Jump to content

DLC multiplayer modes bekend !


Only GrandTheftAuto

Recommended Posts

Kwam dit maar op de PS3 :-(:-(

De al aanwezige Deathmatch en Race mode krijgen voor GTA IV: The Lost and Damned een iets andere invulling. Zo laten de ongeveer dertig extra races je kennis maken met de nieuwe bikes, variërend van echte choppers tot racemodellen die de stranden van Liberty City aankunnen. Om de anderen tijdens een race dwars te zitten is iedere biker voorzien van een honkbalknuppel waarmee hard uitgehaald kan worden naar de concurrent.

Uitgebreidere explosieven maken de Deathmatch weer wat levendiger. De pijpbommen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om meerdere spelers in een keer uit te schakelen. Na het spelen van zo’n eerste verkennende Deathmatch, begint het betere werk. De uitbreiding heeft namelijk vijf originele multiplayer modes. Met uitzondering van de Club Business mode, kregen wij deze te spelen. Ze leveren gevarieerde gameplay op waarbij natuurlijk veel gebruik wordt gemaakt van de verschillende motoren.

Witness Protection

In de Witness Protection mode spelen twee teams tegen elkaar. Een team van N.O.O.S.E agenten (de Liberty City S.W.A.T) inclusief politiewagens moeten een bepantserde bus met getuigen vervoeren naar politiestations in de stad. Die getuigen moeten kosten wat kost beschermd worden tegen het andere team: de gangleden van The Lost die deze getuigen uiteraard graag uit de weg willen hebben.

De nieuwe wapens, zoals de twee shotguns die op de motor gebruikt kunnen worden, komen hierbij goed van pas. De bewegingsvrijheid die je op een motor hebt, maakt het doodschieten van de getuigen en de agenten een stuk eenvoudiger. Op een motor ben je natuurlijk wel kwetsbaarder dan in een auto. Als een lid van het N.O.O.S.E team moeite heeft met het neerknallen van een ganglid dan kan hij altijd nog met zijn auto over de biker heen rijden. De motorrijder kan hier weer aan ontkomen door over de stoep en trappen te rijden en door smalle gangen te manoeuvreren.

Own the City

Een andere mode die je speelt met twee teams is Own the City. Het draait in deze mode om de rivaliserende biker gangs, The Lost en The Angels of Death, die elk beginnen met een eigen territorium in Liberty City. Dat territorium kan altijd groter, dus aan de spelers de taak om binnen een bepaalde tijd de dominantie van je gang in de stad te bevestigen. Dit doe je door zowel neutrale zones te veroveren als de zones van de tegenstander. Iedere zone wordt beschermd door computergestuurde gangleden. Toch is het belangrijk om deze zones ook met je eigen leven te bewaken.

Als in een zone al de gangleden, bestaande uit de kunstmatige intelligentie en spelers, zijn omgelegd, gaat de zone automatisch aan het andere team toebehoren. Om de gang wat te versterken, heeft ieder team een ‘gun van’ die je door de zones kunt rijden om wapens te upgraden. Het is bovendien goed om in deze en in de andere modes op het GPS systeem en de radar te letten, want die geven de grenzen van een territorium aan, de routes naar belangrijke checkpoints en waar je vijanden zich bevinden. De verbeterde zoekfunctie op de mobiele telefoon helpt bij het selecteren van wat de radar wel en niet laat zien.

Lone Wolf Biker

Voor wie niet in teams wil werken is de Lone Wolf Biker mode ideaal. Tot zestien spelers kunnen elkaar bevechten voor de titel Lone Wolf. Hierbij wordt één Lone Wolf telkens achtervolgd door de andere spelers. Diegene die de Lone Wolf doodt, neemt zijn plaats in en moet dus vervolgens weer aan de andere belagers ontsnappen om te overleven. De ex-Lone Wolf mag nu een poging wagen om zijn titel te heroveren.

Het geld dat je in iedere mode verdient met bijvoorbeeld het omleggen van andere spelers, telt enigszins mee in je eindscore, maar uiteindelijk draait het om één ding. Wie zich op het einde van de sessie het langst in de positie van Lone Wolf staande heeft weten te houden, wint. Het blijkt met zoveel bikers achter je aan niet makkelijk om lang in die positie te blijven. Om een nieuwe Lone Wolf te beschermen tegen de lynchpartij krijgt hij daarom eerst tien seconden onsterfelijkheid.

Chopper vs. Chopper

De laatste multiplayer optie die wij mochten spelen, is Chopper vs. Chopper, ofwel biker tegen helikopter, een mode voor twee spelers. De speler op de motor moet door de stad rijden en zoveel mogelijk checkpoints bereiken. De piloot van de helikopter moet dit voorkomen door de biker met enige creativiteit te doden.

Dit kan door op hem te schieten, auto’s in de buurt van de biker te laten ontploffen, hem met de propellers te raken of door de hele helikopter gewoon bovenop hem te landen. Als de motorrijder met succes het leven laat, draaien de rollen om. Een bang uitgevallen biker heeft daarbij pech, want als die zich tijdens de sessie enkel schuil wil houden in een klein steegje, draaien de rollen na enkele minuten ook om.

De winnaar is diegene die op het eind van de sessie de meeste checkpoints heeft gehaald. Zo is een confrontatie tussen de helikopter en de biker onvermijdelijk. De helikopter is voor deze mode geüpdate en zal aanzienlijk minder schade oplopen van gebouwen en bruggen die in de weg staan. De helikopter heeft echter wel een veel subtielere en ingewikkeldere besturing dan de andere voertuigen. Handigheid en ervaring is een vereiste en dit maakt deze mode zeer interessant voor de GTA IV veteranen.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...