Jump to content

[Spel] Raad De Vertaling!


SpacyColours

Recommended Posts

Welkom bij "Raad De Vertaling!"



iStock_000011742102XSmall.jpg


Voor De Ouders

Over het spel:

"Raad De Vertaling" is een geheel nieuw initiatief bedacht door onze voorzitster S. Colours¹ Het is een sociaal interactief spelletje, waarmee uw kind fijn met leeftijdsgenootjes van over de hele wereld kan spelen en communiceren! :) En terwijl uw zoon of dochter bezig is met vriendjes en vriendinnetjes te maken met onbekende anonieme gebruikers die claimen dat ze minderjarig zijn, kunt u op het balkon uw halve maandsalaris wegroken. Want na een dag hard werken, heeft u uiteraard géén behoefte om even twee tellen aandacht aan uw kind te besteden om op deze manier zijn/haar sociale ontwikkeling te bevorderen, ha! Roddelen over wat tante Truus van om de hoek nou weer heeft aangeschaft is vele malen relevanter.

¹ (tevens Creative Consultant, Marketing Programs & Client Services Coordinator en Assistent-Directrice bij Studenten Activiteiten Business Kantoor op Advocaten Afdeling Financiële Technologie gevestigd in de Pennsylvania State University New Kensington Campus te Pennsylvania.)

Aanmelding

"Raad De Vertaling" is geheel gratis ontworpen en voor iedereen makkelijk toegankelijk. Aan de hand van de gebruiksvriendelijke interface kunt uw zoon/dochter zelf een account aanmaken op GTAForum.nl. Daarna klikt uw kind op dit topic, en hij/zij zit automatisch in het spel. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar donaties zijn altijd welkom. Op die manier kunnen wij, namens S. Colours, er voor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Schenkingen kunnen dus bij haar terecht, gulle gevers kunnen hier contact met haar opnemen.

Uitleg Van Het Spel

In "Raad De Vertaling" is het de bedoeling dat één iemand een stukje tekst uit een BEKEND liedje vertaalt, en vervolgens hier neerzet. Dan moeten de andere kindertjes raden van welk liedje de oorspronkelijke tekst afkomstig is. Nadat een antwoord is goedgekeurd door de vertaler, gaat de beurt over naar de speler van wie dat antwoord afkomstig is. Die mag dan een nieuwe vertaling posten.

Reglementen

Uiteraard zijn er enkele strenge regels verbonden aan dit spel, die moeten worden gehandhaafd. Als een kind zich niet aan de regels houdt, bellen we meteen naar Sint Nicolaas en komt het kind in het Grote Boek te staan. Hij/zij hoeft dat jaar dan geen pakjes te verwachten met 5 december. Bij meerdere overtredingen zelfs kans op ontvoering met de Pakjesboot..

Regel 1:

Het is toegestaan om een tekst zowel vrij als [/i]letterlijk[/i] te vertalen. Het moet echter nog wel duidelijk blijven, dus de tekst mag niet te veel afwijken. De betekenis moet dus hetzelfde blijven, je mag het slechts iets anders verwoorden als dat in de vertaling beter uitkomt. Innuendo's zijn altijd welkom. Voorbeeld:

He earns his income with his pussy. In his red car...

Antwoord: Pieter Post. Bezorg ons ook even een snicker, mag altijd.

Té letterlijk vertalen mag NIET. Hiermee wordt bedoeld dat u GÉÉN gebruik mag maken van Google Translate. Als uw zoon of dochter moeite heeft met de Engelse taal is dat helemaal geen probleem. Fouten mogen gerust gemaakt worden. Wij zullen er op toezien dat dit door iedereen geaccepteerd wordt. Een speler die dit niet kan opbrengen, krijgt eerdergenoemde sancties toebedeeld.

Liederen mogen zowel van het Engels naar het Nederlands als andersom worden vertaald. Eventueel is het voor de gevordenen ook mogelijk om andere talen te gebruiken, zoals een Duits lied naar het Nederlands, MITS, nogmaals, het een lied betreft die (bijna) iedereen kent.

Regel 2:

Uw kind mag zelf weten hoeveel tekst van een liedje hij bevat. Uiteraard zijn ook hier weer grenzen aan verbonden. Kukel dus niet meteen het complete Engelse Wilhelmus hier neer, want dan wordt het wel erg makkelijk. Maar slechts één woord posten is te weinig. Uw kind moet zelf een goede balans vinden tussen "niet te moeilijk" en "niet te makkelijk". Wij vertrouwen erop dat uw spruit hierin slaagt.

Regel 3:

Gebruik BEKENDE liedjes. Opscheppen over je kennis in de onbekendste hoeken van de muziekwereld doet u maar ergens anders. Het is heel belangrijk dat de meeste mensen het liedje moeten kennen of kunnen raden.

Hang niet de betweter uit die roept "OMG ken je dat nummer niet schaam je". Mocht u zo'n persoon tegenkomen, reageer dan niet meteen met woorden als: Oesterkut! Fabricagefout! Xylofoonneuker! Chocoprins! Polderindiaan! Yogoteef! of Geschoren Baarmoederschimmel!, maar blijf rustig, raak niet in paniek, en druk op de "Report"-knop. Vul hierin de locatie en ernst van de misdrijf in en klik op "Versturen ". De admins zijn dan zo snel mogelijk ter plaatse. Breng uzelf en anderen zo snel mogelijk in veiligheid en blijf bij de dader uit de buurt tot de admins zijn gearriveerd en de schuldige hebben opgepakt.

Regel 4:

Mensen die raden zijn het toegestaan Google en Google Vertalen te gebruiken als hulpmiddel. Het is dus aan degene die de vertaling heeft gepost om te zorgen dat het niet te makkelijk te vinden is met Google.

Een lied móet vertaald worden naar een andere taal, anders is het niet geldig. Een stuk tekst letterlijk quoten in de oorspronkelijke taal, of synoniemen gebruiken voor de woorden in dezelfde taal is NIET toegestaan. Mocht een lid dit vanaf nu tóch doen, neem dan direct contact op met het superhelden team van X-Mix. Zij zullen dan zo spoedig mogelijk ter plaatse zijn, en de belhamel in kwestie vermanend toespreken.

xmix.jpg

♫ Want liedjes onvertaald laten dat mag - niet - schurk! ♪


Afijn, tot zover wel de regels... heeft u nog vragen, kunt u ze altijd in dit topic stellen, of stuur een mail naar S.Colours-AdvocatenKantoorDirectriceEnTevensTigAndereFunctiesMetFancySchmancyNamenMetEenPeperduurSalarisWaarUSlechtsVanKanDromen@PennsylvaniaStateUniversity.co.uk.

Gaan we dan.

SpacyColours is nu aan de beurt om te spelen. Oh, welk liedje zal zij toch bedoelen? Ik hou het van spanning haast niet meer in!

Ik zou geen andere durven vragen *glijfluit*
Bewerkt: door SpacyColours
Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 255
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • SpacyColours

    66

  • MegaPilot

    58

  • Teh_Ninja

    26

  • Nyltje

    12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opscheppen over je kennis in de onbekendste hoeken van de muziekwereld doet u maar ergens anders. Het is heel belangrijk dat de meeste mensen het liedje moeten kennen of kunnen raden.

Wil jij de pot of de ketel zijn, Spacey? :7

Nou een pot ben ik sowieso al, hoewel ik gewoon "lesbisch" beter vind klinken.

Het leuke is, dit is typisch zo'n liedje waarvan niemand zich de naam kan herinneren, maar ik weet bijna zeker dat als je hem hoort dat je zegt "Oohhhhh deze!" ;)

Link to comment
Delen op andere websites

Nope.

Ik geef toe dat deze lastig te vinden is.

Het liedje stamt uit 1990 maar is nog regelmatig op de radio te horen.

Vergeet niet dat je die glijfluit (en de Engelse term daarvan) kunt gebruiken als zoekterm. ;)

Nog een tip: het is een house/dance-nummer.

Bewerkt: door SpacyColours
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...