Jump to content

BBB - Bassieboy's Blog

  • entries
    19
  • comments
    91
  • views
    4,643

Mijn eerste CD


Bassieboy35

623 views

PYfIAbz.png

Ja, OWN is weg. Geen wekelijks blogs meer en daarmee moet het blog gedeelte het hebben van persoonlijke blogs of Inactief. Reden genoeg om voor mij eens weer ergens over te schrijven. Zoals jullie misschien wel weten ben ik een erge muziek liefhebber en dat is ergens begonnen...

Als ik zo terugkijk is het voor mij nog helemaal niet zo lang geleden dat ik mij echt in muziek ging interesseren. Naja eigenlijk ook weer wel. Voor 25 juni 2009 luisterde ik nooit bewust muziek, ik zette het nooit uit mijzelf op. Tot die dag, 25 juni 2009, ik had die ochtend voor de verandering eens de tv aangezet en ging naar het nieuws kijken. Iets wat ik normaal dus nooit deed. Laat het nou net die dag zijn geweest dat The King of Pop, Michael Jackson overleed. Wie was Michael Jackson? Ik als toen nog 12 jarige had er wel eens van gehoord, maar had mij nooit in de man verdiept.

Wel merkte ik dat het een big thing was, dus later die dag ging ik op YouTube op zoek naar zijn muziek. Vraag mij niet waarom, maar ik luisterde het zo zacht dat niemand het kon horen. Uit schaamte denk ik. De muziek vond ik nog eens leuk ook! Ik kende eigenlijk best wel wat nummers, maar wist nooit dat Michael Jackson de uitvoerende artiest was. Daarna heb ik vrijwel een Michael Jackson verslaving eraan over gehouden dat ik dag in dag uit niets anders luisterde dan Michael Jackson voor ongeveer anderhalf jaar. Toen was het opeens gedaan. Uiteraard luister ik nog steeds wel naar zijn muziek, maar wel in mindere mate. Neemt niet weg dat hij eigenlijk mijn basis is geweest voor de muziekwereld en het mijn favoriete artiest is. Ja, ik weet het, mosterd na de maaltijd.

Waarom begin ik over Michael Jackson? Nou, het eerste nummer van mijn eerste CD was jawel, Michael Jackson - Rock With You. In die tijd (2004) had ik net een stereo-installatie gekregen en kon ik daardoor die CD wel eens luisteren. Om een beeld te geven, de CD is eigenlijk geript en kreeg ik van een kennis. Er staat vrijwel alleen maar disco muziek uit de jaren 70 en 80 op. Als daar mijn voorliefde voor muziek uit deze decennia komt weet ik niet. Ik klikte altijd meteen door naar mijn favoriete nummers van de CD. Rock With You was er daar een van. Verder staan er ook nog andere geweldige nummers op die je nooit op de radio zult horen, maar zeker het luisteren waard zijn naar mijn idee. Een tijdje terug kwam ik de CD eens weer tegen en kon ik weer herinneringen ophalen. Om van te gaan watertanden en dat deed ik ook zeker toen ik al die geweldige nummers weer eens hoorde. Veel nummers kon ik skippen. Een paar pikte ik eruit en noteerde ik even zoals ik dat bij veel muziek doe, zodat ik die niet vergeet. Er staan ook wel wat bekende nummers op zoals

, Chake Khan - Ain't Nobody of een groot gedeelte van het repertoire van
.

De onbekendere, maar ook leuke kant daarentegen, komt van het genre Italodisco. Een genre dat voor mij nog best onbekend was. Na wat onderzoek blijkt het eigenlijk een soort voorloper te zijn op de populaire disco muziek uit de jaren 80. Een paar singletjes die onder andere tot dit genre behoren heb ik eruit gepikt en wou ik graag met jullie delen. Veel klinkt erg futuristisch en kenmerkt zich erg voor muziek uit die tijd. Er zitten ook wel wat foute nummers tussen. :$

Ken jij deze nummers? Wat vind je ervan? Wat was jouw eerste CD?

6 Comments


Recommended Comments

Pas van een artiest gaan houden als 'ie overlijdt :7.. Maar ach, je was 12, dus dan kan dat wel.

Mijn eerste CD kan ik me niet meer herinneren, waarschijnlijk was dat een CD die een nichtje voor mij had gebrand waar allemaal muziek van Limewire op stond :clown:.

Mijn eerste plaat kan ik me echter wel herinneren, dat was ''Skunk'' van Doe Maar! Inmiddels heb ik een aardige collectie opgebouwd en ga ik volgende maand zelfs naar Doe Maar toe! :D

Link to comment

Met een gratis virus voor de pc erbij? :puh:

Ahja, Doe Maar leuk hoor en veel plezier de 15e/16e/18e juni!

Link to comment

Er was eens een tijd dat Limewire nog betrekkelijk veilig was :)

14 juni :clown:, direct kaarten gekocht toen het concert aangekondigd werd, helaas kan ik zodoende niet naar Bruce..

Link to comment

The Nightfly van Donald Fagen of Thriller van Michael Jackson, ik weet het niet meer precies.

Link to comment

Er was eens een tijd dat Limewire nog betrekkelijk veilig was smile3.gif

I did not have sexual relations with that woman. :puh:

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...