Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285129

MAF 019 - Voorpret


NandroDavids

1864 bezichtigingen

4g2asi.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Jesperkaj

Vorige week hebben we de stad Los Angeles onder de loep genomen. De stad ligt in een gigantisch urbaan gebied, met vele voorsteden die ook over hun eigen karakter beschikken. In deze editie van Voorpret zal ik de verschillende gebieden van deze gigantische metropool onder de loep nemen.

Gateway Cities

Dit zijn de voorsteden rondom Los Angeles gelegen in de gelijknamige county. In dit gebied wonen ruim zes miljoen mensen, Los Angeles niet meegeteld. De grootste voorstad is met afstand Long Beach, gelegen in het zuiden. Deze stad heeft bijna net zo veel inwoners als Den Haag. Steden als Compton, Inglewood en Pasadena liggen ook in dit gebied.

OrangeCountyRegional1.jpg

Orange County

Voorheen een onderdeel van Los Angeles County, maar in 1889 werd Orange County een zelfstandig gebied. De county is waarschijnlijk vernoemd naar Koning Willem III, Prins van Oranje. De drie grootste steden, Santa Ana, Anaheim en Irvine, zijn de belangrijkste steden met elk hun eigen kenmerk. Santa Ana is de county seat van Orange County, Anaheim is de belangrijkste bestemming voor toeristen en Irvine is een belangrijke stad voor de zakenwereld. Orange County staat ook bekend om zijn stranden die goed in trek zijn bij surfers.

Inland Empire

De Inland Empire is een benaming voor Riverside County en San Bernardino County. Deze counties liggen bijna honderd kilometer van Los Angeles vandaan. Dit gebied is pas laat in ontwikkeling gekomen, omdat Los Angeles en Orange County helemaal vol zaten en daarom werden de steden in de Inland Empire uitgebreid. Dit gebied bestaat voor een erg groot deel uit woestijn, dat beter bekend staat als de Mojavewoestijn. Enkele basissen van het Amerikaanse leger liggen in deze woestijn.

284px-Angelesnationalforest.jpg

Noordelijke voorsteden

Ten noorden van Los Angeles liggen ook enkele voorsteden. Dit stedelijk gebied is iets minder groot dan de eerdergenoemde gebieden, maar het beschikt wel over veel natuurschoon. Ten noordwesten van Los Angeles liggen steden als Oxnard en Ventura, die bekendstaan om hun prachtige stranden. Tevens zijn hier enkele nationale bossen en bergketens te vinden, wat dit gebied aantrekkelijk maakt voor toeristen. In het verre noorden liggen de steden Palmdale en Lancaster, die de laatste decennia gigantisch gegroeid zijn door massale migratie.

Zoals je hebt kunnen lezen is deze metropool gigantisch. Wellicht dat we naast Los Santos ook sommige voorsteden zullen tegenkomen die hierboven genoemd zijn. We zullen het over enkele maanden zien. (Of er moet eerder iets uitlekken...)

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...