Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579831

Editie 8 - Game On


Dutchy3010

624 bezichtigingen

blog-33831-1159402013.jpg

Deze rubriek is geschreven door SamShine

We zijn alweer een tijdje bezig met OWN en Game On. Je kan je hoogstwaarschijnlijk nog wel de editie bedenken dat ik je heb uitgelegd welke next-gen console het beste voor jou geschikt is. Daarbij was de Wii een van de keuzes. Nintendo heeft lange tijd heel geheimzinnig gedaan over allerlei dingen die onderdeel waren van de Wii. O.a. prijs, releasedatum, controller (is vanaf afgelopen E3 bekend trouwens) en ge zo maar door. Maar er is eindelijk duidelijkheid! De Wii komt in Nederland en Belgie uit op 8 December voor de prijs van € 250,-. Naast de console krijg je de volgende onzinnige troep erbij, namelijk: de Wiimote, Nunchuck, een exemplaar van Wii Sports, een AC adaptor, een A/V kabel, een console stand, een sensor bar, een sensor bar stand en twee AA batterijen. Meer informatie over deze dingen kan je hieronder vinden. Doorlezen dus!

Inleiding

De Nintendo Wii is de vijfde spelcomputer van Nintendo en moet het principe van ‘gamen op een TV’ helemaal omgooien. Het grootste aandachtspunt van Nintendo haar spelcomputer is de draadloze controller. Deze controller maakt gebruik van ‘motion-sensor’ technologie. De Nintendo Wii kent, net als de Nintendo



DS, ondersteuning van Nintendo Wi-Fi Connection (de online service van Nintendo). Hierdoor is er online content te downloaden, zijn spellen online te spelen en meer.

Een andere unieke mogelijkheid van de Wii is de ‘Virtual Console’ functie. Via deze functie kun je meer dan 20 jaar aan Nintendo-geschiedenis downloaden naar je Wii. Spellen van de NES, SNES, en Nintendo 64 zijn hierdoor te spelen op de Wii. Ook Sega en Hudson Soft bieden hun klassieke spellen aan via deze online service. Ook GameCube spellen zijn te spelen op de Nintendo Wii, met alle bijbehorende GameCube-accessoires.

Technische specificaties

Over de specificaties van de Nintendo is vrij weinig vrijgegeven, en waarschijnlijk zullen we ook nooit helemaal achter de definitieve specificaties komen. Nintendo wil zich namelijk focussen op de al eerder genoemde controller van de spelcomputer. Duidelijk is in ieder geval dat het apparaat een 729 MHz processor bevat, genaamd ‘Broadway’, welke ontwikkelt is door IBM. ATI is verantwoordelijk voor de 243 MHz GPU van de Wii. Deze processors liggen op gebied van MHz dicht bij de kracht van de eerste Xbox. De Wii bevat 88 MB aan intern geheugen. Volgens ontwikkelaars is het ontwikkelen voor de spelcomputer zeer gebruikersvriendelijk en goedkoop vanwege de goed in elkaar stekende architectuur.

Verder kent de Nintendo Wii 512 MB intern flashgeheugen, waar bijvoorbeeld muziek, afbeeldingen, savegames, video’s en downloadable content op kan worden geslagen. Via de twee USB-poorten aan de achterkant van de Wii is het geheugen uit te breiden door er bijvoorbeeld een harde schijf op aan te sluiten, maar ook SD cards kunnen in de Wii worden gestopt. Ook ondersteunt de Nintendo Wii Wi-Fi-mogelijkheden, zodat er een draadloos Internetsignaal kan worden opgevangen. De Revolution kan ook DVD-films afspelen doormiddel van een DVD uitbreiding.

Uiterlijk

Nintendo heeft een opvallend kleine spelcomputer ontworpen. De Nintendo Wii is naar Nintendo’s eigen zeggen ‘iets kleiner dan drie DVD-hoesjes hoog’. Dit maakt de Nintendo Revolution de kleinste spelcomputer tot nu toe. Aan de voorkant vinden we een lichtblauw-gloeiende DVD/CD ingang, waar bijvoorbeeld de games in moeten worden gestopt. De twee USB-poorten bevinden zich aan de achterkant. Aan de zijkanten zitten een ventilator, vier GameCube-controller poorten en twee GameCube MemoryCard-ingangen.

Bij de Nintendo Wii wordt een standaard geleverd waardoor je het apparaat stijlvol verticaal kunt neerzetten. Er is veel positief commentaar op het uiterlijk van de Wii, wat door velen dan ook als meest stijlvolle gameconsole word genoemd.

Spellenaanbod

Nintendo is vastberaden de Nintendo Wii het meest gevarieerde spelaanbod ooit mee te geven. Onder de grote exclusieve titels behoren onder andere Super Smash Bros. (Nintendo), Super Mario 128 (Nintendo) en Red Steel (Ubisoft).

Ontwikkelstudio’s als Pandemic Studios (Full Spectrum Warrior), Gearbox Software (Brothers in Arms) en Epic Games (Unreal Tournament) hebben ondertussen ook al aangegeven de Revolution te ondersteunen. Deze ontwikkelstudio’s steunden de vorige spelcomputer van Nintendo, de Nintendo GameCube, niet.

Bediening

Zoals al eerder gezegd is het grootste aandachtspunt van de Nintendo Wii de opvallende controller. Deze controller maakt gebruik van motion-sensor technologie.Dit houdt in dat je op het TV scherm in real-time ziet wat jij teweeg brengt. Maak je in het echt met de controller bijvoorbeeld een gooiende beweging, dan zal jouw personage op het scherm van je TV een handgranaat gooien.

De hardware van de controller bestaat uit twee delen, waarvan beide delen niet specifiek nodig zijn voor het spelen van games. Het kleinste onderdeel wordt ook wel de ‘Nunchaku’ genoemd en bevat één analoge stick en twee triggers. Het grootste onderdeel doet in eerste instantie denken aan de vorm van een Tv-afstandsbediening en bevat drie knoppen, één trigger en de ‘motion sensor’. De Nunchaku moet via een draad worden verbonden aan onderkat van het grotere onderdeel.

Online-mogelijkheden

De Nintendo Wii heeft ondersteuning van Nintendo Wi-Fi Connection, de online service van Nintendo die ook beschikbaar is voor de Nintendo DS. Je kunt connectie maken met deze gratis service via een draadloos Internetsignaal, kortom: je moet over draadloos Internet beschikken om online te spelen met de Nintendo Wii. Voor de mensen die hier niet over beschikken heeft Nintendo de ‘Nintendo Wi-Fi USB Connector’ uitgebracht. Steek deze USB-stick in een PC met Internet en je Nintendo Revolution en Nintendo DS zullen verbinding met dit apparaat zoeken zodat je online je heil kunt zoeken.

En online is er zeker wat te beleven. Je kunt bijvoorbeeld content voor verschillende spellen downloaden voor de Revolution, denk aan nieuwe racetracks voor racegames of nieuwe wapens voor schietspellen. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon online spelen. Zo is de exclusieve first-person shooter Red Steel online te spelen via Nintendo Wi-Fi Connection. Ook de distributie van ‘Virtual Console’-spellen zal via Nintendo Wi-Fi Connection lopen. Zo kun je voor een klein financieel bedrag NES, SNES, Nintendo 64, Sega en Hudson-spellen binnenhalen. Ook is er een functie toegevoegd met kleine originele spellen, voorlopig geheten ‘Nintendo Wi-Fi Arcade’. Hier kunnen bijvoorbeeld beginnende ontwikkelaars hun kleine spellen op kwijt om het online publiek te bereiken.

blog-33831-1159402022.jpg

Zoals je al hebt gemerkt is de OWN deze keer van iets mindere kwaliteit. Game On heeft daar ook onder te lijden... We hadden het namelijk nogal druk met de Oceans happy Hour. Volgende week is er weer een volledige Game on! Met wellicht wat meer over de aankomende 360 topper Gears of War... Al laatste nog over de stelling van de vorige keer, PM je mening over gamen in HD naar SamShine!

Tot de volgende keer!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...