Jump to content

[WidM] Uitleg & Regels


NandroDavids

Recommended Posts

gallery_748_15_57072.jpg

Organisatie: @Dutchy3010, @NandroDavids en @PatrickW.

Het spel

Wie is de Mol? is een tv-programma, uitgezonden door de AVRO, waarin 10 deelnemers gezamenlijk zo veel mogelijk geld proberen te verdienen. Binnen de groep van deelnemers is echter een Mol en niemand weet wie dat is. Die Mol probeert de opdrachten onopvallend te dwarsbomen, zodat er zo weinig mogelijk geld overblijft voor de uiteindelijke winnaar. Door middel van opdrachten is er dus geld te verdienen, maar ook andere dingen zoals Jokers, Vrijstellingen of het inzien van Mol-boekjes.

Aan het einde van elke aflevering krijg iedere deelnemer een Mol-test. In deze test moet de deelnemer vragen beantwoorden over de identiteit van de Mol. Hierbij kan de deelnemer volledig voor één verdachte gaan, of hij denkt strategisch te zijn en spreidt de antwoorden over meerdere verdachten. Als iemand Jokers heeft verdiend bij de opdrachten, kan hij deze inzetten bij de Mol-test. Eén Joker staat daarbij gelijk aan het weg laten strepen van één fout antwoord. Als iemand uit het spel vliegt maar nog wel Jokers in zijn bezit heeft, kan hij die geven aan een andere deelnemer naar keuze.

In de finale blijven 3 deelnemers over: de Mol en 2 anderen. Na de laatste vragenlijst blijkt wie de Mol is, wat die allemaal gedaan heeft om de opdrachten te verstieren en natuurlijk wie de winnaar is!

Voor meer informatie over het tv programma: Wikipedia

Je kunt het ook bekijken op de officiële site: Wieisdemol.nl

Forumversie

Elke ronde bestaat uit twee spellen: een Hoofdspel en een Bijspel. Iedere ronde zal een week duren: van zondag tot en met zaterdag. We zullen zo veel mogelijk proberen de opdrachten in de avonduren te laten plaatsvinden, zodat een ieder goed deel kan nemen. Op zondag zal steeds bekend worden wie door de Mol-test uit het spel ligt. In totaal zijn er 7 rondes en een finaleweek. De spellen worden bekend gemaakt tegen de tijd dat het spel gaat plaatsvinden. Wat er verdiend kan worden aan geld en/of andere zaken, wordt eveneens tegen die tijd duidelijk. Aan het einde van elke ronde moet iedereen een vragenlijst invullen met vragen over de Mol: de Mol-test. Elke week moet je eveneens een Mol-boekje schrijven: wie vind je verdacht en waarom. Zie de regels daarvoor onder het volgende kopje. Voorafgaand aan elke opdracht krijgt iedere deelnemer een PM ter herinnering.

Mol-boekje

In het Mol-boekje komt een verslag van die week. Wat is er opgevallen in de opdrachten? Of daarbuiten, in het praattopic? Wie denk jij dat het is en waarom? Tussen wie twijfel je? Om later een mooi verslag te hebben van alle Mol-boekjes, dient je Mol-boekje per week uit minimaal 10 fatsoenlijke regels te bestaan. Dat is niet veel als je het spel serieus speelt. Het inleveren van een Mol-boekje bij de organisatie is verplicht en iedereen die dit niet (tegelijkertijd met de test) inlevert ligt helaas uit de competitie.

Per week krijgt de schrijver van het best verzorgde Mol-boekje een Joker. Deze wordt automatisch bij dezelfde test ingezet, om te voorkomen dat je hem verdient maar er alsnog uit ligt. Mocht je een Vrijstelling hebben én deze Joker verdienen, dan mag je de Joker uiteraard bewaren tot de volgende test. Als je dus elke week het mooiste Mol-boekje hebt, heb je elke week één extra vraag goed beantwoord!

Meedoen

De inschrijving is inmiddels gesloten en de deelnemers zijn bekend: *KLIK*.

Publiek

Ben je niet uitgekozen om deel te nemen, maar wil je toch eigenlijk wel graag weten in hoeverre je goed zit met je verdenkingen? Of wil je stiekem wel meedoen, maar kan je eigenlijk niet omdat je ten tijde van de opdrachten niet online kan zijn? Dan hebben we ook een publieksprijs! Jullie mogen, net als de deelnemers, iedere week de Mol-test invullen en deze naar de organisatie sturen. Voor elk goed antwoord krijgen jullie een punt. Uiteraard horen jullie niet hoeveel punten jullie hebben totdat de Mol bekend is gemaakt, omdat jullie anders eerder dan de deelnemers achter de Mol kunnen zijn.

Regels

  • Wanneer je niet iedere week tijdig de Mol-test en het Mol-boekje inlevert, lig je uit de competitie.
  • Spellen mogen niet besproken worden buiten het subforum. Niet via PM, niet via MSN en ook niet via enig ander medium. Het spel staat of valt met de toewijding van de deelnemers, dus wij vertrouwen erop dat jullie het spel enkel en alleen in het openbaar op het forum spelen. Wanneer de deelnemers zich hieraan niet kunnen houden, zullen wij daarvan op de hoogte worden gesteld door de Mol en zullen consequenties volgen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dit niet nodig is, omdat we een sportieve groep zullen hebben die het leuk vinden om het spel eerlijk te spelen.
  • Uiteraard zijn de normale Forumregels ook hier van kracht.
  • De organisatie behoudt zich het recht voor om deze regels alsnog te wijzigen.

Wanneer jullie vragen en/of opmerkingen hebben, stuur dan even een PM naar de organisatie.

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...