Jump to content

Tibia


Mister.X

Recommended Posts

Wie speelt er Tibia hier?

Wat is het?

Tibia is een online spel. Net zoals Runescape alleen is Tibia geen 3D

Tibia is wel

-Moeilijker!

-alle monsters kunnen jou aanvallen. Niet 1 voor 1

-Het is leuker

meer weten?

Klik

Ik heb lang met een vriend gespeeld die heette: Splinter antica

Mijn nieuwe is: Feelth

meestal zit ik in world: Antica

En jullie?

Speel jet het spel niet. Post hier dan niet. Zoiets heet Spam! het is niet de bedoeling om het aftekraken

UitlegIntroductie

Tibia is een gratis, 2D, MMORPG spel waarbij je uit 4 vocations kunt kiezen. De machtige sorcerer (tovenaar), de mysterieuze druid (druïde), moedige knight (ridder) en de heldhaftige paladin (paladijn) en je skills (vaardigheden) kunt ontwikkelen zonder een limiet. Verenig met spelers van overal ter wereld om de griezeligste monsters te verslaan, zoals Demons of Behemoths of zelfs één van de vele boss monsters.

Kijk voor meer informatie op www.tibia.com

Als je weet hoe Tibia werkt hoef je dit niet te lezen!

Een account maken

Om Tibia te kunnen spelen moet je eerst een account maken. Dat kan hier.

Vul de gevraagde informatie in.

Vul uw e-mailadres in.

Opmerking: u kunt geen e-mailadres gebruiken, dat al aan een account van Tibia is toegewezen.

Lees en accepteer de Tibia Service Agreement, de Regels van Tibia en de Tibia Privacy Policy.

Als u volledig akkoord gaat, klik dan op de 3 boxes. Klik nu op "I Agree"

Schrijf uw account nummer op.

Het is belangrijk dat u uw account nummer nu opschrijft, als je het neit goed kunt onthouden.

Het wordt alleen getoond op deze pagina.

Krijg uw wachtwoord.

Controleer uw e-mail, waar uw wachtwoord naartoe word gestuurd.

Maak je character aan

Als je je wachtwoord hebt kun je inloggen op je account pagina. Ga naar beneden op je account pagina en klik op "Create Character".

Kies een naam voor je character, een naam die volgens de regels van Tibia mag.

Kies het geslacht van je character, of je een man of een vrouw wilt zijn in Tibia.

Selecteer een wereld, Er zijn 3 soorten werelden.

- Non-Pvp, hier kunnen spelers elkaar niet aanvallen.

- Pvp, hier kunnen spelers elkaar aanvallen maar met een beperking.

- Pvp-Enforced, hier kunnen spelers elkaar aanvallen zonder beperking.

De economie van een server en hoe goed de spelers zijn hangt meestal af hoe oud een server is.

De prijzen op Antica zullen lager zijn dan die op een nieuwere server, ook zullen er meer zeldzame items zijn.

Om meer werelden te krijgen druk je op 'hide all worlds'

Download de Client

Nu heeft u alleen nog de client nodig om te kunnen spelen. Die kun je downloaden op de officiële Tibia site.

Op deze pagina moet u eerst de Tibia Service Agreement lezen. Als u volledig akkoord gaat,

klik dan op "I Agree". Op de volgende pagina is een disclaimer. Aan de linkerkant kun je de Windows Tibia client downloaden en aan de rechterkant kun je de Linux Tibia client download.

Het Windows Tibia client installatie bestand is ongeveer 15.1 MB groot.

Het Linux Tibia client installatie bestand is ongeveer 15.5 MB groot.

Begin met spelen

Nu heb je alles wat je nodig hebt om Tibia te kunnen spelen!

Open de Tibia client en klik op "Enter Game". Je word gevraagd om je account nummer en wachtwoord in te voeren klik vervolgens op "Ok". Als het goed is komt er een menu met je character lijst, selecteer je character en druk op ok of dubbelklik op je character. Als je voor het eerst inlogt op Tibia kun je kiezen hoe je character

er uit gaat zien door kleuren en een outfit te kiezen.

selectoutfit.jpg

Start

snellestart.jpg

1-Spel Venster

Het spel venster is waar de meeste actie plaats vind. Het laat een deel van de wereld van Tibia zien, met je eigen character in het midden van het scherm.

2-Automap

Het lijkt veel op een radarmap, de automap laat je een overzicht zien van je omgeving. In het begin zal een groot deel van de map donker zijn want je zal de omgeving eerst moeten verkennen. De map knoppen aan de rechterkant staan je toe om door je map heen te scrollen.

3-Status Balken

De status balken laten je health points (rood) en mana points (blauw) zien. In het begin zal je helemaal geen mana points nodig hebben.

4-Uitrusting

Direct onder deze balken zie je je uitrusting. Je uitrusting is verdeeld in verschillende slots voor verschillende delen van je uitrusting. Je kan alleen voorwerpen in de slots plaatsen als ze daarvoor bestemd zijn, bijv. je kan een backpack in je backpack slot plaatsen, een shield in je character's hand, maar niet op zijn hoofd.

De slot rechtsboven is bestemd voor containers zoals bags en backpacks.

5-Combat Controls

De combat controls bestaan uit zes knoppen. Ze bepalen je character's gedrag in een gevecht.

Offensief - Je attack is extra sterk maar je defense daarentegen zwakker.

Gebalanceerd - Attack en defense is gelijk verdeeld.

Defensief - Je defense is extra sterk maar je attack daarentegen zwakker.

Stilstaan - Je character blijft tijdens het vechten stilstaan, je character zal niet bewegen tenzij je character wordt geduwd of je je character zelf beweegt.

Achtervolg je vijand - Je character achtervolgd een vijand automatisch en probeert zo dicht mogelijk bij de vijand te blijven.

Secure mode - Characters met secure mode kunnen mensen met een skull niet aanvallen. Als je secure mode gebruikt, vergeet dan niet dat secure mode niet werkt met aanvallen zoals explosions enz. Als je secure mode uit wilt doen, moet je op het witte handje klikken, het handje word nu een rode vuist.

6-Knoppen

Een aantal andere knoppen zijn naast of onder je inventory. Sommige van hen ("Options" en "Help") openen menus, Terwijl andere (zoals "VIP" en "Battle") sub-vensters openen. Als je op "Stop" klikt zal je character alle acties die hij op dat moment aan het doen is stoppen, terwijl de knop "Logout" het spel beïndigd.

7-Console

Aan de onderkant van het screen vind je de console waardoor je met andere mensen kunt praten. Communicatie is georganiseerd in verschillende chat channels Die kunnen worden geactiveerd door te klikken op het kleine knopje met de file card in de rechter bovenhoek van de console.

De eerste stappen

Context menu

Als je voor het eerst inlogt in de tempel zie je een NPC (non player character), genaamd Cipfried. Als je rechterklikt op hem zie je een menu verschijnen met een aantal functies. Look (kijken), Use (gebruiken), Attack (aanvallen), Follow (volgen), Copy Name (naam kopiëren). Gelukkig voor Cipfried kan hij niet worden aangevallen (net als alle andere NPC's).

Praten

Deze NPC Cipfried is een aardige oude man die je meer kunt leren over de wereld van Tibia. Hij kan je goede tips geven. Als je met hem wilt praten kun je, heel simpel "hi" of "hello" zeggen. Cipfried begroet je terug. Nu kun je praten over onderwerpen zoals gold, equipment etc. Als je zwaar gewond bent kun je naar Cipfried gaan en dan geneest hij je, ook tegen elementale krachten als fire en energy of poison.

Bewegen

Bewegen is simpel. Om je character te bewegen kun je met je muis op de grond waar je heen wilt lopen klikken, je arrow keys gebruiken of ergens op je automap klikken. Als je naar voren loopt, uit de tempel zie je al snel een sewer grate (riool put). Rechterklik erop en selecteer "Use" om naar beneden te gaan. Het is donker in het riool als je wilt kun je je torch in je hand, of arrow slot doen en je torch gebruiken op dezelfde manier. Als je ooit weer terug wilt kun je de ladder gebruiken.

Het doden van monsters

Het riool zit vol met ratten. Loop rond tot je een rat vind, rechterklik op de rat en selecteer "Attack". Ratten vallen jou ook aan dus je verliest Health points. Als je Health point laag zijn kun je eten eten. Eten regenereert je Health points en, later, ook je Mana points.

Het openen van een monster

Als je een rat gedood hebt, kun je het lijk openen door te rechterklikken op het lijk en "Open" te selecteren. Met wat geluk vind je wat goud of iets handigs. Om voorwerpen te pakken moet je op het voorwerp klikken en het voorwerp slepen naar je container (bag in het begin). Om te kijken wat er in je container is kun je rechterklikken op de container en "Open" selecteren. Als meerdere spelers een monster doden kan alleen de speler die de experience points heeft gekregen (degene die het meeste schade heeft aangericht) het lijk openen, het lijk kan niet bewogen of geopent worden door andere spelers voor 10 seconden, tenzij de spelers in de zelfde party zitten.

Experience points en Skills

Goud en voorwerpen is niet het enige wat je krijgt voor het doden van een monster. Voor elk monster krijg je experience points. Als je genoeg experience points hebt gekregen, zal je level omhoog gaan, dit maakt je character sneller en sterker in meerdere opzichten. Als je character level 2 is kan hij over de brug ten noorden van het dorp in Rookgaard. Je character heeft ook Skills, deze bepalen hoe goed je character is met vechten, vissen etc. Om je skills te verbeteren moet je ze, simpelweg gebruiken. Om je experience en skills te bekijken kun je op Skills klikken of door de toetscombinatie CTRL+S.

Vocation kiezen

Knight

Knights zijn het beste in close combat (melee) van alle vocations.

Knights hebben de meeste Health points van alle vocations en de minste Mana points.

Knights hebben de minste spells van alle vocations, en zijn het slechtste met magic van alle vocations.

Knights hebben het meeste capacity van alle vocations, en kunnen dus het meeste dragen.

Knights zijn het beste om monsters te blocken voor mensen, vooral omdat ze de meeste Health points hebben en omdat ze de spell challenge (exeta res) kunnen wanneer het monster iemand anders aanvalt.

Knights hoeven geen geld te betalen om aan te vallen, alleen één keer in de zoveel tijd, als ze een beter wapen kunnen kopen.

Beginnen

Met het geld dat je hebt gekregen in rookgaard kun je nu spells kopen en als je dan nog geld over hebt misschien een beter wapen en betere uitrusting. Koop in ieder geval 'light' (utevo lux) op level 8, 'light healing' (exura) op level 9 en 'antidote' (exana pox) op level 10. Blijf spells gebruiken zodat je magic level omhoog gaat.

In het begin kun je het beste zoveel mogelijk geld sparen, zodat je later betere uitrusting en wapens kunt kopen. Begin met het hunten van trolls tot je ongeveer skills 30/30 hebt.

Je kunt ook trainen als je dat beter vind.

Als je skills 30/30 hebt kun je naar rotworms. Daar kun je meer geld verdienen dan bij trolls, vooral als je alle wapens en uitrusting, verzameld en later verkoopt.

Als je een premium account hebt kun je ook larvas hunten, als je snel wilt levelen kun je hier beter hunten, want het is beter dan rotworms, alleen krijg je minder geld. Als je exura blijft gebruiken lukt het prima.

Als je level 20 bent kun je desert dungeon quest doen, van deze quest krijg je 100 platinum coins. Met dit geld kun je betere uitrusting kopen en een beter wapen. Als je een premium account hebt moet je een promotion kopen voor 20k (20.000 gold). Dan wordt je Elite Knight

Dit is een lijst van de minimale skills die je op een level moet hebben volgens mijn mening.

Natuurlijk heeft iedereen een andere mening.

Skills

Level - Minimale skills

20 - 50/50

30 - 60/60

40 - 65/65

50 - 70/70

60 - 75/75

70 - 80/80

80 - 85/85

90 - 90/90

100 - 95/95

Je kunt het beste zo vroeg mogelijk beginnen met trainen, dan ben je er gelijk vanaf en hoef je niet meer zoveel te trainen op een hoger level.

Paladin

Paladins zijn het beste in distance fighting van alle vocations.

Paladins doen korter om een distance skill dan dat knights over een melee skill doen, maar dit kost meestal ook geld, vaak veel geld.

Paladins moeten geld betalen voor hun munitie en moeten ook vaak meer munitie halen, als deze op raakt.

Paladins' magic kracht zit tussen mage en knight in, niet heel sterk maar ook niet heel slap.

Paladins kunnen beter geen lag, freeze of kick hebben, als zij bow of crossbow gebruiken kunnen zij geen schild dragen en zijn daarom kwetsbaar voor aanvallen van monsters.

Beginnen

Met het geld dat je hebt gekregen in rookgaard kun je nu spells kopen en als je dan nog geld over hebt misschien betere uitrusting. Koop in ieder geval 'light' (utevo lux) op level 8, 'light healing' (exura) op level 9 'antidote' (exana pox) op level 10, 'intense healing' (exura gran) op level 11. Blijf spells gebruiken zodat je magic level omhoog gaat.

In het begin kun je het beste zoveel mogelijk geld sparen, zodat je later betere uitrusting en wapens kunt kopen. Begin met het hunten van trolls tot je ongeveer 40 distance fighting hebt. Dit is een goede plek om te beginnen omdat je in trolls speren kunt vinden, die je kunt gebruiken om weer meer trolls te doden. Trainen op een monk is te duur als je net begint omdat speren kapot gaan en vrij duur zijn als je ze telkens moet kopen.

Als je 40 distance hebt kun je naar rotworms. Daar kun je meer geld verdienen dan bij trolls, vooral als je alle wapens en uitrusting, verzameld en later verkoopt. Je kunt ook sterkere monsters hunten zoals cyclops, maar wees wel voorzichtig en probeer ze 1 voor 1 te doden.

Als je een premium account hebt kun je ook larvas hunten, als je snel wilt levelen kun je hier beter hunten, want het is beter dan rotworms, alleen krijg je minder geld. Als je exura blijft gebruiken lukt het prima. Tombs zoals Tar pits is ook nog een mogelijkheid, hier kun je meer geld verdienen dan bij larvas.

Als je level 20 bent kun je desert dungeon quest doen, van deze quest krijg je 100 platinum coins. Met dit geld kun je betere uitrusting kopen en een beter wapen. Als je een premium account hebt moet je een promotion kopen voor 20k (20.000 gold). Dan wordt je Royal Paladin

Dit is een lijst van de minimale skills die je op een level moet hebben volgens mijn mening.

Natuurlijk heeft iedereen een andere mening. De skills hieronder gelden niet voor een non pvp wereld, omdat trainen op een non pvp wereld veel moeilijker is dan op een pvp wereld.

Skills

Level - Minimale skills

20 - 60/40

30 - 65/50

40 - 70/60

50 - 75/65

60 - 80/70

70 - 85/75

80 - 90/80

90 - 95/90

100 - 100/80

Je kunt het beste zo vroeg mogelijk beginnen met trainen, dan ben je er gelijk vanaf en hoef je niet meer zoveel te trainen op een hoger level ook al is het zo duur voor een paladin.

Druid

Druids zijn samen met sorcerers het beste in magic van alle vocations.

Druids hebben samen met sorcerers de meeste Mana points van alle vocations en de minste Health points.

Druids zijn gespecialiseerd in healing spells zoals Heal friend (exura sio).

Druids' melee skill gaat sneller omhoog dan die van een sorcerer.

Druids zijn het beste in het healen van blockers met de Heal friend spell (exura sio), dit is goedkoper dan het gebruiken van ultimate healing runes.

Als je level 20 bent kun je desert dungeon quest doen, van deze quest krijg je 100 platinum coins. Met dit geld kun je betere uitrusting kopen en een beter wapen. Als je een premium account hebt moet je een promotion kopen voor 20k (20.000 gold).

Sorcerer

Sorcerers zijn samen met druids het beste in magic van alle vocations.

Sorcerers hebben samen met druids de meeste Mana points van alle vocations en de minste Health points.

Sorcerers zijn gespecialiseerd in attack spells zoals energy wave (exevo mort hur).

Sorcerers zijn het beste in de wat sterkere monsters uit te schakelen met hun spells.

Als je level 20 bent kun je desert dungeon quest doen, van deze quest krijg je 100 platinum coins. Met dit geld kun je betere uitrusting kopen en een beter wapen. Als je een premium account hebt moet je een promotion kopen voor 20k (20.000 gold).

Edited by Mister.X
Link to post
Share on other sites
 • Replies 50
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Mister.X

  18

 • Steel Dogg

  13

 • -eend-

  3

 • gta-pilot

  2

Ik heb het ooit gespeeld maar het sprak mij niet aan. Alles ziet er zo lelijk uit, RS is ook niet mooi maar ik vind Tiba nog lelijker :7 Het valt in de zelfde genre, maar daar is ook alles mee gezegt. RS is een browserspel en Tibia met een client, geef mij dan maar RS want de wachttijden met Tibia zijn niet normaal lang, dat is gewoon niet fijn :duh:

Greetz :sigaar:

@Hieronder: Respecteer toch iemands mening, hij kan het toch bagger vinden of niet dan. Als jij iets leuk vind en iemand anders het niet leuk vind hoefd hij (of ik) nog geen nerd te zijn, chill :duh:

Edited by Galiorix
Link to post
Share on other sites

Runecape nerd..

Runescape is misschien wel 3D maar TIBIA:

-Je kunt niet op elkaar staan.

-Alle monsters vallen je aan ook al sta je te vechten met een andere monster

-Is niet zo houterig als RS

-Meer quest waar je beter op kan verdienen.

Link to post
Share on other sites
Ik heb het ooit gespeeld maar het sprak mij niet aan. Alles ziet er zo lelijk uit, RS is ook niet mooi maar ik vind Tiba nog lelijker :7 Het valt in de zelfde genre, maar daar is ook alles mee gezegt. RS is een browserspel en Tibia met een client, geef mij dan maar RS want de wachttijden met Tibia zijn niet normaal lang, dat is gewoon niet fijn :duh:

Greetz :sigaar:

Klopt niet ;). Voor zover ik weet zijn er helemaal geen wachttijden :7

Link to post
Share on other sites
Ik heb het ooit gespeeld maar het sprak mij niet aan. Alles ziet er zo lelijk uit, RS is ook niet mooi maar ik vind Tiba nog lelijker :7 Het valt in de zelfde genre, maar daar is ook alles mee gezegt. RS is een browserspel en Tibia met een client, geef mij dan maar RS want de wachttijden met Tibia zijn niet normaal lang, dat is gewoon niet fijn :duh:

Greetz :sigaar:

Klopt niet ;). Voor zover ik weet zijn er helemaal geen wachttijden :7

Nouja het is weer zo''n 2 jaar geleden dat ik het gespeelt heb bij een vriend van mij, maar toen moesten we wel een kwartier in de virtuele wachtrij staan om in de wereld te komen :duh:

Voor de mensen met interesse:

abdendriel.jpg

bridge.jpg

frostgiant.jpg

dragon.jpg

Het is kwa uiterlijk veel verandert, maar toch vind ik niet mooi.

Greetz :sigaar:

[edit@hieronder]

Punt is dat ze bij RS genoeg werelden hebben ^_^

En bij RS heb je veel skils en als Member nog meer.

Maar dit topic is niet om RS af te kraken, dus doe het zelf ook niet ;)

[mierenneuk]Ook klopt naar mijn mening de startpost ook niet helemaal, je zet bij Wat is Tibia: 'het is leuker'

Dit is geen feit maar een mening en dat hoor je er niet in te zetten ^_^ [/mierenneuk]

Edited by Galiorix
Link to post
Share on other sites

Als de server vol is komt er een wachtrij. Bij RS kun je dan helemaal niet in de world komen. Als je een premium account hebt hoef je niet in de wachtrij te wachten!

Tibia is veel spannender. Hoogste lvl in tibia is 277. En is veel moeilijker!

Link to post
Share on other sites
Als de server vol is komt er een wachtrij. Bij RS kun je dan helemaal niet in de world komen. Als je een premium account hebt hoef je niet in de wachtrij te wachten!

Tibia is veel spannender. Hoogste lvl in tibia is 277. En is veel moeilijker!

Maar grafisch stelt het niks voor :7. Tegenwoordig speelt bijna niemand meer spelletjes van bovenaf. Ik zeg niet dat Runescape erg mooi is met die graphics, maar in elk geval 3D :Y

Link to post
Share on other sites
Krijg telkes dit als ik een char aan maak...

This name cannot be used because it contains a forbidden word or combination of letters. Please choose another name.

Had hetzelfde probleem. Als je een naam hebt, moet het aan elkaar en de eerste letter met Hoofdletter ;)

Link to post
Share on other sites

Het hoeft niet met 'n hoofdletter te beginnen. Je moet gewoon een leuke naam verzinnen en soms is het zo'n dat de systeem het verkeerd rekent. Een van de leukste werelden is Antica. Die kun je vinden door naar beneden te scrollen en dan te klikken op Hidden all worlds. En dan kom hij bij de 'A' te staan. Ik heet Feelth

-------------------------------------

Edit:

De moeilijkste quest heet: Anihilator quest. Dan krijg je 6 Demons op je af(de sterkste monsters in Tibia) en je moet er 2 killen om iets te pakken. Hier een filmpje

De tempo wordt soms wel versnelt en dan weer slow motion.

* BP=Backpacks

Uh=een steen als je die op je eigen doet ben je weer volle health.

Edited by Mister.X
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...