Jump to content
 • Sign Up

BBB - Bassieboy's Blog

Sign in to follow this  
 • entries
  19
 • comments
  91
 • views
  4,192

Runnin' down a dream

Bassieboy35

558 views

PYfIAbz.png

Zo, dat is even geleden. Ja, ik houd het forum nog steeds in de gaten, maar echt actief erop zitten heb ik niet echt tijd voor. Spijtig om te lezen dat OWN en Opinieblad nu ook zijn gestopt. De forumkrantjes zijn (tijdelijk) verleden tijd, maar er is nog steeds ruimte voor iedere blog. Zo ook voor deze. Soms twijfel ik om er wat op te zetten, continu in de herhaling vallen heeft ook geen zin. Vandaar dat het wat lang duurde voor de fans. Goed, gewoon een nieuw artikel in BBB. Waar gaat die over? Radio natuurlijk!

Gisteren was het weer zover, onze hersens mochten weer kraken bij de 3FM DJ Talentschool. Zoals gebruikelijk begonnen we om 10:00, we babbelden even over de periode dat we elkaar als groep even niet hadden gezien. Erg leuk, want vanaf dag één waren we al een hechte groep. Dat merk ik overigens trouwens in het gehele radio-vak, aardigere mensen kan je je haast niet wensen.

Na een korte bespreking over ons huiswerk was het tijd voor een nieuwe onderdeel. Audiovormgeving was aan de beurt. De twee heren van 3FM hadden iemand van VHU Media meegenomen. Een bedrijf dat jingles maakt voor radiostations in geheel Europa. Natuurlijk even handig om uit te leggen wat jingles nu zijn. Heel simpel gezegd maakt het iets kenbaar, bijvoorbeeld een stationsnaam. Een inspiratie vind je hier. De uitleg was kort, maar krachtig. Veel leuke jingles gehoord, maar goed als DJ kan je er eigenlijk geen genoeg van krijgen.

Tweede deel van de dag bestond uit een kleine herhaling van de vorige keer en een nieuwe opdracht, productie. In tweetallen moesten we het telefoon nummer van de persoon van VHU Media achterhalen. Iedereen begon al gauw computers op te zoeken en allerlei bedrijven te bellen. Zo wij ook en uiteindelijk kwamen we na wat belletjes op een nummer uit, wat helaas out to date was. De opdracht was inmiddels al afgelopen. Wat bleek was dat je het gewoon aan de twee heren van 3FM kon vragen. Moraal van het verhaal, vraag bekenden omdat ze vrijwel altijd 'ja' op iets zeggen. Punt was, iedereen dacht dat het niet toegestaan was. :puh:

De talentschool was toen inmiddels weer afgelopen en de volgende keer hadden we ingeplant. Die overigens dit keer bij 3FM zelf is. We konden in ieder geval al rekenen op een bezoek van Rob Stenders, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren. Maar goed, dat is iets voor de volgende keer.

fK3bknQ.jpg?1

Zelf kortgeleden ook mijn eigen mengpaneel voor thuis aangeschaft, moet nog wat kleine dingen aanschaffen om echt te kunnen beginnen. Dan kan ik in ieder geval thuis ook wat prutsen. En dan ook nog eens afgelopen week kaarten voor Dutchvalley gewonnen bij Radio Veronica. Kortom, runnin' down a dream!7 Comments


Recommended Comments

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...