Jump to content

BBB - Bassieboy's Blog

  • entries
    19
  • comments
    91
  • views
    4,636

Zes jaar Bassieboy35


Bassieboy35

607 views

PYfIAbz.png

Vandaag zit ik 6 jaar op het forum en ik kwam op het idee om eens terug te kijken op mijn forumgeschiedenis. Waarom ik dit niet bij 5 jaar heb gedaan of wacht tot de 10 jaar? Geen idee. Uiteraard ga ik veel dingen vergeten, maar toch pak ik een paar mooie momenten die me zijn bijgebleven. Niet alles was even rooskleurig en dat ga ik ook absoluut niet verbergen.


The Golden Guys Clan

Hier begon eindelijk een beetje mijn forumperiode. Vlak daarvoor was ik eigenlijk actief geworden op het forum (begin 2011) en had toen de The Golden Guys Clan opgericht. Hier op het forum was de clan best wel een flop, de activiteit viel best tegen. Daarnaast was ik ook nog niet volwassen. Buiten het forum en voordat de clan op het forum bestond was het een grote vriendengroep waar wij als kleine jochies iedere dag uren per dag op GTA IV versleten. Ik was helemaal weg van het spel en zo is mijn liefde voor GTA dan ook ontstaan.

Ik kwam met het idee om de clan ook op het internet te zetten om 'm groter te maken, wat positieve maar ook veel negatieve reacties opleverde. Alleen ik was niet bekend met een forum. Ik wist amper wat erop te vinden was en wat de mensen deden. Vandaar dat het 'schaamgehalte' voor mijn posts van toentertijd ook erg hoog is. Hierdoor had ik bij de rest van het forum ook een slechte reputatie opgebouwd denk ik. Ik ben wat posts tegengekomen, dat wil je niet weten... clown.gif Maar goed, toch nog een waardig afscheid met onder andere een mooi filmproject.

Andere filmpjes voor de liefhebbers:

en de
.

Top Gear GTA IV

Ik had door dat ik wel op dit forum wilde blijven, het sprak mij aan. Dus ik moest mijn reputatie verbeteren en was inmiddels ook tegengekomen dat er wat rangen bestonden. Mijn doelen waren gezet. Hoe moest ik dat veranderen? Nou, ik had best veel tijd, Top Gear keek ik veel en ik speelde nog steeds GTA IV. Wat ontstond uit deze combinatie? Juist, Top Gear GTA IV. Helaas ben ik wel bang dat die link niet werkt, gezien het topic in het archief/prullenbak staat. Ik had in ieder geval een mooi circuit opgezocht en ging op zoek naar content. Ik merkte dat mensen wel waardering voor het project hadden; er kwamen veel positieve reacties van de kijkers. Ook @Jacky-2007 had waardering voor het project, die later ook nog veel voor mij heeft betekent op het forum. Er waren gasten met de reasonably priced car:

1. Mythbuster tijd: 00:57,3

2. Msigamer08 tijd: 00:57,7

3. Big Boss tijd: 00:59,3

4. BiglifeRPG tijd: 01:00,6

Zoals je ziet bleef het wel bij

, het project was erg tijdrovend, maar super leuk was het als er weer een aflevering klaar was. Hier begon ook langzaamaan mijn interesse in het dagelijks GTA IV spelen te stoppen .

Gangs

Ook ik heb aardig wat gangs versleten. Mijn eerste deelname was bij Algonquin Hustlers, hier leerde ik de eerste mensen van het forum goed kennen. Met Myron.b heb ik tot de dag van de vandaag nog steeds dagelijks contact. Het was meer een gang voor het praten, maar zocht eigenlijk ook weer wat meer. The Covesight Community bood een oplossing met een externe SA:MP server. Man, wat was dat een mooi project. Af en toe zoek ik nog de blog op en kijk ik naar de afscheid video's. Jammer dat zoiets niet meer bestaat. Er zijn nog zoveel gangs die ik hier kan gaan noemen, maar voor hier houd ik het een beetje voor het gezien. Gangs zijn eigenlijk nooit echt mijn ding geweest, ik zocht vaak al gauw weer wat anders.

526d9240459b5-Logotekst.png

Promoties

Ja, wat gebeurde er toen? Eigenlijk was ik dat zelf ook voor een groot gedeelte vergeten. Ik had het volgens mij wel een beetje mijn ideeën gebruikt wat betreft grote projecten en had het Games Forum gevonden. Aldus de moderators van toen was ik daar 'behulpzaam' en verdiende ik daardoor een zwart laagje in juni 2012. Die had ik eigenlijk al een beetje uit het oog verloren, omdat ik niet meer met projecten bezig was. Dat was mijn redenering om hogerop (jaja, daar is de uitspraak weer) te komen. Natuurlijk was ik daar erg blij mee en vond het eigenlijk wel voldoende qua rang. Nietsvermoedend was ik zo'n vijf maanden later klaar voor een groen laagje. Waar ik dat aan te danken had? Geen idee eigenlijk. Hoewel ik dat jaar niet als beste ervaar gaf het wel een boost in motivatie. De Awards van dat jaar waren geweest en kreeg de eer om op mijn verjaardag (7 januari 2013) voor de eerste keer Moderator te worden. Ik weet nog wel hoe ik flink in de zeik werd genomen die avond ervoor, maar dat was het waard haha.

SCM Masterclass

Vijf dagen later begon een project dat mij ook erg is bijgebleven. Dutchy3010 en PatrickW kwamen met het idee om hun kennis te gebruiken om andere mensen aan het scripten te zetten onder de noemer SCM Masterclass. Het programma bestond uit drie weken waarin we als deelnemers huiswerk meekregen. Drie weken later kwam ik met een, al zeg ik het zelf, mooi resultaat. Ik ben daarna nog wat verder gaan prutsen, maar dat heeft niet erg lang stand gehouden. Echter, nogmaals dank voor die mogelijkheid!

5RQE4mE.png?1

Contests

Naast mijn eerste moderatieacties had ik inmiddels ook het Contests forum gevonden. Ik had al meerdere malen meegedaan aan contests, zo had ik onder andere de GTAGames Photo Contest gewonnen. Als ik nu weer terug kijk hoeveel mensen er toen nog aan Contests deelnamen, wat een verschil met nu. Maar goed, die is inmiddels nu ook weer opgepakt. Zoals je misschien al uit mijn gedachtegang weet, ben ik een persoon die graag wat meer doet dan posten en dus zocht ik het bij Contests voor een volgend project. De Politieke Contest was de eerste contest die ik organiseerde. Partijen moesten hun eigen ideeën verwoorden in vijf rondes. Later dat jaar organiseerde ik samen met Asphyxiated ook nog de BAWSAQ Contest, over aandelen. Vorig jaar ook nog een contest en dit jaar weer, maar om alles te gaan benoemen wordt een beetje te veel van het goede.

PContest_zps6e19ea88.png

Ocean Weekly News

Voor dit forumkrantje moeten we een klein stapje terug in de tijd. Ik heb helaas geen toegang of notities meer over data van mij bij OWN, maar na lang zoeken kwam ik De Tien van editie 297 tegen. Dat was voor zover ik weet mijn eerste artikel bij de OWN. Een hele eer was het daar om te mogen werken en nog geen twintig edities later werd ik aangesteld als Co-Hoofdredacteur. Later werd ik er ook nog Hoofdredacteur. Ik merkte dat het een hele klus was, gelukkig was er goede hulp van onder andere Cabyon, de Co-Hoofdredacteur. Ondanks dat waren er toch weken waar je soms 6 artikelen schreef, omdat anderen niet konden. Het wekelijkse schrijven brak mij op en daardoor besloot ik ongeveer een jaar later te stoppen.

Tussenstop

Inmiddels was GTA V lang en breed uitgekomen en had ik voor het eerste de release van een GTA hier op het forum meegemaakt. Naar mijn idee zag ik de bomen door het bos niet meer en op de een of andere manier kon ik niet zo goed tegen die GTA V hype. Vraag mij niet waarom, maar dat was voor mij een van de redenen om te vertrekken. Ook mede dankzij het vertrek bij OWN had ik het gevoel dat ik hier nog weinig te zoeken had. De passie voor radio had ik toen ook ontdekt en daardoor besloot ik te stoppen. Ik ging vissen in mei 2014. Ik had die periode wel opeens zeeën van tijd, want ik had net de examens erop zitten. Heel af en toe piepte ik nog even langs, maar probeerde zo anoniem mogelijk te blijven. Dus lang bleef ik niet hangen.

4sNcc13.png

Comeback

En voor de comeback springen we een jaar vooruit. Zo rond de laatste periode van 2015 besloot ik een kijkje te nemen en ik bleef weer hangen. Waarom? Geen idee, ik had in ieder geval zin om weer nieuwsberichten op te pakken, wat ik voordat ik wegging deels ook al deed. Daarnaast nam ik voor het eerst de taak van het Jaarboek te organiseren op mij. Ik zag dat er nog weinig concreets was, dus besloot ik het voortouw te nemen. Gauw probeerde ik er nog een GTA Top 40 door te drukken die aan het begin van het jaar uitgezonden werd. Na wat gesprekken kon ik ook weer op mijn oude plaats terug komen. En nu in bijna mei 2016 zijn we hier.


Zo, ik hoop dat het een beetje leuk was om te lezen en het niet al te egoïstisch overgekomen is. In ieder geval mijn terugblik op 6 jaar GTAForum. Bedankt voor het lezen en ja tot de volgende keer bij deze blog. Een datum kan ik beter niet noemen... puh2.gif

7 Comments


Recommended Comments

Erg leuk om zo'n persoonlijke beschrijving van een forumcarrière te lezen! Gefeliciteerd met 6 de mooie jaartjes met veel memorabele momenten en ga vooral door met waar je mee bezig bent!

Link to comment

Top Gear was echt leuk om te kijken, net weer met plezier de afleveringen terug gekeken.

Ik hoop dat je nog lang blijft, je bent een topgozer en ik waardeer je enorm als moderator.

Link to comment

Het is heel erg mooi om even terug te blikken naar de contest die we toen hebben georganiseerd. In die drie jaar die we hebben meegemaakt op het forum was het erg gezellig! Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...