Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579291

Editie 100 - Crew Insight


Dutchy3010

1284 bezichtigingen

post-3251-1219500022.jpg

Deze rubriek is geschreven door Dutchy3010!

Speciaal voor de 100ste editie van Oceans Weekly News heb ik wat PM's rondgestuurd naar een aantal leden. Door hen inzendingen heb ik 100 vragen uitgekozen die ik beantwoord in deze column. Er waren veel dubbele vragen, dus staat jouw vraag er niet bij, dan moet je even ergens anders lezen en dan vind je hem waarschijnlijk vanzelf wel terug. Daarnaast kreeg ik 125 vragen ingestuurd, dus kon ik helaas niet alle vragen beantwoorden. Staat jouw vraag er niet bij, en wil je die toch graag beantwoord zien? Dan kan je altijd een PM sturen en dan beantwoord ik hem opnieuw. Voor nu; veel plezier met de Crew Insight van editie 100!

Met trots presenteer ik u:

100 vragen van leden over het crewleven.

Jay;'s vragen

Krijg je wel eens bedreigingen na een warn?

Soms wel, maar dat gebeurd gelukkig niet al te vaak. Moet ik wel erbij zeggen dat de mensen die mij bedrijgen, vaak heel wat op hun kerfstok hebben, en dus vrij snel gebanned wordt. Het is vaak zo dat iemand die scheld, al redelijk dicht bij de 80% zit.

Heb je wel eens schuldgevoel na het bannen van iemand?

Regelmatig. Dank denk ik van: "misschien was het te zwaar, nooit meer op het forum terug...", maar als ik alle feiten op een rijtje zet, weet ik wel dat we het goede besluit was.

Maak je wel eens een verkeerde keuze wat betreft een warn en kom je er dan nog op terug?

Dat heb ik één keer gehad, en die heb ik ook teruggedraaid. Sterker nog, dat was een laatste warn (van 80 naar 100), dus terugdraaien was nog niet zo eenvoudig. Wel gedaan, uiteraard.

Wat ging er door je heen toen je crew-lid werd?

Tsja, dat vond ik natuurlijk erg leuk. Maar een dag later was die euforie als sneeuw voor de zon verdwenen. Toen ik GM werd had ik net een award gewonnen, dus was het dubbel leuk.

Ben je ooit een nep-Dutchy tegengekomen?

Ja, door de "nep-Dutchy" werd dat topic in mededelingen destijds aangemaakt. Die zat mensen onder mijn naam uit te schelden. Treurig, gewoon laag...

Negeer je wel eens topics waar je eigenlijk in moet grijpen?

Leuke vraag. Soms wel, moet ik bekennen. Alhoewel, "in moet grijpen" klinkt nogal ernstig, bij iets ernstigs laat ik het nooit liggen. Maar het is wel zo dat ik denk: nja, laat maar hoor. Is een ander subforum van de mijne, dus mogen de lokale moderators dat oplossen. Ik weet het, erg slecht, maar ik moet toch eerlijk zijn he. :engel:

Wat vind je het leukste subforum als crew-lid?

Moeilijke. GTA IV is leuk, vanwege de drukte, modding is leuk, vanwege mijn interesses, en GTA SA is leuk, omdat ik daar altijd al gebleven ben. Ook feedback, de ledenfora en het The Oceans subforum vind ik leuk, al zijn die niet echt aantrekkelijk wat betreft het modereren.

moechy's vragen

Heb je soms wel eens mensen waar je je echt aan ergert?

Zeker weten, vooral aan mensen die spammen voor het leven en leden die denken dat ze verstand van veel dingen hebben, terwijl ze eigenlijk nog geen 1% van dat onderwerp kennen.

Hoe snel geef je een warn?

Eigenlijk helemaal niet snel. Mijn laatste warn is alweer een maand terug, denk ik. Soms gaan er maanden overheen voor ik een warn geef, andere keer twee keer in de week of zelfs op een dag. Ligt er maar net aan wat voor lid ik tegenover me heb, of ik iets zie wat een warn waard is, etcetera... Ik geef niet veel warns, wel veel 0%-warns. Ik geloof een gemiddelde van 1 warn per 2 weken, of zo.

Wanneer misdragen mensen zich echt?

Bij mij ben je goed fout als je porno post, mensen uitscheld, liegt tegen de crew (bijvoorbeeld: die heeft het gedaan, niet ik, en het is wel zo) of gigantisch spamt (hele nieuwe topics aanmaken speciaal voor het spammen). Natuurlijk zijn er meer dingen waardoor je je misdraagt, maar dit is naar mijn mening het ergste.

zamg0d1's vraag

Hoe weten jullie dat er nog een moderator nodig is? En hoe kiezen jullie dan een mod?

Dat merk je meestal snel genoeg, omdat het betreffende forum niet goed onderhouden wordt. Meestal wordt het bepaald door global moderators en admins, en wordt er gekeken naar verscheidene kwaliteiten, zoals: verstand van het onderwerp, prestaties op het forum, hoe goed iemand kan leiden, hoe goed iemand is in contact met leden, hoe goed iemands teamspel is, etcetera. Meestal kijken we eerst naar de megaleden, omdat die zich al ruimschoots hebben bewezen op het forum, maar als daar geen goede kandidaat bij is gaan we gewoon naar superleden of "gewone" leden door.

powerpats's vragen

Als iemand al 80% warn heeft en hij iets kleins heeft gedaan en hij er weer 20% bijkrijgt en dus gebant is knijpen jullie dan een oogje dicht ?

Ja, het is altijd lastig om te bepalen wanneer die laatste warn terecht is om te geven. Als ik heel eerlijk ben, heb ik nog maar een paar keer de laatste 20% gegeven. Zovaak worden leden namelijk niet gebanned, de bans die het meeste voorkomen zijn dubbelaccounts. In ieder geval worden er vaak dingen gedaan die wel een warn verdienen, maar geen levenslange ban. Regelmatig zullen we dan ook nog een laatste kans geven.

Kijken jullie dan beter naar de omstandigheden voordat jullie iemand bannen ?

Zeker weten. Als iemand veel goed werk heeft gedaan voor een forum, zijn wij eerder geneigd naar een keer een oogje dicht te knijpen. Die heeft dan genoeg "krediet" opgebouwd. Uiteraard is dat krediet niet eindeloos, zoals we al verscheidene keren in het verleden gemerkt hebben.

Kloep's vraag

Heb je wel eens ruzie over een beslissing die je hebt gemaakt?

Ruzie hebben we (crewleden) eigenlijk nooit met elkaar. Wel eens een meningsverschil, maar door te discussiëren staan uiteindelijk alle neuzen wel dezelfde kant op. En juist meningsverschillen bij bepaalde dingen, zorgen ervoor dat het forum beter wordt. Een goede discussie op zijn tijd, zorgt ervoor dat de voor- en nadelen van iets goed besproken worden. Met leden heb ik uiteraard wel ruzie op zijn tijd, ze zijn er namelijk niet altijd helemaal blij mee als ik een warn of berisping geef.

Lange Draak's vragen

Binnen de afweging van een warn waar kijken jullie dan altijd naar. Is het puur de regel die geldt en dus 20% of kijken jullie naar het post verleden van een member (is hij altijd constructief bezig, hoevaak is hij buiten de regels al gegaan enz enz...)

Bij warns is het meestal een opsomming van een aantal "delicten". 1x een spambericht krijg je echt geen warn voor, als je het echter 100x doet wel. Ernstigere dingen, zoals maken van dubbelaccounts, krijg je wel gelijk een warn voor.

Om moderater te worden kan dat vanaf gewoon lid zijnde of moet je eerst doorgroeien naar mega lid ??

Wij kijken eerst naar megaleden, omdat die zich toch al bewezen hebben en goed zijn in bepaalde dingen. Het komt echter wel eens voor dat er geen geschikt Megalid is voor die functie, dan kijken we naar de superleden en "gewone" leden.

Hoe druk heb je het als crew member buiten het bijhouden van het forum om... Zijn er vergaderingen en uitjes binnen de crew ??

Druk, wat is druk? Je kunt eigenlijk het crewleven zo druk maken als je zelf wilt. Toch wordt er wel enige mate van activiteit van je verwacht, natuurlijk. Vergaderingen zeker wel. We hebben de crewfora, waarin we eigenlijk veel vergaderen, maar ook op MSN hebben we zo nu en dan een gesprek tussen verscheidene crewleden. Dat kan over van alles gaan, van het in de gaten houden van een lid tot een bespreking wat je in een bepaald geval moet doen. met 2 mensen iets bekijken is nog altijd slimmer dan het alleen op willen lossen. We hebben nog nooit een crew-uitje gehad, al klinkt het regelmatig in de wandelgangen dat we naar Hawaii gaan door het geld wat we krijgen voor de promoties. :D

Fiegel5's vragen

Als mensen met een persoonlijke vraag naar je toe komen, bijvoorbeeld over reallife. Hoe reageer jij daar op als crewlid?

Daar ga ik gewoon op in. Mijn pm-inbox staat open voor zowel persoonlijke dingen als dingen op het forum.

Hoe kijk jij op tegen extreme crewlikkers? Wat vind je eigenlijk zelf van het woord crewlikken, zit er ook daadwerkelijk waarheid in?

Die hebben echt dikke vette pech, en zouden nooit een voor krijgen van mij om te promoveren.

Ik kan je vertellen dat ik nog niet gelikt ben, dus daar zit zeker geen waarheid in. :engel: Er zijn wel mensen die zich hogerop willen krijgen door slijmen, maar zoals hierboven staat; daar ga ik niet op in.

Als je ruzie hebt met een lid, hoe ga je daar mee om? Praat je het uit, of scheep je hem op met warns?

Eerlijk gezegd probeer ik het altijd uit te praten. Warns schieten wat dat betreft niet op, en meestal behandel ik een ruzie niet als crewlid maar als persoon. Veel mensen moeten eens dat onderscheid maken... Echter zal ik me niet laten uitschelden, maar welk ander lid dan ook, als iemand uitgescholden wordt komen er warns als ze daarmee naar de crew komen.

Is het waarheid dat crewleden bij elkaar op de verjaardag komen? Of is dat allemaal maar verzonnen?

Haha, best grappig. Het klopt dat ik één keer mijn verjaardag gevierd heb, en dat daar ook crewleden bij kwamen. Een overgrote meerderheid van de mensen die toen kwamen, waren echter geen crewleden. Het waren gewoon de mensen met wie ik het meest contact had van het forum.

We hadden het wel over het forum, maar niet echt om te discussiëren over het forum zelf. Gewoon voor de gezelligheid dus.

Stel je krijgt een klacht van een persoon met 0% warn, en even later een klacht van een persoon met 80% warn. Ga je dan anders met het persoon om?

Nee, ik laat de feiten spreken. Meestal roep ik de hulp in van een admin die dingen kan onderzoeken. Degene met 80% krijgt dezelfde kans als degene met 0%.

Als je een warn heb uitgedeeld, hoelang laat je er overheen gaan om hem te verwijderen? En vergeet je hem wel eens te verwijderen?

Het is niet zo dat ik lid a een warn geef, ik na een bepaalde tijd de warn van lid a eraf haal. Het is zo dat ik een lid een warn geef, vervolgens doorga met wat ik als crewlid moet doen. Regelmatig kijk ik in warnlogs van leden, en zie ik dat iemand al een tijdje geleden een warn gehad heeft. Vervolgens blader ik wat door zijn posts, en kijk ik of hij het verdient om zijn warn weg te halen. Er zit dus niet echt een structuur in, je kunt het dus ook niet vergeten weg te halen. Je ziet iemand positief voorbij komen, en daarna ga je pas kijken of diegene in aanmerking komt met een warnvermindering.

Hoe ben je zelf crewlid geworden, en wat vind je ervan?

Toen ik Megalid was, kwam er een nieuw subforum: het vice city stories subforum. Omdat iemand van GTA Liberty City Stories en iemand van GTA San Andreas daar naartoe gingen, kwamen er lege plekken op die plaatsen. Ik werd uitgekozen als nieuwe moderator van GTA San Andreas, waar ik erg blij mee was. Na de forumawards van 2006 (datzelfde jaar), waarbij ik "beste moderator" werd, werd ik gepromoveerd tot GM. Natuurlijk vond ik dat erg leuk, nu nog steeds trouwens... :)

DenkaanHenk's vraag

Komt er een keer zoiets als anti proxy op GTAForum?

Dat is waarschijnlijk onmogelijk, omdat het eigenlijk gewoon IP's zijn vanuit het buitenland, dus doen we daar mensen bannen. Daarbij komt dat er ook mensen automatisch via hun provider een proxy krijgen, wat het allemaal een stuk lastiger maakt.

Arthis's vragen

Geef je iemand wel eens een laatste kans terwijl die eigenlijk al een ban hoort te krijgen?

Dat gebeurt regelmatig... Dan is een "overtreding" niet niet erg genoeg voor een ban, maar wel genoeg voor een warn, en dan kies ik ervoor om die laatste warn niet te geven.

Heb je na het uitdelen van een warn/ban een gevoel van: zo, dat heb ik weer goed gedaan? of heb je eerder medelijden?

Eerder medelijden. Alhoewel er soms wel eens leden zijn waarvan ik blij ben dat ze weg zijn, moet ik bekennen. Dit klinkt een beetje hard, maar als je iemand ontzettend in de gaten moet houden, en heel veel rotzooi van diegene moet opruimen, krijg je daar op een gegeven moment ook wel een beetje genoeg van...

Kan jij de verleiding altijd weerstaan om gewoon uit nieuwsgierigheid persoonlijke informatie van een lid te bekijken?

Persoonlijke informatie? Zoals? Bedoel je het IP of zo? Ik controleer regelmatig gewoon IP's, om te kijken of diegene een dubbelaccount heeft. Ik zou nooit dingen gaan uitzoeken van iemand, gewoon omdat ik nieuwsgierig ben. Dat heeft privacy. :)

Zou je graag Admin worden?

Ach, ik vind het prima zoals het nu gaat.

Is het hard werken geweest om GM te worden? en heeft je real life daar wel eens onder geleden?

Wat versta je onder "hard werken"? Ik heb best veel tijd aan het forum besteed, maar zolang je het leuk vind om te doen, is dat niet erg. Mijn Real Life heeft er nooit onder geleden, heb netjes mijn VWO-diploma in tussentijd gehad, en als ik met vrienden weg ging deed ik dat ook gewoon.

Voel je je soms niet verplicht om op GTAF te komen, terwijl je eigenlijk andere dingen te doen hebt in RL?

Zoals Lantyz altijd zegt: First things first. Eerst belangrijke dingen in Real Life, dan forum. Is altijd zo geweest, en zal altijd zo blijven.

Bevalt het modereren en hoelang wil je er nog mee door gaan?

Natuurlijk bevalt het, anders was ik niet bijna 2 jaar crewlid geweest. Hoe lang ik ermee door wil gaan, weet ik niet...

Rubensantie's vragen

Wat vind je ervan als er vrienden verbannen worden?

Het is al wel een aantal keren gebeurd, en dat is zuur. Gelukkig konden zij en ik heel goed het forum en het contact op msn uit elkaar houden. Zij accepteerde dat ik niets anders kon, en ik bleef gewoon contact houden.

Kan je het modereren goed combineren met je gewone leven?

Tuurlijk, als ik weg moet, moet ik weg. Easy. :puh:

Vegeta's vragen

Heb je wel eens iemand onterecht geband omdat je hem niet mocht of iets in die richting ?

Dat zeker niet. Ik heb wel eens iemand onterecht gebanned, maar dat was door een foutje, iets wat ik vooraf niet had kunnen weten. Toen heb ik er ook gelijk voor gezorgd dat diegene unbanned werd. Maar ik zou nooit, maar dan ook nooit iemand bannen en/of warnen alleen omdat ik diegene niet mag.

Hoe voelt het om alle verantwoordelijkheid de hebben en wil je niet soms weer een normaal lid zijn zonder verantwoordelijkheden ?

Vaak is het een last, omdat je dan iets moet beslissen wat je niet wilt beslissen. Toch vind ik het leuk om dingen te mogen regelen op zo'n groot forum als deze.

Een normaal lid zijn zou ook wel eens lekker zijn, daar kan ik eerlijk over zijn. Gewoon rondlopen op het forum en posten waar ik wil, in plaats van rondlopen op het forum en kijken of alles goed verloopt. Toch zou ik het voor geen goud willen missen.

ikt's vragen

Is het irritant om steeds topics te moeten sluiten met vragen die al in meerdere topics staan en al beantwoord zijn?

Eigenlijk sluit ik nooit topics omdat de vragen al ergens anders is behandeld. Bij missie hulp e.d. dan. Wel bij opmerkingen die al geweest zijn, topics waar iemand zijn mening moet vertellen die er al is, EE's die al een tijd bekend zijn, etcetera. Soms wordt ik daar best moedeloos van, ja.

Banned de crew iemand nou als hij/zij nou nét niet de regels overtreed, maar kijkt hoever hij/zij kan gaan?

Nee. Iemand wordt pas gebanned als diegene wél de regels overtreed.

Wat vinden jullie van topics zoals deze 2: Goudvis dood en > Ik **** omdat ik zo stom ben -.- ? =P

Lachwekkend...

Gedragen de leden zich anders als ze een waarschuwing (via PM, geen warn+ maar gewoon een schriftelijke waarschuwing) hebben gekregen?

Dat is wel te hopen voor ze. Meestal stuur ik een waarschuwings-pm met een laatste waarschuwing, omdat ik nog geen warn wil geven. Gaan ze dan toch door, krijgen ze die warn alsnog.

Zijn er SL+ met warns? =P

Voor zover ik weet op dit moment niet, maar die zijn er al wel eens geweest. Promoveren met een warn op zak gebeurd eigenlijk niet, maar niet altijd als je een warn krijgt als sl+ betekent dat gelijk degradatie, dus kan het wel zo zijn dat een sl+ een warn op zak heeft.

Donald F. Duck's vraag

Geef je wel eens warns zonder erbij na te denken?

Nee, meestal vraag ik ook nog een second opinion aan een crewlid op MSN.

Sonny-The-Pilot's vragen

Als er een warn word gegeven of afgehaald, gaat dat dan in overleg met andere moderators+?

Gegeven: In principe is dit niet nodig, maar vaak vraag ik wel iemand op MSN wat die ervan vindt. Als het gaat over dubbels, fraude, en dat soort dingen, dan wordt er meestal wel overlegt, omdat het dan vaak over meer dan één warn gaat.

Afgehaald: Soms wel, soms niet. Als ik net een gesprek op MSN heb, zal ik die wel vragen om zijn mening. Met zijn tweeën heb je namelijk altijd een beter beeld dan alleen.

Waarom kunnen mods een 2e account aanmaken met toestemming?

Er zijn niet veel mods met een 2e account. Sommige mod+ hebben dat wel, maar dat is meer een testaccount. Die accounts worden niet gebruikt om mee te posten.

Robin B's vraag

Hoe voelt het om global moderator te zijn ?

Moeilijke vraag, want wat bedoel je met "hoe voelt dat"? Ik vind het leuk om te doen, dus voelt het goed.

Jorair's vragen

Als een lid je aanspreekt omtrent zijn warn, hoe reageer je daar dan meestal op?

Dat ligt eraan. Als hij mij netjes aanspreekt, krijgt hij nette grote en geduldige reactie terug. Gaat hij schelden, dan heb ik ook geen zin om alles goed uit te leggen, en zal ik niet uitgebreid antwoorden.

Het crewwerk is natuurlijk lastig soms. zijn er zo geen momenten waarop je denkt 'het is nu welletjes geweest, ik stop er even mee.' ?

Ja hoor, die zijn er. Gelukkig niet al te veel.

Wrieh's vraag

Waarom vind jij het leuk om GM te zijn?

Dat ik mee kan helpen het forum te verbeteren en dat ik van alles op de hoogte ben. Ook het vele contact met leden en crewleden vind ik leuk. Eigenlijk vrijwel alles dus wel. Het allerleukste vind ik toch wel gewoon het onderhouden van het forum.

Mythbuster's vragen

Hoe lang ben je al global mod?

Sinds 31 december 2006.

Wou je voordat je b.v. mega lid of iets was, heel graag een hele hoge rang krijgen? (of maakte het je niet zoveel uit)

Ik vond het leuk om mensen te helpen en me in te zetten voor het forum. Natuurlijk wilde ik wel graag crewlid worden, maar het is niet zo dat ik alles deed om crewlid te worden. Het was niet mijn doel, maar het leek me wel leuk.

ballonnen2.gif

IV trailer's vraag

Als je een gangtopic leest en je zou ook wel iets leuks (van mogelijk "laag gang niveau") willen posten, heb je dan ook wel eens dat je hetgeen in gedachte niet post vanwege je crew status? En in priveforums van corps?

De reden waarom ik niet veel in gang talk post, is omdat ik al sinds 2 jaar bij corporation The Oceans zit. In het corporation forum van The Oceans post ik wel zeer regelmatig, wat de leden van The Oceans alleen maar kunnen beamen. In totaal heb ik in het Gangs en Corporations gedeelte van dit forum al 27 pagina's van 25 posts gepost, waarvan 22 in The Oceans Crib. Ik post er dus zeker niet weinig, vanwege mijn "crew status".

Groot-Duimpje's vragen

Voel jij je sterker als Global Moderator?

Sterker, dan wie? Ik voel me in ieder geval niet beter dan andere leden, als je dat bedoelt... Al heb ik wel het gevoel dat veel mensen niet durven zeggen wat ze vinden, of juist liegen om in het goede plaatje te komen. Dat is in principe het tegenovergestelde als dat ik me beter voel dan andere leden, namelijk andere mij beter vinden dan andere leden.

Als je weer een normaal 'lid' word, stop je dan gelijk met Gtaforum?

Weet ik niet, ligt eraan hoe ik gestopt ben en wat de reden is dat ik gestopt ben. Vanwege tijdgebrek, kom ik nog wel regelmatig langs. Vanwege ruzie (wat me onwaarschijnlijk lijkt), dan stop ik helemaal. Vanwege iets anders, weet ik het niet. Het ligt er dus aan waarom.

Heb jij Personen die jijzelf erg goed vindt als Global Moderator?

Deze vraag snap ik niet zo goed. Hij valt op twee manieren te interpreteren, en ik zal hem dan ook op twee manieren beantwoorden.

Ten eerste of vind dat andere leden de kwaliteiten hebben om GM te zijn. Sowieso al 5, alle GM's en hoger (mijzelf uiteraard niet meegerekend). Waarschijnlijk zijn er ook wel andere leden met die kwaliteiten.

Ten tweede kan ik het interpreteren als dat ik personen goed vind, als global moderator zijnde. Dat zijn er veel, erg veel leden zijn belangrijk voor het forum. Die houden het forum draaiende, zonder hen is het forum niets. Applaus voor alle leden die zich op wat voor manier dan ook inzetten voor het forum! :Y

Kai-ShockWave's vragen

Ooit wel eens flinke ruzie gehad met een lid of crewlid? En wat was de reden?

Met leden wel regelmatig, meestal met als reden een warn of een terechtwijzing waar diegene het niet mee eens is. Met crewleden eigenlijk niet.

Met welk ander crewlid heb je het meeste contact?

Dat zijn er wel een paar, zoals GTA-Sheep, PatrickW, DaBeast, ASPHALT en Bling...

Begint het :slotje: icoontje niet irritant te worden na zoveel topics op slot te hebben gezet?

Nee hoor, de post schrijven om een topic te sluiten wel eerder. =D

2fast{0}'s vragen

Heb je veel fouten gemaakt op je eerste werkdag als (Global) Moderator?

Eerste werkdag zeker niet, dan ben je altijd beetje behouden. Ik zal niet zeggen dat ik nooit fouten heb gemaakt als crewlid in die 1,5/2 jaar dat ik nu crewlid ben, maar de eerste dag was wel foutloos.

Is het crewlid zijn makkelijk?

Veel mensen zullen het onderschatten. Je bent allereerst al de hoogste boom, waardoor je veel wind vangt en dus vaak kritiek krijgt. Je moet moeilijke beslissingen nemen, ook soms beslissingen die je absoluut niet wilt nemen. Maar buiten dat is het ook gewoon leuk om te doen.

GrandTheftTwanO's vragen

Zijn jou warns die jij geeft alltijd terecht?

Naar mijn mening wel... =P

Heb jij wel eens een goede vriend/vriendin op het forum een ban of warn gegeven?

Ja.. En geloof mij, dat zijn één van die mindere momenten...

Krijg je ook wel eens de opdracht om iemand een ban/warn te geven?

In hoeverre is iets een opdracht. Soms krijgen we wel klachten wat in principe een opdracht/vraag is om een warn, maar altijd wordt gecontroleerd of de klacht echt is. In principe krijgen we dan de opdracht, maar tegelijkertijd is het ook een eigen besluit.

oostzaan's vragen

Om wat voor reden heb je de meeste warns gegeven?

De meeste denk ik voor het uitschelden van andere leden.

Hoeveel mensen heb je nu ongeveer gebanned?

Ik heb bij 2 mensen de laatste 20% gegeven. Bannen doen de admins.

Heb je wel eens mensen moeten bannen die in jou ogen niet echt iets verkeerd gedaan hebben?

Nee, gelukkig niet. Dat zou ik ook niet kunnen, dan zou iemand anders dat moeten doen.

Hoeveel uur per dag besteed je aan gtaforum?

Geen idee, aardig wat. Het is gewoon een hobby van me.

Rivel's vraag

Wat is de leukste tijd van het jaar als crewlid?

De maand december vind ik zowel op het forum als IRL de leukste maand. Gezellige maand, koud buiten, lekker binnen, veel feesten, gezelligheid. Ook de forumawards zijn dan weer een leuke happening.

Wijst's vraag

Vind je de meeste leden gezellig ?

De meeste wel, ja. Het is een gezellig forum met gezellige leden. Natuurlijk mag ik niet iedereen, maar wie wel?

Hanneswasco's vragen

Wat doe je tegen crewlikkers en ben je zelf ooit een crewlikker geweest?

Daar valt vrij weinig tegen te doen, ben ik bang. Ik kan moeilijk zeggen: "hey jij daar, stop eens met crewlikken". :7

Toen ik promoveerde bestond dat woord nog niet, maar goed, ik vind van niet. Ik heb nooit gedacht van: met die wil ik goed contact krijgen, want kan me omhoog helpen.

Wat vind je van de 'rellentopics'?

Soms wel grappig, want de topicstarter maakt zichzelf het meest belachelijk van iedereen. Gelukkig hebben wij (de crew, dus) genoeg munitie om die reltopics snel te stoppen.

Wat zou je doen je als je een dubbelaccount/kloon ontdekt van iemand die je graag hebt, en het nooit zou van verwachten?

Dat heb ik al wel eens gedaan. Dan geef ik hem alsnog aan, na veel tobben, en met veel moeite. Als ons contact daardoor naar de maan gaat, zegt dat meer over die persoon dan over mij, want ik kan niet anders. Had diegene maar niet ervoor moeten zorgen dat die eerder al gebanned is geweest...

Hoe verwelkom je nieuwe crewleden?

Bijna altijd verwijzen ze het nieuwe crewlid naar mij om een rondleiding te krijgen, en zal ik diegene helpen waar het nodig is. Zeker in het begin zijn de keuzes heel lastig, bijvoorbeeld bij je eerste warn, of het eerste topic dat je wilt sluiten. Dan is het handig als een ander crewlid je helpt bij die keuzes.

Vind je dat verbannen leden soms een nieuwe kans moeten krijgen?

Nee, die hebben genoeg kansen gehad.

Wat doe je als iemand je uitscheld in een PB?

Ligt eraan, wat diegene zegt. Voor het woordje "lul" of zo geef ik geen warn, maar wordt het erger dan doe ik dat wel. Al vraag ik altijd om hulp van een ander crewlid wanneer het om mezelf gaat, omdat je anders misschien te snel beïnvloed bent.

Thundercover's vragen

Vroeger was het aantal waarschuwingen tien, nu vijf. Wat zie jij liever?

Het heeft allebei zijn voordelen en nadelen. Je geeft niet makkelijk vier warns wanneer er 10% waarschuwingen zijn, terwijl voor fraude toch al snel 40% is. Er wordt dus minder bestraft voor dezelfde "delicten". Aan de andere kant kan je de mindere "delicten" wel eerder kunnen bestraffen, omdat je dan 10 kansen hebt i.p.v. 5. Als ik moet kiezen, kies ik voor vijf, omdat je voor lichtere "vergrijpen" makkelijk een PM of 0%-warn kunt geven.

Vind je dat slotjes nut hebben in crewfora?

Ja, dan zie je gelijk dat er een onderwerp afgehandeld is.

Hoe lang duurde het voordat je je eerste warn gaf?

Dat was een warn voor het posten van warez: 18 november 2006 18:35:15.

Mijn promotie naar moderator was op: 21 Oct 2006, 00:20:49

----------------------------------------------------------------------------- -

Het heeft dus bijna een maand geduurd voordat ik het lef had. =P

Ice Banana's vragen

Hoevaak word je beledigd?

Met enige regelmaat, maar dan denk ik bij mezelf: hoge bomen vangen veel wind...

Kan jij een voorbeeld geven van een perfect Forumlid?

Leuke vraag. Eigenlijk is niemand perfect, en daar zal niemand ook om vragen. Perfecte forumlid is nog altijd wel behulpzaam, vriendelijk, gezellig, actief...

Is het crewlikken verdubbeld bij vorig jaar?

Mensen die graag goed in het vizier willen komen bij de crew, zijn er altijd al geweest. De naam "crewlikken" was er alleen nog niet aan gegeven.

Waarom is het zo, dat er veel postless persons zijn? Wat doen jullie eraan?

Veel leden registeren en posten dan niet, daar kunnen een aantal redenen voor zijn. Allereerst downloads en gallerij, daarvoor registreren veel leden zich en het forum maakt ze dan vrij weinig uit. Het andere is de zoekfunctie, die is niet beschikbaar voor gasten, en als ze zich registreren om wat te vragen en ze zoeken vinden ze vaak het antwoord al. Zo zijn er nog wel meer redenen te bedenken. Wij doen er vrij weinig aan, want wat willen we er tegen doen? Het is hun goed recht om zich alleen aan te melden voor de gallerij.

Als er ooit een door een of andere gebeurtenis iets gebeurt waardoor jij Admin wordt, hoe ga je daarmee om?

Geen idee, gewoon mijn best doen als admin denk ik. =P

Kan er ook een stoute Jet in Dutchy3010 zitten? Zoja, Hoe maakt dit zich duidelijk?

Ja, ik heb ook wel wat vervelende eigenschappen die vooral crewleden en leden waarmee ik veel contact heb wel merken: ik heb een hele sterke eigen mening en die verdedig ik ook voortdurend. Of bedoelde je dat niet met "stoute Jet"? De rest is privé. :clown:

Hoe spot jij een dubbelaccount, en hoe weet je dat?

Zoveel dingen kunnen dat zijn, maar het voornaamste is gewoon het IP-adres. De rest ga ik hier niet zeggen, dan heb je kans dat de mensen die dubbels aanmaken slimmer zijn.

Als je nu 5 theepotten en 5 koffiekannen naast elkaar zet. Hoeveel broodroosters heb je dan nodig om een cake te bakken?

5x5=25, maar je wilt er maar 1 cake mee bakken, dus moet je het delen door 5. Vervolgens vermenigvuldig je het met 23 vanwege de broodrooster, en deel je het door 25 omdat je een cake wilt hebben. Daar komt 4,6 broodrooster uit. Heb ik het goed? Heb ik het goed? Heb ik het goed?

Hoevaak wordt je bestookt met uitermate domme vragen?

Dit is nummer 4387. :D Wel regelmatig... De leukste zijn toch wel de vragen of je crewlid mag worden. Iemand met 10 posts (of zelfs 0) die een pm stuurt dat hij veel ervaring heeft op andere fora en wel zou willen helpen mochten we niemand anders vinden. Maar er zijn nog wel dommere vragen, zoals hoe iemand moet posten (een pm sturen lukt wel?).

Wat is nu het echte Crew leven?

Zuipen, feesten, en vooral niet werken. Ssssst, tegen niemand zeggen...

Hoe wordt een Moderator aangepakt als hij/zij zijn/haar taken niet vervult en er grandioos zijn/haar laars aan lapt?

Degradatie naar Megalid. Al heeft een moderator wel heel wat krediet, als hij heel lang niet online komt of gewoon niets doet op het forum, wordt hij op een gegeven moment gedegradeerd. Daarvoor krijgt hij trouwens wel een aantal waarschuwingen, natuurlijk.

Hoe komt het dat je gemakkelijk bent, en niet lui? Wat is een duidelijk verschil?

Lui klinkt zo negatief, gemakkelijk wat minder. Als ik iets moet doen wat ik niet leuk vind, laat ik het liever aan een ander over. Dat is niet lui zijn, want als het moest zou ik het ook gewoon doen, maar dat is gemakkelijk, omdat ik liever heb dat een ander het doet...

Heb je ooit een vieze PM binngekregen? :$ Wordt je vaak geconfronteerd met een viezerd?

Ja, van jou toch? Even serieus, ik krijg regelmatig PM's als: ben jij een meisje? Oooh mag ik je MSN? En dan blijkt dat 80% van die gevallen een oversekste puber is...

Kan jij goed tegen kritiek, hoe ga je dan om met nutteloze dingen waarbij je je echt beledigd wordt?

Sommige mensen vinden dat ik absoluut niet tegen kritiek kan, maar als je nagaat hoeveel kritiek ik op dit forum al heb gehad en ik er nog steeds ben, getuigd dat naar mijn mening wel dat ik tegen kritiek kan. Ach, er zijn verscheidene dingen gebeurd waarbij ik echt beledigd ben, zowel mondeling (via posts) als via filmpjes en foto's, maar als je daar niet tegenkunt, moet je ook geen crewlid willen zijn. Je moet weten wat daar de consequenties van zijn: een aantal jaloerse leden en natuurlijk vijanden die je maakt door warns en bans.

Rinaldootje's vraag

Hoeveel % warn geven jullie ongeveer gemiddeld per dag.

Ik denk gemiddeld 2 warns per dag.

Blizzard's vraag

Heb je wel eens spijt van het sluiten van een topic?

Nee, niet echt. Soms denk ik wel van, misschien was het wel te streng, maar echt spijt heb ik nog nooit gehad. Als ik echt spijt heb, dan heropen ik het topic gewoon. :bier:

TomHagen's vraag

Vind je dat anderen over het algemeen genoeg respect tonen aan jou als crewlid, of voel je je niet 'beter' dan gewone leden, superleden en megaleden?

Ik verwacht wel van mensen dat ze respect tonen, maar je moet iedereen respecteren en niet alleen crewleden omdat het crewleden zijn. Ik voel me niet beter dan niet-crewleden. Er moet wel geluisterd worden naar crewleden, maar dat is niet omdat wij ons beter voelen dan andere leden, maar omdat anders alles in de soep loopt.

tjoef's vragen

Vind je de paarse kleur van de Global Moderators goed gekozen? Vind je het zelf een leuke kleur?

Ja hoor, ik vind het een mooie kleur. Al was in het roze rondwandelen ook wel tof.

Heb je een goede relatie met de andere (Global) Moderators en Admins

Ik kan met alle crewleden wel goed opschieten.

Waarom heb je je aangemeld bij GTAForum? Had je toen ooit gedacht dat je het tot GM zou schoppen?(of waren de levels toen anders? ik ben nog maar een jaar lid knipoog.gif )

Nee, ik kwam alleen voor vragen over San Andreas. Ik ben blijven hangen omdat ik erg goed geholpen was. Toen had ik uiteraard niet verwacht dat ik GM zou worden.

Mag je super- en megaleden warnen/bannen

Bannen niet, aangezien een super- of megalid niet als super- of megalid gedegradeerd wordt (tenzij het extreem is wat hij/zij gedaan heeft). Als je als super- of megalid telkens warns krijgt, wordt je namelijk al eerder gedegradeerd. In principe kan ik gewoon super- en megaleden warnen, al is dat meestal niet nodig omdat dat goede leden zijn. Het is wel eens voorgekomen dat we een super- of megalid een warn gaven, maar dat is zeldzaam.

Waarom ben je deze rubriek begonnen? Heb je het zelf gekozen of heeft men het je gevraagd?

Zelf verzonnen, ben hem begonnen om leden gewoon wat meer te informeren over het "crewleven".

Jopper47's vraag

Heb je er zelf voor gekozen om global moderator te worden, of ben je het automatisch geworden?

De admins en GM's destijds vonden dat ik moest promoveren. Op MSN hebben ze wel eerst gevraagd of ik het wou. Zo gaat dat altijd bij crew-promoties, omdat het toch enige verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

[hr=3]Black[/hr]

Wat voor stelling moet je nou weer bedenken bij deze column? Het leuke van zo'n column is dat de stelling over van alles kan gaan, omdat het niet één onderwerp heeft. Vandaar de volgende stelling:

De blogs zijn een goede uitbreiding van het forum geweest!

[hr=3]Black[/hr]

Tot zover deze extra lange uitvoering van Crew Insight. Veel plezier nog met het lezen van de rest van deze 100ste editie van Oceans Weekly News, bedankt voor uw aandacht. :)

11 reacties


Recommended Comments

Leuk, maar ik dacht dat het wat minder vragen werden en dan aan de hele crew.

De vragen die over het algemeen zijn, heb ik ook voor heel de crew beantwoord. Wij staan wat het beleid betreft natuurlijk allemaal met de neus dezelfde richting uit.

Link to comment
Als er ooit een door een of andere gebeurtenis iets gebeurt waardoor jij Admin wordt, hoe ga je daarmee om?

Ik wist van niets! :7

__

Onblog;

Alweer een mooie editie. Moet vast leuk geweest zijn om in te vullen. Ben net klaar met ze allemaal te lezen.

Offblog;

Heb ik echt een vieze PM gestuurd? Ik moet vast dronken geweest zijn toen. Maargoed, klaart de duisternis weer wat op. Dankje voor de vragen te gebruiken.

Link to comment

Mooie crew-insight! Lezen kost wel eventjes tijd :puh:

De stelling: Jazeker, zonder blogs was OWN vast niet zo mooi geworden.

Wat is nu het echte Crew leven?

Zuipen, feesten, en vooral niet werken. Ssssst, tegen niemand zeggen...

Geweldig! :schater:

Link to comment
Zou je graag Admin worden?

Ach, ik vind het prima zoals het nu gaat.

Waar was jij de laatste week? :puh:

Waar was jij vorige weekend? :puh: De promotie was pas na Editie 100. :puh:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...