Jump to content
Joriz

Australische Target haalt Grand Theft Auto V uit de schappen!


gallery_1_5_29650.jpg

Afgelopen weekend heeft de Australische Nicole Survivor een petitie gestart tegen de verkoop van Grand Theft Auto V in de Australische winkelketen Target. In haar petitie brengt ze naar voren dat GTA5 seksueel geweld tegen vrouwen bevorderd en daarnaast in het spel geweld wordt verheerlijkt. Tevens vindt ze dat spellen als deze jongens voorbereiden op het accepteren van geweld tegen vrouwen.

De petitie is inmiddels 40.000 keer getekend (al lijken vele in discussie te willen gaan i.p.v. het doel van een petitie te begrijpen?!?) en dat heeft helaas dan ook gevolgen.

Er zijn natuurlijk wel vaker van dit soort zinloze petities geweest, maar in het conservatieve Australië heeft Target nu gereageerd door per direct het 18+ spel Grand Theft Auto 5 uit de schappen te halen. De beslissing was volgens Target genomen omdat zo veel klanten bezorgd waren over het spel. Hypocriet genoeg gaat Target wel door met het verkopen van andere 18+ spellen en films omdat ze vinden dat deze wel geschikt zijn voor de verkoop aan volwassenen.

Al is Australië dus nogal conservatief qua games en zijn in het verleden al vele Rockstar Games titels gecensureerd of daar zelfs niet te koop geweest (Manhunt) vind ik het argument van de petitie nogal vreemd. Als het spel juist één ding niet promoot is het geweld tegen vrouwen en daarnaast komt seksueel geweld tegen vrouwen helemaal niet in het spel voor. Het spel wat zich voornamelijk in een mannenwereld afspeelt gaat vooral om het ouderwetse boefjes tegen de politie. Dan had ik toch echt eerder een petitie verwacht van criminelen die zich belachelijk voelen gemaakt door GTA5. puh2.gif

Al komt er natuurlijk wel geweld in Grand Theft Auto V voor heeft nog geen enkele studie aangetoond dat in entertainment geplaatst geweld juist gevolgen heeft op de toename van echt geweld. Daarnaast lijkt het geweld in Grand Theft Auto V soms juist een statement te zijn dat het niet de oplossing is. Trevor zijn

bijvoorbeeld in de missie By the Book komt mij nog steeds over dat geweld tegen mensen juist niet goed is.

Er waren ook al petities gestart voor de verkoop van GTA5 in Australië en voor de vrijheid van meningsuiting in entertainment. Al zijn deze nu eigenlijk te laat nu Target al actie heeft ondernomen. Wat zeer jammer is voor de Australische GTA fans, al kunnen deze fans het spel vast nog via andere winkels kopen. Wat vind jij van deze Grand Theft Auto boycot door Target in Australië?

Bronnen: Change.org en Target.com.au

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

marketing manager tegen de inkoop manager "even kijken spel is 1 jaar oud en van de next gen hebben we ook de piek gehad ?"

Inkoop manager "ja en we zijn net los zal ik nog bestellen ?"

marketing manager "nee hoor ik kan 40000 mensen gelukkig maken en we hebben onze profit gehaald op dit spel winwin"

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

australie het land waar sporters op hun vrouw door hun wc deur schieten onschuldig worden gevonden waar krokodillen tegen hun wil elke keer in een dierentuin een of andere blonde gozer op hun rug hadden maar waar ze wel moeilijk doen om een spelletje :S

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Hoe hypocriet kun je zijn en hoe laten mensen zich toch beinvloeden door de vette minderheid! Het :fp: gewoon...

Maar het is nog dommer dat de vette meerderheid alleen maar commentaar levert en totaal verder niets onderneemt! :Y

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Hoogstwaarschijnlijk zo'n 40 jarige "Soccer Mom" of het Australische equivalent daarvan, die het spel zelfs nog nooit gespeeld heeft.

Soccer moms are usually seen screaming at people, getting into car accidents, and breaking copies of Grand Theft Auto: Vice City and refusing to pay for them.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Wat een dom gezanik weer zeg :zz:

@Big Boss Ik heb em ook even ondertekent gewoon om die gasten dwars te zitten die het spel willen verbieden.

Zet het op de voorpagina van het forum iedereen moet tekenen voor GTA5 in de schappen te houden.

TOT GTA :bier:

Bewerkt: door P.ZAAL

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Tevens, in reactie op deze petitie, zijn mensen een petitie gestart om de Bijbel uit de schappen van Target te halen. Op het moment 16.500 keer ondertekend. :puh:

https://www.change.org/p/target-withdraw-the-holy-bible-this-sickening-book-encourages-readers-to-commit-sexual-violence-and-kill-women?lang=en-GB

Edit: En tevens is er een petitie gaande om 50 Shades of Grey uit de schappen te halen.

https://www.change.org/p/target-stop-selling-fifty-shades-of-grey-in-all-target-stores?recruiter=58058217&utm_campaign=signature_receipt&utm_medium=email&utm_source=share_petition〈=en-GB

Bewerkt: door Basssss

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Gevalletje van de angst regeert. Daar zijn al wel meer voorbeelden van geweest. Men kiest voor de gemakkelijkste weg. Het lijkt wel politiek.

Nu is wel zo dat er wel degelijk mensen zijn die gevoelig zijn voor bepaalde handelingen. Echter zou men dan ook het nieuws moeten censureren, want daar zie je ook geweld. Films zouden dan eveneens aangepakt moeten worden en vooral actie en oorlogsfilms. Maar nee, het is weer enkel games.

Dan denk je dat je verlost bent van heer Thompson en zijn "leuke" pleidooien en dan krijg je nu dit fenoneem.

Overigens zou ik geen petities gaan tekenen. Het is een Australische aangelegenheid en daar hebben wij Nederlanders en Belgen niets mee te maken.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...