Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579304

Editie 297 - De Tien


OWN

674 bezichtigingen

2eed0gj.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Zoals jullie misschien wel gelezen hebben heeft De Tien! een niew gezicht, ja ja, dat ben ik. Hopelijk kennen jullie mij vast al van het forum of Uitgelicht! vanaf nu zal ik de Tien schrijven voor jullie, omdat zoals is verteld @NandroDavids is weg gegaan, bedankt voor je inspanningen! Deze week gaat de Tien over de Tien meeste corrupte leiders aller tijden, nog even wennen natuurlijk hoe ik het aanpak, maar ik zal het zoveel mogelijk op de manier doen zoals jij van Nandrodavids gewend waren. Ik zal jullie niet langer ophouden en veel leesplezier toegewenst!

10. Suharto - verantwoordelijk voor 800.000 doden

Deze Indische man was de 2e president van Indonesië. Hij was 32 jaar lang leider over Indonesië, in die tijd zorgde hij voor veel bloedbadden en massamoorden. Veel onschuldige mensen gingen dood, door zijn 'oorlogen'.

9. Benito Mussolini - verantwoordelijk voor 300.000 doden

Mussolini was facisistich dictator van 1922 tot 1945. Samen met Adolf Hitler, die ook in dit lijstje te vinden is was hij verantwoordelijk voor vele doden met name Joden. Zelfs als een trein te laat reed door een conducteur, dan ontkwam de conducteur niet van de dood. Echter vond het volk hem een goede bestuurder tot 1940.

8. Koning Leopold II - verantwoordelijk voor 8.000.000 doden

Leopeld II zorgde veel doden op de kolonie Kongo, hij liet de mensen hard werken en hadden een slechte leefomstandigheid. Je kan het zien als soort slaven, maar hij wou er zoveel mogelijk profeit en winst uit maken.

7. Genghis Khan - verantwoordelijk voor 2.500.000 doden

Genghis Khan was een 13e eeuwse heerser die een rijk stichtte dat delen van China, Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Europa bevatte. Hij verklaarde veel oorlogen en had daardoor ook veel veldslagen, vaak was hij in de minderheid waardoor hij grootte hoeveelheden troepen verloor.

6. Idi Amin Dad - vernatwoordelijk voor 300.000 doden

Idi Amin Dada was van 1971 tot 1979 dictactor in Oeganda, zijn bijnaam was 'de Slachter van Afrika'. Dada vestigde een totaal regime, wie dit niet accepteerde liet hij uitmoorden. Zo deed hij dat ook bij andere mensen zoals het Indiaanse volk. Hij ondersteunde ook een terrorischte aanval, gelukkig wisten de Israëlieten deze te stoppen.

5. Saddam Hoessein - verantwoordelijk voor 600.000 doden

Was van 16 juli 1979 tot 9 april 2003 de vijfde president van Irak. Hij vermoordde maar liefst een miljoen mensen, veel daarvan met gifgas. Hij martelde, verminkt en gevangen en nog veel meer andere dingen. Veel mensen kwamen ook te overlijden door de Iran-Irak oorlog.

4. Jozef Stalin - verantwoordelijk voor 23.000.000 doden

Stalin was leider van Rusland, hij liet zijn onnodig volk verhongeren. Ten minste een miljoen politieke mensen werden geëxcuteerd voor politieke "misdrijven". 9.5 Miljoen mensen werden in werkkampen gezet of verbannen uit Rusland.

3. Osama Bin Laden - verantwoordelijk voor 4.000 doden

Osama Bin Laden was de oprichter van de organisatie Al-Qaida. Hij was verantwoordelijk voor de aanslagen van 11 september op de Verenigde Staten en tal van andere terroristische aanvallen op burger- en militaire doelen.

2. Mao Zedong - verantwoordelijk voor 60.000.000 doden

Mao Zedong was politicus en partijleider van China. Mao leidde het land op dictatoriale wijze, veel mensen gingen dood aan hongersnooe, schade van de cultuur, maatschappij en de economie van China. Echter steeg de levensverwachting in die periode en verdubbelde het aantal inwoners.

1. Adolf Hitler - verantwoordelijk voor 23.000.000 doden

379px-Bundesarchiv_Bild_183-S33882%2C_Adolf_Hitler_retouched.jpg

Vast iedereen heeft ooit wel eens van dit persoon gehoord en vast ook wat die gedaan heeft. Toch zal ik het even uit leggen zoals ik dat bij de andere 9 ook in het kort heb gedaan. Hitler was verantwoordelijk voor de dood op miljoenen Joden in de 2e wereld oorlog, natuurlijk ook onschuldige burgers en andere mensen konden niet aan de oorlog ontkomen.

Misschien is het een beetje raar dat de lijst niet op dodenaantal gaat, maar dat iis hier niet het geval, het dodenaantal is meer extra informatie.

Over veel van deze mensen zijn lange verhalen te vertellen, maar dan was ik nog wel een paar edities bezig.

Ik zou zeggen,

Tot volgende week bij de Tien!

3 reacties


Recommended Comments

Hoera, er staat een Belg in het lijstje :D Take that, Nederland. Al weet ik niet of ik trots op moet zijn ;s

Ik geloof trouwens niet dat Stalin zijn volk 'onnodig' achtte. Anders had hij niemand om zijn bewind over uit te voeren.

Link to comment

Misschien had je bij Khan ook kunnen schrijven dat hij, tijdens zijn plundertochten, zich wel eens aan een vrouwtje vergreep. Dat zie je aan het feit dat 1/3 van de Aziaten van hem afstammen (het zal wel iets minder zijn geweest).

Gewoon een leuk feitje ;d

Het blijkt 0,5 procent van de mannelijke wereldbevolking te zijn en 1/10e van de afstammelingen van het Mongoolse Rijk (reusachtig veel, als je weet dat hij het grootste rijk in de geschiedenis heeft veroverd).

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...