Jump to content

Wat is er aan de hand met Red Dead Online?

Geplaatst:
Door PrioX
Geplaatst:

Door PrioX

Rockstar Games heeft een succesvolle online formule neergezet met GTA Online. Al jaren is de onlinemodus van GTA Online populair en krijgen we nog altijd gratis updates. De ondersteuning zit dus wel goed. Maar wat is er aan de hand met Red Dead Online, de onlinemodus van Red Dead Redemption?

 

Red Dead Online werd in november 2018 gratis uitgebracht voor spelers die Red Dead Redemption 2 in het bezit hadden. Later werd er een standalone beschikbaar voor 20 euro. Red Dead Online volgt in feite dezelfde formule als GTA Online: een open wereld vol met activiteiten, missies en andere bezigheden voor de spelers.

 

De content was de eerste maanden schaars. Maar na enkele maanden leek Rockstar de smaak te pakken te hebben met updates als Frontier Pursuits en Moonshiners. Deze updates brachten rollen naar de online wereld zoals Bounty Hunters, Traders en Moonshiners. Tussendoor kregen we ook nog nieuwe verhaallijnmissies en andere kleinere toevoegingen zoals de mogelijkheid om poker te spelen.

 

Niks mis mee toch? Nee, zeker niet. Maar nu springen we naar januari 2022. De laatste update voor Red Dead Online stampt uit juli vorig jaar, en deze update is niet heel goed ontvangen door de community. De Blood Money update werd gepresenteerd als update met actievolle overvallen en diefstallen (denk aan GTA Online Heists!). Maar in feite kregen spelers wat aangepaste Stranger missies, missies die al sinds de eerste dagen in Red Dead Online zitten. Meer niet.

 

large.catalogue.png.f203db5bf3d071ad045b

 

Sinds juli 2021 hebben de Red Dead Online spelers geen nieuwe update meer gezien. En de content die nog is toegevoegd, in de vorm van een Halloween Pass en de standaard wekelijkse events, is schaars. Het ergste is dat Rockstar Games niet communiceert. De trouwe spelers weten totaal niet wat ze kunnen verwachten voor de komende maanden.

 

In december werd er zoals elk jaar een grote update verwacht, net als GTA Online dat jaarlijks krijgt. Maar dit jaar bleven de Red Dead Online-spelers met lege handen in de kou staan. Op GTA Online konden spelers aan de slag met de succesvolle ‘The Contract’ update. Maar op Red Dead Online kon je alleen heel de maand december gebruik maken van gewone events. Een klap in het gezicht voor de spelers die al vijf maanden aan het wachten waren op een leuke update om tijdens de vakantieperiode te kunnen spelen.

 

large.clowns.jpg.49585a0ab48bc05461aaba6

 

Een nieuw jaar zal dan vast wel wat leuks brengen, niet waar? Rockstar Games heeft vandaag de eerste wekelijkse update voor Red Dead Online bekendgemaakt. En als je als Red Dead Online-spelers al niet voldoende voor de gek bent gehouden, kun je nu de hele maand januari gebruik maken van dezelfde events. Ja, je leest het goed. Wat er in december is gebeurd herhaalt zich nu nog een keertje. Wat normaal events voor een week zijn, zijn het nu events voor een hele maand: een hele maand hetzelfde. Dit bevestigd ook dat de kans zeer klein is dat we deze maand nog een update krijgen, en als we een update mogen verwachten dit pas in februari of maart zal worden.

 

Het begint er steeds meer op te lijken dat Red Dead Online in de vergetelheid begint te raken bij Rockstar Games. Updates ontbreken en communicatie bestaat niet. Spelers die sinds dag 1 trouw zijn gebleven beginnen nu langzaam af te haken. Rockstar zal flink wat moeite moeten doen om de interesse van nieuwe en oude spelers (terug) te winnen.

 

De hashtag #SaveRedDeadOnline is onlangs trending geweest op Twitter nadat de community zich liet horen over het gebrek aan communicatie en updates. Wellicht dat dit iets in gang zet bij Rockstar, en dat Red Dead Online-spelers net als de GTA Online-spelers binnenkort weer plezier kunnen hebben.




Gebruikersfeedback

Recommended Comments

Mooi artikel PrioX. Ik weet niet wat het helemaal met Red Dead Online is. Ik kon mij lastig aarden in begin van online verhaal.

 

Al heeft het gelukkig meer Western vrijheid feeling van Red Dead ten opzichte van GTA Online haakte ik ook relatief snel af.

Denk dat R* ook vooral zo weinig doet als commercieel bedrijf vanwege minder inkomsten uit micro payments.

 

Ik hoop echt dat ze eens kritisch naar verdienmodellen kijken. Juist voor de serieuzere spelers zouden DLC of een abonnement veel waardevoller zijn.

Link to comment
Delen op andere websites



Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...