Jump to content

GTA IV rating bekent in Europa en Australië


Gijsso

Recommended Posts

Zondag 13 januari 2008 - Volgens de Britse PlayStation site heeft Grand Theft Auto IV een 18+ rating gekregen van het Pan European Game Foundation, ofwel PEGI. GTA IV zou ook grof taalgebruik en geweld bevatten. Nieuwe informatie is er dus niet vrijgegeven aangezien elke GTA game een 18+ kaartje meekreeg.

Het Australian Classification Board, de onderneming in Australië die games een rating meegeeft voordat ze in de winkels komen te liggen, heeft Grand Theft Auto IV geen 18+ rating gegeven zoals eigenlijk iedereen wel verwacht had, maar een 15 + leeftijdsbeoordeling. Dit terwijl games als Manhunt en Soldier of Fortune: PayBack in het land werden verboden.

Met de 15 + rating komt het er simpelweg op neer dat gamers die jonger zijn dan 15 jaar de game niet mogen kopen of spelen zonder dat er toezicht wordt gehouden door iemand die ouder is dan 15 jaar. Opvallend is dat het spel in de volgende categorieën is geplaatst.

- Strong Violance,

- Strong Coars Language

- Drug and sexual references

Zal Rockstar dan toch geleerd hebben van de commotie die ontstaan is tijdens vorige Grand Theft Auto delen, en de laatste rel betreffende Manhunt 2? En mogen we inderdaad minder geweld verwachten in het nieuwste deel van GTA? De tijd zal het leren, wanneer GTA IV begin 2008 eindelijk in de winkels ligt.

Bron: PS3 Only.nl

GTA IV krijgt in Europa dus 18+ maar in Australië maar 15+. Wat denk jij wat de rede is? Is de rating in Australië wat minder streng of is GTA IV een stuk minder geweldadig en minder drug en sex gebeuren? Post je antwoord maar hier.

p.s: Ik weet dat de rating in Australië al bijna 1 maand bekent is.

Bewerkt: door GTAGijsso
Link to comment
Delen op andere websites

PS3Only is niet bepaalt een site waarop je kunt vertrouwen. Logisch dat hun meteen een bericht op hun site hadden staan dat er een vierde GTA IV trailer komt (wat nog helemaal niet bevestigd is).

Bewerkt: door DdJDean
Link to comment
Delen op andere websites

Ze zijn hier gewoon wat strenger als in Australie denk ik dan maar. Lijkt me sterk dat ze in Australie een gecensureerde versie uitbrengen.

Nu alleen nog wfwachten wanneer die uitkomt. Het lijkt nu echt dichbij te komen. Mooie trailers. De raing is bekengemaakt, het enigste wat er nu nog overblijft is de releasedatum bekenmaken :D

Link to comment
Delen op andere websites

Sinds wanneer heeft heel Europa 1 rating? Dacht 't dus niet, veel landen hebben allemaal eigen rating-instanties dis hun eigen nationale age-rating mogen geven.

Sorry, ik was in de war met films. PEGI is natuurlijk alleen voor Games en is wel op Europees niveau gelijk. Voor films hebben veel landen hun eigen rating, kijk maar eens op imdb.com bij Saw IV bijvoorbeeld.

Bewerkt: door K.O.
Link to comment
Delen op andere websites

Zelfde idee ander spel: Assassins creed is pegi: 18+ Australië 15+ Amerika 16+. weet de bron niet meer maar zo zie je maar dat ze in Australië toch echt wat milder zijn.

EDIT: hier een bron die ik vond voor australië: http://www.ausgamers.com.au/reviews/read.php/2572633

Bewerkt: door IV trailer
Link to comment
Delen op andere websites

Wat een wereldnieuws weer :duh:. Rockstar Games bepaald gewoon zelf de PEGI rating (aan de hand van richtlijnen dan wel). Al in de eerste GTA4 trailer was aan het eind een 18+ PEGI logo te zien. Maanden oud nieuws dus dat Grand Theft Auto 4 dus 18+ in Nederland is.

Ook het nieuws van de Australian Classification Board is al weer een paar maanden oud.

Link to comment
Delen op andere websites

Het feit dat er een rating is, met name de Europese, zegt niets over een eventuele release datum.

Wat betreft de Australische rating, 15+ is in Australie de zwaarste rating die een video-game kan krijgen (link).

Als een spel volgens de Australische Rating Board daar niet aan voldoet, krijgt het spel geen rating en mag het dus niet op de Australische markt verkocht worden. Dit overkwam GTAIII bij de release, en GTA SA na het bekend worden van de Hot Coffee scènes.

Link to comment
Delen op andere websites

Mensen: weten jullie weer niet? De reden dat GTA4 in australie 15 rating krijgen is dat die versie (veel) minder geweld in zitten: zoals (bijna) geen bloed, minder realisme, en minder schietpartijen! :@:kots::duh: :td:

bullshit, waar heb je deze informatie vandaan?

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...