Jump to content

Empire Building, drugs dealen en sporten; deze features moeten terugkeren in GTA 6

Posted
By PrioX
Posted

By PrioX

Oude features uit de GTA-reeks die wij willen terugzien in GTA 6. Wij hebben er een klein lijstje van gemaakt en zijn benieuwd wat jullie willen terugzien in het nieuwe deel.

Sinds GTA 3 zijn er tal van interessante features toegevoegd aan de GTA-reeks. Een aantal van deze features zijn helaas maar weinig of eenmalig te zien geweest, en dat is zonde, want sommige features konden een grotere rol spelen in de serie. De volgende GTA kan weer een keerpunt zijn in de serie, met veel nieuwe features, en wellicht oude terugkerende. Wij hebben een lijstje gemaakt met oude features waarvan wij het leuk zouden vinden mochten deze terugkeren in de volgende GTA.

 

DrugsDeal2.jpg

 

Drugs dealen

GTA Chinatown Wars had een uitgebreid drugsdeal-systeem. Huang Lee kon in Liberty City drugsdealers tegenkomen en hier handel mee verrichten. Je kon bakken met geld verdienen, maar ook verliezen. Het was de kunst om drugs in te komen en deze later met winst te verkopen. Drugs kon je op verschillende manieren bemachtigen; natuurlijk door het verhandelen met de hierboven genoemde dealers, Huang Lee kon ook drugstransporten overvallen van bendes. Drugsdealen in GTA zou eigenlijk altijd een optie moeten zijn, ook al past het niet helemaal bij het verhaal, het is een extra inkomstenbron zoals dat in Chinatown Wars was. 

 

Empire Building

In GTA Vice City Stories kreeg Victor Vance de mogelijkheid om panden in Vice City met hardgeweld over te nemen van rivaliserende bendes. Hier kon je als speler je eigen criminele organisatie in vestigen. Zo kon je bijvoorbeeld een drugslab en stripclub starten. Deze bedrijven genereerde geld voor de speler, en je kon er bijhorende missies starten. De bendes die je uit de panden had verjaagd lieten het er vaak niet bij zitten. Geregeld kwam het voor dat deze panden onder vuur kwamen en je er snel heen moest om de boel ''te sussen''. Een feature als Empire Building pas bijna wel in elke GTA. Het hoofdpersonage behoort vaak zelf tot een bende, of werkt voor een organisatie die dit soort panden vast kunnen gebruiken. 

 

CC1Half_copy.jpg

 

Challenges

De GTA III-era van de reeks zat vol met challenges die spelers konden ontdekken in de wereld. Iedereen herinnert zich vast nog wel de TopFun busjes die geparkeerd stonden in Vice City, of de fietswedstrijd op Mount Chiliad in San Andreas. Helaas zijn deze challenges in de laatste delen van de serie flink vermindert en nog verder naar de achtergrond verdwenen. Wij denken dat het wel leuk zou zijn mocht Rockstar opnieuw meer van dit soort zij-activiteiten toevoegen in het volgende deel. Het zorgt voor een gevulde wereld met meer activiteiten om te doen, en het is gewoon leuk om bezig te blijven met een uitdaging. 

 

Sporten

GTA San Andreas was de eerste en enige GTA waarbij je het hoofdpersonage kon laten sporten, en waarbij het ook daadwerkelijk een verschil maakte. CJ kon spiermassa opbouwen en dit leverde hem nieuwe vechtmanieren op en natuurlijk meer kracht. Ook kon CJ zijn uithoudingsvermogen trainen waardoor hij langer kon blijven sprinten. Sporten zorgde voor meer aanzien in de wereld, mensen keken naar je op en dachten twee keer na voordat ze iets stoms tegen je zeiden. Vandaag de dag speelt sporten ook in het echte leven een grotere rol, met mensen die massaal de sportschool binnentrekken. 

 

We zijn erg benieuwd naar de features die jij zou willen terugzien in GTA 6. Laat het ons weten in de reacties! 
User Feedback

Recommended Comments

11 minuten geleden, Vecom zei:

Ik zou ze allemaal graag terug zien. Maar ik wil er 1 bijvoegen. Gewone jobs. Zoals taxi chauffeur of vrachten weg brengen met een vrachtwagen.

Roleplaying jobs mis je in GTA wel ja. Leuk dat je deze wel had in de oudere GTA's, en dat je voor het voltooien van deze jobs vaak nog wat extraatjes kreeg, zoals meer Health. Goede suggestie! :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Op 28-3-2021 om 11:48, Vecom zei:

Ik zou ze allemaal graag terug zien. Maar ik wil er 1 bijvoegen. Gewone jobs. Zoals taxi chauffeur of vrachten weg brengen met een vrachtwagen.

Eens, zeker dit. Vond het echt geweldig om pizza's te bezorgen in Vice City. :) Heb ik ook opzettelijk nooit uitgespeeld om ervoor te zorgen dat ik het kon blijven doen.

 

Wat ook terug mag komen; verdachte NPCs legaal op de muil timmeren om de politie te helpen, en er beloond voor worden. :)

Link to comment
Share on other sitesJoin the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...