Jump to content

Richtlijnen Hardware forum


Thundercover

Recommended Posts

gallery_13783_45_2833.png

In dit topic vind je lokale richtlijnen, tips en lijstjes om het discussiëren hier zo optimaal mogelijk te houden. Deze lokale richtlijnen zijn ontstaan naar aanleiding van postgedrag en ideeën van leden in dit subforum. Mocht er behoefte zijn aan een nieuwe richtlijn, dan wordt dat door de Computer Talk Crew hier gepost.

De Computer Talk Crew

Link to comment
Delen op andere websites

  • 8 maanden later...

De afgelopen tijd hebben we gemerkt dat mensen volledige lijsten met systeemeigenschappen uit een post boven hun quoten. Vooral door het steeds meer gebruiken van de Flitskikker Infotool en stel-je-pc-samen-sites als Azerty en Alternate worden dit lange lijsten, wat resulteert in lange pagina's als die lijsten ook nog eens een keer worden geciteerd. Kortom, het scrollwieltje en je vingers slijten sneller, en topics worden onoverzichtelijk.

Wellicht dat jullie gemerkt hebben dat we regelmatig de betreffende lijsten uit posts verwijderden en vervingen door [systeemeigenschappen] of iets dergelijks. Vanaf nu hopen we dat jullie het zelf kunnen doen en de topics overzichtelijk kunnen houden. Leden die nog regelmatig de hele lijst quoten zullen daar dan ook op aangesproken worden. Druk daarom vaker op 'Plaats reactie' in plaats van 'Reageer' en gebruik de knop 'Voorbeeld' om te kijken of je quote er goed uit ziet. Dit geldt tevens voor het gebruik van afbeeldingen in quotes en quotes in quotes (quote-piramides): haal deze eruit om de overzichtelijkheid te behouden.

Dit geldt voor de gehele Computer Talk sectie. Alvast bedankt.

De Computer Talk Crew

Dit bericht werd oorspronkelijk geplaatst op 10 januari 2009 door Thundercover.

Link to comment
Delen op andere websites

Er wordt regelmatig een topic geopend waarin een pc voor iemand wordt samengesteld. Helaas wordt er vaak te weinig informatie door de topic starter gegeven, wat het helpen niet ten goede komt. Andere leden weten niet goed wat de topic starter wil en de topic starter soms ook niet door gebrek aan kennis.

Daarom is het gebruik van dit lijstje nodig als je een pc wilt laten samenstellen. Probeer het lijstje zoveel mogelijk in te vullen, zodat andere leden je snel kunnen helpen en jij eerder met een gloednieuwe pc voor je neus zit.

[b]Budget[/b]: 
[b]Doel[/b]: 
[b]Desktop of laptop[/b]: 
[b]Merk pc of samengesteld[/b]: 
[b]Benodigde randapparatuur[/b]: 
[b]Besturingssysteem[/b]: 
[b]Onderdelen die je nog wilt hergebruiken[/b]: 
[b]Zelf in elkaar zetten of door bedrijf zoals Azerty of Alternate[/b]: 
[b]Extra koeling (voor overklokken)?[/b]:

Uitleg

Budget: Plaats hier wat je budget is. Denk eraan dat er soms net iets overheen kan worden gegaan, omdat bijvoorbeeld een moederbord net een paar euro duurder is. Houd ook rekening met het feit dat er nog wel eens verzendkosten kunnen worden verrekend. Houd het simpel: plaats je gehele budget en niet wat jij betaalt en wat je ouders betalen; gewoon het hele budget.

Doel: Wil je bijvoorbeeld gaan gamen, overklokken of enkel internetten? Of moet er een bepaald spel/programma op kunnen draaien? Kortom, wat je met je pc van plan bent.

Desktop: Wil je een desktop of een laptop?

Merk pc of samengesteld: Mocht je een merk pc willen, dan kan je dat hier aangeven. Voor desktops is dat niet aanbevolen: vaak betaal je te veel voor minder en is de grafische kaart te zwak voor gamen.

Benodigde randapparatuur: Heb je nog een muis, toetsenbord, speakers of beeldscherm nodig? Dat kan je dan mooi hier plaatsen.

Besturingssysteem: Welk besturingssysteem wil je hebben? Je kan ook aangeven dat je er geen besturingssysteem bij hoeft, omdat je er nog één hebt liggen.

Onderdelen die je nog wilt hergebruiken: Spreekt voor zich. Mocht je je harde schijf willen houden, plaats dat dan hier en vermeld type en dergelijke.

Zelf in elkaar zetten of door bedrijf zoals Azerty of Alternate: Als je niet zo ervaren bent met hardware, kan je het beste je pc in elkaar laten zetten. Geef hier aan of je dat wilt of niet.

Extra koeling (voor overklokken)?: Overklokkers kunnen hier extra koeling aanvragen.

De Computer Talk Crew

Idee en lijstje oorspronkelijk gepost door TaartJJ~! op 29 augustus 2009.

Link to comment
Delen op andere websites

Het gebruik van Flitskikker InfoTool in de Computer Talk fora wordt sterk aangeraden. Zeker leden die niet over voldoende kennis beschikken met betrekking tot hun systeemeigenschappen wordt aangeraden hiervan gebruik te maken, zodat ze sneller en beter geholpen kunnen worden.

Kijk in dit topic wat de meeste recente versie is van Flitskikker InfoTool.

Kijk in dit topic voor een korte introductie tot Flitskikker InfoTool.

De Computer Talk Crew

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...