Jump to content

De eerste indruk....


Frangster

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik ben wel eens benieuwd naar jullie eerste indrukken van Vice City Stories.

Ik ben er zelf nog niet helemaal uit. Ik zit pas op 10%, maar momenteel voelt het alsof ik alles al eens eerder heb gedaan. Ik mis nog een beetje de Vice City sfeer die in het orgineel zo nadrukkelijk aanwezig was. De omgeving doet gewoon leeg/kaal aan.

Dus, Wat viel op? Wat vinden we goed? Wat had beter gekunt? Is het dé topper waar je op heb zitten wachten of is het toch een lichtelijke teleurstelling?

Link to comment
Delen op andere websites

ik vind em de max van een spel , maar ik vind er paar dingen jammer aan en dat is bv , dat het niet regend enz , het is dus altijd goed weer , wat dus ook niet kan , en ja ik zie geen orkaan, ook heel jammer , maar voor de rest echt prachtig van beeld ( nog beter dan op ps2) en ja de muziek is weer even cool als daarvoor , mijn favo radio posten zijn: paradise & vcpr met morice haha altijd al om gelachen , ook op de ps2 :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

ik vind em de max van een spel , maar ik vind er paar dingen jammer aan en dat is bv , dat het niet regend enz , het is dus altijd goed weer , wat dus ook niet kan , en ja ik zie geen orkaan, ook heel jammer , maar voor de rest echt prachtig van beeld ( nog beter dan op ps2) en ja de muziek is weer even cool als daarvoor , mijn favo radio posten zijn: paradise & vcpr met morice haha altijd al om gelachen , ook op de ps2 :puh:

Ik denk dat jij VCS keihard tegen de deur hebt gesmeten en daarna in het apparaat gedaan, want het kan nooit dat het niet regent, want in de 2e trailer van VCS is duidelijk te zien dat het regent. Bij zo'n stukje dat je zo'n politieauto ziet die een perenial afsnijd. Dus dat kan nooit wat je zegt :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

Ik kwam uit school, reed langs mijn huis en dacht: "fok it, ik rijd gewoon door naar de media markt."

Ik zoeken, en zie ik er toch nog 1tje verstopt liggen, ik pak hem en ren naar de kassa, spring op mjn fiets en race naar huis.

Zet mijn PSP aan en zie marcherende militairen....

WoW! denk ik, die spel ziet er echt fokking mooi uit, nog mooier dan zijn grotere broer op de PS2 (Vice City)

en nu zit ik op de 20% en speel lekker door, en als ik de eerste indruk een cijfer zou mogen geven:

Graphics: 9.5/10

Sound: 9/10

Overall Score: 96%

(voor mij dan hè)

Link to comment
Delen op andere websites

Lantyz vroeg mij gister ook wat mijn eerste indruk was en ik kan het natuurlijk hier ook even samen vatten, trouwens leuk topic. Toen ik afgelopen zaterdag (4 November) mijn Vice City Stories versie ging halen zat de spanning er al goed in. Ik had het spel ik maakte hem open in stopte hem in me PlayStation Portable. Ik kwam aan op Foxter Base met het prachtige nummer: 'I Want know what love is' van Foreigner en ik wist vanaf dat moment dat het een prachtig spel voor de Handheld zou worden. Tot aan huis was ik al lekker bezig met de missies en tijdens het luisteren naar Emotion 98.3 kreeg ik toch wel weer dat echte GTA - Gevoel terug, dat gevoel dat ik nog sterk ken van Vice City op de PC. In de eerste missie kreeg ik direct al goed de smaak te pakken, want je kon direct de zwem functie uitproberen. De auto's werken lekker en rijden soepel. Je kan uit auto's springen, je kan diverse nieuwe extra's doen waaronder Empire building en fietsen.

Natuurlijk gaat het om het verhaal, maar dat vindt ik toch één van de mindere dingen van het spel. Kijk het is een supertof verhaal, maar ik kan niet zo heel goed de draad volgen, ik snap het wel. Maar het is als ik heel eerlijk moet zijn niet echt een soort van doel: Nou ja, Victor moet geld verdienen voor ze zieke broer en daarbij verwikkelt Lance hem steeds dieper in de problemen, maar in Vice City is het echt een doel; Erachter komen wie de drugs deal om zeep heeft geholpen en dat heb in VCS niet zo zeer, echt zo'n verhaal-doel, maar het spel zelf is echt machtig mooi. Laten we dat wel voorop zetten, ook de karakter trekjes van de nieuwe en oude personages zijn er leuk. Ook de associatie met Phil Collins is erg leuk, maar als ik toch een cijfer moet geven voor dit spel ga ik toch voor een unanieme 9. Hieronder volgt mij cijfer lijst qua kenmerken in het spel.

  • Persoonlijke VCS-Score
  • Verhaal: 8
  • Zwemmen: 7.5
  • Lopen: 8
  • Voertuigen:8.5
  • Mogelijkheden: 9
  • Personages: 9
  • Graphics: 9
  • Soundtrack: 10
  • Sound Effect: 8
  • Originaliteit: 8.5
  • Vermaak: 9
  • Totaal: 9

---

Ik denk eerder dat het doel is om martinez (die corrupte generaal) om te leggen en zijn schuld te bewijzen.

Het is 'niet' de bedoeling om hier te gaan discuseren NIELS, maar om hier enkel je mening te geven. Je moet inderdaad aan het einde van het spel Jerry Martinez omleggen. Ik heb het spel nu al twee keer uitgespeeld (storyline) en dan moet je dat inderdaad doen. Ontopic Weer nu, dunkt me! :engel:

Bewerkt: door SummerBase
Link to comment
Delen op andere websites

Sorry mensne dat ik een tijdje niet aanwezig ben geweest

maar i was druk aan het gta en en nu is me batterij even leeg haha

Allereerst geef ik echt iedereen gelijk het spel is heerlijk scherp

Mijn favo zendert is toch vcfl want dar heb je marvin gaye enzo das echte ouwe top muziek

Verder vind ik de gezichten zo ongeofeliojk mooi gemaakt in het spel zo mooi heb ik ze nog niet op een psp

game gezien.

Ook de motors zijn heel tof daar heb ik me al een paar uurtjs flink mee geamuseerd

Maar emipre building is de druppel das ecth zo tof want die gebouwen zijn ook echt best groot die je bouwt

Nadelen vind ik wel tot dus ver ben net bij tweede eiland

ik kan niet in de pole position club en niet in de malibu club

en het is me ook nog niet gelukt om te golfen

Maar jetskieen is geweldig

Link to comment
Delen op andere websites

GTA Vice City Stories is momenteel onbetwist mijn favoriete GTA. Ik had vanaf het begin al het gevoel dat dit zo zou zijn, maar echt waar jongens, Vice City Stories heeft mijn verwachtigen zelfs overtroffen. Ik had in een ander topic al een korte (!) samenvatting gemaakt over mijn opinie van GTA Vice City Stories.

GTA Vice City Stories is écht een hele vernieuwing in de GTA-serie. Oké, niet zoals GTA III tegenover GTA2 was, maar ik heb bijna nog nooit zo'n fantastisch spel als Vice City Stories gezien. Neem nou de verhaallijn. Die cutscenes zien er uitstekend uit, ze zien er nog altijd wat PSP-achtig uit (logisch) maar ze zijn net zo goed als de cutscenes uit GTA San Andreas. De dialogen, de stemmen van de personages, ik vind dit echt zó perfect uitgewerkt, het is net of je een goeie film zit te bekijken. Daarover gesproken: deze verhaallijn bevat een echt goed verhaal. Niet zoiets dat even maar uit je mauw is geschut, nee echt een prachtige verhaallijn. Ik ben het dus totaal niet eens met SummerBase, want ik vind deze verhaallijn gelijkwaardig aan die van GTA Vice City en die van GTA San Andreas. Voor mijn gevoel heb je écht een doel, en alles is zo klaar als een klontje. In GTA Liberty City Stories echter (als ik die er eens even bij zal halen) heb je af en toe nog weleens het idee van: "waar ben ik eigenlijk mee bezig?"

Ik vind Vice City Stories echt een fantastische verhaallijn hebben, zoals ik al zei heb ik af en toe het idee dat ik gewoon een goeie film aan het bekijken ben.

En dan de missies, ze zijn echt vergelijkbaar en sommige zelfs superieur aan die van GTA San Andreas. Je zal geen enkele missie tegenkomen die dezelfde stijl heeft, allemaal zijn ze anders.

Maar verder ook die prachtige sfeer en muziek, dit is echt enorm goed uitgedrukt in Vice City Stories. De soundtrack is echt waar helemaal het einde. Die geef ik dan ook een dikke 10. Ik ben dol op die muziek uit de jaren '80 en jaren '70, maar Rockstar Games heeft er weer een fantastische draai aangegeven, en dat alles gestopt in een krachtige kooi van geblaat van discjockey's. Ook de luchten zien er prachtig uit (de mooiste luchten tot nu toe, véél mooier als in GTA Vice City én in GTA San Andreas).

Ook grafisch is Vice City Stories enorm goed. De anti-alialisering is misschien niet volledig optimaal; heel af en toe is een schuine lijn nog een beetje pixelig, maar absoluut niet storend. De wegen zien er ook vernieuwd uit, en ook de textures zijn zeer mooi.

Maar ook de besturing kan ik niet overslaan. Deze vind ik echt enorm goed. Het went makkelijk, ligt lekker in de hand en is ditmaal zeer goed uitgewerkt door Rockstar Games. Even een voorbeeldje: het motorrijden is echt een stuk beter als in GTA Liberty City Stories. Hier kan je motorrijden optimaal benutten (wat het ook verdient). Ditzelfde geldt eigenlijk voor alle voertuigen. De besturing (rekening houdend dat het de besturing is op de PlayStation Portable, die uitstekend tot zijn recht komt (eerlijk gezegd op sommige vlakken zelfs nog beter als op de PlayStation 2)) geef ik een 9,5.

Het enige minpuntje is dat de wegen nog niet helemaal geladen zijn (en soms ook de gebouwen) als je héél snel aan komt rijden (bijvoorbeeld met een Infernus); ze zijn er wel, dat zie je ook maar ze zien wat wazig. Maar dit is meestal al na 1 à 1,5 seconden weer helemaal verholpen. Maar dan nog moet je er rekening mee houden dat dit een PlayStation Portable is, dus dat ligt aan de PSP dat het spel ietsjes langzamer laadt. Niet aan het spel zélf.

Verder ook de vele extra's en nieuwe features. Neem nou de 'Empire Building': perfect uitgewerkt en zeker een nieuw belangrijk aspect in de Grand Theft Auto serie. Heel mooi uitgewerkt, het ziet er absoluut niet uit alsof het er maar neer geflanst is en zoek jij het maar uit. Nee, perfect uitgewerkt. Ook de bewoners van Vice City zijn wederom vergelijkbaar en in sommige opzichten zelfs superieur aan die uit GTA San Andreas. Neem nou het vechten: (ook dat is véél beter als die in GTA San Andreas. Vic kan nu echt flink knokken met prachtige moves. Zie =>deze<= pagina om alle vechtmoves te bekijken.) de voetgangers verzetten zich ook echt hevig met goede verdedigingsmanouvres en aanvalstechnieken. Het is nu echt niet meer maar even een voetganger simpel doodmaken. De bewegingen zien er echt zeer flexibel uit. Ook als Vic of een voetganger geraakt wordt gaan ze gewoon krom van de pijn.

Ach ik kan nog uren doorgaan over alle fantastische (nieuwe) aspecten van GTA Vice City Stories. Ik durf echt te zeggen dat GTA Liberty City Stories zuigt in vergelijking met GTA Vice City Stories (en Liberty City Stories is al zo'n goed spel, dus kun je nagaan). GTA Vice City Stories kan je naar mijn mening zelfs al gaan vergelijken met GTA San Andreas. Vice City Stories is voor mij onbetwist mijn favoriete GTA.

Er zitten echt wel een paar bugjes in, maar dat kan voorkomen (meestal gebeuren die in Vice City Stories bij een verkeerde samenloop van omstandigheden). Mijn eindcijfer is dan ook een...

9.7

Het is geen 10 geworden, omdat er toch nog wel een aantal bugjes in voorkomen, maar absoluut niet storend zijn (gelukkig maar). Het zijn meer van die bugjes die de wereld in Vice City Stories nóg realistischer zouden maken als ze er niet in zouden zitten, maar zoals ik al zei zijn ze absoluut niet storend. En dan nog komen ze niet zo vaak voor.

----------

Verder nog één ding:

(...) maar ik vind er paar dingen jammer aan en dat is bv , dat het niet regend enz , het is dus altijd goed weer , wat dus ook niet kan (...)

Ik moet zeggen dat het inderdaad het grootste deel prachtig weer is, maar dat is mooi toch? :)

Ik heb tot nog toe nog maar twee keer meegemaakt dat het regende, maar daarmee wil ik dus zeggen dat het absoluut wel kan regenen in Vice City Stories. ;)

Bewerkt: door Pietje II
Link to comment
Delen op andere websites

Je kan dacht ik ook je zwemskills trainen

en ik heb ook al meerdere malen regen meegemaakt weer mooi met refelctie op de wegen enzo

kijk lcs was zo kaal en grijs enzo dan is gta vcs het tegenover gestelde omdat dat waarschijnlijk de grootste klacht was tegen rockstar hebben ze waarschijnlijk lekekr veel kleuer er in gegooit ik zie het geweldige vice sfeertje weer terug top hoor

ik begrijp alleen niet waarom ze vcs niet op 333 mhz draaien in plaats van 222 dan heb je die hangende beelden vanjezelf niet enzo en dan is het spel wat duideijker af en toe wordt i een beetje duizelig als je te lang speelt en kijkt naar die vertragende beelden.

En ik vind dat rockstar juist een beetje die grafische kracht van de psp laatt zien als je kijkt naar al die games die zo pixelig zijn en dan komt rockstar en neemt al die pixels weg.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...