Jump to content

BBB - Bassieboy's Blog

  • entries
    19
  • comments
    91
  • views
    44,940

(Publieke) Radio Ring


Bassieboy35

1,200 views

PYfIAbz.png

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder na het vorige artikel. Daarin had ik beloofd je weer lastig te gaan vallen met radioverhalen. Deze keer weer zo'n artikel over de radio. Het was namelijk de week van de Gouden RadioRing. Voor de mensen die niet weten wat dat precies inhoud; het zijn eigenlijk de publieksprijzen voor de Radio. In Nederland bestaat er ook een versie voor de televisie die wat bekender is. Dit wordt dan ook enkel op 101TV en de radio uitgezonden. In ieder geval mocht ik er dit jaar weer heen, net zoals bij de vorige editie. Het vond dit jaar plaats in Het Gooiland Theater in Hilversum. Een van de radiosteden in Nederland.

Eenmaal aangekomen sloot ik achteraan in de rij van mensen die allemaal nog over de rode loper moesten. Op de rode loper zag ik al aardig wat bekende DJ's aan de mouw worden getrokken om even een praatje te houden. Binnen was het al snel tijd om plaats te nemen in de zaal, want de show en opnames konden ieder moment gaan beginnen. Ik liep achter Jeroen Kijk in de Vegte, die ik als Mol verdenk bij Wie is de Mol?, langs om naar een vrije stoel lopen. De avond begon met het uitreiken voor de Marconi Oeuvre Award, die aan Tineke de Nooij werd uitgereikt. Met haar 75 jaar presenteert ze nog altijd dagelijks op NPO Radio 5 haar eigen programma. Ook werd er nog een prijs uitgereikt voor het Beste Aanstormende Talent en Beste Radiostation. Deze drie prijzen zijn beide uitgekozen door een jury.

De andere prijzen, waar het publiek op heeft gestemd zijn de Zilveren Radioster Man en Vrouw en het allerbelangrijkste is de Gouden Radio Ring voor het beste programma. Deze werden later op de avond nog uitgereikt met afwisseling van wat speeches en optredens. Het was overigens wel toevallig dat voor al deze publieksprijzen de genomineerden mensen en programma's bij de publieke omroep zitten. De winnaars waren dan ook Eva Koreman (NPO 3FM), Gerard Ekdom (NPO Radio 2) en Helemaal Haandrikman (NPO Radio 2). De commerciëlen kwamen dit jaar geen eens in aanmerking. Niets ten nadele van de winnaars en organisatie, maar dat vind ik toch wel een gemiste kans. De commerciëlen lieten dit ook weten door grote afwezigheid naar mijn idee.

Na de uitreiking vond er nog een borrel plaats waar ik een oude bekende tegen kwam. Iemand van de 3FM DJ Talentschool waar twee jaar terug aan mee heb gedaan kwam ik weer eens tegen. Mijn broer had het op gegeven moment al gauw gezien en aangezien we ook nog thuis moesten komen gingen we al vrij vroeg weg. Persoonlijk vond ik dat ook niet zo erg, omdat de sfeer er toch wat minder in leek te zitten dan vorige editie. De locatie was wat minder dan vorig jaar en de commerciëlen waren dus zo goed als afwezig. Hoe dan ook gingen we wel naar huis met een goodiebag met daarin onder andere een boek over David Bowie. :puh:

r0oIPhw.jpg?1

T1EQhul.jpg?1

2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...