Jump to content
 • Sign Up

BBB - Bassieboy's Blog

Sign in to follow this  
 • entries
  19
 • comments
  91
 • views
  4,411

Soepel

Bassieboy35

395 views

PYfIAbz.png

Dan begin je deze blog met het idee dat je wel iets hebt om te schrijven. In principe is dat wel zo, maar je moet er maar net op komen. Hoewel ik zei dat je hier niets verplicht bent, wil ik toch wel eens in de zoveel tijd wat posten. Zeker nu ik bij OWN weg moet ik het met deze blog doen. Maar dat is helemaal geen probleem, ik bepaal hier mijn eigen onderwerp.

Gisteren zat ik weer vijf uur achter elkaar in de studio muziek te draaien. Mijn ouders zijn eigenlijk vaste luisteraars en mijn vader weet hoe die whatsappjes moet versturen. Nouja, een vrij grote vooruitgang als ik terug kijk naar een jaar of twee geleden. Maar daar gaat het nu niet echt om. Hij stuurt mij nog wel eens een complimentje of wat juist beter kan via Whatsapp. Hoewel mijn ouders geen profs zijn, zijn het toch ook luisteraars die je show kunnen beoordelen met een goed of een slecht, bijvoorbeeld.

Vaak krijg ik iets toegestuurd met het woord 'goed'. Goed is uiteraard een positief woord, maar in de zin van feedback over een radioprogramma vind ik het altijd een beetje lastig te peilen. Gisteren kreeg ik toegestuurd, ik zal het even letterlijke citeren: 'Gaat soepel'. Toen ik thuis kwam vroeg die ook nadrukkelijk als ik begrepen had wat hij ermee bedoelde. Nou en of. Hoewel het maar twee woordjes zijn kan ik er erg veel mee. Soepel is in mijn ogen een belangrijke factor voor een goed, ja ik doe het nu zelf ook, radioprogramma.

Als een uitzending soepel verloopt, loopt alles mooi achter elkaar door. Sowieso met het gebruik van 'up-tempo' platen, correct jingle-gebruik en vlot, maar duidelijk praten gaat het al aardig soepel. Het moet lopen als een trein. Niet dat je als een speer door de uitzending wil omdat het dan achter je is, maar gewoon het aangenaam maken voor de luisteraar. Als ik een beetje kijk naar mijn niveau was ik het volledig met hem eens. Twee platen in het begin, vervolgens een kleine spreek houden met introductie, kleine terugblik op de week en meteen al beginnen met die nieuwe plaat. Tijdens de intro vertellen wat eraan zit te komen en door.

Hopelijk gaat het me in de komende tijd nog soepeler af, want progressie maken is uiteraard de bedoeling. Niet zo'n lang artikel dit keer, maar dat maakt niet uit. De luisteraar wil vooral muziek horen, als je lang loopt te praten zit je alleen maar in de weg en wordt je uitgezet... :clown:4 Comments


Recommended Comments

Bij AAFM, de lokale omroep van Almelo. Daar doe ik iedere zondag mijn eigen programma Basentijd tussen 12:00-13:00 en om de twee weken doe ik er een ander programma bij tot 17:00. Dat is ook op de zondag. :)

Share this comment


Link to comment

Nu iets meer dan een half jaar, mocht je willen weten hoe ik er ben gekomen moet je anders even 'Mijn jaar Deel I en II' lezen. ;)

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...