Jump to content

BBB - Bassieboy's Blog

  • entries
    19
  • comments
    91
  • views
    44,940

About this blog

Een kijk in het dagelijks leven van de enige echte Bassie van dit forum.

Entries in this blog

Re: Onzekerheid

Waar zal ik beginnen? We zijn inmiddels alweer vier maanden verder na het artikel 'Onzekerheid' dat ik schreef. In de tussentijd is er vrij veel gebeurd. Geen nieuwe verhalen op het gebied van radio, maar wel andere mooie dingen. Laat ik eerst even inhaken op het forum. Afgelopen periode ben ik vrij inactief geweest, waarvoor ik mij enigszins schuldig voel. Aan de andere kant zie ik ook dat de algehele activiteit drastisch verminderd is en dat je het wellicht amper gemerkt zult hebben. De reden

Bassieboy35

Bassieboy35

(Publieke) Radio Ring

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder na het vorige artikel. Daarin had ik beloofd je weer lastig te gaan vallen met radioverhalen. Deze keer weer zo'n artikel over de radio. Het was namelijk de week van de Gouden RadioRing. Voor de mensen die niet weten wat dat precies inhoud; het zijn eigenlijk de publieksprijzen voor de Radio. In Nederland bestaat er ook een versie voor de televisie die wat bekender is. Dit wordt dan ook enkel op 101TV en de radio uitgezonden. In ieder geval mocht ik e

Bassieboy35

Bassieboy35

De Forumawards van 2016

Tja, hoe schrijf je een blog zonder opscheppend over te komen? Lastige vraag, dat kan alleen een lezer goed bepalen. Maar toch, ik vind dat ik mij er aan moet wagen. De hele Forumawards waren voor mij toch een beetje onverwacht. Ik achte de kans klein dat ik een Award ging winnen. Als ik moest kiezen was Wie is de Mol? dan nog de grootste kanshebber in een categorie waar ik in genomineerd was. Dat was uiteindelijk zo, maar om dan nog de Award voor Beste Blog te winnen was toch echt wel raar. Het

Bassieboy35

Bassieboy35

Onzekerheid

In eerdere blogitems heb ik verteld dat ik naar Rotterdam ben verhuist om daar aan de universiteit te beginnen. Mijn keuze ging uit naar Rotterdam omdat daar de kansen wat groter zijn, het mij een leuke uitdaging leek, ik niet weer met dezelfde mensen op wilde trekken (in Groningen) en de stad Rotterdam mij erg aanspreekt. Inmiddels loop ik daar nu een paar maanden rond. Terugkijkend op de afgelopen maanden heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ik zit inmiddels al geruime tijd bij een studentenver

Bassieboy35

Bassieboy35

Vertraging

Fin, einde, of hoe je het wil noemen. Het zit erop. Mijn vorige artikel is inmiddels alweer van zo'n vier maanden geleden. (eigenlijk was ik al twee maanden geleden hier aan begonnen, maar had nooit tijd om het af te maken. ) In de tussentijd is er veel veranderd. Afgelopen zomer heb ik mijn vwo diploma gehaald. Natuurlijk leuk om afscheid te kunnen nemen van de middelbare school na al die jaren, maar daarmee kwam er ook meteen een einde aan de vertrouwde omgeving. Een volgende stap was nameli

Bassieboy35

Bassieboy35

Spierpijn, muggenbulten en ghillie suits

Daar ben ik weer eens, hoe is het met je? Vorige week heb ik een unieke ervaring gehad bij het leger, vandaag dus geen radio gerelateerde dingen in deze blog. Of wacht, eigenlijk toch wel. Dat leg ik je later nog wel even uit... In ieder geval op dinsdag 10 en woensdag 11 mei waren de Landmachtdagen. Van kinds af aan ging ik daar al meerdere keren heen. Toen was het nog op de legerbasissen zelf. Dit jaar was het anders en kwam het leger naar verschillende steden verspreid over Nederland. Als bur

Bassieboy35

Bassieboy35

Mijn eerste CD

Ja, OWN is weg. Geen wekelijks blogs meer en daarmee moet het blog gedeelte het hebben van persoonlijke blogs of Inactief. Reden genoeg om voor mij eens weer ergens over te schrijven. Zoals jullie misschien wel weten ben ik een erge muziek liefhebber en dat is ergens begonnen... Als ik zo terugkijk is het voor mij nog helemaal niet zo lang geleden dat ik mij echt in muziek ging interesseren. Naja eigenlijk ook weer wel. Voor 25 juni 2009 luisterde ik nooit bewust muziek, ik zette het nooit uit

Bassieboy35

Bassieboy35

Zes jaar Bassieboy35

Vandaag zit ik 6 jaar op het forum en ik kwam op het idee om eens terug te kijken op mijn forumgeschiedenis. Waarom ik dit niet bij 5 jaar heb gedaan of wacht tot de 10 jaar? Geen idee. Uiteraard ga ik veel dingen vergeten, maar toch pak ik een paar mooie momenten die me zijn bijgebleven. Niet alles was even rooskleurig en dat ga ik ook absoluut niet verbergen. The Golden Guys Clan Hier begon eindelijk een beetje mijn forumperiode. Vlak daarvoor was ik eigenlijk actief geworden op het forum

Bassieboy35

Bassieboy35

De volle december maand

De decembermaand is alweer even begonnen. Door velen beschouwd als de leukste maand van het jaar; sinterklaas komt langs, het is altijd gezellig met kerst en tot slot vieren we nog oud en nieuw. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Ook radiostations maken handig gebruik van deze maand. Op Radio 10 is vrijwel de gehele maand de Top 4000 te horen, Radio Veronica steunt armere kinderen met Veroniklaas en kent de Top 1000 Aller Tijden, SkyRadio is omgetoverd tot 'The Christmas Station', op Tweede

Bassieboy35

Bassieboy35

Vaste gast bij 3FM?!

Ja, en dan zijn we opeens een kleine vier maanden verder. Een heftige paar dagen in radio landschap achter de rug. Ik zat te twijfelen als ik dit verhaal nog maar ging voortzetten, maar gezien de positieve reacties heb ik dat gedaan. In mijn laatste artikel vertelde ik over de een na laatste talentschool dag. De laatste dag zit er inmiddels al een tijdje op. Die dag was namelijk op 20 juni, laat ik even die dag met jullie doornemen. Vrij vroeg in de morgen vertrokken we uit het oosten van het

Bassieboy35

Bassieboy35

Runnin' down a dream

Zo, dat is even geleden. Ja, ik houd het forum nog steeds in de gaten, maar echt actief erop zitten heb ik niet echt tijd voor. Spijtig om te lezen dat OWN en Opinieblad nu ook zijn gestopt. De forumkrantjes zijn (tijdelijk) verleden tijd, maar er is nog steeds ruimte voor iedere blog. Zo ook voor deze. Soms twijfel ik om er wat op te zetten, continu in de herhaling vallen heeft ook geen zin. Vandaar dat het wat lang duurde voor de fans. Goed, gewoon een nieuw artikel in BBB. Waar gaat die over?

Bassieboy35

Bassieboy35

3FM DJ Talentschool #2

Afgelopen zaterdag, gisteren dus was het weer zover. Een talentschool-dag was weer aangebroken. De eerste is inmiddels alweer een paar maanden geleden. Net zoals de vorige keer moest ik om 10:00 bij de omroep van Hengelo zijn. Daar aangekomen was het even wachten op Timo Kamst en Denny Eerens die de talentschool geven. Eenmaal begonnen blikten we terug op het 'huiswerk' van de vorige keer. Dat was drie interviews aanleveren die gisteren dus beoordeeld werden. Zo kwam ik ongeveer te weten dat het

Bassieboy35

Bassieboy35

Update

Onder het genot van Fleetwood Mac begin ik met het schrijven van mijn rubriek. Ik heb al even niets meer laten horen en een regelmatige update vind ik niet verkeerd. Op radio gebied zit ik nog steeds niet stil. Stiekem wil ik toch wel die zendtijd op de landelijke radio, daar moet je nou eenmaal voor aan de bak. De laatste weken ben ik wat meer met de show prep bezig zoals ze dat in vakterm noemen. Een mooie benaming voor het voorbereiden van de show. Zo ben ik nieuwe items aan het bedenken. Nou

Bassieboy35

Bassieboy35

Return to sender

Afgelopen week was er voor mij een belangrijk radiomoment. Mijn favoriete DJ keerde terug op de radio. Zoals jullie misschien wel weten of gelezen hebben ben ik een Radio Veronica luisteraar. Nou is dit de afgelopen twee weken sterk verminderd. Dat komt omdat ik het station Radio 10 heb ontdekt. Het is niet zo dat ik nu totaal geen Radio Veronica meer luister, maar Radio 10 staat er deze dagen sowieso al wat vaker op. Het programma Somertijd was mijn favoriete programma op het middag-tijdslot.

Bassieboy35

Bassieboy35

Soepel

Dan begin je deze blog met het idee dat je wel iets hebt om te schrijven. In principe is dat wel zo, maar je moet er maar net op komen. Hoewel ik zei dat je hier niets verplicht bent, wil ik toch wel eens in de zoveel tijd wat posten. Zeker nu ik bij OWN weg moet ik het met deze blog doen. Maar dat is helemaal geen probleem, ik bepaal hier mijn eigen onderwerp. Gisteren zat ik weer vijf uur achter elkaar in de studio muziek te draaien. Mijn ouders zijn eigenlijk vaste luisteraars en mijn vader

Bassieboy35

Bassieboy35

MTV Cribs presenteert...

Afgelopen week lag ik in me bed en dacht ik er opeens aan om een rondleiding door de studio te gaan doen. Niet dat ik daar ervaring mee heb, zoals je wel kan zien in de onderstaande video. Maar goed, dat is niet het belangrijkste. Onder het mom van: here is where the magic happens. Dus zo geschiedde, vanmiddag tijdens de uitzending ben ik even door de studio heengelopen met m'n telefoon.   Heb heel de studio laten zien, maar misschien komt er dus een deel twee met pure focus op het radi

Bassieboy35

Bassieboy35

2014 - Mijn jaar - II

Nou, ik hoop dat jullie een beetje genoten hebben van Deel I van mijn jaar. En schijnbaar heeft mijn tease gewerkt. Wat al ik bij het radio vak heb geleerd? Benieuwd hoe en wat, lees gerust deel II. Op 1 juli kon ik mijn Diploma komen ophalen. Nadat ik school voor voorlopig achter de rug gelaten, had ik weer wat tijd om te gamen, maar ook meer werken zat erbij. En natuurlijk de vraag, hoe liep het met het mailtje af. Eenmaal nadat ik die verzonden had kreeg ik al gauw antwoord. Er werd erg

Bassieboy35

Bassieboy35

2014 - Mijn jaar - I

Mijn eigen blogrechten heb ik al echt lang, maar ik heb er nooit wat mee gedaan. Vaak over getwijfeld, maar op verzoek van ERRWINS nu toch maar mee begonnen. Hier zit wel een voordeel aan, de werkdruk van een eigen blog heb jezelf in de hand. Schrijven op commando is nou eenmaal niet de beste combinatie. Lekker op z'n tijd een blogberichtje, dat moet wel kunnen. Deze eerste keer ga ik het hebben over hoe mijn jaar eruit heeft gezien. Phoenyxar was me eigenlijk al voor, maarja ik vond het toch we

Bassieboy35

Bassieboy35

×
×
  • Create New...