Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580374

Editie 8 - Actueel


Dutchy3010

657 bezichtigingen



blog-33831-1159402306.jpg

Deze rubriek is geschreven door Dutchy3010

Newsflash

Vrijdag 8 September 2006

New York Skyline

Eindelijk, na 5 jaar, is er op papier een nieuwe skyline van New York. Zo komt er een Freedomtower, een gebouw dat net naast de oorspronkelijke wolkenkrabbers komen. De Freedomtower wordt 541 meter hoog. Om de Freedomtower komen andere wolkenkrabbers. Om precies te zijn 3 stuks. Die drie nemen in hoogte geleidelijk af. De freedomtower en de overige wolkenkrabbers komen rond het monument van het World Trade Center te staan.

Non-Actief door weigeren hand

Een docente is op Non-actief gesteld omdat ze weigerde een mannelijke collega een hand te geven. In de Islamitische wereld is het zo dat vrouwen geen mannen mogen aanraken, om verleiding te voorkomen. Voor de zomervakantie schijnt de vrouw nooit problemen gehad te hebben met het geven van een hand, erna ineens wel. Ze is op non-actief gesteld omdat de school niet wilt dat de docenten een godsdienstige of politieke instelling tonen.

Bomaanslag Kabul

In de ochtend van 8 januari vond er een zware bomaanslag in Kabul plaats. Hierbij vielen er 16 doden. Het was in de buurt van de Amerikaanse ambassade. De Taliban heeft de aanslag opgeëist. Onder de doden waren 2 Amerikaanse militairen, 2 andere Amerikanen en 3 buitenlanders. Een aantal voorbijgangers raakte gewond.

Zaterdag 9 September 2006

Ivorianen ziek door gif

Er zijn zeker 8000 mensen uit Ivoorkust ziek door het gif dat het schip Probo Koala heeft gestort. Er zijn al zeker 5 mensen overleden aan het gif, waaronder 2 kinderen. In Nederland vind er onderzoek plaats naar het schip. Het schip moest in juli afval lossen in Amsterdam. De papieren kwamen niet overeen, dus werd het afval geweigerd. Justitie denkt aan milieufraude.

Atlantis gelanceerd

Eindelijk is de Spaceshuttle Atlantis gelanceerd. Om precies te zijn om 17.15 uur op zaterdag 9 januari. De zes astronauten moesten verder bouwen aan ISS, een internationaal ruimtestation. De missie duurt 11 dagen. De lancering was inmiddels al 4 keer uitgesteld: door bliksem, door de aankomende orkaan Ernesto en wat technische problemen.

Zondag 10 September 2006

Servië of EU?

De inzet van de parlementsverkiezingen van Montenegro draait om één ding: wordt er gekozen voor Servië of voor de EU? Het gaat namelijk vooral tussen Democratische Partij der Socialisten en een blok van drie pro-Servische partijen: de Servische Socialistische Partij, de Nationale Partij en de Democratische Servische Partij. Uiteraard is de laatst genoemde voor Servië, de Democratische Partij der Socialisten is eerder voor de EU.

Later bleek dat de Democratische Partij der Socialisten waarschijnlijk de verkiezingen heeft gewonnen, met een meerderheid (41 zetels van de 81).

Afghaanse Gouverneur vermoord

Bij een aanslag in de provincie Praktia, is de Afghaanse gouverneur Hakim Taniwal gedood. Hij kwam om voor zijn kantoor door een zelfmoordactie. Talibanstrijders hebben de aanval opgeëist.

Maandag 11 September 2006

Herdenking 11 september 2001…

Op maandag stond iedereen even stil bij de aanslag precies vijf jaar geleden. Verschillende theorieën gaan de ronde over aanslag. De eerste theorie is natuurlijk dat de Taliban achter de aanslag zat. De laatste tijd gaan echter hardnekkige geruchten de ronde dat de Amerikaanse Regering zelf de aanslag heeft gepleegd, om zo de goedkeuring van het volk te krijgen om Irak aan te mogen vallen.

Dinsdag 12 September 2006

Schoolboeken moeten gratis

Aan het begin van het jaar moeten ouders van middelbare scholieren altijd weer diep in de portemonnee duiken. Maar de Consumentenbond en de ouderenvereniging Ouders & Coo vinden dat de rekening van soms wel 700 euro per kind niet bij vaders en moeders moet worden ingediend. Ze vinden dat de school het zelf moet betalen, en dat daar een vergoeding van de regering tegenover moet staan.

Woensdag 13 September 2006

Steve irwin herdacht

Duizenden fans van Steve Irwin kwamen woensdag naar de Australia Zoo om de legendarische ‘Crocodile Hunter’ te herdenken. Die kwam een week eerder om door een rog. Het werd gehouden in de ‘Crocoseum’. Een plaats waar regelmatig krokodillen shows werden gegeven. Dit was speciaal voor Irwin omdat hij er regelmatig optrad en het zelf had gebouwd.

11 doden bij aanslag

Er zijn 11 doden gevallen bij een aanslag in Turkije. De aanslag vond plaats in Diyarbakir, in het Zuid-Oosten van Turkije. Onder de 11 doden zijn 5 kinderen. De bom ontplofte vlak bij een school en een park, waar veel mensen komen. Er zijn nog een aantal mensen (zwaar)gewond geraakt. De Koerdische vrijheidsbeweging Tac heeft de aanslag opgeëist.

Donderdag 14 September 2006

Topman Centrale Bank vermoord!

De tweede man van de Centrale Bank van Rusland is vermoord. Andrei Kozlov werd door 2 aanvallers met automatische wapens beschoten toen hij net klaar was met een voetbalwedstrijd. Hij redde het na een spoedoperatie niet. Zijn chauffeur was op slag dood. Kozlov werd plaatsvervangend voorzitter in 2002.

Kennis in Nederland krijgt slecht cijfer

De stichting Kennis Nederland zegt dat Nederland het beoogde doel van kennis niet heeft bereikt. Er is veel over gepraat, maar het bleef bij woorden en daden bleven uit. Op de meeste gebieden is Nederland niet meer als een lage middenmoter. De uitkomsten van het onderzoek zijn teleurstellend te noemen.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...