Jump to content

Autonieuws


Sonny-The-Pilot

Recommended Posts

Beste mensen,

Omdat ik het een beetje onnodig vind om voor elk auto nieuwtje een niet topic te openen, maak ik 1 groot topic. Hier probeer ik van verschillende autosite's autonieuws af te halen. Ook ga ik dan proberen, om het in eigenwoorden te typen.

Met elk nieuwtje, post ik een nieuw bericht. Ik edit dus niet een bericht voor een nieuw nieuwtje, nee, dat doe ik in een nieuw bericht zodat het overzichtelijk blijft.

Ik wil jullie vriendelijk verzoeken hier niks te posten! Reacties over dit topic kunnen hier gepost worden. Alvast bedankt voor de medewerking! :)

Mochten er vragen en- of opmerkingen, dan kan je mij een PM sturen!

EDIT:

Beste mensen,

Omdat er hier niet meer gepost wordt door het team (tijdgebrek en/of geen zin) wil ik jullie het volgende mededelen:

Iedereen mag nieuwtjes posten met een bron, indien mogelijk afbeeldingen, nieuws bericht in eigen woorden en dan tot slot proberen om het zo goed mogelijk ABN te houden. Oja, en nieuwsberichten mogen niet ouder zijn als 3 dagen.

Discussieren is nu alsnog niet toegestaan! Dat kan via dit topic.

Ik trap af met een leuk Ferrari nieuwtje:

Nieuw: de Ferrari 430 Scuderia 16M Spider!

Jullie kennen waarschijnlijk de Ferrari 430 Scuderia wel. De opvolger van de 360 Challenge Stradale, en de lichtere en snellere versie van de F430. Van de F430 bestaat een Spider versie, van de 430 Scuderia niet.. nog niet. Ferrari gaat namelijk een open versie van de 430 Scuderia lanceren, namelijk de Ferrari 430 Scuderia 16M Spider! 16M staat voor 16 constructeurs kampioenschappen in de Formule 1. De motor wordt een 4,3 liter 510 PK sterke V8 worden. In 3,7 seconden zit je op de 100km/h, en dat is een tiende meer dan van de dichte Scuderia, de coupé versie. Het gewicht wordt 90 kg meer als de coupé, en de snelheid neemt af met maar 5 km/h! Het productie aantal is niet meer als 300.

Foto's:

14ipthg.jpg

2udyhle.jpg

2u4tswk.jpg

v2wvvq.jpg

2h4hphg.jpg

fylb41.jpg

ekq4a1.jpg

2pzgyft.jpg

2qiafm9.jpg

33z7nsm.jpg

Bronnen:

Autogespot

Autogespot

Bewerkt: door Sonny-The-Pilot
Link to comment
Delen op andere websites

Weber Sportscar Faster One

Als je dit leest... denk je dan aan het barbecue merk Weber? Of denk je dan meteen: "Dat merk ken ik!"? Nu heeft dit merk niks te maken met het barbecue merk Weber, maar met het sportauto merk Weber Sportscar. Ze hebben een nieuwe auto. De Faster One. Hij is niet "mooi" te noemen, maar wel snel te noemen. Hij heeft erg veel PK's, maarliefst 900! Hiermee zit je net 100 PK onder de Veyron, maar de Veyron is zwaarder. De Faster One weegt namelijk 1100 KG, en de Veyron weegt 2080 KG. In 2.5 seconden zit je op de 100, in 6.6 seconden op de 200 en in 16.2 seconden op 300 km/u. De top snelheid is 400 km/h, net iets langzamer dan de Veyron. De motor is een LS7 van Corvette, met 2 superchargers erop, 900 PK's en 1050nm! De versnellingsbak is wel door Weber Sportscar zelf gemaakt, een 6 traps versnelling. Volgens Weber Sportscar neemt het 50 miliseconden in beslag om in een hogere versnelling te komen. De auto heeft een 4 wielaandrijving, waarvan maximaal 36% van de kracht naar de voorwielen gaat.

Delen van de wielophanging zijn van titanuim. De body is van carbon.

De prijs is 1.620.000 Zwitserse franken, en dat is bijna 1,1 miljoen euro!

FASTER_ONE_Weber_Sportcars__7_.jpg

FASTER_ONE_Weber_Sportcars__6_.jpg

FASTER_ONE_Weber_Sportcars__5_.jpg

FASTER_ONE_Weber_Sportcars__10_.jpg

FASTER_ONE_Weber_Sportcars__3_.jpg

FASTER_ONE_Weber_Sportcars.jpg

FASTER_ONE_Weber_Sportcars__2_.jpg

FASTER_ONE_Weber_Sportcars__4_.JPG

Bron: Autoblog.nl

Bewerkt: door Sonny-The-Pilot
Link to comment
Delen op andere websites

Nissan GT-R LM Edition: niet verder gaan indien je niet tegen brute auto's kan

Er bestaat een Nissan GT-R, die is snel. Ook komt er nog een GT-R V-Spec, die is ook snel. En.. er komt een GT-R LM Edition. Die is nog ietsje sneller! De motor komt uit een Nissan, nee, niet de Micra, maar uit de GT-R. De 3,8 liter V6 met een bi-turbo. Alleen levert de V6 nu 600PK! Ook wordt de body iets aangepast, voor betere aerodynamica. Verder komen er lichtere wielen en verschillende aanpassingen aan het onderstel en de transmissie.

Zal Porsche nu met een super snelle Porsche komen, aangezien de "normale" GT-R een Porsche killer is?

6dsrrc.jpg

r89hxs.jpg

Bron: Autoblog.nl

Link to comment
Delen op andere websites

Drie elektriesche auto's van Renault

Renault wilt drie elektriesche auto's gaan bouwen. Ze moeten het vervoer zijn voor de Olympische spelen in 2012, in Londen.

De eerste is klein, net een maatje groter als de huidige Twingo. De tweede wordt een elektriesche Kangoo en er komt een op de Mégane gebaseerde vierdeurs die waarschijnlijk de naam Fluence krijgt. De eerste die op de openbare weg verschijnt is de elektriesche Kangoo. Het wordt een taxi tijdens de Olympische Spelen in 2012. Hierna volgt de Fluence, die bedoelt is voor Project Better Place. Renault gokt dat de Fluence het zelfde kan als de Megane, met een 1,6 liter motor die 100PK levert. Renault zegt dat deze auto het goed doet in het stadsverkeer. De topsnelheid is niet "snel" te noemen, niet harder kun je rijden dan 130 km/h. Maar waarom zou je harder moeten rijden als je niet harder als 50km/h kan met al die files van tegenwoordig? Verder zegt Renault dat de auto een sportief uiterlijk krijgt, en lekker zal rijden. Op het moment wordt gewerkt aan de aerodynamica van de elektrische auto's. Bij een betere stroomlijn verbruikt een auto minder energie en dat is goed voor de actieradius. Ook aan de temperatuur in het interieur hij extreem hoge en lage temperaturen wordt gewerkt. Om die comfortabel te houden, is ook veel energie van de batterijen nodig. Als die goed onder controle is, kan de actieradius worden geoptimaliseerd. De prototype's van de Kangoo moeten zo een 8 uur in het stopcontact zitten, dan kan je 150 - 200 km ver. Door speciaal ontwikkelde technieken bij de klant, duurt de oplaad tijd ongeveer de helft korter. Snelle oplaad punten bij de weg moeten er voor zorgen dat dat 20 tot 30 minuten gaat duren. Via Project Better Place moeten oplaadpunten worden ontwikkeld die de batterijen in 5 minuten kunnen opladen met genoeg energie voor 150 kilometer. Daarmee kost het opladen niet meer tijd dan de "normale" brandstof te tanken. Ook worden de Renaults voorzien van een accuwisselsysteem, waarmee een lege accu meteen met een volle kan worden omgewisseld.

9931h1.jpg

Bron: Autoweek.nl

Link to comment
Delen op andere websites

Nissan 370Z: sneller maar lelijker

De 350Z is al een tijdje te koop, tijd dus voor een opvolger die mooi is zou je denken.. dan heb je het helaas fout. Ze hebben bij Nissan blijbaar iemand ingehuurd die steeds maar te veel uitschiet, en geen zin heeft om het foutje recht te zetten. De 370Z krijgt 24PK meer als de 350Z, dus dat is 337PK met een 3,7 liter V6. Door het lage gewicht en de extra PK's kan de auto sneller, maar de huidige snelheid is nog niet bekend. Gelukkig is er nog een positief punt aan de auto: er zit rev-matched downshift function bij. Dit zorgt voor een stukje tussengas bij het terugschakelen waardoor de koppelingsplaten soepeler op elkaar aansluiten.

Nissan_370Z_1.jpg

Nissan_370Z_2.jpg

Nissan_370Z_3.jpg

Bronnen: Petrolhead en Autoblog

Link to comment
Delen op andere websites

Lexus HS250h.. een lelijke hybride van Lexus.

Lexus komt met een nieuwe hybride. Een mooi design, zoals we gewend zijn van hybride auto's...dus niet! Deze mag van mij meteen naar de prullenbak! Geef mij dan maar een Lexus IS-F, als we het over Lexus hebben. Deze ontzettend lelijke hybride wordt als concept gepresenteerd op de Detroit Auto Show in januari 2009. De motor wordt een 2.4 liter hybridemotor, net zoals de Toyota Camry Hybrid. De HS250h zal LED-koplampen krijgen en een iDrive by Lexus-instumentenbediening beschikken. Het zal Lexus' meest goedkope hybride model tot nu toe worden. En de meest lelijke..

Oja, voordat ik het vergeet, Lexus komt nog met een premium-versie van de o-zo-geweldige Prius.. wel de 3e generatie.

2wrnkgw.jpg

2drub8k.jpg

Bron: Autoblog

Bewerkt: door Sonny-The-Pilot
Link to comment
Delen op andere websites

Heerlijke cruiser: de nieuwe Bentley Azure T

De nieuwe Azure 2006 is al een mooie auto om te zien, en deze ook! Deze lekkere cruiser heeft een 500PK sterke V8 twin-turbo met 1000nm. Dat zorgt voor een nette topsnelheid van 288 km/h en met 5,5 seconden zit je op de 100km/h. Ook het uiterlijk is licht verandert, zo zijn er 20 inch velgen en Le Mans luchtinlaten aan de Azure toegevoegt.

2hdb2ae.jpg

2ex4p3d.jpg

30ucrpz.jpg

23sasdd.jpg

2vn2xi1.jpg

2u78wep.jpg

kma2a.jpg

rsreao.jpg

2vrwk91.jpg

Meer foto's zijn eventueel hier te vinden.

Bron: Autoweek

Link to comment
Delen op andere websites

Bruut Italiaans concept: Maseratie GranTurismo MC Corse die straatlegaal is!

Maserati wordt populairder. Dat komt door de prachtige auto's van Maserati, zoals de Quattroporte en de Gran Turismo. De Gran Turismo MC Corse, die voor op het circuit is en bedoelt voor Le Mans gran prix', is behoorlijk kaal, mooi en snel. Maserati wilt ook zo een soort supersnelle race auto voor op de weg maken, wat ze ook goed kunnen als je naar de MC12 kijkt. Bij de straatlegale Maserati GranTurismo MC Corse komen wel airbags, ABS, een kaal interieur en de 4,7 liter motor met 450PK. Hoe zwaar deze brute Italiaan gaat worden is nog niet bekend, maar de Le Mans versie weegt 1400 kg.

1h82mp.jpg

Dit is de Le Mans versie, die kan afwijken van de straatlegale versie

Link to comment
Delen op andere websites

Groot nieuws! Er komt een mooie hybride!

De eerste mooie hybride gaat de Fisker Karma heten. Het is een auto die door Fisker en Valmet is gemaakt. Eind 2009 wordt de auto in productie gezet voor Amerika. In 2010 mogen we hem op de Europese bewonderen. Leuk weetje: met de productie van de Karma worden 500 mensen ingezet. En dat met een productie aantal van 15000 exemplaren per jaar... Deze Karma kan 80km op elektrische kracht rijden, daarna helpt een benzine of diesel motor, wat de klant wil. De prijs zal vanaf €80000 worden, dat kan nog veranderen. Met 6 seconden zit je op de 100. Er zijn ook 2 verschillende modes: een Stealth Drive en een Sport Drive. Met de Stealt Drive kan je rustig rijden, stil en zuinig. Met de Sport Drive heb je flippers achter het stuur. De remenergie wordt opgeslagen in accu's bij de remmen.

v8350o.jpg

1426m37.jpg

710jyc.jpg

Bron: Autoweek

Bewerkt: door Sonny-The-Pilot
Link to comment
Delen op andere websites

Een MPV met 4 uitlaten, zie je ook niet vaak zeg!

De nieuwste Renault Megane is mooier, ruimer en veiliger. De prestaties zoals de nieuwe Laguna haalt haalt deze auto nog niet, waarschijnlijk wilt de tuner Elia daar verandering in gaan brengen. De prestaties zijn helaas nog niet bekend. Wel is er bekend dat er een voorraad dikke velgen zijn, en dat de auto flink kan worden verlaagt. Op de tuningsbeurt in Essen aan het einde van de maand staat deze Elia ook.

2cr5b1s.jpg

Bron: Autoweek

Link to comment
Delen op andere websites

Nieuwe tuning?

De Tesla Roadster is een klein, snel autootje die op een Lotus lijkt. Ook is hij zuinig, en geluidsloos. Tot dat Brabus kwam. Die heeft de auto namelijk verandert, door er o.a. een V8 geluid in gezet, een race auto geluid, en nog wat spetterende ruimte geluiden zoals warp en beam... nou, zet jij je maar lekker voor schud in de PC Hooft met de Warp! :sigaar: Oja, de motor, die nog steeds geluidsloos is, heeft nog 248 PK net zoals de standaart Tesla Roadster. Het uiterlijk is natuurlijk ook aangepast. Zo zijn er spoilers aan toegevoegt aan de voor en achterzijde. Ook zijn er LED-lampjes aan toegevoegd. Wat tegenwoordig op veel snelle auto's zit, een diffuser, is ook aan de Tesla toegevoegd. En dan ben ik nog steeds niet klaar, want ook zit er een speciale mat-witte lak op, zijn er nieuwe velgen aan toegevoegd en zit er in het interieur leer en alcantara. Je kan een optielijst invullen voor de accesoires van Brabus. Brabus heeft voor de elektrische auto's een soort Zero Emission afdeling opgericht. De aangepaste Tesla Roadster is voor het eerst te bewonderen in Essen, net zoals de Renault Megane Elia.

2ujl0zm.jpg

f09t3p.jpg

244b1p1.jpg

Bewerkt: door Sonny-The-Pilot
Link to comment
Delen op andere websites

Meer bekend over de Alfa Romeo 8C Competizione Spider... hehe!

De 8C Competizione is erg mooi. Net zoals de Spider versie van de 8C. De 8C Spider gaat in productie vanaf maart 2009. Er worden in totaal 500 Spider versies geproduceerd, waarvan er 15 naar Nederland komen. De prijs is vanaf €315.500, maar dan heb je ook wat. De motor komt uit de coupé versie, een 4,7 liter V8 met 450 PK. De 0 - 100 is gedaan in 4,4 seconden en de topsnelheid is 290 km/h. Bij de Spider versie is er meer gewerkt met aluminium en koolstofvezel, om de carrosserie geschikt te maken voor de Spider versie. Het `cabriodak´ is te openen in 20seconden. De kleuren voor het cabriodak zijn rood, zwart en bruin. Als je wilt, kan je ook de rolbeugels laten voorzien van koolstofvezel of leder. De kleuren voor deze auto zijn 2 verschillende kleuren rood, wit, lichtblauw en grijs.

2zyj5fs.jpg

15re5cp.jpg

ou9rit.jpg

5wf3hz.jpg

x3cq5w.jpg

Oja, voordat ik het vergeet, de 8C hier boven is al ingereden en voor mij deur geparkeerd!

Bewerkt: door Sonny-The-Pilot
Link to comment
Delen op andere websites

De nieuwe Ford Mustang (GT) van 2009

De nieuwe Mustang is veel verbeterd, zegt Ford. Zo ook de prestaties. De snelste versie krijg een leuke 4.6 V8 met 320 PK. De "sloomste" krijgt een 4.0 V6 die "maar" 213 PK heeft. Helaas is in het interieur een hoop plastic te vinden, zoals we gewend zijn van de Amerikanen van tegenwoordig. Daarin tegen heb je wel een auto die erg goed stuurt! De auto zal niet zo super duur worden, de prijs is nog niet bekend.

2n6dywy.jpg

[meer foto's hier te vinden]

Link to comment
Delen op andere websites

Nog een moderne muscle car.

Na Ford met z'n Mustang en Dodge met z'n Charger vond Chevrolet het ook eens nodig om een nieuwe concept muscle car te ontwerpen. Eerder pakte het merk al uit met z'n gerestylede versie van de Dodge Charcer, maar basis van dienst was ditmaal de Chevrolet Corvette stingray, om een nieuwe, moderne look aangemeten te krijgen. Designer van dienst is Christian Cyrulewski, een (nog) vrij onbekende auto-ontwerper.

De nieuwe Corvette is qua afmetingen gelijk aan z'n grote broer, de Chevy Corvette C06.

In de nieuwe look herken je zowel iets van de oude Stingray, als het nieuwste Corvette-model.

Buiten dit is er niet veel meer informatie vrijgegeven over de auto, aangezien het nog steeds een concept car is.

pics:

2009-C3R-Retro-Corvette-Stingray-Design-Update-Silver-Front-And-Side-1024x768.jpg

2009-C3R-Retro-Corvette-Stingray-Design-Update-Silver-Rear-And-Side-Closeup-1600x1200.jpg

Bron en foto's: Seriouswheels.com

Bewerkt: door senneken
Link to comment
Delen op andere websites

Eerste foto AM Rapide

Nu Porsche de Panamera na vele jaren heeft onthuld, kon Aston Martin niet achterblijven en stuurde (on)bedoeld een plaatje de media in.

Over de auto zelf is nog maar weinig bekend. Naar het schijnt zal de auto in Oostenrijk gebouwd worden en wordt er een 6.0 V12 ingepropt. Geruchten gaan nu al dat er een snellere variant zal komen met het idee van de DBS in het achterhoofd. Voor de saaie middagen kun je hieronder verschillen gaan zoeken tussen de (of het?) Concept en de productieversie. Wat wel zeker is is dat Porsche nu best zit te balen...

am1np5.jpg

am2ma7.jpg

Tekst & Info via autoblog.nl

Bewerkt: door chopperboy
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...