Jump to content

Take-Two klaagt makers re3 en reVC aan

Geplaatst:
Door Thundercover
Geplaatst:

Door Thundercover

Bron: TorrentFreak
Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar, sleept veertien personen die meewerken aan re3 en reVC voor de rechtbank. Volgens de uitgever wordt inbreuk gemaakt op de auteursrechten van GTA III en GTA Vice City.

Bij de projecten re3 en reVC zijn GTA III en GTA Vice City reversed engineered, wat betekent dat op basis van de uiteindelijke gamebestanden die je krijgt als je de games koopt, de achterliggende code wordt achterhaald, vergelijkbaar met de originele code waar de games in geschreven zijn. Hierdoor is het mogelijk om verbeteringen aan de games toe te voegen, zoals ondersteuning voor hogere resoluties of andere schermformaten.

 

 

De projecten staan publiekelijk op GitHub, maar voor het gebruik ervan moet je wel de beschikking hebben over de originele game. Volgens projectleider aap levert dat juist een boost in verkoop op, omdat mensen de originele games (opnieuw) kopen. Saillant detail is echter dat je met de projecten de games ook op niet door Rockstar ondersteunde platformen kan spelen, zoals de Mac, Linux en Nintendo Switch. Take-Two heeft eerder dit jaar de projecten succesvol van GitHub weten af te halen, maar het team heeft voor elkaar gekregen dat GitHub de projecten weer beschikbaar maakte nadat Take-Two niet op tijd met een rechtszaak reageerde. Daar is dus inmiddels verandering in gekomen.

 

Deze actie van Take-Two is de nieuwste actie tegen mods voor GTA III, Vice City en San Andreas en zullen de geruchten voor remasters van de games later dit jaar alleen nog maar meer voeden. Het is niet duidelijk of deze rechtszaak invloed gaat hebben op de aankondiging of release daarvan.




Gebruikersfeedback

Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.



Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...