Jump to content

[GTA] Verhalen Contest - Stemronde 1


PrioX

Recommended Posts

D0k8r.jpg

Stemronde 1.

Wegens een aantal kleine foutjes die zijn opgetreden nadat het stemtopic was geopend moet ik helaas mededelen dat de stemming opnieuw moet. Mijn welgemeende excuses! Ik vraag jullie dus vriendelijk om nogmaals te stemmen op je favoriete verhaal.

Hieronder kan je alle verhalen bekijken en natuurlijk lezen. Welk verhaal vindt jij het beste? Geef het aan via de bovenstaande poll.

Op 25 februari 23:00u zullen de drie deelnemers waarvan de verhalen de meeste stemmen gekregen hebben op de hoogte worden gebracht door via een PM.

Reageren op dit topic doe je in het Reactietopic!

Link to comment
Delen op andere websites

gtaverhaalheader.jpg

gtaverhaalhetbegin.jpg

Het verhaal begint wanneer Manuel Estevez met zijn vriend Viktor per schip de haven van Evanston City. Ze zijn illegaal, en Viktor wordt opgepakt door de FIB. Manuel kent niemand in de stad en zwerft wat door de haven, op zoek naar voedsel en onderdak.

gtaverhaalhetdrugs.jpg

Manuel ontmoet Steve Irwin, een havenarbeider. Die regelt een slaapplaats voor hem en een baantje in de drugshandel. Hierdoor ontmoet Manuel Antonio Strazzi, een hooggeplaatste Italiaanse mafiabaas die veel belang heeft bij de drugshandel in Evanston City. Strazzi ziet dat Manuel hard werkt en hij heeft meer klusjes voor hem. Op een gegeven moment ontdekt Manuel dat Steve hem belazert en hij vermoordt hem.

gtaverhaalhetdegevangen.jpg

Strazzi ontdekt dat iemand het slecht met hem voor heeft. Het blijkt dat Gianni Minestroni, een andere drugsbaas, Strazzi’s drugslijn wil overnemen. Maar omdat Minestroni vast zit, bedenkt Strazzi een plan waarbij Manuel moet infiltreren in de gevangenis. Nadat hij daar Minestroni heeft gedood, ontsnapt Manuel in wat misschien wel de meest spectaculaire missie van het spel is.

gtaverhaalhetzijnvriend.jpg

In de gevangenis heeft Manuel iets aparts vernomen. Viktor blijkt helemaal niet te zijn opgepakt omdat hij illegaal was, maar omdat hij gezocht werd wegens een dubbele moord in zijn thuisland. Via Strazzi wil Manuel achterhalen hoe het zit, aangezien zijn eigen moeder ooit vermoord werd. En na enig speurwerk blijkt zijn vrees de waarheid, Viktor was degene die zijn moeder vermoordde, en Manuel wil haar dood wreken. Maar dat moet dan wel gebeuren voordat Viktor wordt uitgeleverd...

gtaverhaalvrouwen.jpg

Manuel ontmoet Angelina, de dochter van Strazzi. Ze is een model en lijkt te hoog gegrepen voor Manuel. Strazzi is echter zeer gecharmeerd van Manuel en probeert ze te koppelen. Ondertussen is er ook nog Maria, de huishoudster van de Strazzi’s. Zij is verliefd op Manuel en probeert hem op alle mogelijke manieren te paaien, maar hij is daar niet van gediend.

gtaverhaalhetzijnvriend.jpg

Via via is Viktor er achter gekomen dat Manuel wraak wil. In de gevangenis heeft Viktor machtige vrienden gemaakt, die nu achter Manuel aan gaan. Bij een aanslag op Manuel sterven de oude Strazzi en Maria. Angelina en Manuel vluchten naar Quanton, een voorstadje van Evanston City, waar ze onderduiken bij George Stumpf, de vader van Maria.

gtaverhaalwapens.jpg

In Quanton ontmoet Manuel de wapenhandelaar Jimmy. Deze vreemde kerel wil graag dat Manuel hem helpt met een aantal deals. Nadat Manuel wat kleinere klussen heeft gedaan, willen Jimmy en Manuel een grote klapper maken. Dit lijkt helemaal goed te gaan, maar blijkbaar is er ergens een lek, want uiteindelijk loopt het helemaal mis. Manuel verdenkt Viktor, zijn wraakgevoelens nemen hierdoor enorm toe.

Link to comment
Delen op andere websites

gtaamsterdamstorieslogo.jpg

Zeg op! Wie ben je en voor wie werk je? Zijn naam is Patrick van den Boog, 26 jaar oud en medewerker van een tabakszaak aan de Prinsengracht. In het verleden meerdere malen verdachte geweest van verschillende gewapende overvallen en diverse keren in aanraking geweest met justitie, evenals mede verdachten Thomas van Rooij van 27 en kroegbaas Jan Scheper van 28. Het lijkt er op dat we met een kleine criminele bende hebben te maken. Zegt de naam Sawad Ferdi je iets? Patrick keek de twee agenten verbaast aan. Wie is Sawad? En wie zijn Thomas en Jan nou weer? vroeg Patrick. Ik heb hier niets mee te maken, ik zou graag mijn advocaat willen spreken. We hebben jou en je vriendjes eindelijk te pakken, Patrick. Al jaren hebben we geen direct bewijs naar jullie criminele activiteiten maar na deze actie kunnen jullie geen kant op, zei de agent met een dreigende stem.

Enkele dagen eerder..

Iedereen op de grond en handen boven je hoofd! schreeuwde Patrick terwijl Jan en Thomas naar de kassa's liepen om het geld te pakken. De hele supermarkt was muisstil, je hoorde enkel het geluid van de kassalades die leeg werden geplunderd. Blijf allemaal rustig mensen, zodra wij ons werk hebben gedaan kunnen jullie weer vrolijk verder met winkelen, zei Thomas terwijl hij de rits van zijn tas vol met geld dichtmaakte. Jan en Patrick lachte en hielden hun pistool naar beneden terwijl ze richting de uitgang liepen. Thomas liep als laatste naar buiten. Buiten de supermarkt stond hun vriend Sawad te wachten in een zwarte Volkswagen Golf. De drie mannen stapten in en reden weg. Naar het café, Sawad! riep Jan. Terwijl ze met volle vaart richting het café van Jan reden deden ze hun bivakmutsen af. Zit mijn deel van het geld er ook bij? vroeg Sawad. Rustig maar Sawad, we hebben alle kassa's leeggeplunderd. Nog een keer zo'n overval en we hebben genoeg om voor een paar jaar naar het buitenland te gaan, zei Patrick met een glimlach. En wat moet ik dan met het café doen? voeg Jan. Die kun je toch gewoon verkopen? zei Thomas. Niks daarvan, ik heb het café in 2005 van mijn ouders overgenomen en ik werk er nu al zeven jaar. Ze zouden diep teleurgesteld zijn als ik het aan wild vreemde zou verkopen, antwoordde Jan. Kunnen we niet beter in Nederland blijven? vroeg Sawad. Zijn jullie soms vergeten dat ik uit Afghanistan ben gevlucht en die Nederlandse klote taal heb moeten leren? Ik heb geen zin om straks weer een andere taal te moeten spreken, en wat zou mijn vriendin Ilse er van moeten vinden? mompelde Sawad.

Extra

soundtrackmodified.png

Enkele nummers die veel in Café 't Schepertje worden gedraaid.





Enkele nummers die Sawad in zijn auto luisterde tijdens de ontsnapping van de overval.






Link to comment
Delen op andere websites

166xk6u-6-1-4-1.jpg

GTA IV: Twee werelden.

Westdyke, Alderney (28 juli 2011, 15:26) - ''Jayden, word wakker! Jayden!'' riep Romano. ''Je moet nu niet in slaap vallen man!'' ''Huh, wat?'' zei Jayden verdwaasd. ''Ik zei dat je nu niet in slaap moet vallen, je moet wel wakker blijven als je op de vlucht bent. Je moet goed blijven opletten!'' schreeuwde Romano tegen Jayden en Jayden schrok wakker. ''Ohja! Sorry, ik ben helemaal in de war. Ben het nachtritme gewend door m'n werk.'' - Jayden werkt namelijk als beveiliger bij een groot kantoor in de binnenstad - ''Denk je dat ze weten dat we hier zitten?'' ''Ik hoop van niet'' zei Luca terwijl hij angstig uit het raam keek. ''Denk je dat ze ons gaan zoeken in Westdyke? Één van de rijkste wijken van Liberty City? Denk het niet, toch?'' Opeens gaat de telefoon van Romano. ''Hallo?'' ''Schatje? Je spreekt met mij, alles goed? Want ik maak me enorme zorgen.'' werd aan de andere kant gezegd. ''Wat ben ik blij om je stem te horen! Ja hier gaat alles goed, zijn de smerissen al bij je langs geweest?'' vroeg Romano aan zijn vriendin. ''Nee, nog niet. Maar ze gaan wel de deuren langs om te vragen of ze iets gezien hebben. Ze hebben mij naar binnen zien gaan, dus ze weten dat ik thuis ben.'' zei de vriendin. Romano begon in zichzelf te vloeken en werd angstig. ''Je zegt niks, begrepen? Doe alsof je me niet kent en wees rustig tegen de politie, ja?'' ''Ja is goed schatje, alles voor jou!'' en de telefoon werd neergelegd.

Ondertussen op het politiebureau in Algonquin (15:33) - Agent John Cooper begint aan zijn tweede pauze van de dag. Hij werkt al sinds negen uur die ochtend. Hij pakt een broodje gezond en gaat met zijn collega Mick Hudson aan tafel zitten. Opeens worden ze opgeroepen via hun portofoon: ''Agenten Cooper en Hudson, we hebben assistentie nodig in Bohan. Over.'' ''Wat is het probleem? Over.'' ''We hebben jullie hulp nodig met het ondervragen van getuigen, naar aanleiding van een geweldadige overval waarbij één volwassen man van 26 jaar bij om het leven is gekomen. Over.'' ''Tuurlijk, we gaan er meteen naartoe!'' Zei agent Cooper. Beide agenten stonden op en liepen rustig naar hun auto toe, stapten in en reden met sirenes aan naar Bohan. Even later kwamen ze aan ''Agent Cooper en Hudson, hoe kan ik jullie helpen?'' vroeg John aan de agent die al ter plaatse was. ''Jullie kunnen alvast de volgende straat ingaan en beginnen met het ondervragen van de bewoners van de nummer 256 tot en met 328.'' antwoordde de agent ter plaatse. ''Is goed, we gaan meteen aan de slag.'' Zonder nog enig resultaat kwamen ze bij nummer 294.

Bewerkt: door PrioXCoMBo
Link to comment
Delen op andere websites

Iss2C.png

Grand Theft Auto London'73

Dit is het verhaal van Duncan O'Johnson.

Het begon allemaal nog niet zo lang geleden, eigenlijk. Duncan groeide op in een welvarend gezin aan de North Duke Str 72 in Dublin, Ierland. Zijn vader was een Brit die bankdirecteur was van de lokale vestiging van Hensons en zijn moeder was een eenvoudige secretaresse bij het ziekenhuis van Dublin.

O’Johnson groeide op in een gezin die echt hecht en harmonieus was. Elke zondag werden er samen spelletjes gespeeld, gepraat en allemaal andere dingen die samen konden worden gedaan met Duncan’s broer, Cameron.

Tot die ene dag waar het fout ging. Het ging ook goed fout. Zijn moeder en vader kwamen om en zijn broer verdween opeens spoorloos. Cameron, die toenertijd 21 was, moest het allemaal horen, want tijdens deze gruwelijke misdaad was hij in dienst van Britse leger gestationeerd op de Falkland eilanden. Duncan, een grote, blonde gespierde jongenman ging werkelijk kapot van verdriet. Hij werd door de legerarts afgekeurd en hij raakte zijn baan als luitenant-kolonel kwijt. Hij had geen familie meer. De enige gevoelens die had hij en waarom hij ook doorging, waren pure woede, verdriet en haat.

Want O’Johnson wist sinds kort wie de moord op zijn familie had gepleegd. Het was Brandy Fabriscus, een leeftijdsgenoot van Duncan’s vijf jaar oudere broer Cameron. Fabriscus, een Ier van Duits-Poolse afkomst, zwierf in die tijd rond in het onderwereldje van Dublin. Zijn broer was ooit in aanraking gekomen met de Leary Family, een kleine gangsterfamilie in Rockston High, een achterbuurt van Dublin. Daar had zijn broer Fabriscus ook ontmoet. Cameron had tussen zijn 15de en 21ste levensjaar daar ‘gewerkt’, en niet onverdienstelijk. Hij verdiende bakken met goud, zo leek het. Hij bezat vier auto’s die Duncan samen schatte op een waarde van twee ton. Verder bezat hij een groot huis in een dorpje vlak buiten Dublin.

Duncan had er eigenlijk nooit een probleem van gemaakt dat Cameron in die praktijken zat, maar op zijn 21de ontdekte hij iets vreemds. Cameron was toen weer op bezoek gekomen bij zijn ouders, met wie hij ook een hechte band had, en toen Cameron weg was, liep Duncan zonder enig weten de woonkamer in. In de woonkamer, midden op de tafel, lagen brochures van Londen en een aantekening met daarop de volgende zin, bestemd voor zijn ouders. ‘’Moet voor een belangrijk ding naar Londen. Heb jullie toestemming nodig, dringend.’’ Het mocht niet. Twee weken later waren zijn ouders dood.

Maargoed, dat is verleden tijd. Nu is het heden, dacht Duncan. En hij stapte uit een taxi voor de Big Ben. Vanaf vandaag, 6-7-1973, zou hij het heft in eigen handen nemen.

Link to comment
Delen op andere websites

GTA and the protagonists’ mafia

2012 Luis Lopez net vrij gelaten uit de gevangenis gaat terug naar het hoofdkwartier van zijn/hun maffia. Hij komt aan en wordt vriendelijk gegroet door zijn mede kameraden, Tommy Vercetti, zijn zakenpartner stapt op hem af en vraagt: ‘Hey hoestie? Zin in wat drug deals?’, Luis antwoord mompelend ‘ja gaat wel, ik wil eerst even de baas spreken’. Tommy en Luis gaan samen naar de hoofdbaas van hun maffia, genaamd Niko Bellic beter bekend als: ‘Badboy in town’. Niko haalt de anderen er ook bij, geeft een mededeling dat Luis weer terug is. Niko geeft gelijk opdracht om samen met Claude en Carl Johnson (2 andere maffia leden) naar een drugdeal te gaan aan zee.

–Daar aangekomen-

Claude stopt de auto en alle 3 wachten ze op de dealers, die al gauw aanwezig zijn. De drie stappen uit en lopen naar de dealers toe. Ze vragen om de drugs te zien, ondertussen laat Carl het geld zien wat beloofd was als tegenprestatie, maar opeens komt de politie eraan Luis, Claude en Carl pakken gelijk SMG’s uit de kofferbak. Ze schieten elk persoon neer wat ze kunnen, maar dat houden ze niet lang vol. De agenten en inmiddels ook de S.W.A.T. worden als maar aangevoerd. Ze weten niet wat ze moeten doen, plots land een voorbij vliegende helikopter vlak naast het trio. De piloot geeft een teken dat ze in moeten stappen, ze vragen zich af waarom de piloot zijn leven op het spel zet. Ze klimmen zo snel mogelijk de helikopter in, dat verloopt aardig goed. Ze vragen aan de piloot waarom hij stopte en de piloot zegt: ‘Ik heb van jullie gehoord en zou graag een taak bij jullie willen hebben.’, de drie antwoorden en zeggen dat ze misschien wel wat kunnen regelen als dank voor het redden van hun levens. Inmiddels is de politie afgeschud vanwege ze te laat waren met helikopters in te schakelen, de piloot land op een zelfgebouwd heliport van een van een huis dat op een weiland staat. Carl zegt: ‘Hey! Dit ken ik, in 1992 heb ik hier nog langs gereden.”

De 4 stappen uit en gaan naar binnen…

Link to comment
Delen op andere websites

Los Vatagos

Het verhaal begint op de Forston Bridge, een oude en verlaten, verroeste hangbrug tussen El Tello en Las Nergo.

Simon Paratelli is hier samen met zijn beste vriend, Carlo Dalvoti, naartoe gestuurd in opdracht van Tayl Poronia, de hoogste leider van de NavCon. De Navcon is de overkoepelende 'gang' (boven de Bouvier Angels) waar Simon en Carlo bijhoren. Simon vind al het ganggebeuren eigelijk niet zo aangenaam, maar blijft hier omwille van zijn vader. Zijn vader, Julio Paratelli was de vroegere leider van de Bouvier Angels en werd in zijn auto neergeschoten in het centrum van Las Magmas. Net omwille van dit verlies blijft Simon bij hetgene dat hem het dichtst bij zijn vader houdt en dat is zijn oude gang, de Bouvier Angels (BA). Maar terug op de Forston Bridge (een veel betwiste brug omwille van het tolgeld gevraagt aan drugskoeriers) komen 2 auto's van de andere kant aangereden, met daarin Juan Soprack en zijn rechterhand. Soprack is de leider van de Bellars, die de Noordelijke kant van de brug in handen hebben.

na een korte "onderhandeling" schiet Soprack Simon neer en vlucht...

Simon wordt enkele weken later wakker in het ziekenhuis van El Tello, waarna hij wordt overgebracht naar Los Nandos, de grote hoofdstad van Los Vatagos. Op de 2 maanden dat Simon in het ziekenhuis was is een grote oorlog tussen de Corps uitgebroken.

Tayl zal Simon steeds vaker contacteren, voor bescherming en raad. Simon werkt zich zo ongewilt hogerop in de ladder van de NavCon. Enkele weken later krijgt hij de vraag van Tayl om samen te werken met enkele leden van de Bellars (hoewel ze in oorlog zijn hiermee) om een grote diefstal te voltooien, aangezien vele van de inkomsten van de NavCon zijn verdwenen. Via de hieropvolgende gebeurtenissen komt Simon in contact met Samuel Bakerley. Samuel is, hoewel dat hij een politie-agent is, uit op wraak op de persoon die verantwoordelijk was bij de dood van zijn vrouw. Samuel is de vader van Emily, een jong meisje van 4 jaar dat hij moet onderhouden nadat zijn vrouw stierf. Omwille van haar is hij verplicht het machtsspelletje van zijn bazen te volgen en wordt hij steeds meer naar wraak gedreven. Zijn vrouw kwam om bij een schietpartij in Las Magmas, drie jaar geleden. De autoriteiten zijn niet op de hoogte van de dader, maar Samuel weet dat het in de gangkringen wel gekent is. Zo zal hij Simon dwingen om hem te helpen, na enkele tijd realiseren ze beiden dat de dood van Julio Paratelli en Samuel's vrouw uit eenzelfde schietpartij zijn voortgekomen en ze dus ook dezelfde persoon zoeken. Hierna zal Samuel proberen om Simon te helpen bij enkele criminele activiteiten en omgekeerd.

Bewerkt: door PrioXCoMBo
Link to comment
Delen op andere websites

GTA Las Venturas

Bone County, Las Venturas, 2012

Vicente Recadero stuurt de Bobcat de weg op, een stofwolk achter zich latend. De authentieke geluiden van K-Rose klinken uit de radio, terwijl hij koers zet terug naar Las Venturas. De laadbak is leeg. Nu wel. Een uur geleden lagen er drie lichamen in. Die liggen nu diep begraven in de uitgestrekte zandvlakte van Bone County. Niemand die de levenloze lichamen van Lloyd Whinery, Marshall Plant en Glenn Woods ooit nog zal zien. Vicente heeft heel wat te danken aan de drie. Zij waren degenen die hem op weg hielpen in de onderwereld van Las Venturas. Maar hij had geen keus: ze hadden het op hem voorzien, en dus moest dit gebeuren.

Vicente’s gedachten gaan terug naar hoe het allemaal begon. Vier maanden geleden kwam hij uit Costa Rica naar Las Venturas om zijn pokerdroom waar te maken. Het grote geld lag voor hem klaar, dat wist hij zeker. Het liep anders: binnen een maand was zijn startkapitaal op. Croupier Lloyd Whinery zag het gebeuren en introduceerde hem bij Marshall Plant, manager in het Come-A-Lot-casino. Vicente werd door Marshall aangenomen als bewaker in het casino, maar al snel kon hij ‘achter de schermen’ aan de slag, samen met Lloyd. Ze gingen drugs verkopen: marihuana, en later ook dé drug van Las Venturas, cocaïne.

Het bleef niet bij drugs verkopen. Ze pakten wanbetalers aan, schakelden concurrenten uit en klommen op in de hiërarchie. Toen Marshall van zijn goede vriend Glenn Woods het verzoek kreeg om wat mankracht te leveren voor een serie grote cocaïnedeals schoof hij Lloyd en Vicente naar voren. De deals verliepen soepel en Vicente begon toch nog het grote geld te verdienen. Totdat een cocaïnedeal compleet de mist in ging. De oorzaak was duidelijk: iemand had informatie gelekt. Vicente werd als nieuwste man in de organisatie als schuldige gezien, maar voordat ze hem konden uitschakelen lagen Lloyd, Marshall en Glenn dus al begraven in Bone County.

Hij steekt er een sigaret bij op en neemt er gretig een trek van. Het bord ‘Welcome to fabulous Las Venturas’ doemt in de verte op, als plots zijn telefoon begint te trillen. Hij neemt op. “Welkom terug in Las Venturas, Vicente. Drie man in één keer opgeruimd. Knap gedaan.” “Wie is dit?”, vraagt Vicente verbaasd. “Ze noemen me Julius”, is de korte reactie. Julius! De grootste naam van Las Venturas: de eigenaar van Caligula’s, maar meer nog de grootste, beruchtste en rijkste crimineel van de stad. Van heel de staat zelfs. En die belt hem! Waarom?

“Julius. Vanwaar dit genoegen?”, vraagt Vicente. “Ik heb goede dingen over je gehoord”, zegt Julius. “En jij gaat daarom een grote klus voor me opknappen. Jij gaat de president vermoorden.”

Link to comment
Delen op andere websites

Grand Theft Auto: Rio de Janero

Tijdstip 2012

Plaats: Rio de Janero

Je speelt met Thomas vermeij, een nederlander die het heeft gemaakt.

Hij heeft een ex-verleden bij de FBI en heeft verschillende zaken opgelost.

Hij wordt ontslagen omdat zijn nieuwe baas: Balamy. Een republikein die er veel voor over heeft om president te worden.

Thomas wordt ploseling uit zijn normale leven wegerukt, de fbi verdenkt hem van een mislukte moordpoging op Barack Obama.

Hij wordt schuldig verklaart en gaat de gevangenis in en ontmoet daar Adil Rabith een nuchtere marokaan die (gek genoeg!) voor het zelfde is veroordeeld.

Adil heeft ontsnappings plannen en Thomas kan hem daar goed bij helpen, samen lukt het hun om te ontsnappen door de buizen van het ventilatie systeem.

Eemaal buiten de gevangenis begint het pas echt! Na een wilde politie achtervolging lukt het hun om in Rio de Janero te komen.

Daar beginnen de problemen want de FBI zit hun op de hielen.

Ook worden ze beroofd van hun geld en moet ze zonder geld en vrienden te proberen te overleven.

Ze ontmoeten Cristano die veel van de FBI en de onderwereld af weet, samen proberen Thomas adil en cristano er achter te komen wie hun deze streek heeft geflikt en wie er echt achter de moordpoging zit

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...