Jump to content

CrewLife

 • entries
  36
 • comments
  244
 • views
  53,254

Contributors to this blog

 • Thundercover 11
 • Dutchy3010 10
 • Jowx 5
 • PrioX 3
 • Puma 2
 • NandroDavids 2
 • .Levi. 1
 • .Timothy 1
 • Guardian1980 1

12,5 jaar - Ereleden aan het woord


Thundercover

989 views

msg-56961-0-57401800-1461345438.png

Een terugblik op de geschiedenis van het forum ontbreekt natuurlijk niet zonder een terugblik door enkele hoofdrolspelers van de afgelopen 12,5 jaar. We hadden het geluk enkele Ereleden te pakken te krijgen en bereid te vind om een stukje te schrijven ter ere van deze mijlpaal.

GTAGames.nl afbeelding
.Levi.

12,5 jaar GTAGames.nl! Wat mooi om te zien dat het forum na al die jaren nog steeds bestaat. Mijn felicitaties gaan uit naar de gehele community die dit mogelijk heeft gemaakt en uiteraard naar Joriz. Jij bracht ons allemaal bij elkaar, waardoor een heuse community is ontstaan van Nederlandse en Belgische leden. Allemaal mensen met verschillende leeftijden en achtergronden, maar met dezelfde passie en interesse. Op zoek naar gelijkgestemden om betrokken te blijven over alles wat met Grand Theft Auto te maken heeft.

Een jaar na de oprichting van het forum registreerde ik mij als Levi_15. Als vijftienjarige jongen was ik onder indruk van GTAForum. Ik was nog niet echt bekend met fora in het algemeen. Al snel werd ik opgenomen in de community en begon ik mij steeds meer thuis te voelen. Het werd mijn favoriete plek op het wereldwijde web. Dat vertrouwde oranje beeld bij ieder bezoekje vergeet ik nooit. Als ik er op terug kijk dan is het wel bijzonder waartoe we met ze allen in staat zijn geweest. Flitsend door mijn hoofd zie ik het tijdperk van msn gesprekken, theorieën over Bigfoot, modders als een hechte familie, paarse superleden, de forumkrant, rap en signature battles, "It's coming!" (Jim), de oprichting van Wiki, diverse contests in elke hoek van het forum en ga zo maar door. Het mooie van deze community is dat iedereen op zijn of haar eigen manier een steentje aan die 12,5 jaar heeft bijgedragen. Dat is volgens mij ook de reden waarom dit forum zoveel jaar later nog steeds bestaat. Allemaal te danken aan de enorme toewijding van heel veel mensen. Inmiddels is het alweer 2016, maar nog steeds worden fora gezien als een ideale plek voor talloze communities. Tijden mogen misschien veranderd zijn, maar er zijn genoeg redenen te benoemen om te blijven bestaan.

GTAGames.nl afbeelding
Jacky-2007

GTAGames 12,5 jaar

..en dan wordt je ineens benaderd om als erelid een stukje te schrijven voor het 12,5 jarig bestaan van GTAGames.nl! Ik kreeg een app'je, of ik hier tijd voor kon maken? Natuurlijk! Laat ik beginnen met toegeven dat ik nog regelmatig aan deze community denk. Vaak op het moment dat ik uitgeblust na een lange werkdag tussen de lakens kruip, en me bedenk dat het al véél te lang geleden is dat ik een GTA-titel heb opgestart, dat ik dat toch zeker weer eens moet doen, en dat ik daarna weg mijmer met herinneringen aan bijvoorbeeld het "Te betreden gebouwen GTA IV"-project, wat me zoveel uren GTA-plezier heeft opgeleverd. In de game, online in de game met andere leden, en hier op het forum, met diezelfde-en-nog-meer andere leden. Heel erg spijtig, maar het laatste jaar blijft het steken bij "denken aan", en ik denk dat dat voorlopig wel zo zal blijven.

GTAGames.nl begon voor mij "pas echt" in 2008. Ik kende de site, de Wiki, raadpleegde deze wel eens, echter de stap om lid te worden volgde toen. Wat me over de streep trok was mijn hunkering naar GTA IV, en het feit dat die hunkering hier duidelijk te delen viel met anderen. Wat ik me nog goed kan heugen is hoe heerlijk ik het vond om zoveel detaillisten te treffen. De ene opgezogen in code (modding), de ander opgezogen in Rockstar Games (wat zou er allemaal kunnen op de IV-engine?) de volgende opgezogen in hoe-maken-we-deze-community-nog-toffer (blogs, nieuws etc.) en het overgrote deel opgezogen in Grand Theft Auto titels. Criticasters, predikers, fanaten van allerlei pluimage, allemaal fanaat van Grand Theft Auto. Een prachtige melting pot om in op te gaan, om mee in discussie te gaan. Om wat mee te maken, en om wat mee te creëren! Want ja, het platform GTAGames.nl staat als een huis, met allerlei vrijheden, en middelen, en mensen om samen mee aan de slag te gaan! Mijn organisatorisch bloed begon al snel na registratie in een stroomversnelling te gaan, ik zag allerlei mogelijkheden, en zo liet ik me vanuit intrinsieke passie voor de gamereeks en het organiseren van vrijheid al snel absorberen door de community. In allerlei samenwerkingsverbanden met allerlei verschillende mensen heb ik in mijn GTAGames.nl carrière, die begin 2015 uiteindelijk echt bekoelde, aan allerlei zaken gesleuteld. Grote zaken als OWN, WikiGTA en de clan Death Incorporated, maar ook kleinere zaken als jaarboeken, nieuwsberichten, cross-platform game-contests en het eerder genoemde "Te Betreden Gebouwen in GTA IV"-topic. Je doet mee, dit brengt anderen energie, die doen mee, daar krijg je dan zelf weer energie van. De community staat of valt met leden die energie krijgen van elkaar!

Wat "blijft hangen", en dat is de reden waarom ik het volste vertrouwen heb in de toekomst van deze community, is de hoge mate waarin een community als deze zich onderscheid van reguliere social media, en van bijvoorbeeld met minder reguliere Rockstar Social Club. Dit is intiem, dit is diepgang, dit is aanpakken met elkaar, dit is een forum! Ik kom nog uit de tijd dat er naast internetfora geen social media bestond, en gaandeweg mijn actieve jaren heb ik gezien hoe de nieuwe generatie dit onderscheid langzaam gaat inzien, en daarmee ook de meerwaarde van een community als deze leert begrijpen. Ik ben zojuist na lange tijd ingelogd hier om dit stukje te schrijven. Dit voelt als thuiskomen, daar zal Facebook, Twitter of Instagram nóóit aan kunnen tippen!

GTAGames.nl afbeelding
Mazzeltje

Hallo iedereen.

Wat leuk dat GTAForum 12,5 jaar bestaat. Ik kreeg het te horen via Dutchy3010, vandaar dat ik dit nu schrijf. Anders had ik het helaas niet geweten. Nu ik dit zo schrijf denk ik weer terug aan die goede oude tijd dat ik nog actief was op het forum. Ik ben 2 november 2004 lid geworden dacht ik en het was er zo gezellig dat ik echt dagelijks online was. Uiteindelijk vroegen ze mij of ik moderator wilde worden en dat leek mij eigenlijk best wel leuk. Daarna zelf nog een hele tijd globale moderator geweest. Dat vond ik erg leuk om te doen. En het mooiste vond ik om een moderator te zijn die streng is maar ook gezellig. En volgens mij heb ik dat balans wel gevonden. Na een paar jaar gebeurde er iets heel moois op het forum. Dutchy3010 registreerde zich. Wij konden het heel goed vinden met elkaar en zij versterkte onze moderator groep dan al snel. En uiteindelijk werden wij nog verliefd op elkaar ook. In mijn ogen was dit mijn mooiste forumtijd. Helaas liep het uiteindelijk stuk door onze verre afstand. Zeker 220 km haha. Ik ben ook niet weg gegaan bij forum omdat het met Dutchy niet wat werd maar ik werd gewoon wat ouder en merkte dat ik niet veel meer online was, kreeg andere interesses en uiteindelijk toch mijn functie als globale moderator neergelegd. Het voelde erg vreemd om dat te doen aangezien ik jaren bijna dagelijks online was. Nu ben ik ook erg trots op mijn status als erelid, bedankt daarvoor dat ik die heb gekregen. En ik vind het ook erg mooi om te zien dat het forum nog steeds erg leeft. En met GTA 6 in de maak zal dat nog vele jaren hopelijk zo blijven.

Mazzeltje - Michael

GTAGames.nl afbeelding
NandroDavids

NandroDavids had helaas niet de tijd om iets te schrijven, maar verwees wel naar zijn laatste editie van MAF met mooie woorden die we konden gebruiken. Echter, een MAF-artikel hoor je niet gedeeltelijk te citeren of opnieuw te plaatsen: die lees je in de MAF-blog zelf. Dus *KLIK* voor MAF 049 - De Vijf, door NandroDavids.

GTAGames.nl afbeelding
PatrickW

De meeste mensen op het forum zullen me niet meer persoonlijk kennen, maar zullen m'n naam hoogstens hier of daar een keer tegengekomen zijn. Ik ben al een paar jaar niet meer actief op het forum, maar ben daarvoor jarenlang actief crewlid geweest, voornamelijk in de rol van admin. Ik was op het forum zelf vooral actief in het modding deel en in de organisatie. Dierbare herinneringen zijn het opzetten van de WikiGTA, wekelijks "Admin Strippen" maken met Lantyz voor in de OWN en samen met Dutchy3010, het opsporen van dubbelaccounts, het organiseren van contests en het maken van mods.

Het is jammer dat interesse in forums de laatste jaren achteruit is gegaan door de opkomst van Twitter, Facebook en Youtube, maar ik hoop zeker dat we ook in de toekomst onze hobby kunnen delen op het mooiste forum van Nederland.

Groetjes van PatrickW

2 Comments


Recommended Comments

Leuk om jullie verhalen ook eens te lezen, heren! Ik vroeg mij al af waarom ik bijvoorbeeld Jacky-2007 opeens weer zag verschijnen. ^_^

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...