Jump to content
 • Sign Up

BBB - Bassieboy's Blog

Sign in to follow this  
 • entries
  19
 • comments
  91
 • views
  4,411

Vaste gast bij 3FM?!

Bassieboy35

622 views

PYfIAbz.png

Ja, en dan zijn we opeens een kleine vier maanden verder. Een heftige paar dagen in radio landschap achter de rug. Ik zat te twijfelen als ik dit verhaal nog maar ging voortzetten, maar gezien de positieve reacties heb ik dat gedaan. :) In mijn laatste artikel vertelde ik over de een na laatste talentschool dag. De laatste dag zit er inmiddels al een tijdje op. Die dag was namelijk op 20 juni, laat ik even die dag met jullie doornemen.

Vrij vroeg in de morgen vertrokken we uit het oosten van het land naar Hilversum Mediapark. Om 10:00 werden we verwacht, we waren op tijd. En dan sta je opeens op het Mediapark. Een best gek idee gezien daar toch wel belangrijke media instanties zitten zoals de NPO, NOS en RTL. Maar goed we liepen meteen door naar de Peperbus, zoals het gebouw, van onder andere 3FM, wordt genoemd. Binnen werden we opgewacht door de coaches. We gingen vervolgens naar boven, helaas nog niet naar de studio (:puh:).

We kwamen aan bij een vergaderruimte, waar Sander Hoogendoorn ook al gauw te vinden was. Hij had net zijn programma erop zitten. We kregen de kans hem te interviewen en te vragen hoe zijn radiocarrière is verlopen en zijn mening op radiogebied. Hij gaf ons al een primeur dat zijn nieuwe show waarschijnlijk Sanderdome zou gaan heten. En wie de nieuwe programmering van 3FM een beetje gevolgd heeft is die naam uitgekomen. Na een half uur ging Sander weer weg en kregen we weer de nodige theorie. Voornamelijk het radio gedeelte hadden we al gehad en werd het dit keer wat algemener, communicatie. (gebaren, intonatie etc.)

Op het einde van de middag kregen we de kans in de studio te mogen kijken en zagen we hoe Barend van Deelen de Mega Top 50 presenteerde. Wel mooi om het met echte ogen te zien in plaats van puur op de webcam. In de tweede studio mochten we nog wat prutsen met het mengpaneel en Dalet. In mensentaal: Een soortbesturingssysteem waarmee je radio maakt. We konden doorlopen naar de speelplaats voor livemuziek en vervolgens live de uitzending van het NOS journaal bijwonen. Knap dat Rachid Finge onder zulke druk toch nog de presentatie kon houden. Uiteindelijk was het tijd voor de afrondingsfase. We namen afscheid van elkaar. Echt wel jammer hoor, het besef was er al gauw dat je niet zo gauw meer zo dichtbij 'radio-hulp' zou zitten en afscheid nam van de school.

Gelukkig hebben we inmiddels de kans gekregen om coach te worden bij de volgende lichting, maar daar heb ik nog geen bericht over gehad. Daarnaast ook iets compleet nieuws: een project om visual radio mogelijk te gaan maken in Twente. Dat zijn nog twee projecten die wellicht een vervolg krijgen maar nu in ieder geval nog niet.

Hier nog een fotocollectie van mijn bezoek:

BrTI8N7.jpg

eQoEkIG.jpg

oHX7K0f.jpg

3oFOCfL.jpg

JTug9fM.jpg

LgzSUkw.jpg

aB6XmRi.jpg

In de tussentijd heb ik ook het 1-jarig bestaan van mijn programma kunnen vieren. Hoewel het 1 jaar volhouden niet zo moeilijk is. Er waren gasten en een gezellige sfeer. Daarnaast ben ik in zeer korte tijd al voor de tweede keer naar de 3FM studio geweest, dit keer om live op de radio te komen. Het zat namelijk zo: Gerard Ekdom en Rob Stenders hebben dit weekend 3FM verlaten. In het vrijdagavond programma van Stenders is er wekelijks een popquiz waar twee willekeurige mensen voor mogen komen. Na een aanmelding had ik de eer om als laatste reguliere gast te mogen deelnemen in die popquiz.

Vorige week vrijdagnacht tussen 00:00 en 01:00 mocht ik mijn muziekkennis testen en zangkunsten laten horen. Echt in vorm was ik niet, dat zal wel een beetje door de druk komen. (;)) Helaas heb ik met 1 punt verloren, maar het ging vooral om de ervaring. Die uitzending is terug te luisteren via deze link (vanaf 1:48 uur begint het uur) Daar had ik dus de eer om het legendarische duo Rob Stenders en Fred Siebbelink te mogen ontmoeten. Inmiddels hebben ze gisteravond hun laatste uitzending gedraaid waarin Rob met een bungeejump in het diepe is gedoken.

Dat waren voornamelijk hoofd gebeurtenissen op radiogebied de afgelopen periode. Die hebben toch echt wel laten zien dat radio maken een super mooi vak is en geweldig zou zijn om in door te kunnen laten gaan. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan, het creatieve gedeelte blijft verdomd lastig. (wat overigens ook zo belangrijk is) Zeker gezien het bij mijn show vaak eenmalig is. In ieder geval, wat ik de komende tijd ga doen is in ieder geval mijn programma voortzetten en hopelijk nog meer kwaliteit kunnen bieden. Je bent in ieder geval weer op de hoogte gebracht en tot de volgende (denk ik)!6 Comments


Recommended Comments

En dat allemaal van onze belastingcenten !!! boehoe

Na een aanmelding had ik de eer om als laatste reguliere gast te mogen deelnemen in die popquiz.

De stem kwam me al bekend voor... Stenders Late Vermaak was eigenlijk mijn enige radioprogramma dat ik vrijwel altijd luisterde. Ontzettend jammer dat het weg is.

Share this comment


Link to comment

Dankjulliewel! :)

En dat allemaal van onze belastingcenten !!! boehoe

Citaat

Na een aanmelding had ik de eer om als laatste reguliere gast te mogen deelnemen in die popquiz.

De stem kwam me al bekend voor... Stenders Late Vermaak was eigenlijk mijn enige radioprogramma dat ik vrijwel altijd luisterde. Ontzettend jammer dat het weg is.

Ja klopt, een programma waar ik erg mee kon lachen. Er zat altijd een rode draad in die iedere week maar verder ging. Gelukkig komt het wel een soort van terug maar dan op Radio 2 en verschuift het een uur. Die naam ook One Night Stenders :schater:!

Share this comment


Link to comment

Leuk dat je weer van alles hebt beleefd en het met ons wil delen :tu: Nu al benieuwd naar je volgende stukje.

Share this comment


Link to comment

leuk en interresant werk, heb 1,5 jaar in hilversum op school gezeten, dus ook tijd zat bij mediapark geweest. (net voordat pim daar neergeschoten werd)

echter 3fm is voor mij de laatste zender die ik opzet dankzij giel beelen, die absoluut geen vernieuwend herhalend ( al vele jaren hetzelfde) saai herhalend kontkussend butmuziekdraaiend zelfingenomen en zelfverheerlijkende figuur is, (ik mag volgens mij geen retard zeggen)

maar dit alles niks te min voor jou natuurlijk

succes en probeer er iets van te maken!

goed werk!

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...