Jump to content

Nieuwe seksrel dreigt voor GTA IV


Nemean^inf

Recommended Posts

Door Paul Hulsebosch, dinsdag 29 april 2008 12:41, views: 28.820

Advocaat Jack Thompson ziet gevaar in de seksueel getinte inhoud van GTA IV en eist daarom dat de uitgever, diens directeur, de winkels die het spel verkopen, Sony en Microsoft door de overheid aangepakt worden.

Jack Thompson Anti-gamesactivist Jack Thompson was er dit keer vroeg bij: een dag voor Grand Theft Auto IV in de winkel lag, stuurde hij al een brief aan de openbaar aanklager in Florida. Thompson eist in de brief dat er juridische stappen worden genomen tegen uitgever Take-Two en winkels die het spel verkopen. GTA IV is door de Esrb beoordeeld als een game die verkocht mag worden aan iedereen die 17 jaar of ouder is, en Thompson vindt dat onterecht. Vanwege de 'expliciete seks' zou het 'zieke' spel alleen aan volwassenen verkocht mogen worden: 'Grand Theft Auto IV is de zwaarste aanval op de kinderen van dit land sinds polio. Tegen polio hebben we inmiddels een vaccin. De Amerikaanse overheid moet afrekenen met dit virtuele virus vol geweld en seks', zo betoogt hij.

Thompson heeft het spel zelf nog niet gespeeld. Hij baseert zich op een video van gamesite IGN, getiteld 'Ladies of Liberty City'. Daarin laat deze site zien wat er in GTA IV aan seksueel getinte handelingen mogelijk is. Zo is te zien hoe hoofdpersoon Niko Bellic hoertjes oppikt, die hem eerst aan zijn gerief helpen en daarna vermoord worden. Bovendien is te zien hoe Niko diverse stripclubs bezoekt, waar hij een lap dance van de aanwezige dames krijgt.

Thompson houdt het deze keer bij een brief. Hij kan ook niet anders, sinds het hooggerechtshof van Florida hem in maart 2008 in de ban deed. Het hof oordeelde toen dat Thompson de tijd van de rechtbank verdeed met zijn kruistocht tegen GTA en andere games. Thompson stuurde volgens het hof een 'aanhoudende stroom slordige, ruziezoekerige, nutteloze en beledigende verzoek- en verweerschriften', die zonder uitzondering worden afgewezen. Sinds de uitspraak van het hof mag Thompson zelf geen klachten meer indienen, tenzij hij een andere advocaat vindt die hem wil steunen. Dat is Thompson kennelijk niet gelukt en dus houdt hij het bij een brief waarin hij 'eist' dat de overheid optreedt tegen uitgever Take-Two, directeur Strauss Zelnick, consolebouwers Sony en Microsoft en winkelketens Wal-Mart, Best Buy en GameStop.

Bron: Klik

Begint het gezeur weer?

[Edit:] Hij was hier al geplaatst.. Klik

Slotje? :) :$

Bewerkt: door Nemean^inf
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...