Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85532

Kwalificatie: China


Typhoon

368 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Er is dit weekend een behoorlijke kans op regen in China, maar tijdens de kwalificatie bleef het vandaag gewoon droog. Toch zal er bij enkele teams twijfel zijn geweest of ze alvast met een regenafstelling gingen rijden. Wie dat zijn, is natuurlijk niet bekend, in tegenstelling tot de uitslag van deze kwalificatie.

Raikkonen gaat in de eerste sessie vroeg naar buiten. Vanwege een probleem eerder vandaag checkt hij eerst een rondje of alles werkt. Pas als hij naar binnen is, krijgen de auto's op de baan weer aandacht. Renault lijkt goed onderweg, maar Fisichella laat het op het laatste moment liggen, wat hem een teleurstellend 18e plaats oplevert. Vooraan is het dringen geblazen, want Massa, Hamilton en Alonso zitten binnen 0.017 seconden van elkaar. Na de eindsprint van zo'n 10 auto's zien we dat Toro Rosso met beide wagens in Q2 zitten.

Pas na 3 minuten in de tweede sessie komt de eerste coureur naar buiten. Niet veel later gaan ook de topteams naar buiten om een tijd neer te zetten. Zij doen hun werk en het is opnieuw wachten op de eindsprint. Toro Rosso lijkt opnieuw goed onderweg, maar beide auto's missen maar net de derde sessie. RedBull haalt verassend met twee auto's de volgende sessie, naast Schumacher en Button. In de laatste bocht gaat Kovalainen veel te wijd en verliest alle kans op een plekje in de top 10. Hopelijk voor hem heeft hij morgen meer geluk.

86353.jpg

Hamilton is snel onderweg

Voor het eerst sinds lange tijd staan de McLarens aan het begin van de laatste sessie vlak achter elkaar bij de uitgang van de pitsstraat. Alonso lijkt wel iets sneller, maar Hamilton laat hem niet voorbij. In de tijden zijn vooral de RedBull-auto's snel met een vierde en zesde tijd. Maar nadat Hamilton de pitstopdans heeft geopend, kunnen de serieuze tijden tevoorschijn komen. Massa is de eerste stint snel, maar dan komt daar Hamilton met een goede tijd. Raikkonen komt tekort en Massa verbeterd zijn tijd niet. Alonso valt tegen en vindt zichzelf terug op P4. Hamilton pakt de pole-position, een uitstekend resultaat voor de race waarin hij wereldkampioen kan worden.

BMW lijkt iets teleur te stellen, maar waarschijnlijk gokken zij op regen en zijn ze dus zwaar. Dat resulteert in een mooie kans voor Coulthard, Schumacher en Webber, die zich nu op de maximaal haalbare posities kwalificeren. Button komt met zijn Honda niet verder dan P10. Met wat regen kan het morgen opnieuw een mooie race worden.

Uitslag

1. Hamilton

2. Raikkonen

3. Massa

4. Alonso

5. Coulthard

6. Schumacher

7. Webber

8. Heidfeld

9. Kubica

10. Button

11. Liuzzi

12. Vettel

13. Trulli

14. Kovalainen

15. Davidson

16. Rosberg

17. Barrichello

18. Fisichella

19. Wurz

20. Sato

21. Sutil

22. Yamamoto

Door Thundercover

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...