bij berichten zonder duidelijk bronvermelding of referenties kun je ervan uitgaan dat het voor een groot deel speculaties zijn.

Op deze site wordt de schuld gelegt bij de ontwikkeling van de PS3 versie van het spel, en moet de xbox360 versie wachten vanwege contactuele afspraken tussen Sony en Rockstar.

Compleet het tegenovergestelde van wat PU meldt dus.

Wat de waarheid is, zullen we waarschijnlijk niet snel te horen krijgen, we zullen ons er bij neer moeten leggen dat het spel met een halfjaar vertraagd is en het heeft weinig zin om op basis van speculaties een schuldige proberen aan te wijzen.

--------------------

eh Admin ik heb op verschillende websites gelezen dat eht de xbox is die opzich laat wachten.

der staat ook bij dat de ps3 eerder gereleas wordt.

Maja ik speel wel andere games

ja maar analysten die hun gedachte erover hebben verteld aan game sites als gamespot, zeggen dat ze denken dat de ps3 te moeilijk is om voor te progammeren. Waar die geruchten van de xbox vandaan komen is niet eens bekend..nja het zal grotendeels wel weer te wijten zijn aan de ps3 fanboys die vorige keer zo overdreven reageerde doordat ze een interview met dan houser verkeerd begrepen, waarin hij uitlegde dat beide consoles hun moeilijkheden hebben.

maar hoe meer sites het melden telt niet echt als punt om het meer waar te maken..sites kopieëren gewoon ook veel van elkaar. ik denk dat deze site voor deze mogelijke reden hebben gekozen, omdat die meer een echte bron heeft. maar zeker weten we natuurlijk niets, voor hetzelfde geld ligt het aan geen van beide, maar hebben ze gewoon nog teveel problemen met de framerate en pop-up (zoals veel sites en bladen meldden toen ze de demo hadden gezien) die ze niet op tijd kunnen verhelpen.

Bewerkt: door b4rtsimps0n

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Is eigenlijk niet zo erg, ik kan wel wachten. Mischien een voorteken van een PC versie? :puh:

Nou dat zou ik maar niet verwachten want ik denk dat dat betekent dat het voor de pc versie ook alleen maar langer duurt.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Waarom reageren jullie zo overhyped? Zeker Mooss, toen ik je reactie las had ik eccht iets van Wtf, verslaafde... Het is maar een game die maar een paar maandjes verzet wordt, doe eens rustig man, die tijd gaat wel nog komen. Overigens vind ik het uitstspekend dat IV wordt verplaats want ik heb nog een heleboel andere games in het oog om te kopen/huren ( Halo 3 o.a.). Dus kan ik lekker sparen voor GTA IV. Trouwens , Rockstar heeft misschien nog talloze deetjes denk ik, IV kan er dus maar beter op worden. Niet erg dus dat het wordt uitgesteld.

IB

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Als de 360/PS3 versies uitgesteld zijn, zal het zeker ook nog wel even duren voordat ze die [hoop]PC-versie[/hoop] eindelijk eens aan gaan kondigen ... :S

GTA4.net, een veel voorkomende bron in het feitentopic, heeft de informatie van GamesIndustry.biz overgenomen trouwens.

Bewerkt: door K.O.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Als de 360/PS3 versies uitgesteld zijn, zal het zeker ook nog wel even duren voordat ze die [hoop]PC-versie[/hoop] eindelijk eens aan gaan kondigen ... :S

GTA4.net, een veel voorkomende bron in het feitentopic, heeft de informatie van GamesIndustry.biz overgenomen trouwens.

Ja ik wil dat wel geloven dat de pc versie nog verder weg is.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.


×
×
  • Create New...