Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285146

MAF 009 - V®aaggesprek


NandroDavids

831 bezichtigingen

33palud.jpg20unxgi.jpg

of3luw.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Na het V®aaggesprek met twee weken geleden, wat met name over zijn Gang Sans Scrupules ging, heeft MAF besloten een serie daarvan te maken: de komende tijd zullen verschillende prominenten uit de Gangs & Corporations-hoek van het forum in V®aaggesprek aan het woord komen. En deze keer is de enige echte @Bierbuikje, leider van BeaT DowN!

av-77768.png?_r=1194016105

De Super- en Megalid-rangen verdwijnen in de loop van deze dagen. Wat vind jij hier als leider van Beat Down van?

Vanuit mijn positie is dit natuurlijke een mooie promotie. Zoals het nu gepresenteerd is staan Basssss en ik als leiders van de Corporations straks direct onder de Moderators in de rangorde. Dat is volgens mij een eerlijke rangorde, want wij zijn voor deze positie gekozen op basis van onze inzet en prestaties in het verleden. De leden van de Gangs hebben hun leader gekozen en de forumleden hebben de Corporations gekozen. Je zou het kunnen vergelijken met de Tweede Kamer in Nederland. De partijleden kiezen hun fractievoorzitter en de inwoners van Nederland kiezen de favoriete partij. De leaders van de Gangs zijn een zekere fractievoorzitters die een bepaald idee verkondigen over hoe zij hun partij leiden. De Corporations zijn dan de partijen die worden vertegenwoordigd in het kabinet en de lijn bepalen van de Gangscene. Het is dan ook niet meer dan logisch om deze democratisch gekozen partijen een belangrijkere rol te laten spelen op het forum.

Tot nu toe werden de Super- en Megaleden gekozen door diegenen die al in de hoge functies waren geplaatst. Natuurlijk vertrouw ik de crew op hun weloverwogen beslissing, maar het is ook een zekere vorm van een dictatuur. De indruk kan ontstaan dat de crew alleen Super- en Megaleden kiest die het met de crew eens zijn, want iemand die een andere mening verkondigt ligt over het algemeen minder goed in de groep. Met het nieuwe systeem kan dit opgelost worden doordat een andersdenkend lid een eigen partij kan oprichten. Wanneer deze partij veel aanhangers en steun krijgt wordt het belangrijk en kan het ook invloed uitoefenen op beslissingen van de crew. Dat gaan The Covesight Community en BeaT DowN binnenkort dan ook doen.

51vs03.jpg344dp1g.jpg2nbhjki.jpg97p36w.jpg

Aan welke onderwerpen moeten we dan denken?

Dat kan over van alles zijn. We wachten eerst nog even af in hoeverre we betrokken worden bij de besluitvorming, maar wanneer er een voorstel op tafel ligt kan de crew altijd bij ons aankloppen over wat wij er van vinden. De Gangs en Corporations bestaan uit de actiefste leden van het forum. Wanneer er dan bijvoorbeeld een Moderator moet worden gekozen dan zou de Gangscene iemand kunnen voordragen die breed gedragen wordt onder de leden. Wat de crew vervolgens doet met dat voorstel is aan hen, maar dan weten ze wel wat de leden er van vinden.

344dp1g.jpg51vs03.jpg97p36w.jpg2ns976b.jpg2a8fb50.jpg33palud.jpg2nbhjki.jpg

Slechts 2 van de huidige leden van BeaT DowN heeft zich in 2012 of 2013 aangesloten bij jullie. Staat BeaT DowN wat betreft stil?

Dit komt doordat we in de afgelopen periode geen actief beleid hebben gevoerd op rekruteren. Er zijn niet bijzonder veel projecten uitgevoerd en ook de gesloten opstelling tegenover de buitenwereld heeft daarop zijn invloed. Potentiële leden werden niet bekend met het BeaT DowN-concept en daarom ook niet getriggerd om deze Corporation te joinen. Verder hadden we sterke concurrentie van bijvoorbeeld de anime-Gang The Underground en het nieuwe fenomeen Sans Scrupules. De activiteit van deze Gangs trok de aandacht weg van andere partijen. Wat betreft het leden trekken kun je dus wel stellen dat BeaT DowN stil staat, maar voor de rest alles behalve. BeaT DowN is al lange tijd actief in de blogs, in tegenstelling tot andere Gangs. Ook kunnen we ons de actiefste Gang noemen in The City. Wij zijn prominent aanwezig en geen enkele Gang heeft zoveel gebied gewonnen sinds de start als BeaT DowN.

2nbhjki.jpg

Er zijn dus weinig nieuwe leden voor jullie bij gekomen, en projecten als Spamfestijn en Beat Bierbuikje lijken ook verdwenen. Waarom is Beat Down volgens jou nog altijd Corporation?

BeaT DowN is in de loop der tijd een begrip geworden in de Gangscene. Wanneer je het over BeaT DowN hebt spreek je over een bepaalde vorm van dictatuur. Wij dragen dit concept al een lange tijd uit en dat spreekt de forumleden aan. Niet zozeer het dictatorschap zelf schat ik in, maar wel de sfeer die er omheen hangt. Wij maken ook veel propaganda om dit onderwerp heen en dat vindt men mooi om te zien. Verder is BeaT DowN ook nog actief in de Gangscene voor de leden met bijvoorbeeld de blog. Items als Beat Bierbuikje zijn dan verdwenen, maar daar zijn andere dingen voor teruggekomen. Beat Bierbuikje is in zekere mate verplaatst naar The City en de blog heeft plaatsgemaakt voor propaganda-doeleinden. In de afgelopen periode is daar meer aandacht voor gekomen en zijn bijvoorbeeld items als Het Krijtbord, items over The City en een infographic over de Gangscene verschenen.

Ook van invloed waren De Wilde Ganzen met de afgelopen verkiezingen. Dat we het in de laatste ronde tegen hen moesten opnemen was in ons voordeel, want er hangt een soort negatieve sfeer rond het Corporationschap van deze Gang. Velen zien het niet goedkomen als De Wilde Ganzen Corporation zou worden. Zij hebben dan het idee dat er een soort dieptepunt voor de Gangscene wordt bereikt. Dat De Wilde Ganzen zover kwamen was voor velen al een verrassing, want eigenlijk had iedereen daar The Underground verwacht.

edkxl.jpgk4tbm0.jpg

Was het een teleurstelling dat BeaT DowN die tweede ronde in moest bij de vorige verkiezingen? En gaan jullie iets doen om ervoor te zorgen dat The Covesight Community dat de volgende keer zal moeten?

Dat was voor ons wel een teleurstelling ja. Niet zozeer dat we in de tweede ronde kwamen, want dat hadden we wel enigszins verwacht, maar juist eerder op de manier hoe we er geraakten. Van tevoren hadden we ingeschat dat Covesight populairder was en dus meer stemmen zou krijgen. Achteraf bleek juist dat Covesight alleen had gewonnen op basis van gebieden in The City: als The City geen invloed had gehad, dan was het een gelijkspel geweest en had BeaT DowN het op een manier misschien toch nog kunnen winnen. De volgende keer willen we dit natuurlijk voorkomen en daar zijn we druk mee bezig door gebied te veroveren in The City wat ons tot nu toe best goed af gaat.

2a8fb50.jpg51vs03.jpgk4tbm0.jpg

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...