Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85533

Raikkonen pakt pole!


Typhoon

440 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Op het lange circuit van Spa-Francorchamps werden na het (voorlopig) afsluiten van het spionageschandaal, gisteren en vandaag de vrije trainingen gereden. Op vrijdag was McLaren nog het snelst, maar op zaterdagochtend stonden de twee Ferrari’s vooraan. Aangezien er aan het begin van de zomer nog getest is, waren er niet veel bijzonderheden. Sutil schreef nog wel een Spyker af en Coulthard had weer eens problemen, maar verder gebeurde er, naast de 17e plaats van Yamamoto op vrijdag, niet zo ontzettend veel.

Sutil opent de eerste kwalificatiesessie en laat zien dat Spyker met de nieuwe auto een stap voorwaarts heeft gemaakt. Met nog zeven minuten te gaan, lijkt Felipe Massa opeens een probleem te hebben. De engineers controleren meteen de motor en gelukkig voor Ferrari en Massa kon Massa na drie minuten alsnog de baan op. Voorin was het gewoon weer McLaren, Ferrari en BMW. Sutil leek voor het eerst de tweede sessie te halen, maar kwam toch nog op P20 terecht, voor Davidson en Yamamoto. Barrichello liet zich ook niet meer van zijn beste kant zien en kwam op P18 terecht.

Pas drie minuten na het begin van de tweede sessie komen de eerste coureurs naar buiten. Als veel rijders voor het laatst naar buiten gaan, komt Webber enkele seconden te laat over de finishlijn en kan hij zijn tijd niet meer verdedigen. Gelukkig voor hem blijft hij op P8 staan en mag hij naar de derde sessie toe. Fisichella haalt het net niet en moet opnieuw zijn teamgenoot voor zich dulden, net als Ralf Schumacher.

De derde sessie begint met een inhaalactie van Massa op Hamilton, waardoor de laatst genoemde even op het vuil beland. Bij de eerste poging voor pole blijkt dat Raikkonen erg snel onderweg is. Hij komt dan ook samen met Massa als snelste uit de bus, voor Hamilton. Alonso spint en heeft dus maar één poging voor pole. Hij rijdt nog wel sneller dan Hamilton, maar de coureurs van WK-leider Ferrari zijn gewoon net iets sneller, met Raikkonen voor Massa. Kubica kwalificeert zich op een vijfde stek, maar zal 10 plaatsen worden teruggezet in verband met een motorwissel. Rosberg neemt daardoor zijn plaats over, voor Heidfeld, Webber, Trulli en Kovalainen.

Uitslag

1. Raikkonen

2. Massa

3. Alonso

4. Hamilton

5. Kubica

6. Rosberg

7. Heidfeld

8. Webber

9. Trulli

10. Kovalainen

11. Fisichella

12. Schumacher

13. Coulthard

14. Button

15. Liuzzi

16. Wurz

17. Vettel

18. Barrichello

19. Sato

20. Sutil

21. Davidson

22. Yamamoto

Door: Thundercover

2 reacties


Recommended Comments

Leuke kwalificatie. :) Goed dat we weer online zijn, maar toch moet iedereen nog een nachtje slapen voor het race-verslag. Welterusten! :cya:

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...