Jump to content

BBB - Bassieboy's Blog

  • entries
    19
  • comments
    91
  • views
    4,975

Onzekerheid


Bassieboy35

1,255 views

 Share

PYfIAbz.png

In eerdere blogitems heb ik verteld dat ik naar Rotterdam ben verhuist om daar aan de universiteit te beginnen. Mijn keuze ging uit naar Rotterdam omdat daar de kansen wat groter zijn, het mij een leuke uitdaging leek, ik niet weer met dezelfde mensen op wilde trekken (in Groningen) en de stad Rotterdam mij erg aanspreekt. Inmiddels loop ik daar nu een paar maanden rond. Terugkijkend op de afgelopen maanden heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ik zit inmiddels al geruime tijd bij een studentenvereniging en mag mij sinds kort ook officieel lid noemen. Dat betekent in principe iedere maandag en woensdagavond naar de sociëteit om met elkaar te lullen over het leven. Allemaal heel leuk natuurlijk. Uiteraard is dat niet het gene waar ik voor gekomen ben, dat is namelijk studeren.

Helaas gaat dat mij wat minder af dan ik op gehoopt had. Ik heb vorige week mijn eerste van de drie trimesters afgesloten en langzaamaan stromen de eerste cijfers binnen. Op het Erasmus geldt een regeling van 60 van de 60 studiepunten, oftewel je propedeuse in het eerste jaar halen. Helaas ben ik bang dat die regel mij de das om gaat doen. Het probleem is dat de resultaten wat tegenvallen, verslagen zijn geen probleem maar de tentamens zelf vallen vies tegen. Je krijgt hier immers tentamens die (bijna) volledig uit multiplechoicevragen bestaan. Laat ik daar nou net niet een kei instaan. Het onderscheiden van de twee beste antwoorden is niet zo moeilijk, maar de beste van die twee aanvinken is dan nog een tweede. Met een strenge normering heb je met 1 of 2 fouten meer een onvoldoende.

Inmiddels ben ik al wat scenario's aan het uitzetten over wat ik het beste kan doen. Over het gehele jaar heb ik vier herkansingen, maar ik heb nog twee trimesters te gaan. Met maar één of twee herkansingen voor de resterende twee trimesters gaat het pittig worden, aangezien dit nog niet het moeilijkste trimester zou moeten zijn. De vraag die ik mij zelf stel is of ik wel geschikt genoeg voor de universiteit ben. Gooi ik er met de pet na? Nee, naar mijn idee niet. Ik leer veel voor tentamens, ik neem de presentaties door, leer samenvattingen en neem het boek door. Helaas lijkt die techniek niet echt te werken. Wat als het toch niet wat voor me is? Voor 1 februari stoppen betekent dat ik het volgend jaar nog een keer mag proberen bij dezelfde studie. Ga ik door na 1 februari en ik faal, dan mag ik een andere studie kiezen. Of besluit ik weer terug te gaan naar het Oosten en ga daar HBO doen? Ik weet het niet, het blijft erg lastig. Het liefste ga ik door, maar dan moet het natuurlijk wel mee zitten.

Ik hoop op een kerstwonder.

 Share

7 Comments


Recommended Comments

Misschien is het een idee om een aantal examentips door te kijken met oog op de "mc"-vragen. De Uni is niet niks, maar als je van jezelf weet dat je je best doet dan is het goed, toch? Net als wat Night-Men zegt: Gewoon volhouden. Laat je niet klein maken, maar laat zien wat je waard bent! Je hebt volgens mij genoeg in huis! Zet hem op!

Link to comment

Uit jouw verhaal kan ik afleiden dat de Uni 100x moeilijker is dan het HBO. Ik kan iedere toets herkansen en bij ons is 45/60 studiepunten genoeg om het eerste jaar te halen. Heel veel succes gewenst voor de rest van het jaar. U can do it!

Link to comment

Multiplechoice.... Als je hier kijkt naar de lengte van mijn berichten en de discrepantie die ik overal in aanbreng, kan je wel concluderen dat ik daar ook geen fan van ben. Gelukkig heb ik die dingen niet zo veel. XD

Maar inderdaad, vooral je studieloopbaan bespreken met een studentendecaan. Dat is altijd mooi om het voor jezelf even op een rijtje te krijgen.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...