Jump to content

Nick's Life in a Blog

  • entries
    6
  • comments
    38
  • views
    4,950

#3 Vrienden voor altijd?


NickOwnage

1,517 views

 Share

blog-0512823001482234246.jpeg

Vrienden voor altijd?

Deze week weer een nieuw item: Vrienden voor altijd? Ik probeer elke week iets te plaatsen op deze blog en dat gaat me toch eigenlijk wel goed af. (Al zeg ik het zelf) Afgelopen week weer iets anders meegemaakt. Ik zal bij het begin beginnen. Ik heb een vriend die sinds een half jaar in een andere plaats woont in verband met zijn studie. We hadden altijd dagelijks contact via de app, Xbox, bij voetbal of bij elkaar thuis. Sinds hij dus in die andere plaats is gaan wonen is dat contact minder. We spelen andere games (op andere tijden ivm werk/school), we appen nooit meer en hij zit ook niet meer bij me in het team. Ik beschouwde hem altijd als een van m'n beste vrienden en hij mij ook.

Laatst kreeg ik een appje hoe het met me ging, zodoende dus weer contact. Het leek hem leuk om weer eens langs te komen. Zijn moeder woont vlakbij ons in de buurt. Ik was natuurlijk razend enthousiast! Eindelijk elkaar weer zien. (Het klinkt bijna als een slechte cliché soap). Blijkbaar had hij tussendoor ook ineens een andere vriendin (Geeft aan hoe goed we elkaar volgden). Die wilde hij meenemen om gelijk kennis te maken. Open als ik ben mocht dat natuurlijk van mij. Ik stuurde hem op de dag dat hij zou komen nog een appje om dan met z'n drieën naar een café te gaan (waar mijn vriendin ook zou zijn). Jammer genoeg kon dat niet omdat hij ook nog andere dingen te doen had. Normaal was hij altijd op tijd, dus we hadden om 7 uur afgesproken. Hij was gewoon 15 minuten te laat! Dit frustreerde mij al, omdat ik er echt zin in had.

Daar was hij!

Om 19:15 uur werd er op de bel gedrukt. Daar was hij! Ik deed de deur open en heette ze van harte welkom. Ik stak mijn hand uit naar haar en stelde mij netjes voor. Ik kreeg een of ander slap handje en een mompelend antwoord terug waarin ze haar naam noemde. Ik liet de 2 binnen en vroeg of ze iets te drinken wilden. Allebei zeiden ze dat ze wel graag cola wilden hebben. Ik liep verder door de huiskamer (waar mijn ouders zaten) naar de keuken. Toen ik drinken aan het pakken was gingen ze zitten en begon m'n moeder te praten tegen hem. Simpele dingen hoe het met hem was etc. Zoals ik al zei hij kwam dagelijks bij ons in huis en hij mocht net zoveel als ik. Z'n vriendin was ook gewoon gaan zitten en had zich niet eens voorgesteld aan mijn ouders (terwijl ze elkaar voor de eerste keer zagen, zeer vreemd). Ik ging erbij zitten en begin met hem te praten over hoe het op z'n nieuwe school was en met voetbal, tot ineens zijn vriendin het gesprek begon over te nemen en alleen maar over haar voetbal aan het praten was. En dat ging maar door en door..

Ik was van plan om er wat van te zeggen, maar ik wilde me dit keer netjes gedragen. Zeker omdat ik mijn maat al zolang niet gezien had, is het eerst weer even aftasten. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat ik zeer blij was dat ze niet mee gingen naar het café. Mijn vader keek af en toe op zijn telefoon en mijn moeder ook. De normaalste zaak van de wereld bij ons thuis. Anderhalf uur later in de vermoeiende, saaie gesprekken van die vriendin besloten ze om weer naar huis te gaan. Ik zat eens na te denken wat ik nou te weten was gekomen over het leven van mijn kameraad. Veel vertellen kon hij niet, omdat zij er iedere keer met de kwetterbek tussen zat. Het enige wat ik hoorde is dat hij weinig van zijn oude leven over had.

Zo klote!

Toen ze richting de deur liepen, keek ik nog even op naar mijn ouders die mij aankeken met een gezicht van "Wat ben ik blij dat ze weggaan." Mijn moeder zei daarna al gelijk: "Zo klote! Heb me er de hele dag op verheugd om dat ventje weer te zien en dan overkomt dit je. Hij zit compleet onder de plak." Ik gaf haar gelijk en zei daarop: Zo zonde, door dat mens vind ik het straks gewoon vervelend om mijn kameraad te zien. Ik had beloofd dat ik nog eens bij hem langs zou gaan, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.

Oftewel daaaagggg... denk ik.

Hebben jullie wel eens zoiets meegemaakt en wat hebben jullie toen gedaan?

 Share

9 Comments


Recommended Comments

Nog nooit meegemaakt, maar het klinkt zeer kut. Je wilde zo graag weer eens bijpraten met je maat en dan loopt zo'n trutje het te verpesten. Jammer. Maar je kan hem ook gewoon eens uitnodigen met als smoes er een mannen-avond van te maken oid. Er zijn genoeg excusen om die chick buiten de deur te houden. ;)

Link to comment

Ja, kunnen er wel eens een mannen-avond van maken, maar weetje ik denk dat ik haar ook moet accepteren. Doe ik dat niet dan raak ik hem sowieso kwijt.

Link to comment

Uit de beleefdheid om haarzelf niet voor stellen had ik eerder verwacht dat het een verlegen persoon zou zijn. Ik herken de situatie van elkaar lang niet gesproken te hebben, maar niet met een vriend of vriendin meenemen. Vind dat eigenlijk heel normaal om alleen te komen of te laten komen omdat de band die je met diegene hebt opgebouwd al lang bestaat en het dan raar aan zou voelen om spontaan iemand mee te nemen.

Desalniettemin zou ik toch over een tijdje weer alleen met hem afspreken. Wie weet is het dan al uit of kun je natuurlijk voorzichtig zijn mening vragen over deze keer of relatie.

Link to comment

@Bas: Als ze verlegen was, was het al een stuk minder erg, maar daar lag het niet aan. Ik denk ook dat ik over een tijd wel weer met hem afspreek. Hij had haar denk ik meegenomen omdat ze samen bij zijn moeder zouden slapen, dus snap wel dat hij haar meenam. Hij heeft het wel gevraagd (maar ik ben dan weer te beleefd om nee te zeggen) Volgende keer doe ik dat wel denk ik.

Link to comment

Bah, echt walgelijk zulke mensen. Als je bij iemand thuis komt die je nog niet kent vind ik gewoon dat je je netjes moet gedragen en je normaal voor te stellen, ook al is het een vriend van je vriendje/partner. Echt knap van je dat je je zo lang rustig hebt gehouden. Die was er bij mij niet meer ingekomen.

Leuke stukjes blijf je trouwens schrijven, keep it up! :tu:

Link to comment

Irritante vriendin, zonde van jouw tijd en vooral frustrerend. Hopelijk zie je maat nog een andere keer en dan zonder zijn chick. Wrs kwam hij ook te laat, vanwege zijn vriendin ;)

Link to comment

Irritante vriendin, zonde van jouw tijd en vooral frustrerend. Hopelijk zie je maat nog een andere keer en dan zonder zijn chick. Wrs kwam hij ook te laat, vanwege zijn vriendin knipoog.gif

Ik dacht precies hetzelfde, Aron. :)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...