Jump to content

Linkin Park


Forumrunner

Recommended Posts

linkinparkheader.png

Linkin Park is een rockband uit Agoura Hills, Californië, onder andere bekend geworden met de nummers \\\"In the End\\\", \\\"Breaking the Habit\\\", \\\"Numb\\\" en recentelijk \\\"Shadow of the Day\\\". De band is opgericht in 1996 en heeft sindsdien wereldwijd meer dan 50 miljoen albums verkocht en twee Grammy\\\'s gewonnen. De band brak door in 2000 met hun debuutalbum Hybrid Theory, dat de diamanten status kreeg in de Verenigde Staten.



Met het tweede studioalbum Meteora ging de band verder met de mainstream nu metal waarmee de band op Hybrid Theory beroemd werd, waardoor het voor sommigen als een kopie werd gezien van het debuut. Op het in 2007 uitgebrachte Minutes to Midnight ging de band een andere richting op, waar de nadruk op experimenteren met muziekstijlen lag. Linkin Park heeft in het verleden met verschillende artiesten gewerkt, waaronder Jay-Z en recentelijk met Busta Rhymes.

linkinparkheader2.png

Songteksten.nl

lpheader3.png

What\'s hot is een soort van stemming. Iedereen vult zo\\\'n lijstje in :

[b]#1=
#2=
#3=[/b]

Je kan uiteraard uit elke song kiezen.

Opmerking :

Bewerkt: door Forumrunner
Link to comment
Delen op andere websites

Ik heb 3 cd's van ze (verder nog bijna alle nummer op de pc). Ik vind dat ze zeker goede muziek maken, luister er geregeld naar ^^ Nummers worden wel wat softer, maar zowel soft als hard-rock bevalt mij wel.

Link to comment
Delen op andere websites

NUMB

Uit de stemming 'Whats's hot' kwam Numb als beste uit de bus. Informatie over Numb :

"Numb" gaat over iemand die vergeet wie die persoon eigenlijk is. Dit komt door alle druk die op hem wordt gelegd door anderen, die van hem verwachten aan bepaalde verwachtingen te voldoen. Dit nummers is waarschijnlijk verteld door een jong persoon, zoals dat in de videoclip ook gaat.

Net als in "My December" en "Crawling" rapt Mike Shinoda voor een korte tijd, namelijk maar een regel; "Caught in the undertow, just caught in the undertow".

[bewerken] Versies

"Numb" is later gemashed met Jay-Z's "Encore" van zijn album The Black Album. Het resultaat was de hitsingle "Numb/Encore" van hun album Collision Course, dat in datzelfde jaar uitgebracht werd en in de prijzen viel voor de Grammy Best Rap/Sung Collaboration. Later werd de mashup geremixt door Dr. Dre op zijn Look Out For Detox en Dretox mixtapes. Eminem en 50 Cent doen op de remix mee. De film Miami Vice gebruikte de originele "Numb/Encore" in de trailer en het nummer wordt aan het begin van de film in een dansclub afgespeeld.

De single is in op singles uitgebracht: "Numb Pt. 1" en "Numb Pt. 2". De verschillen zijn dat de cover van deel 1 wit is, de live versie van "From the Inside " ook op de single staat en het de videoclip van "Numb" als bonus heeft. Deel twee heeft de live versie van "Easier to Run" op de single, de videoclip van "Faint" als CD-ROM bonus heeft en de cover blauw is.

Het nummer is gecovered door de Britse zangeres Jamelia.

[bewerken] Live

Tijdens liveconcerten voorziet Shinoda het nummer van achtergrondzang en zingt hij op het einde van het nummer "I'm tired of being what you want me to be". Sinds 2004 gebruikt gitarist Brad Delson een zwaardere gitaarriff tijdens optredens. Vanaf 2007, toen de band het toeren weer oppakte, eindigt "Numb" met een langzame piano-outro dat ingaat in de nieuwe versie van "Pushing Me Away" dat alleen de zang van Bennington en de pianobegeleiding gebruikt.

[bewerken] Videoclip

De video, geregisseerd door Joe Hahn, is opgenomen in het Tsjechische Praag. De scene waar de band in speelt is opgenomen in een plaatselijke kerk. Opmerkelijk is dat Bennington gedurende de hele video zijn ogen gesloten houdt. In de rest van de video wordt een jonge studente gevolgd op haar school (de Johannes Kepler's Gymnasium in Praag). Zij heeft problemen met haar ouders - vooral met haar moeder - en op school, waar ze wordt genegeerd door anderen en ze vaak wordt uitgelachen. Dit wordt duidelijk wanneer ze van de trap valt en niemand haar helpt en wanneer zij bij een groep studenten gaat zitten en iedereen wegloopt. Het liefst besteed ze haar tijd met tekenen en schilderen. Zij zit zo in de put dat zij sneetjes in haar arm begint te maken. Tijdens de climax probeert zij haar zorgen te vergeten door verf op een doek te gooien. Op het einde rent zij de lege kerk in waar de band stond te spelen.

Official Video Clip

Remix by JayZ

Numb Live

---------------------------------------------------------------------

In de volgende what's hot stemming mag Numb nog steeds verkozen worden, 3 keer achter elkaar is het maximale.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...