Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85609

FIA onderzoekt teamorders McLaren


Typhoon

336 bezichtigingen

F1Bulletin4.png

De 1-2 overwinning van McLaren in Monaco krijgt een staartje. Teambaas Ron Dennis gaf na de race openlijk toe dat het team besloot om de zege aan Alonso te laten. Halverwege de race werd de strategie van rookie Lewis Hamilton aangepast, dit deden ze om de 2 coreurs niet met elkaar in gevecht te laten komen (Veel kans dat ze er alle 2 afvliegen) Het wijzigen van Hamilton zijn strategie, en dus Alonso te laten winnen is de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) het verkeerde keelgat in geschoten.

Een statement van de FIA vertelde: "De FIA heeft een onderzoek ingesteld naar het team van McLaren-Mercedes, aangaande de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Monaco. Wellicht heeft het team tegen de International Sporting Code gehandeld. De situatie wordt bestudeerd, waarna een aankondiging zal volgen."

In Engeland is er grote ophef ontstaan over de teamorders. De britse pers is woedend op Ron Dennis, omdat hij Lewis Hamilton zijn eerste zege heeft ontnomen. Ron Dennis is het niet met de FIA eens, hij zegt dat het teamstrategie is, geen teamorders. "Teamstrategie helpt een team een race te winnen, teamorders zijn manipulatie. Ik heb niet het gevoel dat we iets verkeerd hebben gedaan, ik zal rustig slapen," verklaarde hij.

In 1998 gebeurde hetzelfde, hier werd tijdens de GP van Australië Mika Hakkinen (2 voudig wereldkampioen) overduidelijk voorgelaten door David Coulthard, toen Hakkinen problemen had bij de pitstops. Ferrari zal van deze situatie het meest profiteren, tenminste wanneer McLaren een straf krijgt. Rubens Barrichello moest Michael Schumacher tijdens de GP van Oostenrijk in 2002 voorlaten toen ze de finishlijn passeerden, dit terwijl Rubens de hele race gedonmineerd had. Sinds die actie zijn teamorders verboden en gelden deze regels.

We zullen jullie op de hoogte houden over deze kwestie!

--Geschreven door Typhoon--

6 reacties


Recommended Comments

Ik hoop dat alonso en Hamilton er dan uitgaan en de punten worden teruggetrokken.

Dan is het

1)Massa

2)Fisichella

3)Heidveld

Ik hoop het.

Ik heb het niet zo voor MClaren :clown:

Link to comment

Dat uit 1998 was dat McLaren in die GrandPrix zo veel sneller was, dat ze hadden afgesproken dat diegene die het eerst de eerste bocht in ging mocht winnen, en dat was dus Hakkinen. Dat van Barrichello en Schumacher was trouwens tijdens de GP van Oostenrijk in 2002, voor de mensen die dat nog niet wisten. Daarna zijn teamorders dus verboden geworden, wat in mijn ogen ook terecht is.

Goed stukje Typhoon :tu: Ik had er op internet al wat van gelezen, en ik ben zeer benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Link to comment

Was vergeten te melden dat het in de GP van Oostenrijk was. Ik weet nog wel hoe dat ging :puh: Vlak voor de finish liet Rubens Michael er voor bij.

Link to comment
Was vergeten te melden dat het in de GP van Oostenrijk was. Ik weet nog wel hoe dat ging :puh: Vlak voor de finish liet Rubens Michael er voor bij.

Dat commentaar van Mol er ook bij: "Nee, wat ziek. (...) Dit belachelijke podium laat ik voor wat het is." Prachtig :puh:

Link to comment

Ik vind dat Hamilton dan gewonnen heeft, ik vond het al zo raar. Ik had vanochtend op Formule1.nl al een stuk gelezen, en daar stond: Dat Hamilton ongeveer 3 ronden na Alonso binnenkwam, terwijl hij nog wel eventjes door kon rijden, zo dat hij voorsprong zou kunnen opbouwen, Hamilton keek ook al zo teleurgesteld. Jammer hoor...

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...